• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekçi

Delifissek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
340
487
103
Merhaba hanımlar. Bugün ki konum eşim.

Eşim özel güvenlik görevlisi, ama bekçilik için başvurmak istiyor. Sizce bekçiliğin artısı eksisi nedir? Gece çalışıp gündüz yatacak bu beni biraz korkutuyor. Ama eşim sürekli öyle olmuyor değişiyor vardiya diyor. Birde başvurular martta demişler ama henüz ses yok. Kaçırmaktan korkuyoruz gören duyan bilen haber verebilir mi?

Teşekkür ederim. :KK53:

ay her yer bekçi doldu havalarından geçilmiyor bir de kadınları taciz ettiklerini duyuyoruz yani ipsizleri sapsızları toplayıp böyle mi iş bulacaklar.. güvenlikse mesele polis ve asker var jandarma var.. eğer millete rahatsızlık vereceklerse olmasınlar.

Vardiya değişmeli yapılıyor .Çok düzenli bir hayatları olmamakla birlikte günümüz şartlarına göre tercih edilebilir ( ekonomik anlamda )

Mahalle bekçiliği sistemine geri dönülecek şeklinde bir haber izlemiştim epey oluyor. Böyle bir iş mi olacak sizinki? Hiç bilmiyorum şartlarını hakkınızda hayırlısı olsun

Vardiyalı çalıştıklarını görmedim. Bizim burda bekçiler 18.00-06.00 arası çalışıyor. Arada bir vardiya değişimi oluyorsa bilmiyorum. Ama gündüz çalışan bekçi görmedim.

Mahalle bekçiliği sistemine geri dönülecek şeklinde bir haber izlemiştim epey oluyor. Böyle bir iş mi olacak sizinki? Hiç bilmiyorum şartlarını hakkınızda hayırlısı olsun
Evet o iş. Sağolun Allah razı olsun

ay her yer bekçi doldu havalarından geçilmiyor bir de kadınları taciz ettiklerini duyuyoruz yani ipsizleri sapsızları toplayıp böyle mi iş bulacaklar.. güvenlikse mesele polis ve asker var jandarma var.. eğer millete rahatsızlık vereceklerse olmasınlar.
Böyle bir şey duymadım. Eşimde sapık değil.

Bekçilik sistemi geri döneli hırsızlık azalmış diyorlar inşallah doğrudur. Tek gezmiyorlar genelde. Devamlı gece çalışmayacaksa değerlendirilebilir.

Bekçilik sistemi geri döneli hırsızlık azalmış diyorlar inşallah doğrudur. Tek gezmiyorlar genelde. Devamlı gece çalışmayacaksa değerlendirilebilir.
İnşallah. Vardiya değişiyor dedi ama bir üyede vardiya olmuyor diye biliyorum demiş biz yinede düşüneceğiz bakalım başvuruyu kaçırmazsak

İnşallah. Vardiya değişiyor dedi ama bir üyede vardiya olmuyor diye biliyorum demiş biz yinede düşüneceğiz bakalım başvuruyu kaçırmazsak

Resmi bir site değildi aldığım yer ama bilgiler doğru sanırım.

Çarşı ve mahalle bekçileri bilindiği üzere EGM bünyesinde görev almakta. Bekçiler de diğer EGM görevlilerinde olduğu gibi(polis, komiser yardımcıları, diğer amirler, PÖH vb.) oldukça esnek bir çalışma sistemine sahipler. Yani görev aldığınız il-ilçedeki personel ve ihtiyaç durumuna göre oldukça farklı biçimlerde çalışmanız gerekebilir. Yoğun çalışma sistemleri olduğu gibi gayet rahat ve düzenli çalışma saatleri olan yerler de mevcut. Olay görev yerinizdeki personel sayısı ve iş yüküne bakıyor. Bu süreçte, sizin personel olarak çalışma sistemine uymaktan başka çareniz bulunmuyor. Diğer memurlar gibi düzenli bir çalışma saatim olsun, akşam şu saatte görev başı yapayım, kışın üşürüm gezemem, evde çocuklar bekliyor erken çıkayım, ben gece çalışmayayım gündüz çalışayım diye beklentileriniz varsa bu mesleğe uygun değilsiniz demektir. Her meslek, mensuplarından bazı fedakarlıklar bekler. Bekçiliğin kaderi de gece çalışma, çoğu zaman yaya olarak görev mahal kontrolüdür. Bu çalışma yükünü kabulleniyorsanız bekçilik mesleğine yönelin.
Bu uzun girişten sonra, en güncel çalışma sistemlerini paylaşmak istiyorum.
  • İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. (DETAY) Bazı ilçelerde yeterli personel bulunmuyor, bunlar 6 gün görev+1 gün izin şeklinde çalışmaya devam ediyorlar. Akşam 7’de görev başlar, sabah 7’de biter. 1 gece çalışıp, 1 gün dinlenme var 12/36’da.
  • Sakarya: 6 gün görev+1 gün izin şeklinde çalışılıyor.
  • Mersin: Karakollarda görev yapanlar 12/36 çalışıyor. 5 gün izinsiz gündüz 12 saat sonra 10 gün bir dolu bir boş. Yaya devriye ler 2 +1 şeklinde 9 saat çalışıyorlar.
  • Mardin: 12/24 çalışma sistemi var.
  • Ceyhan: Ceyhan 20-06 saatleri arası çalışılıyor. 6+1 çalışma sistemi var.
  • Antalya: Antalya 21:00 dan 05:00 a kadar 6 gün çalışılıyor.
  • Hatay: 22:00 – 06:00 arası, 6+1 sistemi ile çalışıyoruz.
  • İzmir: 6 gün iş 1 tatil. Tatil de hafta içi.

