• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belden uyuşturmalı Sezeryan olan arkadaşlar hikayelerinizi paylaşır mısınız?

Nonipo

sonunda kavuştuk biz kızımla❤
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.549
1.235
63
Evet arkadaşlar başlıktada okuduğunuz gibi belden uyuşturma (spinal & epidural) sezeryan olanlar hikayelerinizi yazarsanız çok sevinirim :)

Iyi geceler cnm benim belden uyusturma oldu buz gibi ameliyathane ustumde amiliyat elbisesi masaya uzatilar belden igne yaptilar gobekten asagiya once sicaklik hisetim sonra karincalanma oldu birsey gormeyeyim diye yesil bi ortu serdiler gozumun onune doktor dedi birsey hisedersen bizi uyar bayiltalim basladilar ameliyata agri hisetmedim uyusturulmustu fakat keserken tenimde birseyler oynadigini hisediyordum cok huylandim pskolojim kaldiramadi bayiltmalarini soyledim seromun icine igne vurdulr o anda bayildim 10 dakika sonra gozumu actim hersey bitmisti ama sonradan cok canim yandi o ustune yapistirdiklari bant cok kotu eti beni yazacak okadar sey varki kisaca yazmaya calistim☺

Benim iki dogumum da spinal anestezi ile oldu.belden igne yapilirken hic agri aci duymadim kimisi cok acidi falan diyo ama bilmiyorum ben hic hissetmedim doktorla alakali da olabilir.cok rahat oluyor ben tavsiye ederim.doguma hic aci hissetmeden tanik olmak bebegini cikar cikmaz kucagina almak harika bi duygu.

Bende 30.haftamdayim ikinci sezeryanimi olucam arkdaslar ilki beldem uyusturmali oldu once normal dogum istedim suni sanci verdiler 24 sat uykusuz ac karina suni sanci cektim gittigimde 1cm acilmam vardi 3cm kaldim acilma olmayinca sezeryana aldilar almadan once yorgundum uykusuz sancili ve ac ama bunlarin hicbirini dusunmedim o an tek dusundugum korktugum sey ameliyatin nasil olucagiydi sunta taktilar ameliyattan once cok canim yandi daha sonra popodan igne yapiorlar icini temizlemek bosaltmak icin ameliyata alindim titriyordum agridan belimden vurduklari igneyi hissetmedim bile buz gibiydi heryer tepeye baksam yansimadan ameliyati izleyebiliyordum en iyisi gozlerimi kapatmakla buldum careyi gozlerim ister istemez oraya gidiyordu belden asami karincalanmaya basladi ve ben surekli daha uyusmadm uyusmadm die korkudan tekrarladm baslamasinlar die :) NESE gozlerimi sikica yumdum agri yoktu ama el hareketlerini komple hissettm doktorun ve 30dk bir operasyondan sonra gozlerinzi acip bebeginize bakabilirsin dediler ve bakamicagimi soledim korkudan oysaki basimdaki hemsirelerin sesini dutuyordum tosun masallah cok tatli ver biraz ben bakayim gibi sozler duydum ve tum islem bitmisti ve ebe bak bak bebegine bir kere goturuyorum dedi kapidan cikarken hafifce aralayip baktim ve cok duygulandim hemen geri kapadim odadan ciktiktan sonra actim gozlerimi tir tir titriyordum ustume temmuzun sicaginda 2 bataniye orturmustum dusunun odama gectim 15dk snra bebegi getirdiler emzirmem icim yardim etiler ben cok korkmus ve usuyordum sütüm gelmiyordu bebeg doymadigi icin agliyordu neseki doktorun onerdigi mamayi dedigo miktarda verdik ama beni emmekten hic wazgecmedi ve sütumde 1 haftada anca yavaa yavas geldi benim hikayemde bu kadar simdi daha tecrubeliyim korkmuycam sancim olmucak rahat olucam ki bebegime sutum hemem gelsin doysun tek dilegim bu arkdslar

