beklentiler ve mutlu evlilik

E

EU1

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU1
MUTLU EVLİĞİN SIRRI DAHA AZ BEKLENTi
Mutlu bir evliliğin sırrı, beklentilerini düşük tutmaktan geçiyor. ABD'li bilim adamlarının açıklamalarına göre, eşinden çok şey beklemek,
mutsuzluk kaynağı.
Ayrıca eşiyle iyi bir iletişim ve her zaman affetmeye hazır olmak da mutluluğa giden bir diğer altın yol.Formun Üstü Ohio ve Florida
üniversitelerinde çalışan uzmanlar, 82 çifti dört yıl boyunca ayrı ayrı 'sorguladı'.
Mutlu bir evliliğin sırrı, beklentilerini düşük tutmaktan geçiyor. ABD'li bilim adamlarının açıklamalarına göre, eşinden çok şey beklemek,
mutsuzluk kaynağı.'.
Elde edilen sonuçlara göre, ilişkilerinin başında eşlerinden beklentileri çok yüksek olanlar, kısa bir süre sonra gerçeklerle yüzleşmek
zorunda kaldıklarında derin hayal kırıklıkları yaşadı.
Ancak beklentileri yüksek olup da buna karşılık affedici, hoşgörülü olan ve eşlerinin olumsuz davranışlarına uygun kılıf uydurmasını
bilenler, olumsuzluk yaşamadş. Araştırma ekibinin başkanı Prof. James McNulty, sonucu şöyle yorumladı: "Eşinize yönelik
beklentileriniz yüksek olduğunda, mutlu olmak sizin becerilerinize bağlı. Beklentileriniz yüksek olup da yerine gelmediğinde yine
de buna hoşgörüyle bakabiliyorsanız mutlu olursunuz...
diyorlar...
ya sizce bayanlar....
beklentileri az tutmak mı kolay??yoksa beklediklerimiz olmayınca anlayışla karşılamamak mı??

• Konu Sahibi EU1
insan beklentileri olmayınca mecburren anlayışlı olmak için capa sarfediyor cünkü evlilik cok farklı bir kurum senin anlatmak istediğini karşıdaki tam olarak anlamaya bilir bide bizdeki olaylara duygusal yaklaşma olayı beklentileri cok hat safhaya getiriyor..akışına bırakıp anlayışlı olmaya çalışmak en önemlisi..ben bunu başarmaya calışıyorum şuan..

• Konu Sahibi EU1
yzıyı okudum ve cok dogru bır tespit olduguna ınandım.eskılerın evlılıklerı cok uzun sürermıs neden ozamanlar istiyecek pekde fazla bıse yokmus zaten ve olanada kanaatkarlarmıs. ama suankı nesıl hiç birşeye doymuyor hep daha fazla istiyıor ve hiç mutlu olmuyor.en basıtınden cocuklar,hep yenı bır oyuncak bisiklet vs. ama mutlularmı hayır.bencede isteklerimiz biraz daha sınırlı olmalı yada istedıklerımız olmadıgında hoşgörüyle davranmalıyız yoksa bu mutluluk gemısı yürümez.okyanusun ortasında batar giderrr..... ben gemımı batırmak istemıyorum sahsen, ve eger cok gereklı bırsey degıldıyse!!istedıgım olmadıysa hoşgörüyle karsılarım.yokyere ne huzurumu kacırırm nede kocişimi, üzerim

• Konu Sahibi EU1
sana başarılar diliyorum inşallah başarabilir ve daha damutlu olursun..
bana beklentilirimizin olmadığında ki anlayış sonucun da eşlerimiz de olsa arkadaşlarımız da olsa sanki o buna razı olduysa biraz daha azını yapabilirim o bunada razı olur nasılsa diyu düşünülmüyor mu ?ozaman dahada zorlaşmıyor mu hayat

• Konu Sahibi EU1
sadece evliliğimde değil hayatımdada uyguladığım bir metotdur.'isteklerini en aza indirge,ama vazgeçme' ayrıca anlayışlı davranmak hem sizin hemde çevrenizdekilerin hayatını kolaylaştırıyor.hayatında bir önem sırası var.anlayışımda bu sıradakilerle ters orantılı.az istiyorum öz istiyorum.mutluyum.

• Konu Sahibi EU1
buseyiim ne kadar da güzel söyledin.. bence kimsenin bulamadığı mutluluğun sırrını bulmuşşun... keşke bende yapabilsem..

• Konu Sahibi EU1

hmmm burda bı duralım ozaman.aslında anlatmak istedıgım sey tabıkıde o degıl.ve zaten benım eşimin anlayısşı bu degıl.evet yakınım var eşinden pek bişe ne ister ne bişe yapar kanaatkardır ama eşide bu olaydan faydalanır.anca acıldı kadının gözü tam 8 sene sonra :1shok: aslında ne yı isteyip istemedıgımı bılıyorum,belkıde önemli olan bu galıba ama bazende bu olmadıysa sorun cıkarmam fakat gereklı bişeyse mutlaka yapılmalıdır veya alınmalıdır.bu dengeyı biz kurabılıyoruz.ben sadece kanatkar olmamız gerektıgını savunuyorum az ve öz istemelıyız birşeyleri.mutlulugun formülü zaten hoşgörülü olmaktır.yanı hep tüketmemelıyız,tükettikce cogu sey azalır zaten.sadece maddi degıl manevi anlamdada bu böyledir

• Konu Sahibi EU1
Evet katiliyorum...insanin beklentisi birsey veya bir kisi icin ne kadar az olursa o kadar az hüsrana ugrar..hatta kimi zaman tam tersi olarak cokta sevinebilir..!

Önemli olan bir kisi ile evlenirken kesinlikle "Ben bunu degistiririm..su huyunu biraktirirm" düsüncesine kapilmamali...Bastan itibaren karsisindakini oldugu gibi kabul etmeli...sayet etmiyorsa onu birakmali...ilerde kimse kimseyi kolay kolay degistiremez düsüncesindeyim..! Insan yedisinde ne ise, yetmisindede öyledir..! Herkesin kendi dogrulari vardir kendince...! Herkesin hatalari vardir yada sinir ediyi huylari...o kisiye bunu anlatirsin güzellikle...degistirir veya degistirmez o onun bilecegi bir sey...malesef ZORLA hicbirsey olmuyor bu dünyada..! En azindan cok olumlu sonuclar cikmiyor..! Tabiki insan kendi isteklerini hep arka plana atamaz...fakat dengeyi saglayabilmeli..!

Birbirimizi oldugumuz gibi kabul edip öyle sevelim...!! :1hug:

Son düzenleme:
  • Konu Sahibi EU1
evlilikte mutlu olmak için az beklentiler olması gerektiğini
hatta hiç beklentinin olmaması gerektiğini anladım ben artık
ama insan bazen beklemeden duramaıyo bazı şeyleri
en azından özel zamanlarda

herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım da işte mesela ben sevdiğim arkadaşlalrım için kendimden birşeyleri değiştirmekten hiç rahatsız olmam!olmam gerek ama olamam hatta aksine mutlu bile olurum o benim ona değer verdiğimi anlar diye ..taki beni kullanmaya başlayana kadar.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…