• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beklentisizliğin mucizevi gücü

Cizirti

Hala muhterem , pek muhterem
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2008
6.540
13.485
773
Diğer
Hepimiz hayatımız için planlar yaparız ve hedefler koyarız, kimi zaman bu hedeflere ulaşır kimi zamanda ulaşamayız.

Ulaşılamayan hedefler genelde en çok istediklerimiz, uğruna en çok endişelendiklerimiz olur.

Bunun nedeni çok istemek ve aynı orantıda büyük beklentiye girerek endişe duymaktır.

Konuya girmeden evvel beklenti ve bekleyiş arasındaki farktan bahsetmek istiyorum.

Beklemek, pozitiftir.

Beklemek bir sonuca ulaşmak için geçirilen zamandır.

Oysa beklenti negatifdir , bir sonucu arzu etmektir, endişe etmektir ve korkmaktır.

Beklenti içinde olmak bir nevi esarettir, bağımlılıktır.

Kendi çizdiğimiz sınırlarla isteklerimizi stres içinde beklemektir.

Hayatın akışına, sınırsızlığına ve mucizelerine kalbimizi kapatmak, teslim olmamaktır.

Her daim kontrol etme ihtiyacı ile insanları ve durumları oldukları gibi kabul edememek ve tabii ki hayal kırıklıkları yaşamaktır.

Tüm ilişkilerimizde olduğu gibi beklenti aşkın da en büyük düşmanıdır.

İlişkilerin ilk zamanlarında taraflar beklentisiz, sadece anı ve birbirlerini yaşarken ne kadar mutlu ve birbirlerine bağlıdırlar.

Ne zaman ki beklentiler devreye girer; aşk enerjisi uzaklaşır ve iki rakip, haklı çıkmaya çalışan iki birey kalır.

Aşkın tarifi koşulsuz ve sonsuzken, sınır, koşul ve beklentilerle yaşamaya çalışmak aşkı bitirir…

Oysaki

“Beni seviyor mu” ,

“ bugün arayacak mı?” demeden,

“Şu an nerede acaba?”

diye kendi kendinizi yemeden bir beklenti içine girmeden anın büyüsünü yakalayarak sürdürülen bir aşk, ancak gerçek bir ilişkiye dönüşecektir.

Çünkü hayat sonsuz ve sınırsız bir döngüdür; duygular geçici, beklentiler de değişkendir.

Beklentilerin gerçekleşmesine bağladığımız mutluluklar, bizi tatmin edemez ve tekrar eden bir beklenti kısır döngüsü yaratırlar.

İş hayatında, aşk hayatında, arkadaşlarımızla ilişkilerimizde beklenti içinde olmak, ilişkilerimizi koşullu yaşamak, sadece hayal kırıklığı içine olmamızı sağlar.

Beklentisiz olmak, hedefsiz olmak, istekler için çabalamadan yaşamak değildir elbette, tam tersi hedefler için yapılması gereken her şeyi, elinden gelenin en iyisini, endişesiz, sınırsız yapmaktır.

Hayatı, insanları, olayları akışta yaşayabilmek; olanı olduğu gibi kabul edebilmektir.

Beklentisiz hayatlarda korku, stres, endişe ve kaygıya yer yoktur.

Çünkü kesin çizgiler ve büyük harflerle yazılan bir senaryo da yoktur; hayatın getirdiklerini kabul etmek vardır.

Değiştirilebilecek şeyleri değiştirmek için güç ve değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenme olgunluğu, ancak beklentisiz ve anda yaşayarak elde edilir.

Bir düşünün, hepimizin hayatında hiç beklemediğimiz anlarda büyük mucizeler gerçekleşmiştir.

Formul;

Hedefinize ulaşabilmek için elinizden geleni yapmak ve daha sonra beklenti içinde değil keyifli bir bekleyiş içinde olmaktır.

Beklentilerin yerine Esneklik, Şükran ve Güveni koymaktır.

Esneklik uyum demektir,koşullara uyabilme, kabullenme , direnmeyi bırakma akışa uymaktır.

Şükran duymak yani teşekkür etmek, gerçekleşmeyi mucizevi bir şekilde hızlandırmaktır, çünkü yalnızca gerçekleşmiş şeylere teşekkür edilir.

