Belge alıp büro açmak için bu süreç nasıl işliyor?

TozToprak

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.211
27
358
merhaba kızlar

2 yıllık muhasebe okudum açıköğretimdende 2 yıl işletme okudum okulum bitti.belgemi alıp büro açmak istiyorum.bu süreç nasıl oluyo bilgi verirmisiniz??

merhaba kızlar

2 yıllık muhasebe okudum açıköğretimdende 2 yıl işletme okudum okulum bitti.belgemi alıp büro açmak istiyorum.bu süreç nasıl oluyo bilgi verirmisiniz??

Merhabalar,
SMMM Staj başlatma sınavına girip 3 yıllık sürecek olan stajınızı başlatacaksınız sonra SMMM yeterlilik sınavı ardındanda ruhsatınızı alacaksınız. Bunun için hangi ilde iseniz o ilin smmm odasına gidip dosya açtırmanız ve senede 3 kere açılan staj başlatma sınavına girmeniz gerekli, dosya açtırma bir hayli masraflı bilginiz olsun süreç sıkıntılı olsada sonuç güzel kolay gelsin:)

bende 2 yıllık muhasebeyi bitirdim sonrasındada dikey geçişle açıköğretimden 3.sınıfa geçtim.3.sınıfta bitti 4.sınıf oldum bu sene onuda bitirmeyi planlıyorum.umarım biter.
yalnız anlamadığım birşey var bulunduğumuz ililn smmm odasına gidip açtırdığımız dosya staj dosyasımı birde yılda 3 kere açılan staj sınavlarının üçünüde giriyormuyuz yoksa ilkinde geçersek diğerlerine giriyormuuzz offf kafam karıştı yaa

merhaba kızlar

mrb . öncelikle istanbuldaysanız ismmmo ya gidip staj dosyası açtırıyorsunuz benim girdiğim dönemde 1100 tl küsürdü. Sonra smmm staj başlatma sınavlarına giriyorsunuz şayet bu sınavı kazanırsanız smmm aday meslek mensubu oluyorsunuz 3 yıl staj yapıyorsunuz. Staj bitince tekrar 7 dersten yeterlilik sınavlarına giriyorsunuz,sınav ücreti onlarda 500 tl cıvarı tutuyor. O sınavları kazanırsanız smmm oluyorsunuz. Sonra odaya gidip sınav sonuç belgesiyle 2300tl yatırıp ruhsatınızı alıyorsunuz. Ve büronuzu açabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…