• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belediye baskani olsaydiniz ne yapardiniz

my family

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
116
51
98
29
Kizlar konuyu dogru bi yere mi actim bilmiyorum ama bi sorum var ankarada ya da herhangi bi yerde belediye baskani olsaydiniz ne yapardiniz?? Odev icin lazim

Valla Ankaraya bi kere gittim. Butun toplu ulasimi degistirirdim. Boyle rezalet otobusler gormedim. İstanbulkart gibi sistem getirirdim. Duraklara isim yazardim. Bol bol tabela koyardim. Bi de eski gibi Ankara. Bi yeniletirdim..

Valla Ankaraya bi kere gittim. Butun toplu ulasimi degistirirdim. Boyle rezalet otobusler gormedim. İstanbulkart gibi sistem getirirdim. Duraklara isim yazardim. Bol bol tabela koyardim. Bi de eski gibi Ankara. Bi yeniletirdim..
Himm mesela ankaradaki otobus sisteminin nesini begenmiyosunuz? Yani neyin degismesini isterdiniz?

Cadde üzeri ve caddeden görünen bütün binaların dış cephe boylarını planlayıp boyar, binada oturanların borcuna yazardım :KK49:

Şehirleri dolaşırken hissettiğim his budur, malesef belediye başkanı olmadığım gibi, kendim boyamayıda gözüm yemiyor:rolleyes:

Birilerinin torpiliyle belediyede görev yaparak birçok insanın hakkını yiyen gereksizleri işten çıkarıp hak edenin hak ettiği yere hal ettiği şekilde girmesini sağlardım

Bu soylediginiz cok hos bisey. Ben de boyle olmasini cok isterdim ama artik bu torpil sistemi herryere yerlesmis durumda bu dediginiz kolay bisey degil:KK52:

Kapı yaptirirdim. :KK70:
Toplu taşımayı gelistirirdim tabi ki. Metro ağını her yere gidecek şekilde gelistirirdim.

taşeron sistemine son verirdim. herkes okuyup biyerlere gelsin ve okuyup mezun olanlar boşta kalmasın diye. eğitim şart.

Alt yapı, en önemlisi bu, böylece şiddetli yağmurda insanlar alt geçitlerde boğulma tehlikesi gecirmezdi ankaranın rexilligini görüyoruz, yağmur sularını temiz suya dönüştürmek de dinozorlardan faydali olur heralde ankaralıya

Bol park bahçe ve mesire alanı, çocukların rahatça koşabilecegi alanlar, otomatik oyuncaklardan binilecek şeylerden bahsetmiyorum hareket edecekleri mekanlar

Ben ciddi cevap vereceğim buna:
Benim bakış açıma göre belediyecilikte
1- Sosyal tesislerin artırılması ve temizliği
2- Altyapı sorunlarının giderilmesi
3- Ulaşımın belli bir rutine bağlı olarak yapılıp, direksiyon başındakilerin her anlamda eğitilmesi
4- Ev kadınlarına yönelik meslek edinme kursları
5- herkesi kapsayacak hobi kursları
6- sokak sanatının geliştirilmesi
7- üniversitelere yakın bölgelerde öğrenci pansiyonları açma ve uygun fiyat
8- yine üniversiteler için ring sistemi
10- abuk sabuk görünmeyen peyzaj çalışmaları ve ağaçlandırma kampanyaları
11- sokak aralarının da kaldırım + asfalt haline getirilmesi
12- kamu kurumlarının yakınına yapılacak kreşler ve kaliteli eğitmenler
13- belediye halk işbirliği ile yapılacak organizasyonlar
14- çevre koruma grupları oluşturup görevliler toplama
15- sporun grlişmesi adına mahalleler ya da belediyeler arası spor müsabakaları
16- halk günleri (o bölgrnin sakinlerinden oluşturulacak temsil heyeti ile bölge durumunu istişare etme)

Aklıma gelenler bunlar. Umarım yardımı dokunur.

Back