Bende 30.haftamdayim ikinci sezeryanimi olucam arkdaslar ilki beldem uyusturmali oldu once normal dogum istedim suni sanci verdiler 24 sat uykusuz ac karina suni sanci cektim gittigimde 1cm acilmam vardi 3cm kaldim acilma olmayinca sezeryana aldilar almadan once yorgundum uykusuz sancili ve ac ama bunlarin hicbirini dusunmedim o an tek dusundugum korktugum sey ameliyatin nasil olucagiydi sunta taktilar ameliyattan once cok canim yandi daha sonra popodan igne yapiorlar icini temizlemek bosaltmak icin ameliyata alindim titriyordum agridan belimden vurduklari igneyi hissetmedim bile buz gibiydi heryer tepeye baksam yansimadan ameliyati izleyebiliyordum en iyisi gozlerimi kapatmakla buldum careyi gozlerim ister istemez oraya gidiyordu belden asami karincalanmaya basladi ve ben surekli daha uyusmadm uyusmadm die korkudan tekrarladm baslamasinlar die :) NESE gozlerimi sikica yumdum agri yoktu ama el hareketlerini komple hissettm doktorun ve 30dk bir operasyondan sonra gozlerinzi acip bebeginize bakabilirsin dediler ve bakamicagimi soledim korkudan oysaki basimdaki hemsirelerin sesini dutuyordum tosun masallah cok tatli ver biraz ben bakayim gibi sozler duydum ve tum islem bitmisti ve ebe bak bak bebegine bir kere goturuyorum dedi kapidan cikarken hafifce aralayip baktim ve cok duygulandim hemen geri kapadim odadan ciktiktan sonra actim gozlerimi tir tir titriyordum ustume temmuzun sicaginda 2 bataniye orturmustum dusunun odama gectim 15dk snra bebegi getirdiler emzirmem icim yardim etiler ben cok korkmus ve usuyordum sütüm gelmiyordu bebeg doymadigi icin agliyordu neseki doktorun onerdigi mamayi dedigo miktarda verdik ama beni emmekten hic wazgecmedi ve sütumde 1 haftada anca yavaa yavas geldi benim hikayemde bu kadar simdi daha tecrubeliyim korkmuycam sancim olmucak rahat olucam ki bebegime sutum hemem gelsin doysun tek dilegim bu arkdslar
Niye sakinleştirici yapmadılar acaba? Korkan bir arkadaşıma sakinleştirici iğne vurmuşlardı daha rahat geçmişti ilk olunca çok korkuyorum bende suni sancıyı çekmeyi hiç istemiyorum
Sağlıklı güzel doğumlar dilerim

Benim iki dogumum da spinal anestezi ile oldu.belden igne yapilirken hic agri aci duymadim kimisi cok acidi falan diyo ama bilmiyorum ben hic hissetmedim doktorla alakali da olabilir.cok rahat oluyor ben tavsiye ederim.doguma hic aci hissetmeden tanik olmak bebegini cikar cikmaz kucagina almak harika bi duygu.
Doğum sonrası ağrı sancı durumu nasıldı bazıları şiddetli baş ve bel ağrısından bahsetmişti

Henüz 28. Haftaya yeni giriyorum daha var doğuma ama nasipse spinal olucam heycan korku herşwy karmaşık bende daha 2 gün önce arkadaşım spinal yaptı ve çok iyi geçtiğini hiçbirşey anlamadığını söyleyince raz cesaretlendim açıkcası :)

Slm. İlk dogumum olacak ve ne zaman belli olur bilmiyorum dogum sekli. Fakat sezeryan derse dr um , spinal e cesaret edemem ben. Hissetmesem bile tuhaf olurum ya. En iyisi tümden uyutmalari beni :( insallah normal dogum olur da gerek kalmaz.

Slm. İlk dogumum olacak ve ne zaman belli olur bilmiyorum dogum sekli. Fakat sezeryan derse dr um , spinal e cesaret edemem ben. Hissetmesem bile tuhaf olurum ya. En iyisi tümden uyutmalari beni :KK43: insallah normal dogum olur da gerek kalmaz.
Umarım inşallah gönlünden geçen olır canım moral çok önemli çünki ama genel anestezide kendine gelmen uzun sürüypr ve uyanırken ağrıyla uyanıyorsun bende hiç doğum yapmadım ilk kez yapıcam onuda spinal karar verdim hayırlısı artık hakkımızda

arkadaslar bende spinal belden uyusturuldum belden asagisi sicaklik ve uyusma basladi tamamen uyusunca bana az bi narkoz verdiler uyudum 15 dk sonra oglumum aglama sesini duydum ve hemsireler goxun aydin ogluna bak dediler yabrumu normal dogum yapmis gibi aglamasini ve gormek muthis bir duyguydu allaha sukurler olsun bi sikinti yasamadim hemen bir kac saat icinde ayaklarin acilmasiyla berabrr yurudum oturdum tabi ki agrin oluyor ama can dan can cikiyor evladi gorunce agrilarin bile azaliuor agri kesici de yapiliyor dikislerim bile belli degil egilip kalkarken ilk 5 gun sikintili sadece ayyy ne cok yaxdim iyi geceler

Niye sakinleştirici yapmadılar acaba? Korkan bir arkadaşıma sakinleştirici iğne vurmuşlardı daha rahat geçmişti ilk olunca çok korkuyorum bende suni sancıyı çekmeyi hiç istemiyorum
Sağlıklı güzel doğumlar dilerim
Tsk cnm hepimize allah güzel dogumlar nasip etsin hic aklima bisi gelmedi o an biran once sancidan kurtulmak istedim suni sancida fena oluyor insallah diledigin gibi dogumun olur .

