• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Beklenen gün geldi geçti..Nişanlandık! :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

inismona

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
939
367
123
29
Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir beklediğimiz an geldi gitti bu ay. İsteme-Söz-Nişan hep bi arada yaptık. :KK51:Aileler ve yakın akrabalar arası :) Her şey çok güzeldi.İsteme için sakin bir ortam oluşsun diye komşunun evini kullandık,o an işi olmayanlar bizim evde bekledi :) İstemeden sonra bizim eve geçildi.Ben bizim evi süslemiştim. Bize masa falan ayarlatmıştım. Tam nişan ortamı balonlar kalpler tüller... :) Yüzükler kesildi,tatlı,fotoğraf derken.Fotoğraf çektirmekten mimikler kayboluyormuş meğer :D
Çok güzel bir o kadar da garip duyguymuş.Allah isteyen herkese sevdiği ile bu anları yaşatmayı nasip etsin ::KK36:

Ayyy ben de günlerdir bunları dusunuyorum isteme yapılmadı söz nişan hepsi bir arada nasıl olur diye bizde her kafadan bir ses çıkıyor çok canım sıkılıyor ama yine de hepsi bir arada olacak darısı başıma diyerek , mutluluklar ve Allah tamamına erdirsin diyorum :) nasıl bir kıyafet giydin alışverişi istanbuldaysanız nereden yaptınız tüyolar alayım :) çok stresli :/
Dipnot: çok mu bencilim o_O

Ayyy ben de günlerdir bunları dusunuyorum isteme yapılmadı söz nişan hepsi bir arada nasıl olur diye bizde her kafadan bir ses çıkıyor çok canım sıkılıyor ama yine de hepsi bir arada olacak darısı başıma diyerek , mutluluklar ve Allah tamamına erdirsin diyorum :) nasıl bir kıyafet giydin alışverişi istanbuldaysanız nereden yaptınız tüyolar alayım :) çok stresli :/
Dipnot: çok mu bencilim o_O
Yoo estağfurullah ne bencilliği :)
Valla bizim ailede son hafta kalabalık olacak diye bir çok karar değiştirildi hatta ara ara tartışıldı :KK70: Ama dert etmeye hiç gerek yokmuş gelip geçiyormuş :) Biz de tek oturma odası vardı o yüzden komşuyu kullandık. Sizde ona benzer bi durumda iseniz çekinmeden en samimi komşunuza direkt koşun :-)İsteme yapacak grup ve hayırlı uğurlu olsun diyecek kız tarafı grubunu direkt oraya aldık diğer misafirleri biri yönlendirdi bizim eve çıktılar. Kahveler dağıtıldı vs hayırlı olsun dendikten sonra nişan ve yüzük için bizim eve :) Her şey bitince çoğunluk erkek misafirler yine komşuda çay falan içtiler.
Malesef istanbulda değilim küçük bir ildeyim. Elbisemi balık model eflatun tonlarında bir abiyeden yana kullandım. İlk denediğim elbiseydi çok beğendim hemen aldım.Elbiselere önceden bakmadım ki hemen beğenebileyim doğaçlama olsun. :-)Valla o çok iyi oldu bence sen de internetten falan model bakma :-) Birde evi süsleyebilirsin inan çok güzel fotoğraflar çıkıyor. Bir tane gelin damat masası el pankartları,uçan balonlar,süslenmiş meşrubat bardakları, tatlı tabakları,kapı tülü.Onun haricinde nişan tepsisi,hediyelik magnetler yaptırdık.Herkes bayıldı :KK33:

Çok stres etme dediğim gibi. Biz ettik ne oldu :KK70:z komşuyu kullanmasaydık da bizim evde de rahat bir şekilde olurmuş isteme :KK70: .Zaten o an ne kalabalık bir ortam olduğu aklınıza gelmiyor. Anı yaşamakla meşgul oluyorsunuz.:KK68:
Allah her şeyi gönlünüze göre versin inşallah her şey yolunda gider :):KK36:

Off biz şimdilik büyüklere odaklandık kıyafet yüzük ve bohça olayı... Erkek arkadasimla başbaşa alışveriş yapcaz sanırım şehirlerimiz farkli olduğu için , bu hafta ilk provasını yaparız bir göz gezdiririz İstanbul da bir yerlerde ama onunla alışveriş yapmak zulüm hiiic sevmez :) hiç nişanda masa suslemedir hatıradır bunları dusunememistim :skandal: bana da böyle rahatlamalarin geleceği günü iple çekiyorum. Odalar küçük ama ev büyük sigisiriz bir sekilde zaten tanışmada da herkes ayrı bir odaya dağılmıştı doğru duzgun pek bir şey konusulamadio_O
Hala konusulamadi , biz aracı oluyoruz anneler ve aileler arasında :deli: nişanda neler konuşuldu düğün falan haaa siz de bohcaydi hazırlayıp o zaman mı verdiniz yoksa ayriyetten ziyaret edip mi vereceksiniz? Yüzüklere tarih isim yazdirdiniz mi ?