Güvenmek hedefimizin gerçekleşeceği ile ilgili endişeden kurtulmaktır.

Hedefimizle Hedeflerimizle ilgili doğru adımlar atmak dışında, nasıl olacağı hakkında endişe duymamaktır.

Evren her zaman en çabuk ve en kolay yolu bulacaktır.

Düşünün ki; bir tohum ektiniz, hergün su veriyorsunuz ve belirli bir sure sonra onun çiçek açacağından eminsiniz.

Endişe yada panik duymuyorsunuz, içinizde çiçek açacağı güne dair güven ve keyifli bir bekleyiş var sadece.

İşte beklentisizliğin formulü budur…

Alıntıdır...

paylaşım için teşekkürler :) bosuna dememişler "bir şeyi çok istemeyeceksın, çook istersen olmaz" diye..

paylaşım için teşekkürler :) bosuna dememişler "bir şeyi çok istemeyeceksın, çook istersen olmaz" diye..

Rica ederim, aslında gene isteyeceğiz, ama bu istekten hırsı, egoyu arındıracağiz... biz bazen istemeyi bilmiyoruz.. istemekle, hayatımızı "istediğimiz şeye" endekslemek çok farklı(ymış) ... insanın hiç mi bi işi rast gitmez dediğimiz bi dönemdeyim.. ve gerçekten kendimi ilk defa böylesine derinden sorguluyorum şuan..

Buna çok inanıyorum, beklenti içinde olmadığın zaman hayat sana hep güzel şeyler gösteriyor=)))
Kaç kere yaşadım bilmiyorum ama kesinlikle doğruluğuna inanıyorum..
Beklediğin şey ayağına gelmez, hep beklemediğin bir anda gelir:16:
Teşekkürler paylaşım için:)

evet daha önce bi konudada açıklama yapmıştım ben bununla ilgili :)

beklenti zaten muhtaçlıktır muhtaçlık ta o olay olmadan mutlu olamama hali mutluluğun kendi içimizde olduğunu unuttuğumuz anda başlar veya mutluluğu kişiye olaya bağladığımız zaman

muhtaç olunan hiç bir şey düzgün gitmez çünkü altında korku vardır negatiftir aksine daha beter kötü gider..

oysa o olay olmadanda kendinle mutlu olmayı başarıp akışa bırakmak pozitiftir bağımlılık muhtaçlık yoktur ve bir anda olur :) çünkü mutluluğu olaya bağlamazsın

bende bunu öğreneli 3 hafta falan oldu ve gerçekten üzerinde düşünüldüğünde doğru ilişkiler içinde birşey daha eklemek istiyorum mesela ayrılıkta illa o olsun o olmazsa mutlu olamam işte bu muhatçlıktır mutluluğu kişiye endekslemedir ama mutluluk bizim içimizde

ve biz beklentiye girip aramasını dönmesini mutluluğu beklediğimizde erkekle aramızda telapatik bir bağ oluşurmuş ve o özlediğimizi beklediiğimizi hissedermiş biz o enerjiyi gönderirmişiz.

gerçekten ama gerçekten vazgeçtiğin muhtaçlığı bitirdiğin anda erkeğe artık istemediğin mutluluğun kendinde bulduğun sinyalini gönderirmişsin erkek enerjini anlar işte ozaman dönmeye başlarmış hani deriz ya ''vazgeçtiğim anda geldi'' ''hiç beklemediğim anda geldi'' bu yüzdenmiş

ama şakacıktan dönsün diye değil gerçekten vazgeçmek gerekir burada vazgeçmekten kasıt sevmemek değil sevebilirsin ama onsuzda mutlu olmayı öğrenmek mutluluk kimsede değil kendi içimizde bunun farkına varmak o kişinin enerjisinden mutlu olmayı kesmek ve beklentiyi tamamen ortadan kaldırmak yani ayrılığı kabul etmek bir daha aramayacağını onunda değişmiş olabileceğini bilmek...

