Bel fıtığı..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
İyi geceler kızlar... Annemin belinde 4 fıtık var kireçlenme ve kanal daralması da mevcut... Şu an çok kötü durumda yatıyor lavaboya bile kalkamıyor. Doktor şu aşamada ameliyata gerek yok dedi.. Bu tarz bir sıkıntı yaşayıp nasıl atlattığınız konusunda yardımınıza ihtiyacımız var zira çok zor durumdayız..

Fizik tedavi alıyor mu?
Benim de var, bir profesör geçene kadar kıpırdamadan yatacaksın demişti, bir diğeri yatarsan kasların zayıflar hareket edeceksin demişti.

Benim annem de benzer durumda. Doktor iğne vermişti iyi gelmişti. Bi de kilo varsa vermesi şart kanal daralması kiloyla ağırlaşıyor kalçaya vuruyor ağrı. Termal sular iyi gelir demişti bize doktorumuz ama denemedik henüz

yüzmek en iyi tedavilerden biri diye duymuştum..fizik tedavi merkezleriyle görüşün

Şu an yatalak durumda diyebilirim arkadaşlar biraz yürüyebilince fizik tedavi deneyeceğiz.. Ama çok korkuyoruz kaç gündür böyle ayaklanır dimi..

Şimdi bir hareket söyleyeceğim. Sandalyede dik bir şekilde otursun. Bir ayağı yerde diğer ayağını karşıda başka bir sandalyeye uzatıp gerdirsin. 2 dk bu hareket. Sonra diğer ayak aynı şekilde. 20 dk içinde kendini daha iyi hissetmiyorsa yapmasın. Birde ismi b...ay olan ilacı sürün. Günde iki kez. Yatarken ve uyanınca.

Şu an yatalak durumda diyebilirim arkadaşlar biraz yürüyebilince fizik tedavi deneyeceğiz.. Ama çok korkuyoruz kaç gündür böyle ayaklanır dimi..
Kendi kalkamıyorsa ayaklarını topuk kısmından tutarak zorlamadan esnetin.(bacağın arka kısmı gerilsin) hafifçe yapın.

Ne oturup ne yatabiliyordum ,yatakta donemiyordum bile .Ama benimki cikmisti .Masaj yapan biri var basparmagiyla yerine taktı kemiği .O an yüruyebildim .
Iyi bir masör filan bulun .

Akut doneminde igne vurulup agrilarim gectikten sonra az cok fizik tedaviye basadim. Egzerszlerini mutlaka yapsin. Ama asla akut agri doneminde veya agrisi varken yapmasin

Canım benim annemde de var bel fıtığı ve kireçlenme arada ağrıları artıyor tabii ne yazık ki ilaçlarla kremlerle rahatlayabiliyor.peki doktor size neden ameliyata gerek yok dedi

Duzeldikce youtubedede var bel fıtığı egzersizleri yada doktor verir günlük mutlaka yapmadi lazim ve fıtık masaji sever ben surekli masaj yaptiriyordum esime

Öncelikle anneciğinize geçmiş olsun.

Boyun, sırt ve bel fıtıklarım var. Kanal daralması ve kireçleme zaten birbirlerinin getirisi.

Geçen kış neredeyse 3 ay yattım diyebilirim. Bir doktor "ameliyat" dedi, diğeri "olma gençsin (genç sayılmam aslında 42 yaşındayım) tekrarlar" dedi. sonuç: Ameliyat olmadım. 30 seans fizik tedavi gördüm.

Ağrılarım geçti mi? Azaldı diyebiliriz ancak uzun süre ayakta kalamıyorum. Uzun süre sandalyede oturamıyorum vs... Yüzme ve yürüyüş oldukça iyi geliyor, bilginize.... (çok ağır ağrı kesicilerim var ve maalesef hayat onlarla güzel)

Bendede boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi var. Fizik tedaviye her gun mu gittiniz.
Romatizmam da var
Mutfakta tabak almak icin uzanirken ya da çöp atmak icin egilirken bile kotu oluyorum
Gencligim gitti cok caresizim
Fizik tedavi can acitiyor mu bana ona gerek var dedi 1 tanesi ama beyin cerrahi gerek yok dedi