35 yaşını aşmama şartı var sanırım, başvurulara netten bakın, rahat iş gözüküyor.

Resmi bir site değildi aldığım yer ama bilgiler doğru sanırım.

Çarşı ve mahalle bekçileri bilindiği üzere EGM bünyesinde görev almakta. Bekçiler de diğer EGM görevlilerinde olduğu gibi(polis, komiser yardımcıları, diğer amirler, PÖH vb.) oldukça esnek bir çalışma sistemine sahipler. Yani görev aldığınız il-ilçedeki personel ve ihtiyaç durumuna göre oldukça farklı biçimlerde çalışmanız gerekebilir. Yoğun çalışma sistemleri olduğu gibi gayet rahat ve düzenli çalışma saatleri olan yerler de mevcut. Olay görev yerinizdeki personel sayısı ve iş yüküne bakıyor. Bu süreçte, sizin personel olarak çalışma sistemine uymaktan başka çareniz bulunmuyor. Diğer memurlar gibi düzenli bir çalışma saatim olsun, akşam şu saatte görev başı yapayım, kışın üşürüm gezemem, evde çocuklar bekliyor erken çıkayım, ben gece çalışmayayım gündüz çalışayım diye beklentileriniz varsa bu mesleğe uygun değilsiniz demektir. Her meslek, mensuplarından bazı fedakarlıklar bekler. Bekçiliğin kaderi de gece çalışma, çoğu zaman yaya olarak görev mahal kontrolüdür. Bu çalışma yükünü kabulleniyorsanız bekçilik mesleğine yönelin.
Bu uzun girişten sonra, en güncel çalışma sistemlerini paylaşmak istiyorum.
  • İstanbul: 19:00-07:00 saatleri arasında 12/36 çalışma sistemi uygulanır. (DETAY) Bazı ilçelerde yeterli personel bulunmuyor, bunlar 6 gün görev+1 gün izin şeklinde çalışmaya devam ediyorlar. Akşam 7’de görev başlar, sabah 7’de biter. 1 gece çalışıp, 1 gün dinlenme var 12/36’da.
  • Sakarya: 6 gün görev+1 gün izin şeklinde çalışılıyor.
  • Mersin: Karakollarda görev yapanlar 12/36 çalışıyor. 5 gün izinsiz gündüz 12 saat sonra 10 gün bir dolu bir boş. Yaya devriye ler 2 +1 şeklinde 9 saat çalışıyorlar.
  • Mardin: 12/24 çalışma sistemi var.
  • Ceyhan: Ceyhan 20-06 saatleri arası çalışılıyor. 6+1 çalışma sistemi var.
  • Antalya: Antalya 21:00 dan 05:00 a kadar 6 gün çalışılıyor.
  • Hatay: 22:00 – 06:00 arası, 6+1 sistemi ile çalışıyoruz.
  • İzmir: 6 gün iş 1 tatil. Tatil de hafta içi.
Eşim kabul ediyor gece çalışmayı, zaten güvenliktede yüksek miktarda para taşıyor ordada var riski. Bende ikna olacağım sanırım ama gece yalnız korkar mıyım diye düşünüyorum sağolun araştırdığınız için :oops:

Burada konusulmamasi gereken pek cok dezavantaji vardir ama bekciye degil,bekci olmayanlara ;)

Bence ozel guvenlik olarak kalmasi daha iyi esinizin. Hayirlisi olsun.

Eşim kabul ediyor gece çalışmayı, zaten güvenliktede yüksek miktarda para taşıyor ordada var riski. Bende ikna olacağım sanırım ama gece yalnız korkar mıyım diye düşünüyorum sağolun araştırdığınız için :oops:

Korkmazsınız, alışırsınız bir süre sonra. 12/36 vardiyaya denk gelirse baya iyi olur aslında ama 6gün iş 1 gün izin vardiyasına denk gelirse sıkıntılı olur biraz. Maaşları 3 bin civarıymış bu arada.
Şartlar şu anki işinden daha iyiyse bence bir şansını denesin. Martta açılacakmış sınav. Bir de facebook grupları falan vardır mutlaka, oreyı takip edin en güncel orda görürsünüz kaçırmazsınız böylece.

Back
X