valla beklentiyi kesince okadar huzurlu oluyor ki insan teşekkürler paylaşım için tekrar pekiştirmiş oldum :):)
:16:

umutlu teşekkür ederim örneklerinle pekiştirdiğin için.. benim de kendimi bu anlamda terbiye etmem gerekiyor... ben mutluluğu hep dışsal nedenlere bağladım.. yatırım yaptığım 2 şey vardı 4 senedir.. hayatımı bu 2 şey üzerine inşa ettim.. biri nişanlım diğeri de kpss idi.. ağustos ve eylül ayında ikisi de olmadı, elimde kaldı.. önce direndim.. sonra yenik düştüm.. ellemedim bi süre kendimi, düştüğüm yerde öylece bıraktım... ve dün itibari ile kendimi bu anlamda iyileştirme / yeniden doğurma kararı aldım..

umutlu teşekkür ederim örneklerinle pekiştirdiğin için.. benim de kendimi bu anlamda terbiye etmem gerekiyor... ben mutluluğu hep dışsal nedenlere bağladım.. yatırım yaptığım 2 şey vardı 4 senedir.. hayatımı bu 2 şey üzerine inşa ettim.. biri nişanlım diğeri de kpss idi.. ağustos ve eylül ayında ikisi de olmadı, elimde kaldı.. önce direndim.. sonra yenik düştüm.. ellemedim bi süre kendimi, düştüğüm yerde öylece bıraktım... ve dün itibari ile kendimi bu anlamda iyileştirme / yeniden doğurma kararı aldım..

çok güzel ben bu kararı 13 eylülde aldım ve inan bende senin gibi mutluluğu 5 yılıma bağladım tepe taklak oldum bir anda boşluğa düştüm ama okuduğum kitaplarla birden ya dur evet hayat devam ediyor demeye başladım :)

13 eylülde toparladım kendimi geçmişe tecrübe dedim ve bu konuları araştırmaya başladım..tamamen sorunları sildimmi hayır ama inan ki çok huzurluyum daha sevgi doluyum.. mutluluğun kendimde olduğunu görünce daha farklı enerjideyim :) sana bu konularda yardımcı olabilirim istediğin yolda yüremende çünkü bende o yollarda yürüdüm :) dibe vurmak güzeldir yukarı çıkmak kolay olur çünkü gitcek başka yer yok mecbur yukarı çıkacaksın

ne gelirse gelsin başına sakın unutma mutluluk bir seçenektir :)

ne güzel denk gelmişim şaşırdım:)) ben daha bu sabah açar açmaz kişisel ifademi bile değiştirmiştim, beklentimi bitirme kararı alarak. şimdi konuyu okuyunca demek ki evren beni destekliyor, doğru yoldayım:16:

tabi öyle beklemiyorum artık deyip içimden hala onun ne yaptığını nasıl olduğunu nerde olduğunu beni düşünüp düşünmediğini, bunları geçirirsem o zaman neye yarar:63: gerçek bir beklentisizlik haline geçmek gerekiyor. onun için de önce bir ilk adım, sonra zaman şart.

ne güzel denk gelmişim şaşırdım:)) ben daha bu sabah açar açmaz kişisel ifademi bile değiştirmiştim, beklentimi bitirme kararı alarak. şimdi konuyu okuyunca demek ki evren beni destekliyor, doğru yoldayım:16:

tabi öyle beklemiyorum artık deyip içimden hala onun ne yaptığını nasıl olduğunu nerde olduğunu beni düşünüp düşünmediğini, bunları geçirirsem o zaman neye yarar:63: gerçek bir beklentisizlik haline geçmek gerekiyor. onun için de önce bir ilk adım, sonra zaman şart.

