• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekir Coşkun: Bakanlar Kurulu'nda türbanlı bakan Atatürk’e biraz daha taciz, cumhuriyete biraz daha

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
http://t24.com.tr/haber/bekir-cosku...a-taciz-cumhuriyete-biraz-daha-suikast,311248
Bekir Coşkun: Bakanlar Kurulu'nda türbanlı bakan Atatürk’e biraz daha taciz, cumhuriyete biraz daha suikast!

"Modern aile yapısına da bir tekme..."
page_bekir-coskun-bakanlar-kurulunda-turbanli-bakan-ataturke-biraz-daha-taciz-cumhuriyete-biraz-daha-suikast_799309889.jpg

Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başörtüsü takan Ayşe Gürcan'ın getirilmesinin "Atatürk'e taciz, cumhuriyete suikast olduğunu" ileri sürdü. Coşkun, başörtülü bir bakanın varlığının "modern aile yapısına da bir tekme" niteliğinde olduğunu savundu.

Bekir Coşkun'un Sözcü'de "Gururla ilk türbanlı bakanımız..."başlığıyla (29 Eylül 2015) yayımlanan yazısı şöyle:

Türkiye’nin ilk Kainat Güzeli Keriman Halis, 1932…
Belçika’nın Spa kentindeki yarışmada Dünya Güzellik Kraliçesi seçilen Türk kızını 27 ülkenin delegeleri ayakta alkışlamış, ertesi gün 132 milletin insanları, onu gazetelerinde görüp tanımıştı…
“İlk türbanlı bakanımız”a bakınca, aklıma nedense o geliyor…

*

İlk kadın milletvekilleri (1935)…
İlk kadın belediye başkanı (1930)…
İlk kadın arkeolog (1943)…
İlk kadın pilotumuz Bedriye Tahir’i izleyen İngiliz gazeteci, gazetesine “Türkler gökyüzüne herkesten önce kadının gücünü gönderiyor” diye bildiriyordu…

*

Geldik 2015…
“Türkiye’nin ilk türbanlı bakanı” diye gururla duyurdular utanmadan…
Herkesin ilki kendine göre…

*

Aslında ilk türbanlı Bakan Ayşe Gürcan’ı, herhangi bir meziyetinden dolayı Bakanlar Kurulu’na sokmak gibi bir dertleri yoktu…
Sadece kabineye türbanı sokmak istediler…
Türbanın içinde bu vardı…
Girdi…

*

Maksat; cumhuriyetin kıyafet devrimini çöpe atmak…
Laikliğe bir darbe daha…
Türkiye’yi Araplara benzetmeye bir adım ilave…
Dinciliğin simgesini devletin en önemli kuruluna oturtarak, devletin yapısını biraz daha dincileştirmek…
Atatürk’e biraz daha taciz…
Cumhuriyete biraz daha suikast…
Çağdaş devlete biraz daha inat…
Modern aile yapısına bir tekme daha…

*

O mudur idealimizde olan Türk kadını?…
Aile işlerinde örnek ise…
Kendisi boşanmış birader…
Boşanmak tabii ki bir kusur ya da suç değil… Ama kendi aile bütünlüğünü koruyabilmiş birisi mi bulunamadı?…

*

İşte o bakan diyor ki:
“Aynı zamanda hayır ve dua bakanlığıyız…”
Dua için bakanlığa gerek yok…
Söylüyoruz işte:
“Allahım, Türkiye’yi kurtar bu kafanın elinden…”

Hangi görüşe hizmet ediyorsun onu de hele. Amacın Atatürk'ü, ilke ve inkılaplarını yüceltmek değil aksine onu türbanlılara düşman etmek o belli de, sen kimlerdensin nerden para alıyorsun onu söyle. Geç bu Atatürkçüyüm kılıfını geeeç, sizin gibiler yüzünden herkes Atatürkçüleri dinsiz imansız belledi, toplum Atatürkçü ve dindarlar diye ayrıldı, Atatürk'ü türbanı istemeyen dinsiz adam ilan etti, çünkü siz hep türbanla Atatürk ilke inkılaplarını kıyaslamaya çalıştınız işte bu yüzden asıl siz Atatürk düşmanısınız...

yahu atatürk gittiği yerden gelmeyeceğı kesınya,konuşup duruyorlar,ah atam ahhhh keşke gelsende gerekli cevabı sen versen,senı aldılar ele,girdiler yola,inşallah yerınde huzur içindeisndir,bunların sneı hzuursuz ettiğine emınım,başörtüden rahatsız olma hakkına sahıp,ama atamızla ilgisi nedır yahu,edep,edep

Coşkun, başörtülü bir bakanın varlığının "modern aile yapısına da bir tekme" niteliğinde olduğunu savundu.
Allah aşkına ya, modernlik,çağdaşlık,aydınlık sadece açıklıkmı? of içim bayıldı. ben türbansızken dayanamıyorumda, türbanlılar bunlara nasıl dayanıyor hayret.

