Beklenmedik bi anda....

AskKirintisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
4.815
30
118
Diğer
Kızlar beklemediğimiz bi anda hamile olduğumu öğrendim tabi test beni yanıltmadıysa. Adetim gecikti ve 10 gün sonra test yaptım pozitif çıktı. Ben çocukla ilgili hiç birşey bilmiyorum, nasıl beslenilir, hazırlıkları nasıl olur vs...

Tecrübeli bayanlar lütfen bana yardımcı olun, hafta içinde doktora gidicem.
Beslenme konsunda endişeliyim, 47 kiloyum ve 160 boyundayım, yediğime içtiğime hiç dikkat etmem, kahvaltı hiç yapmam ve acaip midem bulanıyor. Çayı çok severim ama sakıncalıymış hamilelikte, maydonoz yemekte iyi değilmiş galiba, bana lütfen tavsiyede bulunun, bebeğin gelişimi için hamilelikte neye dikkat etmeliyim, Çok üşüyen biri değilim ama dikkat etmeliyim sanırım. Süt iç diyor eşim ama bulantıdan bişey yiyemiyorum, hemen bulantı başlar mı kızlar? Ne yapcam ben yaaa...

cnm bebek bakımı için mutlaka yardımcı olan birisi olur sana kendin içinde sabahları sağlam kahvaltı yap sebze meyve ağırlıklı beslem proteinde al tabi hergün süt iç mutlak bunlar iyi gelecektir

hayırlı olsn canım allah salıkla kucağına almayı nasip etsin bulantı için doktor kraker yada ekmek yemeyi önermişti televizyonda

Canım öncelikle hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Mide bulantın için metpamid yada emedur tablet kullanabilirsin. Ayrıca ilk altı ayda çocuğunun kemik ve beyin gelişimi için folik asit içeren tablet ( folbiol yada folic plus) kullanman gerekiyor. Bol bol fındık, ceviz, kuruyemiş tüket. Brokoli ve balık gibi folik asit içeren şeyler yemeye gayret et. Bolca yeşillik, meyve sebze ve süt tüket. Özellikle 4. aydan sonra süt ve süt tüketimine ağırlık ver. Çünkü çocuğun kemik gelişimi bu dönemlerde olduğundan, eğer süt tüketimin az veya yetersiz gelirse dişlerin çürür.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım yardımcı olabilmişimdir.

bu arada bir şey eklemeyi unutmuşum son aylarda demir eksikliğine bağlı anemi çok görülüyor bu nedenle bu son aylarda pekmez, domates, yumurta, ciğer gibi demir yönünden zengin yiyecekler tüketmeye gayret et. Ama bu yiyeceklerle beraber süt ve süt ürününü aynı anda tüketme çünkü ikisininde bir faydasını göremezsin. Mesela sütü gece iç, pekmezi sabah gibi.

çok sevindim arkadaşım allah tamamına erdirsin
sağlık ve mutlulukla eline almayı nasip etsin a.s.a.s.a.s.

çok sevindim Allah analı babalı büyütsün inşallah.bende o günleri bi görebilsem.

çok sevindim Allah analı babalı büyütsün inşallah.bende o günleri bi görebilsem.

Gebelik bölümünde arkadaşın biri bi hadis yazmış çok hoşuma gitti.
OLANA SEVİN..... OLMAYANA DAHA ÇOK SEVİN, ÇÜNKİ HAKKINDA HAYIRLISI OLMUŞTUR....
Rabbim kulunun başına hayırlı olmayanı vermezmiş, hakkında hayırlısı olsun arkadaşım, gönlüne göre versin..

tebrik ederim aşk kırıntısı,hayırlısı olsun,dr.um bana elevit diye ilça verdi,içinde herşey var,vitaminler,folik asit,çinko,demir falan ,send e,dr. a gittiğinde dr.un sana uygun olan ilcı verecektir,neler yapman gerktiğini ve neler yapmaman gerktğini de anlatacalktır,gebelik herkeste aynı seyir etmeyebiliyor çünkü,tekrar tebrik ederim cnm.