Evet black bekleme. Beklediğin zaman gerçekleşmez. Hiç beklemediğin bir anda seni aradığını düşünsene :31:
Hep beklemediğimizde oluyor:53:

Evet black bekleme. Beklediğin zaman gerçekleşmez. Hiç beklemediğin bir anda seni aradığını düşünsene :31:
Hep beklemediğimizde oluyor:53:

aramasın artık cehennemin dibine gitsin! bu sabah hep beni üzdüğü yaraladığı değer vermediği anları düşündüm öyle nefretim kabardı ki! bak kuantumum bozuldu şimdi off!! sevgi bulutçukları yollamam gerekiyordu oysa:24:

Gerçekten güzel bir konuya değinmişsin Burcu :))
İnsan okuduktan sonra hııııı diyor anlıyor yani bişeyleri
''Beklentisiz olmak'' demek ki formül bu.
Umarım uygulayabiliriz
Bunu gün içinde kendimize tekrarlasak,hayatımıza da geçirebiliriz

çok güzel ben bu kararı 13 eylülde aldım ve inan bende senin gibi mutluluğu 5 yılıma bağladım tepe taklak oldum bir anda boşluğa düştüm ama okuduğum kitaplarla birden ya dur evet hayat devam ediyor demeye başladım :)

13 eylülde toparladım kendimi geçmişe tecrübe dedim ve bu konuları araştırmaya başladım..tamamen sorunları sildimmi hayır ama inan ki çok huzurluyum daha sevgi doluyum.. mutluluğun kendimde olduğunu görünce daha farklı enerjideyim :) sana bu konularda yardımcı olabilirim istediğin yolda yüremende çünkü bende o yollarda yürüdüm :) dibe vurmak güzeldir yukarı çıkmak kolay olur çünkü gitcek başka yer yok mecbur yukarı çıkacaksın

ne gelirse gelsin başına sakın unutma mutluluk bir seçenektir :)

bana bu konularda yardımcı olabileceğini söylemişsin, çok memnun olurum canım.. senin adına çok sevindim.. benim için güzel bir örneksin .. geçmişi ben de kabullendim sanırım.. yani içimde kızgınlık ve pişmanlık yok.. son 4 gündür kendimi çok şanssız, kadersiz, kısmetsiz hissediyordum.. yavaş yavaş silikleşiyor bu hisler..

bunun tek bi yolu var o da kendi özümüze dönmek.. hayatımıza girenler oldu öyle değil mi.. işte onun da öncesine dönmek.. bu hayata tek başımıza geldik aslında ve mutluluğumuz sonradan hayatımıza girenlere bağlı olmamalı.. onlar yalnızca birer renk olmalı hayatlarımızda.. asıl mutluluk kaynaği içimizde, bulup gün yüzüne çıkarmak gerekiyor.. bakalım.. bakış açımızı algımızı arındırarak başlamak lazım sanırım işe... :31:

aramasın artık cehennemin dibine gitsin! bu sabah hep beni üzdüğü yaraladığı değer vermediği anları düşündüm öyle nefretim kabardı ki! bak kuantumum bozuldu şimdi off!! sevgi bulutçukları yollamam gerekiyordu oysa:24:

Nefrette etmemek lazım çünkü o da bir duygu çeşididir :1:
Tamamen nötr olunca o insana karşı bişeyleri başardın demektir
Bende düşündüm geçenlerde mutlu olduğumuz tek bir an bile gelmedi aklıma,ama yinede nefret edemedim bu daha güzel sanırım

Gerçekten güzel bir konuya değinmişsin Burcu :))
İnsan okuduktan sonra hııııı diyor anlıyor yani bişeyleri
''Beklentisiz olmak'' demek ki formül bu.
Umarım uygulayabiliriz
Bunu gün içinde kendimize tekrarlasak,hayatımıza da geçirebiliriz

Teşekkür ederim canım =) Umarım uygulamaya geçirebiliriz bunu.. Ben hep özgüveni yüksek gibi görünen ama sevgi açlığımı hep dışarda arayan biriymişim aslında.. mutlu olmam için somut nedenlere ihtiyacım varmış.. ama asıl mutluluk bu değil.. hayallerimi, planlarımı "olmazsa olmaz" kategorisine sokmuş, onlar olmazsa yaşamın bi anlamı kalmaz sanmışım.. derin bir boşluktayım şu an.. çünkü dediğim gibi 4 senedir üzerine hayallerimi inşa ettiğim 2 sebep de elimden kaydı.. kendimle seneler sonra ilk kez bu denli başbaşa kaldm.. hayatımda kendimi bildim bileli hep bi "sevgili" vardı.. evet aslında bitmesi gereken ilişkileri sırf kendimle başbaşa kalmamak adına bitirmemiştim.. evet yalnızlıktan korkuyordum, çünkü kendimi tanımıyordum.. bir yabancıydım kendime.. işte şimdi kendimle tanışma zamanı =) ve ilk aşama beklentisiz , evrenle uyum içerisinde bir yola adım atmak..