Off biz şimdilik büyüklere odaklandık kıyafet yüzük ve bohça olayı... Erkek arkadasimla başbaşa alışveriş yapcaz sanırım şehirlerimiz farkli olduğu için , bu hafta ilk provasını yaparız bir göz gezdiririz İstanbul da bir yerlerde ama onunla alışveriş yapmak zulüm hiiic sevmez :) hiç nişanda masa suslemedir hatıradır bunları dusunememistim :skandal: bana da böyle rahatlamalarin geleceği günü iple çekiyorum. Odalar küçük ama ev büyük sigisiriz bir sekilde zaten tanışmada da herkes ayrı bir odaya dağılmıştı doğru duzgun pek bir şey konusulamadio_O
Hala konusulamadi , biz aracı oluyoruz anneler ve aileler arasında :deli: nişanda neler konuşuldu düğün falan haaa siz de bohcaydi hazırlayıp o zaman mı verdiniz yoksa ayriyetten ziyaret edip mi vereceksiniz? Yüzüklere tarih isim yazdirdiniz mi ?
Düğün tarihini önümüzdeki günlerde alacağız diye umuyoruz :) Nişanda oyle konular konuşulmadı herkes eğlenmesine baktı :KK16: Bohçayı onlar nişandan sonra veririz dediler,biz de düğün öncesi verecekmişiz. Annelerimiz öyle anlaştı.
Bir de illa her şey kuralına göre olsun diye bir şey biz de yok hangisi kolayımıza geliyorsa onu uyguluyoruz.Aileler de bu konuda çok anlayışlı. Mesela nişanlım ayrı şehirde yakın ama farklı. Baktık çalışma şartlarımız nöbet usulu olunca zorlanacaktık.Ben elbisemi kendi başıma aldım kardeşlerimle. Onun alışverişi için onun yanına gittim beraber aldık.Bence aileler karşılıklı konuşulmalı biz bir yerden sonra yetersiz kalıyoruz o_O
Yüzüklere tarih isim yazdırdık evet :)

Düğün tarihini önümüzdeki günlerde alacağız diye umuyoruz :) Nişanda oyle konular konuşulmadı herkes eğlenmesine baktı :KK16: Bohçayı onlar nişandan sonra veririz dediler,biz de düğün öncesi verecekmişiz. Annelerimiz öyle anlaştı.
Bir de illa her şey kuralına göre olsun diye bir şey biz de yok hangisi kolayımıza geliyorsa onu uyguluyoruz.Aileler de bu konuda çok anlayışlı. Mesela nişanlım ayrı şehirde yakın ama farklı. Baktık çalışma şartlarımız nöbet usulu olunca zorlanacaktık.Ben elbisemi kendi başıma aldım kardeşlerimle. Onun alışverişi için onun yanına gittim beraber aldık.Bence aileler karşılıklı konuşulmalı biz bir yerden sonra yetersiz kalıyoruz o_O
Yüzüklere tarih isim yazdırdık evet :)
Bizim de aileler farklı şehirlerde ilk kez tanıştılar farklı kültürler onun ailesi beni uzun zamandır biliyor ama benim ailem yeni öğrendi biz de 1bucuk saatlik mesafedeyiz dediğin gibi iş olaylarından sadece 1 gün bir araya geliyoruz bazen ailesinin yanına gidiyor falan , Annem babam telefonda konuşmayı sevmez bi kere 4 dakikalık konuştular söz nişan isteme hop karar verildi onda da ikisi de farklı şeyler söylüyor keşke bizim de büyükler organizatör olsa da biz de yolumuzu cizsek her kafadan farklı ses çıkınca olmuyor ya nasıl kurcaz bu dengeyi :( dugunu ne zaman dusunuyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar. Uzun süredir beklediğimiz an geldi gitti bu ay. İsteme-Söz-Nişan hep bi arada yaptık. :KK51:Aileler ve yakın akrabalar arası :) Her şey çok güzeldi.İsteme için sakin bir ortam oluşsun diye komşunun evini kullandık,o an işi olmayanlar bizim evde bekledi :) İstemeden sonra bizim eve geçildi.Ben bizim evi süslemiştim. Bize masa falan ayarlatmıştım. Tam nişan ortamı balonlar kalpler tüller... :) Yüzükler kesildi,tatlı,fotoğraf derken.Fotoğraf çektirmekten mimikler kayboluyormuş meğer :KK70:
Çok güzel bir o kadar da garip duyguymuş.Allah isteyen herkese sevdiği ile bu anları yaşatmayı nasip etsin ::KK36:

Tebrik ederim bir ömür boyu ağız tadıyla mutlu olun inşallah. O mimikler asıl düğünde kayboluyor yanaklarım ağrımıştı artık poz vermekten gülmekten.

Bizim de aileler farklı şehirlerde ilk kez tanıştılar farklı kültürler onun ailesi beni uzun zamandır biliyor ama benim ailem yeni öğrendi biz de 1bucuk saatlik mesafedeyiz dediğin gibi iş olaylarından sadece 1 gün bir araya geliyoruz bazen ailesinin yanına gidiyor falan , Annem babam telefonda konuşmayı sevmez bi kere 4 dakikalık konuştular söz nişan isteme hop karar verildi onda da ikisi de farklı şeyler söylüyor keşke bizim de büyükler organizatör olsa da biz de yolumuzu cizsek her kafadan farklı ses çıkınca olmuyor ya nasıl kurcaz bu dengeyi :KK43: dugunu ne zaman dusunuyorsunuz?
Temmuzda inşallah gün aldıksalon tuttuk :)

Arkadaşlar bende de durumlar şöyle isteme söz nişan birarada olsa mı ki olursa ew bayağ kalabalık olcak annem çıldıracak, yada isteme söz kesilmesi en yakın anne baba büyüklerle olup minimum sayıda, nişan için en fazla 100 kişilik bir yer tutulup yapılcak. Hafif kokteyl tarzı bir sade organizasyon düşünüyoruz.. Ama yer mekan fiyatlar İstanbul da nedir nasıl içerik paketler nedir nasıl yapılır prosedürü bilen fikri olan zamanında soran soruşturan varmı kızlar?

Arkadaşlar bende de durumlar şöyle isteme söz nişan birarada olsa mı ki olursa ew bayağ kalabalık olcak annem çıldıracak, yada isteme söz kesilmesi en yakın anne baba büyüklerle olup minimum sayıda, nişan için en fazla 100 kişilik bir yer tutulup yapılcak. Hafif kokteyl tarzı bir sade organizasyon düşünüyoruz.. Ama yer mekan fiyatlar İstanbul da nedir nasıl içerik paketler nedir nasıl yapılır prosedürü bilen fikri olan zamanında soran soruşturan varmı kızlar?
Arkadaşım ben de seninle aynı durumdayım. Postu sabırsızlıkla takip ediyorum. İstanbulda nişan tutan kızçeleeer bi el atsın :))))

Hayırlı olsun herkesee :) Ben Ağustos'ta sözlendim aile arasında yaptık 20-25 kişiydik. Mayıs'ta da nişanlanıyorum, hepsi bir arada olsun istemedik hem de arada zaman olsun istedik. İstanbul'da Anadolu yakası mı Avrupa Yakası mı düşünüyorsunuz bayağı bir araştırdım az çok hakimim fiyatlara :))

2 yakada da olur. Nişan ve düğün için nedir fiyatlar nereler oralar yemekli yemeksiz?

Hayırlı olsun herkesee :) Ben Ağustos'ta sözlendim aile arasında yaptık 20-25 kişiydik. Mayıs'ta da nişanlanıyorum, hepsi bir arada olsun istemedik hem de arada zaman olsun istedik. İstanbul'da Anadolu yakası mı Avrupa Yakası mı düşünüyorsunuz bayağı bir araştırdım az çok hakimim fiyatlara :))

Canım merhaba
Araştıran birinden fikir almak çok iyi olur benim de yakın bir arkadaşımin düğünü olacak ve mekan arayışındayız. Istanbulda, tercihen avrupa yakası, yemekli bir düğün dusunuyoruz. Ramazandan sonrası için yani temmuz-ağustos aylarında ve ortalama 200-300 kisilik bir mekan lazım . Bilgilerini paylaşırsan sevinirim :)

Arkadaşım Avcılar'da Baler ya da Atapark'ta nişan yapıyor Eylül ayında 300 kişilik. 10bine anlaştılar :) Ve yer gerçekten çok güzel tam kır düğünleri için uygun süslemesi vs her şey dahil.

Back