Resmi bir site değildi aldığım yer ama bilgiler doğru sanırım.
Çarşı ve mahalle bekçileri bilindiği üzere EGM bünyesinde görev almakta. Bekçiler de diğer EGM görevlilerinde olduğu gibi(polis, komiser yardımcıları, diğer amirler, PÖH vb.) oldukça esnek bir çalışma sistemine sahipler. Yani görev aldığınız il-ilçedeki personel ve ihtiyaç durumuna göre oldukça farklı biçimlerde çalışmanız gerekebilir. Yoğun çalışma sistemleri olduğu gibi gayet rahat ve düzenli çalışma saatleri olan yerler de mevcut. Olay görev yerinizdeki personel sayısı ve iş yüküne bakıyor. Bu süreçte, sizin personel olarak çalışma sistemine uymaktan başka çareniz bulunmuyor. Diğer memurlar gibi düzenli bir çalışma saatim olsun, akşam şu saatte görev başı yapayım, kışın üşürüm gezemem, evde çocuklar bekliyor erken çıkayım, ben gece çalışmayayım gündüz çalışayım diye beklentileriniz varsa bu mesleğe uygun değilsiniz demektir. Her meslek, mensuplarından bazı fedakarlıklar bekler. Bekçiliğin kaderi de gece çalışma, çoğu zaman yaya olarak görev mahal kontrolüdür. Bu çalışma yükünü kabulleniyorsanız bekçilik mesleğine yönelin.
Bu uzun girişten sonra, en güncel çalışma sistemlerini paylaşmak istiyorum.
- İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. (DETAY) Bazı ilçelerde yeterli personel bulunmuyor, bunlar 6 gün görev+1 gün izin şeklinde çalışmaya devam ediyorlar. Akşam 7’de görev başlar, sabah 7’de biter. 1 gece çalışıp, 1 gün dinlenme var 12/36’da.
- Sakarya: 6 gün görev+1 gün izin şeklinde çalışılıyor.
- Mersin: Karakollarda görev yapanlar 12/36 çalışıyor. 5 gün izinsiz gündüz 12 saat sonra 10 gün bir dolu bir boş. Yaya devriye ler 2 +1 şeklinde 9 saat çalışıyorlar.
- Mardin: 12/24 çalışma sistemi var.
- Ceyhan: Ceyhan 20-06 saatleri arası çalışılıyor. 6+1 çalışma sistemi var.
- Antalya: Antalya 21:00 dan 05:00 a kadar 6 gün çalışılıyor.
- Hatay: 22:00 – 06:00 arası, 6+1 sistemi ile çalışıyoruz.
- İzmir: 6 gün iş 1 tatil. Tatil de hafta içi.