evetttt nefret duygusunu silin içinizden =) unutmayın, hayatımıza giren herkesin bir katkısı oldu bize.. kimi bize ihanet ederek dürüstlüğü öğretti, kimi öfkesiyle dinginliği, kimi sevgisizliğiyle koşulsuz sevgiyi.. hayatımıza giren herkese teşekkür etmek ve onlara dua etmek lazım.. bu aşamada sıkıntım yok.. eski nişanlımın ihanetini bile kabulleniyor ve onu affediyorum, ben böyle yaptıkça o ihanet ettiğini yoksayıyor ve tekrar denememiz gerektiğini söylüyor =) evren mi dürtüyor onu anlamadım ama neyse =) benim de hatalarım oldu elbette.. beklentilerim yüzünden çok zulmettim kendime de ona da. Ben aşkı çok yanlış yaşadım.. beklentilere girerek.. tatmin edilmeyi bekledim her daim.. yeniden aşkı doya doya yaşamadan önce kendime dönmem lazım.. bu aşamadan sonra ömrümün geri kalanı daha kaliteli geçecek...

evetttt nefret duygusunu silin içinizden =) unutmayın, hayatımıza giren herkesin bir katkısı oldu bize.. kimi bize ihanet ederek dürüstlüğü öğretti, kimi öfkesiyle dinginliği, kimi sevgisizliğiyle koşulsuz sevgiyi.. hayatımıza giren herkese teşekkür etmek ve onlara dua etmek lazım.. bu aşamada sıkıntım yok.. eski nişanlımın ihanetini bile kabulleniyor ve onu affediyorum, ben böyle yaptıkça o ihanet ettiğini yoksayıyor ve tekrar denememiz gerektiğini söylüyor =) evren mi dürtüyor onu anlamadım ama neyse =) benim de hatalarım oldu elbette.. beklentilerim yüzünden çok zulmettim kendime de ona da. Ben aşkı çok yanlış yaşadım.. beklentilere girerek.. tatmin edilmeyi bekledim her daim.. yeniden aşkı doya doya yaşamadan önce kendime dönmem lazım.. bu aşamadan sonra ömrümün geri kalanı daha kaliteli geçecek...

Hangimiz aşkı doğru yaşadık ki canım ...
Hepimizde türlü türlü beklentiler içine girdik yalnış yollara saptırdık sevgimizi aşkımızı
Özgür bırakamadık sevdamızı hep bir beklenti içine sığdırdık mutluluklarımızı
Ama kilit kelime şuu ''bundan sonrası''
Bundan sonra bizim için çok önemli artık hatalarımızı biliyoruz
Kimbilir belkide bu sayede aşkların en güzelini yaşarız :))

Teşekkür ederim canım =) Umarım uygulamaya geçirebiliriz bunu.. Ben hep özgüveni yüksek gibi görünen ama sevgi açlığımı hep dışarda arayan biriymişim aslında.. mutlu olmam için somut nedenlere ihtiyacım varmış.. ama asıl mutluluk bu değil.. hayallerimi, planlarımı "olmazsa olmaz" kategorisine sokmuş, onlar olmazsa yaşamın bi anlamı kalmaz sanmışım.. derin bir boşluktayım şu an.. çünkü dediğim gibi 4 senedir üzerine hayallerimi inşa ettiğim 2 sebep de elimden kaydı.. kendimle seneler sonra ilk kez bu denli başbaşa kaldm.. hayatımda kendimi bildim bileli hep bi "sevgili" vardı.. evet aslında bitmesi gereken ilişkileri sırf kendimle başbaşa kalmamak adına bitirmemiştim.. evet yalnızlıktan korkuyordum, çünkü kendimi tanımıyordum.. bir yabancıydım kendime.. işte şimdi kendimle tanışma zamanı =) ve ilk aşama beklentisiz , evrenle uyum içerisinde bir yola adım atmak..