Maksat; cumhuriyetin kıyafet devrimini çöpe atmak…
Laikliğe bir darbe daha…
Türkiye’yi Araplara benzetmeye bir adım ilave…
Dinciliğin simgesini devletin en önemli kuruluna oturtarak, devletin yapısını biraz daha dincileştirmek…
Atatürk’e biraz daha taciz…
Cumhuriyete biraz daha suikast…
Çağdaş devlete biraz daha inat…
Modern aile yapısına bir tekme daha…
Sizin gibiler yüzünden bugün ülke bu hallerde aslında.
İnsanları ayrıştırdığınız,beğenmediğiniz,hakir görmeye çalıştığınız,örtüsüne ,namazına karışabileceğinizi sandığınız için dini,başörtüsünü,mağdur edebiyatını öne sürmeye devam edecekler.

Allah aşkına ya, modernlik,çağdaşlık,aydınlık sadece açıklıkmı? of içim bayıldı. ben türbansızken dayanamıyorumda, türbanlılar bunlara nasıl dayanıyor hayret.
al bendende o kadar baydılar bunlarr baaa..Baş örtüsü Atatürk. çağdaşlık , modernlik, ne alaka ondan sonrada bu baş örtülüler neden Atatürk'ü sevmiyorlar derler .iştee teee şuu bekir yüzünden .. bak bekircim benim yerime smileyim saydırıyor sana:KK22::KK22::KK22::KK22:
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Yazinin katildigim tek yani
Yil olmus 2015 bu kadar zorlama bu kadar arkadan kaktirmayla sok sok sok ilk turbanli kadini,bakani,atleti....minvalinde gundeme oturmasi haberlerin...
Millet gider aya biz tabiki yaya..

Aslında ilk türbanlı Bakan Ayşe Gürcan’ı, herhangi bir meziyetinden dolayı Bakanlar Kurulu’na sokmak gibi bir dertleri yoktu…
Sadece kabineye türbanı sokmak istediler…

Diğer söylediklerini abartılı buldum. Ama alıntıladığım kısımda söyledikleri çok doğru. Ayşe Gürcan başındaki örtüyle bugün o koltukta oturuyor.

Başörtülü kadınların, her nerede olursa olsun, 2. sınıf muamelesi görmesine karşıyım. Ama bu şekilde bir simge olarak meclise sokulması dini siyasete alet etmektir.

Amannn Herşeyin içini oydukları gibi Laiklik, Cumhuriyet'inde içini oydular.

Cumhuriyet ne demek?
Halk yönetimi demektir, özgürlük ve eşitlik tanıyan halk yönetimine Cumhuriyet denir.

Laiklik nedir?
Halkın inanç, ibadet, vicdan ve düşünce özgürlüğünün güvence altına alınması, Devletin her dine, inanca, vicdan özgürlüğüne eşit ve tarafsız olmasıdır.

Bu tanımların neresinde örtü var? Neresinde Örtülü ve örtüsüz ayrımı var?

Örtülü kadın meclise giremez, Örtülü olmak demek Çağdaş olmamak demek anlamı çıkaramadım ben Cumhuriyet ve Laiklik tanımında.

Ister Örtülü ister örtüsüz ol, okuyup üreteceksin, ülkeni daha ileriye götüreceksin, bilim, teknoloji de Dünya'yla yarışacaksın, işte Çağdaşlık budur, Çağdaşlık kıyafetle değil beyinlerin içindekilerle olur.

sırf türbanlı bakan diye, neden geçmişini irdeliyorlar? hangi bakanın evlenmiş ayrılmış olması olay oldu ? bu hazımsızlık neden?

Mesela Devlet Bahçeli'nin çocuğunun olmaması birisi tarafından sürekli ağza alınıyor. Devlet Bahçeli'nin de türbanı olduğu için bu kadar özeline karışıyorlar değil mi? Üfff bu türbanlıları hep mağdur ediyorlar yaaaa.

Atatürk yaşasaydı, kılık kıyafet konularında asla ve asla kadınları mağdur etmezdi, bu böyle bilinsin de..

Siyasi malzeme olmaktan kaçınamayacak türban..Zira türbanı inançtan ziyade, halkı uyutmak için kullanan geniş bir güruh var bu ülkede. "Türban" kelimesi bile siyasi bir söylemdir..Baş örtüsüdür onun adı.

Kadınların kılık kıyafetinden o pis eller çekilse kafamı kesicem..Mini etekli ya da türbanlı..

Farkında mısınız 13 senedir tek parti tarafından yönetiliyoruz ve her seçim arifesinde türban olayları atılıyor ortaya..Bir anda türbanlı bacılar mağdur oluyor..Zulüm, mulüm lafları dolanıyor ortalıkta. Bir güzel yutuyorsunuz yemi..Uyanık olun biraz.

Mesela uzun saçlı, dövmeli, pearcingli milletvekilleri görmek istiyorum ben gençleri temsil eden. Engelli milletvekilleri görmek istiyorum. Ne bileyim eşcinsel milletvekilleri falan görmek istiyorum..Siz de görmek istiyor musunuz?

Back
X