Ben bioenerji düşünüyorum arastirabilirsiniz benim annem de babamda bel fıtığından ameliyat oldu annemin 5 tane ydi sanirim fıtığı vardı ve acik ameliyat oldu babam ise mikro cerrahi yontemiyle gecen sene oldu. Annem olali 13 sene oldu annem iyi ama babam daha gec iyilesti ve hala kotu anlayamadim doktor neden ameliyata gerek yok dedi 4 fitik var demekki omurilige basi yapmiyor ondan gerek gormedi annenize Rabbim acil sifalar versin insallah cok sor bende boyun fıtığı ve duzlesmesi var dayanamiyorum dunden beri beynim yerinden firlicak kolum ağrıyor esim halime uzuldu de bi lahmacunu sarip yataga kadar getirdi bioenerji ve bir tedavi yontemi daha var manuel terapi bakabilirsiniz videolari var
Ben uzaklarda oturuyorum o manuel terapi sanirim gidemem ama yaşadığım yere yakin bir yerde bioenerji yapan birisi var oyle cekme itme degil yani eline kolonya sürüp uzaktan tutuyormus boyunlukla gezen vites atamayan adam kendine gelmis aile dostumuzun kardesi baskasi soylese inanmazdim Allah kimseyi caresiz birakmasin doğa da ve vucudumuzda sifa var aslinda
Anneniz ayağını yere sürüyor mu yürürken fizik tedavi gordumu .
Ben neler neler cektim 26 yasindayim gencligim gitti insallah tez zamanda sifa bulursunuz ameliyatsiz hemde ve beli sicak tutmak lazim diye biliyorum birde bir igne varmis bele vurulan onu yapan hekimlerde var bilemiyorm suan ismini arastrmak lazim

Geçmiş olsun..
Babam da bel fıtığı son aşamasındaydı, evde apalıyordu artık. Çok ağrı çekiyordu. Ameliyat olursa; riskli olduğu ve yürüyememe ihtimali olduğu söylendi. Çok doktor gezdik. Hep erteledik.
En sonunda sedye ile evden ameliyata götürüldü ve Allah'a şükür çok iyi geçti. 6-7 yıl oldu, hiçbir şikayeti yok.
Birkaç doktora daha gidin; eğer ameliyatlık ise hiç ertelemeyin. İlerlemiş yaşlarda; bel fıtığının tek tedavisi ameliyat maalesef..

Doktorun uyguladığı tedavi yanına termal su iyi gelir.ilerlemeden halledin

Size de çok geçmiş olsun.
İlk 5 seans her gün, sonra gün aşırı gittim.

Uzanmak ölüm, eğilmek ölüm, torba taşımak ölüm... Dr bana sen ne iş yapıyorsun diye sordu. "inşaatta ameleyim" dememi falan bekledi herhalde zira mantıklı hiç bir açıklaması yok fıtıkların. Hadi bel ve boyuna bir mantıklı açıklama bulabiliyoruz (boyun fıtığı piyano, bel fıtığı hamilelikte alınan 24 kg) ama sırt fıtığına mantıklı açıklama yok. Ne trafik kazası, ne yüksekten düşme.

Fizik tedavi acısız bir işlem. Aslında fizik tedaviden çok evde yapmanız gereken (ömür boyu) egzersizler çok daha önemli ama yapılıyor mu? Hayır. Tembellik diz boyu.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da süper bir fizik tedavi uzmanı önerebilirim. Ben fizik tedaviye maalesef o doktora gidemedim )artık İstanbul'da yaşamıyorum) ancak sırtıma yaptığı özel iğneler sayesinde hayat standardım yükseldi diyebilirim.

Tesekkur ederim.
Malesef istanbulda yasamiyorum. Manueel terapi cok dikkatimi cekiyor bursada bir doktor uyguluyormus orasida uzak bana gerci yuzde 98 iyilesme diyor.
Tıp yontemiymis kafam karisti.
Evet o evdeki egzersizler malesef yapilmiyor tembellik gercekten
Sirt fıtığı nasil bise bilmiyorum benim cok ağrım oldugunda internete yazdim sirt fıtığı çıktı kostue kostur doktora gittim boyun fıtığı dedi.
Peki hamilelikten sonra emzirme doneminde falab zorlanmadiniz mi bel ve boyundan bebegi tasimaktan .
Ben bunlari da düşünüyorum bi yandan

O dönemler yoktu ki. Belki de vardı da serde gençlik olunca çok zorlamıyordu.

Kızım 2.5 yaşında falandı ilk gittiğimde dr'a bu konu ile ilgili (kızım şimdi 16 yaşında) . O zamandan beri zaman zaman zorluyor işte. Geçen kış çok kötü idim. Sanırım şehir değişikliği, çok yoğun tempodan bir anda emeklilik modu vücudu şaşırttı. bahçede çiçek böcek ile ilgileneyim falan derken pert oldum işte.

Benim gelin de çocuktan sonra boyun fıtığı oldu (hatta geçen sene ameliyat oldu). Doktorunuza mutlaka ve mutlaka fıtıklarınızı belirtin. Size özel tutuş şekilleri falan önerecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…