sen varya harikasın zaten adım atmışsın kendi özüne dönmek ve mutluluğu başkalarında aradığını kabullenmek ilk adım buydu. :) sen farkındasın artık bu süreçte farkındalık en önemli şey.. bak sana gidişatını söyleyeyim bende aynı senin gibi başladım şuan o'na karşı sadece teşekkür ediyorum beni benimle tanıştırmış oldu ve güzelde bir tecrübe oldu ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilmeden bana öğretti bana daha büyük iyilik yapamazdı zaten :) sen şuan kendinle yüzleşmeye başlayacaksın ben kendime ne yapmışım demeye başladığın an gerçekten yüzleşmiş olacaksın canım :) sonrada iyikide bunları yaşamışım iyikide diyeceksin :)) harika yoldasın arınma sürecine geçiyorsun süperrrrrrrrrrrrr çok sevindim kendimi gördüm resmen :D:D

Mutlu olmak için daha fazla paraya, iş değişikliğine, kariyere ya da romantik bir ilişkiye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz. Yeni bir işin, paranın ya da ilişkinin aradığınız mutluluğu ve tatmini size vereceğine inanıyorsunuz.

Şimdi size mutlu olmanızı engelleyen düşünce kalıplarından bazılarını göstereceğim. Bunları okuyunca kulağa ne kadar tanıdık geldiklerini göreceksiniz. Hayatınızın arka planında bir mutsuzluk hissettiğinizde bu düşünce kalıplarının hangilerinin size uygun geldiğini inceleyin ve özel durumunuza uygun içerikle doldurun:

“Huzurlu ve mutlu olabilmem için önce hayatımda olması gereken bazı şeyler var. Bunların henüz olmaması beni üzüyor. Bunlar olduğunda mutlu ve huzurlu olabilirim.”

“Geçmişte olmaması gereken şeyler oldu. Eğer bütün o olayları yaşamamış olsaydım şimdi huzurlu ve mutlu olabilirdim.”

“Şimdi olmaması gereken şeyler oluyor ve mutluluğumu engelliyor.”

Bu bilinçaltı düşünce kalıpları genellikle bir kişiye yönelir ve “oluyor” bu durumda “yapıyor”a dönüşür.

“Mutlu ve huzurlu olabilmem için bunu ya da şunu yapman gerek. Bunu henüz yapmadığın için sana kırgınım. Belki bu kırgınlığım sayesinde bunu yaparsın.”

“Geçmişte yaptığın, söylediğin ya da söz verip de yapmadığın bir şey mutlu olmamı engelliyor.”

“Şimdi yaptığın ya da yapmadığın bir şey mutlu olmamı engelliyor.”

Bunların hepsi gerçeklikle karıştırılan varsayımlar; sizi “şimdi” mutlu ve huzurlu olamayacağınıza inandırmak için “egonuzun” kurguladığı hikayelerdir.

Ego der ki; belki gelecekte bir gün mutlu olacağım, eğer “şu” ya da “bu” gerçekleşirse, şuna ya da buna sahip olursam. Ya da şöyle der; geçmişimde olan bir şey yüzünden asla mutlu ve huzurlu olamayacağım.

Ego mutlu ve huzurlu olmanın tek yolunun “şimdi”de olduğunu bilmez ya da bilir ama sizin bunu keşfetmenizi istemez. Sonuçta ego, sona erdiğinde mutluluk ve huzur gelir.

Eğer yaşadığınız olumsuzluğun ortasında “Şu anda kendi acımı kendim yaratıyorum”diyerek bunun farkına varırsanız egonuzun ötesine geçersiniz. Mutsuzluğunuzu aptallık olarak tanımladığınız anda kendinizi özgür hissedersiniz.

