Belki aşık olurum diye ilişkiye başlanır mı?

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
Selamlar kadınlar kulübünün her daim akıl veren destek olan biricik kadınlarıııı.. Yine mantığımın yetmediği uykularımı kaçıran bir konuyla karşınızdayım, bu tecrübesiz eflatuns dan düşüncelerinizi lütfen esirgemeyin :)
Son ilişkim hayal kırıklıklarıyla bitmişti ve uzun bir süre kimseyi hayatımda istemezken bildiğimiz bi sosyal medya uygulamasından biri beni ekledi ortak arkadaşlarımız vardı ve nedense tanımak istedim,konuşmaktan ne kaybederim ki dedim ve ben de takip ettim. Şehir dışında olmam dolayısıyla 2 hafta mesajlaştık, mesajlaşmalar muhabbetler sular seller gibi akıyor çok gülüp eğleniyordum hoşuma gidiyordu, Onu biraz anlatacak olursam 3 aydır tanışıyoruz şuanda; ben 24 o 25 yaşında kendisi güzel bi meslek sahibi kalbi kendinden daha güzel birisi, evine eşine bakar gözü gibi sakınır ciddi düşünen biri, aile yapısı olarak bizim ailemizle çok yakın..Her şey mükemmel gibi görünse de ilk buluşmada bende ne bi heyecan ne bir his oldu ona karşı. Dedim ki eflatuns bu çocuk mükemmel biri daha iyisini bulamazsın kızım seni hep üzdüler bunu kaçırma kafasıyla ilerleye ilerleye 3 ayı doldurduk birbirimizi tanıma muhabbetine. O kör kütük bana karşı sömestrda ailelerimiz tanışsın kafasında ama benim kafamda dönen şeyler ??
Ondan pek etkilenmiyorum tensel olarak, his yok mantık var. elimi tuttugunda mideme kramplar girmiyor, ki o krampları eski ilişkilerimde sürekli yaşardım. Belki biraz yakınlaşınca farklı olur dedim ve öpmesine izin verdim, yine tık yok bende hissedemiyorum. O mutlu şuanda diye geri çekmedim kendimi.
Bu devirde güvenilir düzgün adam gibi adam bulmak bu kadar zorken hata mı ediyorum böyle düşünerek diyorum ama bir ömür boyu aşksız yaşayarak da hayatı çöpe atacakmışım gibi geliyor. Onun yanında sadece huzurluyum, güvendeyim, muhabbet deli gibi ediyoruz gülüyoruz da ama onun elini tutmak sarılmak kokusunu çekmek için ölmüyorum bu benim için bişey ifade etmiyor.. Daha önce gerçekten sevdim ben ama yeteri kadar sevilmedim, çok sevmeden sevilmek de boş geliyor . Aşık halimi bildiğim için bu halim yavan geliyor kalbime.
Belki onun kadar severim diye devam mı etmeliyim yoksa onun da hayatını daha fazla meşgul etmeden bitirmeli miyim ?

Böyle konular beni 15 yil öncesine goturuyor hep :) Esimden birak etkilenmeyi gordugumde bir kasik suda bogasim geliyordu. Ne kadar nefret etsem de kör kutuk asik oldum hala da öyle. Ama bu demek degil ki herkes aynilarini yasar,sadece kendi durumumu paylasmak istedim. Kalbinin sesini dinle diyip cekileyim

Sen onu görünce heyecanlanmiyorsan bir ömür bekleyecek misin içim ne zaman kıpırdayacak diye
Onu da kafana takip sakin üzülme senin bu durumun ilerde daha büyük sorunlar doğurur ve o zaman o daha çok üzülür bence kendini ölç tart hiç çıkar yolu yoksa bırak gitsin

konuyu okumadan başlığa cevap taraflardan biri gerçekten sevebilir ama olmuyor karşılıklı olmayınca o birliktelik zulüm oluyor tavsiye edeceğim bir beraberlik türü değil

