Beklenmedik bi anda....

canım çok sevindim allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin allahım olmayanlarada versi,n bende 28 haftalık hamişim mide bulantısı için doktorum bana emedur vermişti onu kullandım 3 ay sende doktoruna sorup kullanabilirsin bu arada bulantılardan dolayı iştahsızlık olur herşeyi yiyemessin sakın kendini bırakma yemek yiyemessen ekmek arası atıştır kraker türü şeyler ye meyveyi çok tüket doktorum bana böle sölemişti ben hiç bişi yiyemedim yemek ten falan kesilmiştim bu esnada sürekli meyve tükettim bu arada sulu şeyler yeme şimdilik bulantın olduğu için kuru şeyler tüket doktorum bana böle sölemişti bi sorun olursa ben burdayım

Canım ben hem sağlık personeli hemde bir anneyim. Çok olmasada hatırlayabildiğim şeyleri sana yazdım umarım yardımcı olabilmişimdir. Bence mide bulantın çoksa canın istemiyorsa çok ta fazla üstüne gitme yiyebildiğin kadarını ye. Yoksa çok zorlarsan bu sefer miden hiç almaz daha çok bulanır. Balık tablet alabilirsin ama ton balığı ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Bence en güzeli taze balık ama onun yerine brokolide olabilir. Hem vitamin hemde folik asit yönünden zengindir brokoli. Kilo işine gelince doğru beslenip ideal kilo alabilirsin. Zaten doğumdan sonra 6- 7 kilo vermiş oluyorsun. Bu arada bunu sana söylüyorum ama ben hamileliğimde tam 27 kilo almıştım. Oda ayrı mesele :roflol:

tebrik ederim canım
allah kucağına almayida nasip etsin inşallah
bende hamileyim ve çok fena mide bulantılarım var, bazen dayanılmaz oluyor gerçekten
kokulardan felan çok tiksiniyorum mesela ben normalde sütü çok seven biriyim ve günlük tüketirim ama hamileliğimde hiç içemiyorum birak içmeyi tiskiniyorum görmeye tahammül edemiyorum, aynı şekilde yumurtada. Bunlar çok önemli evet herkesde aynı şeyi söylüyor mutlaka tüketmelisin diye ama midem kaldırmıyor zorlan değil ya. İnşallah tez zamanda geçer bulantılarım ozaman hepsinden tüketirim. Kendini çok zorlama derim çünkü zorladıkça insan dahada kötü oluyor, bana birisi kokuların üzerine git gibi tuhaf bir tavsiyede bulunmuştu zorlarsan kendini alışırsin gibilerden, sonuç çok feci oldu. Kendine tecrübeli ve iyi bir dr. edin gereken tüm bilgileri o sana verecektir zaten. Bide güzel kitaplar var onları okursan çok güzel bilgiler edineceksin bende hiç bişey bilmiyiyordum ama okuya okuya öğreniyorsun...

Amin canım.Benim şimdilik kokularla problemim yok ama bulantı çok kötü yapıyor.Geceleri yatmadan süt içiyorum sabahlarıda 1 kaşık pekmez yiyorum, inşallah sorunsuz bir gebelik geçiririz, Allah isteyene nasip etsin çok değişik bir duygu.

canım ilk üç ay zaten ne yesen eğer mide bulantın varsa yediğinde çıkıyooo...ilk aylarda folukasit alman çok önemli ki zaten doktorunda verir sana bu haplardan sende ek olarak muz , brokoli vs yiyebilirsin.bunun dışında asıl kendine bakman gereken zaman üç aydan sonraki dönemler çünkü bebek karnında asıl bu dönemde büyümeye ve gelişmeye başlıyor en azından benim doktorum bu şekilde anlattı bana.ama sana tavsiyem bol bol sebze ve meyve ve bol sıvı.hamurişinden vs. kaçın boşuna kilo alma.şimdiden tebrikler allah kucağına aldığın zamanlarıda göstersin çünkü muhteşem bi duygu...

Canım arkadaşım dostum
İnananmıyorummmm
Allaha şükürler olsun
demek teyze olucazz
Çok sevindim
ne kadar mutlu oldum anlatamam
İnşallah sag salim az kilolu alırsın kucagına
(( kız ne zaman oldu bu iş ))

tebrik edrim canım allah saglıklı sıhatli kucagına almayı nasip etsin ilk aylarda sen ne yersen ye bebek alacagını alıyormuş canım sıkma canını hayırlısıyla geçir inşallah

Tebrik ederim canım gözünüz aydın hernekadarda habersiz gelsede çok tatlı ve güzel bir misafir gelmiş dünyanıza inşallah sonuna kadar taşımayı nasip eder Allahım ve sağlıcakla kucağına alır ömür boyu ayrılmazsınız,,,,hamileliğin ilk aylarında bulantıyı bastırmak için kraker veya leblebi tüketilmeli oldukça azaltıyor bulantıyı,kabızlık sorunu çıkabilir bunun içinde kepek ekmeği yemeye çalışın ve kuru kayısı sabah ve akşam bir kaç tane tüketin mümkünse,,,,,ilk 4 ayda bebek annenin kanı ile beslendiği için aşırı bebek beslensin diye yemek için kendinizi zorlamayın,,,,zaten doktorunuz size folik asit verecektir kemik gelişimi için,,,4 ydan sonrada yemelerinizi birazdaha düzenli ve vitamin yönünden zengin yiyecekler tüketmelisiniz,,,sebze ve meyve,,,süt ve süt ürünleri gibi,,,,,kolay ve rahat bir hamilelik geçirmeniz dileğiyle acizane yardımcı olmaya çalıştım,,,sevgiler,,,,

Canım benim :1hug: mesajına geçde olsa cevap veriyim mirmirmirmir
Valla ne zaman olduğunu bilmiyorum ama büyük bir sürpriz oldu, beklenmedik misafir kaydirigubbakcemile3 9+0 haftalık şuan. Rabbim isteyen herkese bu duyguyu tatdırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…