Yaşadığınız anla yani “şimdi”yle barışarak yaşamla bir olursunuz ve mutluluğu yakalarsınız.
Hayatınızdan aldığınız haz, size daha çok haz vereceğini düşündüğünüz şeyleri çeker.
Bazı insanlar için “mutsuzluk” bir hayat biçimidir. Bu davranış kulağa çok tuhaf gelse de, çoğumuz alışkanlığımızla bu çılgınlığı kabul etmiş oluruz. Memnuniyetsiz bir hayat şeklini sürdürmek, nasıl mutlu olunacağını öğrenmekten daha çok enerji ve çaba gerektirir. Birçok insan, istediklerini elde edene kadar mutlu olmayı istemez. Eğer istediklerinizi elde edene kadar hayat oyununa katılmayı reddediyorsanız, Evrenin akışından uzaklaşmış, kendinizi rahat bıraktığınızda elde edeceğiniz mutluluk yolunu kapatmış olursunuz.

Gerçek mutluluk ve huzur birden karşınıza çıkan bir şey değil, bir “seçim”dir.

Mutlu olmak için daha fazlasına ihtiyacınız olduğu inancına sarılmak zorunda değilsiniz.
Bunun yerine hayatınıza neşe ve huzur kattıkça daha fazlasına sahip olacağınızı anlayın.

İnsanların sahip olduklarına takıntılı bir şekilde odaklanırsanız, daha fazla güzel şey isteme enerjisini kendinize değil, onlara yollarsınız. Başkalarının hayatına bakıp onlar adına mutlu olun, sahip olduklarınıza bakın ve minnet duyun.

Kendinizi mutsuz hissettiğinizde, hayatınızı değiştirmek ya da yeni bir şeyler satın almak zorunda değilsiniz. Yapmanız gereken sahip olduklarınıza hemen şimdi “şükretmek”tir. İçinizdeki ve çevrenizdeki iyi şeyleri farkına vararak derin bir minnet duyun, Evren size daha iyilerini sunacaktır.

*Önünüzde uzanan gündelik angarya işlere korku ve bıkkınlıkla yaklaşmak yerine onlarla eğlenin.

*Evinizi temizlerken şikayet etmek yerine, bir eve sahip olmanın değerini kabullenin.

*Yaptığınız işte herhangi bir değer ya da mutluluk bulamıyorsanız zihninize geçmişte yaşadığınız güzel anları getirin.

*Yaşamınızdaki olayları ve insanların davranışlarını çok fazla ciddiye almayın ve en önemlisi kişisel yaklaşmayın.

*Gülmek çok büyük çekiciliğe sahip enerjetik bir titreşimdir. Gülmek insan beyninin tamamını uyaran elektriksel tepkileri yaratır ve seretonin düzeyini yükselterek olumlu enerjinizi dışarıya gönderir.

*Karamsarlıktan iyimserliğe, can sıkıntısından eğlenmeye kadar bütün kaderinizi şekillendirme seçimi size aittir ve bu kararı her gün yaşayarak verirsiniz. Hayatla ilgili tutumunuz hayatınızı şekillendirecektir.

*Odaklandığınız şey, ister yoksunluk, ister sınırsız bolluk olsun Evren sonunda istediğinizi yerine getirecektir.
derisive.gif

*Kendinizi asla sorunlarla tanımlamayın. Hayatınızda sorun olduğunu düşündüğünüz şeylere değil, çözümlere odaklanın.

*Kendinizle ilgili yeni, başarılı ve mutlu bir görüntü yaratın. Bu görüntüye sıkı sıkı sarılın ve inanın. Görüntü bilincinizde kalıcı bir şekil aldığında sizin gerçeğiniz olacaktır.

Kendinizi evrensel akışla düzene soktuğunuzda şimdi ve her zaman sahip olduğunuz nimetlere ve güzelliklere şükran duyduğunuzda, hayatınızın her anını neşeli bir “şükran duygusu” içinde yaşamanız anlamına gelen “Kuantum Başarı”yı elde etmiş olacaksınız.

Mutluluğunuzu ertelelemeyin, onu “şimdi”de yaşayın.

Sevgiyle kalın.

Blog Alıntısıdır.

[URL="http://www.estanbul.com/mutluluk-sadece-bir-secim-245845.html#"]Share on twitte[/URL]http://www.estanbul.com/mutluluk-sadece-bir-secim-245845.html#

Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. Bu, evrenin ‘sen bakarken soyunamıyorum’ deme şeklidir.

Demiş K.İskender...Bana göre güzel bir özet olmuş :)

Back
X