Merhaba,
Ben spinal anestezi ile sezeryan oldum. Sezeryan isteğim bebegimin doğmak istemeyişiyle alakalıydı daha doğrusu hiçbir belirti olmadı ve suni sanci diyerek gittigimiz hastahanede buna karar verdik. 13.30 da başlayacağımızı söyledi ve bizi odaya yolladı annemle eşimle. Eşim giremedi bazı yerlerde yasakmış. Herneyse, soğuk bi ameliyathane, 2,3 tane hemşire, mavi bir elbise ve sonradan gelen 1 anestezi uzmanı. İgneyi yaptı kambur durmamı kendimi salmami söyleyip. İğnesini yaptığında sağ belime çok soğukluk girdi sonra bi anda karıncalanma ve uyuşma sonra diğer bacağım uyuştu ve beni yatırdılar. Eller bağlı. Ayaklarınızı oynatamadikca panik olabilirsiniz bende öyle olcakti hemen bundan vazgeçip kafamı yan çevirip ekrana odaklandım. Siz de böyle yapın. Dolgu yaptiriyormussunuz gibi hissediyorsunuz o kadar. Ne ağrı ne sizi ne başka bişey. Endişe etmeyin.herneyse sonra göğüs kafesim de bi baskı hissettim hızlanmaya başladıklarını anladım sonra sol omzuma incecik bi ağrı girdi o an baktım ağrı geçmiyor omzum dedim bi kaç kez işlerini de engellememek için çok konuşmadım. Omzum omzum diye diye 14.05 minik yavrumun sesini duydum. Dünyalara değişmem.
Bu arada sondayi o an taktılar uyuşukken. 2 gun sonra olması lazım çıkardılar ve azcık acıdı yandı daha doğrusu. Odaya çıkarılınca 6,7 saat uyuşukluk oluyor. Ve uyuşukluk geçince seni ayağa kaldırıyorlar. Aslında en en en kötü bölüm burasi ama o da zamanla geçiyor. Oturup kalkarken özellikle ilk kalktığımda çok zorlandım tüm organlarım yerine oturdu gibi hissettim çok büyük bi ağrım oldu ki ben inledikce annemin tansiyonu düştü. Ve yürüdükçe de geçti. Sonra 1.5 , 2 hafta icinde tamamen gecmis oldu. İşte böyle.

35.haftamdayım ve nasıl doğum yapacağımı bilmiyorum taşikardi (kalp ritim bozukluğu var) spinal sezeryan da panik olur muyum :/ şuracıkta durup takip edeyim

35.haftamdayım ve nasıl doğum yapacağımı bilmiyorum taşikardi (kalp ritim bozukluğu var) spinal sezeryan da panik olur muyum :/ şuracıkta durup takip edeyim

Bilmiyorum ama şey panik olacağınızı düşünüyorsanız mutlaka genel anestezi olun. Aslında hicbirsey yok ama bi tanıdığımız spinali ameliyatın ortasında genele çevirdi panik atak hastası olduğu icin

Bilmiyorum ama şey panik olacağınızı düşünüyorsanız mutlaka genel anestezi olun. Aslında hicbirsey yok ama bi tanıdığımız spinali ameliyatın ortasında genele çevirdi panik atak hastası olduğu icin

Artık bi şekilde doğurmak istiyorum Rabbim sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah

Artık bi şekilde doğurmak istiyorum Rabbim sağ salim kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah

Âmiiiin bi şekilde cikcak yani mecbur :) şöyle düşünün ben 9 şubatta sezeryan oldum geçen hafta da kanal tedavisi oldum ve dış doktoruna sorduğum şey şuydu acır mı çok korkuyorum. Yani anlicaginiz sezeryandan böyle korkmamistim acitmamisti :D moral olsun ameliyatta hiç sıkıntı yok en büyük sıkıntı bebek emmeye başladığında :D :D :D

Doğum sonrası ağrı sancı durumu nasıldı bazıları şiddetli baş ve bel ağrısından bahsetmişti
Yok ben de bunlarin hic birisi olmadi sonrasinda da cok rahattim.kuzenlerim ve baska tanidiklarim da hep belden uyusturmali yaptilar dogumlarini ama hic birinin de bu tarz sikayetleri yok. en fazla ameliyat yerinde hissizlik ve bel agrisindan sikayet etti bi kaci ama o da oyle cok fazla bir agri degil yani.

Neler yaşamışsiniz böyle. Ameliyathanenin soğukluğunu ve tedirginliğini kalbimin derinliklerinde hissettim. Sanırım, belden uyuşturmak da olsa, genel de olsa sezeryan zor bir is. Benim de sezeryan gibi gorunuyor. Eger sezeryan olursa genel anestezi isteyeceğim. Biliyorum, uyandığımda acilarla, belki de dayak yemiş gibi uyanacagim ama bir şekilde kavuşmamiz gerek yavrularimiza. :) Allah hepimize yardım etsin.

Ben normalde çok panik bi insanım kan tutar beni ameliyata yaraya kesiğe asla bakamam tansiyonum düşer.. Büyük gelinimiz spinal oldu acıyı değil ama kesiği hissettiğini kanın akışını falan hep hissetmiş ellerini sokmuşlar bebeği çıkarmışlar falan ben bunları duyunca bile içim havalanıyor gibi oluyor düşünemiyorum yani.. Normal doğum sanırım en güzeli ama ben çok kiloluyum normal doğum olur mu bilmiyorum..:KK42: RABBİM hayırlı doğumlar nasip etsin hepimize..

Back
X