- 3 Aralık 2006
- 3.073
- 132
- 688
- 63
Çoğu geceler günahlarıma ağladım… Halbuki o günahlar benim sana gelişimi kolaylaştırmak için, yaşanılması gereken ufak tefek senaryolardan başka bir şey değildi.
Seni öyle çok beklemişim ki.Oysa ne çok gelmeyeceğini zannederek umutsuzluklara salmışım kendimi. Ama bak geldin işte… O tasalı bekleyişlerim şimdi sanki çok uzaklarda kaldı. Oysa ne çok geç kalmışız hayata…
Çoğu geceler ışıkları karartıp, penceremin perdelerini sıyırdım ve bütün ihtişamıyla dolunayın odama yayılan sihirli loşluklarında ‘tanrım benim için mi geceyi bu kadar derin ve gizine varılamaz yarattın?’ diye hayıflandım durdum… Çoğu geceler günahlarıma ağladım… Halbuki o günahlar benim sana gelişimi kolaylaştırmak için, yaşanılması gereken ufak tefek senaryolardan başka bir şey değildi. Ne tuhaf… O günahlarki belki yaşanılmasaydı, belki ben sana bu kadar tutkun olmayacaktım. Onlar beni sana yaklaştırdı. Ve benim vazgeçilmezim oldun…
Sen kimbilir hangi köhne ve içi boş kalplerde çaresizliğinden, bensizliğindan savrulup giderken ben hep seni bekledim. Sevgimi senin geleceğin içime doğmuş gibi, çarçur etmeden, masum bir bebek gibi sakladım en derin kuytularda. Geleceğin güne şölenler hazırlayarak… Geleceğin gün ruhuma baktığında ‘işte ben bunu arıyordum’diyebilmen için…
Seni ilk kez göreceğim gün yaklaştıkça, defalarca bundan vazgeçmeyi düşündüm. Bilemezsin, sonuca bu kadar çok yaklaşmışken, bir cesaretsizlik sarıveriyor tüm bedenini ve kaçmak çare gibi de geliyor, kaçmak sanki hayatının sonu gibi de geliyor insana.
Ve merak… Bu kadar beklemişliğin sonunda acaba neyle karşı karşıya olduğunu deliler gibi merak ediyorsun…
Ve büyük unutulamaz gün… Seni ilk kez gördüğüm gün. Sana acaba sarılabilir miyim diye düşünen ben o sıcacık gülümsemeyi görünce içimden sadece sana sarılmak geldi. Başka hiçbir şey yapılamazmış işte… O heyecan ne kadar kıymetliymiş. Senden kaçmak istemelerime, korkularıma, uykusuz geçen gecelerime her şeye değen bir heyecan…
Ben neye benzetiyorum biliyor musun? Hani aileye sevinçle, heyecanla beklenen yeni bir bebeğin ilk yaptıkları hiçbir zaman unutulmaz hatta belgelenir resimlerle. Bizimde ilk görüşmemiz, ilk sözlerimiz, ilk defa gözünün gözüme değmesi, ilk öpüşümüz hiçbir zaman unutulmayacak. Ve ilk defa bir ruhun bir ruha bu kadar denk düşmesi… Umarım önümüzde yaşayacağımız pek çok ilkler vardır… Umarım ikimizde birbirimizin ilk aşkı olabiliriz…