Hatta şunu da söyleyim bir ömür aman o üzülmesin diye iyi davranmaya hazır hissediyor musun kendini
Ya ilerde başkasına aşık olursan

Yapıyla alakalı bence.Ben de eşime ilk zamanlar aşık değildim hatta aynı seyleri yaşıyordum mantıgım asır basarak nişanlandım.Bu o zaman uzaga gitti iş için o zaman anladım sevdiğimi.Baazen mesafe gerekiyor.Hala da seviyorum.Daha önce aynı sizin dediğiniz gibi aşk acısı yaşamıştım elim ayagım dolanırdı.O yüzden eşime mesafeli davranmıştım.Zaman geçtikçe o acı hafiflediği için daha farklı düşünebiliyorsunuz.Bay mükemmelse sizin için deneyin derim.

Huzur, güven ve karsindakinin iyi biri oldugunu gormek aşktan once gelir bana gore. Bu sekilde senin gibi evlenen arkadaslarim oldu en yakin arkadasim hatta boyle evlendi sirf adam iyi biri diye. Asik olmadan evlendi. 1 yillik evli o kadar mutlu ki. Hep sukrediyor haline. Arkadasim 8 ay gorusmustu keske o kadar gorusmeseymisim dedi hatta. Evlilikte ask bitiyor sevgi kaliyor geriye. Bu sevgi de guvenle muhabbetle ve karsindakinin adamligiyla olusuyor. Bence bitirme. Gorusmeye devam et derim ben. Insanligina bak. Senin gibi dusunuyordum bi zamanlar. 30 uma geldim bekarim. 5 yil once ben de senin gibi dusunuyordum ama hem cevremdeki tecrubeler hem kendi gorustugum insanlardan yola cikarak kesinlikle aşk drgil "insanlik ve adamlik " diyorum bunlar onemli. Evliligin daimi olmasi bu kavramlarla ilgili.

Maalesef olmaz bence. Hele ki kendini sonradan sever miyim diye kodladıkça seveceğin varsa da olmaz.

Hayatım boyunca tanırsam sever miyim diye, iyi veya bana uygun olabileceğini düşündüğüm insanlarla sevgili oldum. Buna sevgililik diyemem, insan olarak sevmenin ötesine geçemedim.

Değil öpmesini, elimi tutmasını istemezdim. Şu an aşık olduğum biri ile birlikteyim. Ve mükemmel olmasa dahi -ki bence hiçbirimiz değiliz- mantıklı bir aşkın lazım olacağı kanaatindeyim.

Aşık değilsen her an aşık olabilirsin düşünsene evli iken birine aşık olduğunu? Sana da, o mükemmel insana da haksızlık.

Allah saklasın aldatan biri oluverirsin. Evet o topluma göre mükemmel olabilir ama aşık değilsen ne yapabilirsin?

Herkesin beğendiği mükemmel bir elbise sana olmaz ama ortalama bir elbise üstünde harika olur. Herkes beğeniyor diye o ilk elbiseyi almazsın di mi?

Ya daha iyisini bulamamazsam kaygısı ile sana aşık birinin duygularını kullanırsan sanırım karşılığında hiç mutlu olamazsın.

Valla ben görünce nereye kaçacağımı şaşırırdım :) istemedim çok uzun süre hic bişey hissetmedim. Gıcık oluyordum tahammülüm yoktu. Sonuç:) şuan 3 senedir evliyim.. bunun öncesinde de 8 yıllık bir ilişkimiz oldu. Aşık da oldum..

" evine eşine bakar gözü gibi sakınır" nereden biliyorsunuz? bu kısım abartılı bence..
konuya gelirsek, belki aşık olurum diye başlamak bana göre değil.. hele ki tensel çekim denen şey yoksa.. elinizi tutması,yanınızda yürümesi bile batmaya başlar bi süre sonra..
ben olsam yapamazdım, üstelik ruh eşimi bulabilme ihtimalim her zaman varken.

