Gebeliğe Hazırlık Belirti Psikolojisi ile Nasıl Baş Ediyorsunuz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Cucuthecat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2023
1.090
2.070
29
Merhabalar hanımlar,
Ben bir süredir çocuk istiyorum. İki üç ay önce kan değerlerime baktırdım eksik olanlar için ilaçlarımı aldım. Mart ayından bu yana regl düzensizliğim vardı. Kadın doğum doktoruna gözüktüm. On gün kadar duphaston kullandım. Sonrasında da çocuk istediğimiz için doktor inofolic isimli bir takviye önerdi onu kullanıyorum. Antidepresan kullanıyordum onu da bir ay önce bıraktım. Geriye sigarayı bırakmak kaldı. Onu da kısa sürede halledeceğim. Bir aydan fazladır korunmayı bıraktık.
Sorun şu ki regl düzensizliği yaşadığım zamanlar da hamile olduğumu sandığım oldu. Kasıklarımda ağrı vs ama tabi ki gebe değildim ama bu tribe çok kez girdiğim oldu korunmamıza rağmen.
Son on gündür öncekilerden farklı olarak aşırı bitkinim. Tansiyonum sürekli düşük bu yüzden iki kere migren benzeri ataklar yaşadım. Hafif mide bulantım oluyor ama antidepresanı bıraktığımdan da olabilir. Sonuç olarak yarın gidip kan testi vermeye karar verdim ki kafamdaki soru işaretleri son bulsun.
Bu belirtileri psikolojik olarak da yaşıyor olabilirin yarın öğreneceğim. Fakat her ay bu şekilde düşünüp test mi yaptıracağım diye korkuyorum. Gebe kalmaya çalışan başkaları da aynı sorunu yaşıyor mu bunu bilmek istiyorum. Yoksa bu bana özgü bir manyaklık mı? Kendinizi böyle zamanlarda nasıl telkin ediyorsunuz? Bana bu konuda destek olabilirseniz çok sevinirim çünkü kendimi sürekli strese sokmak istem
 
Kafanızdan ilk denemede veya her denemede gebelik olacakmış düşüncesini atın öncelikle. Her ay yaklaşık %15-%20 gibi bir hamile kalma ihtimalimiz var. Her ay yumurtlama olmayabilir. Her yumurtlamadaki yumurta sağlıklı olmayabilir. Yumurta ve sperm sağlıklı olsa bile döllenme gerçekleşmeyebilir. Döllenme gerçekleşse bile embriyo tutunmayabilir. Söyle düşünün siz kafanıza taksanız da takmasanız da olacaksa olacak olmayacaksa olmayacak. Amma ve lakin stres gebe kalma olasılığını düşüren bir etken. Dolayısı ile en iyisi akışına bırakarak ilerlemek. Sadece bebek düşüncesi ile ilişki kurmamak. Ve her ilişkiden sonra da acaba gitti mi tuttu mu diye kafanızda kurmamak. Stres yumurta kalitesini düşürebilen, adet düzenini bozabilen ve de gebe kalmayı zorlaştıran bir etken olduğu için bu konuda olmuyor diye düşünmeyin. Ve adetiniz gecikmeden test yapmayın lütfen. Insan ister istemez negatif sonucu görünce demoralize oluyor. Size düşen ne? Sağlıklı beslenmek, kilonuza, uykunuza dikkat etmek, yeteri kadar hareketli olmak, belki spor yapabilirsiniz. Takviyelerinizi kullanırsınız. Ve de düzenli bir cinsel yaşam. Kendinizi sadece bebek yapmaya değil de sağlıklı olmaya, öncelikle kendinizi iyi hissetmeye odaklarsanız belki de sizin için çok daha rahat ve güzel olacak. Hayırlısıyla olur inşallah.
 
Yorumunuz için teşekkür ederim. Elbette olmayabileceğinin bilincindeyim zaten polikistik olduğum için muhtemelen dediğiniz gibi her ay yumurtlamıyorum bile. Kilo veriyorum bir süredir ama hâlâ ortalamanın üstündeyim üstüne sigara da içtiğim için zaten düşük olan olasılık benim için daha da düşük. Glutensiz laktozsuz beslenmeye sebze meyveye ağırlık vermeye çalışıyorum. Aslında kısa sürede yapabileceğim çoğu şeyi yaptım hâlâ da yapmaya devam ediyorum hem sağlıklı olmak, hem de çocuk sahibi olabilmek için.. Merak mı heyecan mı takıntı mı desem bilmiyorum en çok korktuğum şey süreci stres yaşayıp baltalamak.
Olasılığın bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum. Gerçekten garip bir süreç.
Sporu da erteliyordum ama başlayacağım bu hafta
 
Maşallah çok güzel. Spor da yaparsanız kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Elinizden geleni yaptıktan sonra neden olmasın ki? Mümkün mertebe paketli gıdalardan uzak kalmaya çalışın. Mesela bilmiyorum cips, kraker vs yiyor musunuz, onun yerine kuruyemişlerden tüketmek hem yumurta kalitenizi artırır hem de sağlıklı. Veya tatlı, çikolata yerine hurma, incir, pekmez gibi şeyleri tercih edebilirsiniz. Doğal beslenmek çok önemli. Bu sadece yumurta kalitesi veya bebek için değil sizin kendi sağlığınız için de önemli. Paketli gıdaların hepsini hayatımızdan çıkaramasak da minimuma indirebiliriz. Bu bile çok şeyi değiştiriyor inanın. Dışarıdan mümkün mertebe yemeyi azaltın yapabiliyorsanız. Spora da başlayınca yeme de yanında yat olur bence.
 
Yanliz değilsin aynı sorunu bende yaşıyorum reglken bile test yapıyorum malesef bu psikolojik bir süreç
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…