Maşallah ne kadar çok şey biliyorsunuz öyle.
Ben balığı hiç sevmem onun yerine ton balığı veya balık kapsülleri alsam olurmu acaba?
Birde hamilelikle çok kilo almak istemiyorum ama bebeğin gelişimi için ne gerekiyorsa yapıcam, yemek için kendimi zorlasammı yoksa sadece aç hissettiğimdemi yesem, çünkü uzmanlar abartıya kaçmadan beslenin hamilelikte 10-14 kilo alınması normaldir diyor.

Tebrik ederim arkadaşım , umarım hayırlısıyla sağlıklı bir şeki,lde bebeğini kucağına alırsın ... Bunun dışında sanırım şaşkınlık yaşıyorsun :) Doktorunla bize söylediğin gibi herşeyi söyle o seni yönlendir şunu ye bunu ye diye , tekrar tebrikler.. Darısı bana ve tüm bebek isteyenlere ..

seni ve bebeğinizn sağlığın bozmayacak şekilde yemek yemen gerekir yoksa bebeğinde bir takım eksiklikler olur .bol vitamin alamlı ve mide bulantısı için ilaç almalısın bir an evvel buzamanlar geçici canım unutma ama ne kadar miden bulanırsa bulansın yemek ye ve vitamin depola canım mide bulantını bastıracak ekmek ve leblebi gibi bir takım bastırıcılar imdadına yetişir ve umarım bundan sonra iyi haberlerini alırız canım...sağlık,mutluluk ve bebeğinle huzurlu kalman dileğimle...

ne güzel Allah sağ sağlim kucağına almayı nasip eder inşallah .Tavuk yemek faydalıymış
hatta görümceme doktor yiyebiliyosan kahvaltıda bile ye demiş.Sosi , sucuk, salam mayonez çiğ olan et ürünleri yumurta vs. kesinlikle sakıncalı.Neyse arkadaşlarda yazmışlar zaten gerekenleri umarım herşey gönlüne göre olur canım.

canim, çok sevindim senin ve esinin adina
allah anali babali buyutsun insallah
ne guzel bir haber boyle

bebek konusunda, hamilelik konusunda hiç bir tecrubem yok maalesef ama muhakkak burada ki arkadaslarimizdan yardim alacaksin, ayrica ailen de yanindaydi iyi hatirliyorsam, en buyuk destekçin annen olacaktir

mide bulantisina gelince...çok normal, onu baya bi çekersin maalesef,

kk ya bi bebis daha geliyor )

hayırlı olsun anne oluyosun sevın coook güzel bır duyguuu :CüvCüv: :CüvCüv: :CüvCüv:

bebek bakımı konusunda da zaman la herseyı ögreneceksın herseyın bı acemılıgı oluyoo ama bebısını kucana aldıgın an dan ıtıbaren sankı herseyı bılıyomus gıbı oluyosun gamyoncuiremsu
sen sımdılık kendıne dıkkat et gazlı ıceceklerden uzak dur bol bol sebze meyve yeee :teselli: :teselli:

hamilemisin :asigim: Allah sağlıklıca bebeğini kucağına almayı nasip etsin
zayıflık hamileliği etkilemiyor diye biliyorum .. kısa sürede doktora görün tavsiyelerde bulunsun anne adaylarına da bildir tecrübe edinelim
:1hug:

Kızlar hepinize teşekkür ederim, iyiki varsınız.
Bebek şuan tahminlere göre 2 haftalık elma çekirdeği kadarmış :)
Bebek konusunda hazırlıksız yakalandık başlarda biraz tedirgin olduk ama 1,5 yıldır korunma yöntemimiz aynı ve bebek düşünmüyorduk, allah verdiyse vardır bi hayır dedik. Evimizi alalım borçlar ödensin sonra düşünürüz diyorduk ama olmadı işde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…