İşte hissettiğim şey bu; insan olarak çok iyi biri. Ama benim aşık olacağım adam mı sanırım o değil bu kişi. Şimdi de mutlu değilim ki, yanında mutluyum çünkü bana değer veren gözümün içine bakan biri var bu duyguyu herkes sever sevilmek değerli hissettirmesi çok güzel bi his. Şuan ondan uzaktayım mesaj atmasa aklıma gelmez, sormak zorunda hissettiğimden soruyorum napıyosun diye. Yaptığım şey hayatımdaki boşluğu doldurmak sanırım, bu bana yakışmıyor ki ona asla.

Sevmediğin biri senin yararına ne yaparsa yapsın sana ters gelir. Sevgi olmaz tam tersi bi süre sonra tahammülsüzlük başlar.

Hem adamıda kısa süredir tanıyosun bu kadar gözünde büyütme bence.

Sevmediğin biri senin yararına ne yaparsa yapsın sana ters gelir. Sevgi olmaz tam tersi bi süre sonra tahammülsüzlük başlar.

Hem adamıda kısa süredir tanıyosun bu kadar gözünde büyütme bence.

Kendini sevdirmek için çok çaba harcıyor dediği şey beni sev istiyorum sadece yapmayacağım bişey yok bunun için.. Böyle birini bulmuşken gitmek de kötü ama sevmek zorunda hissetmek de kötü..

öpüşüyorsunuz ve yine de tık yok diyorsan evlenme tabii ki de, hayır evlenirsen adama da haksızlık bu, o da sonuçta ona aşık onu gerçekten arzulayan bir kadını hak ediyor olabilir, acaba sen sana kötü davranan kötü hissettiren adamlaramı aşık oluyorsun acaba, yani bilmiyorum soruyorum bu konuda bi kendini dinle bence
mesela bu adamın 2 tane daha konuştuğu kadın çıksa nefret mi edersin çekici mi gelir, ya da gereksiz kıskançlıklarla hakaret etse....
yani bilmiyorum bazen bazı kadınlar böyle erkeklerden hoşlanıyormuş gibi geliyor... seni tanımıyorum bu arada senin için demiyorum asla

Öyle değil tabiki anlattığınız gibi bi durumda olsam aşktan ölsem bile arkama dönüp bakmazdım. Bugüne kadar 3 kişi oldu hayatımda ve hepsini ilk görüşte tutuldum mutlaka tanışmalıyım dedim şans tesadüf ortak arkadaşlar vs. oldu ve ilişkim öyle şekillendi. Yani hep ilk ben gördüm ilk ben istedim, böylesi bi ilişki yaşamamıştım. Diğerlerinde zaten gözüm kör duygular zirve biçimde başladı ve artarak gitmişti, anlaşmazlıklar olduğu için bitmişti ikisi, diğerinde de sevilmediğimi hissettim ve bitirdik.
Konuştuğu başka biri olsa şuan sanırım bunu çok güzel biçimde ona sunar ve onu bırakırdım. Ama bunu yapmaz biliyorum.

bence bi süre daha devam et, nice aslında hiç evlenme fikrim yoktu, hiç çekici gelmemişti, ben bu adamla asla evlenmem ya diyen nice kızlar, o adamlara bağlandı ve mutlu oldu, belli mi olur
ama sanırım bu süreyi çok uzatmamak lazım

Kendini sevdirmek için çok çaba harcıyor dediği şey beni sev istiyorum sadece yapmayacağım bişey yok bunun için.. Böyle birini bulmuşken gitmek de kötü ama sevmek zorunda hissetmek de kötü..
Sana değer vermesi çok güzel ama sevmek zorunda kalarak birini ne kadar sevebilirsin. Sadece bi süre katlanırsın oda sıkıcı olmaya başlayınca ne olacak.
Sen adamı içinden geldiği için değil ki o istiyo diye sevmek istiyosun. Bunu yapmak çok zor. Zararını hem sen hem karşındaki görür, zorunlulukta itelemeyle olacak bişey değil aşk sevgi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…