2 yıllık muhasebe okudum açıköğretimdende 2 yıl işletme okudum okulum bitti.belgemi alıp büro açmak istiyorum.bu süreç nasıl oluyo bilgi verirmisiniz??
2 yıllık muhasebe okudum açıköğretimdende 2 yıl işletme okudum okulum bitti.belgemi alıp büro açmak istiyorum.bu süreç nasıl oluyo bilgi verirmisiniz??
Merhabalar,
SMMM Staj başlatma sınavına girip 3 yıllık sürecek olan stajınızı başlatacaksınız sonra SMMM yeterlilik sınavı ardındanda ruhsatınızı alacaksınız. Bunun için hangi ilde iseniz o ilin smmm odasına gidip dosya açtırmanız ve senede 3 kere açılan staj başlatma sınavına girmeniz gerekli, dosya açtırma bir hayli masraflı bilginiz olsun süreç sıkıntılı olsada sonuç güzel kolay gelsin:)
bu sınavlar birinci sınav ikinci sınav üçüncü sınav gibi bişey mi hani okullarda girdiimiz sınavlar gibimi demek istiyordum.ama sanırm artk gerek kalmadı anladım ben.
mrb . öncelikle istanbuldaysanız ismmmo ya gidip staj dosyası açtırıyorsunuz benim girdiğim dönemde 1100 tl küsürdü. Sonra smmm staj başlatma sınavlarına giriyorsunuz şayet bu sınavı kazanırsanız smmm aday meslek mensubu oluyorsunuz 3 yıl staj yapıyorsunuz. Staj bitince tekrar 7 dersten yeterlilik sınavlarına giriyorsunuz,sınav ücreti onlarda 500 tl cıvarı tutuyor. O sınavları kazanırsanız smmm oluyorsunuz. Sonra odaya gidip sınav sonuç belgesiyle 2300tl yatırıp ruhsatınızı alıyorsunuz. Ve büronuzu açabilirsiniz.