Bekarlar nasıl zaman geçiriyor?

Karantinadaki rutimi yazayim: Yalnız yaşıyorum. 7 bucuk sekiz arası kalkmaya çalışırım genelde 8i buluyor. Bir uygulama kullanıyorum sabah meditasyon yapıyorum. Duş alıyorum. 8 bucuk 9 arası işbaşı yapıyorum masamın önünde. Ajandama her şeyi yazıyorum tik atıyorum yaptıkça. Gün boyu işle geçiyor. 6 gibi (daha fazla calismayacaksam) bırakıyorum 45 dakika yoga yapıyorum. Terlemis oluyorum kısa bir dus. Kendime bazen güzel bir yemek yapıyorum güzel ama pratik. Genelde işten sonra kafam ciddi bisey kaldırmıyor sanat filmi tarih kursu filan. Podcast dinleyerek (biraz daha az sıkıcı konular seciyorum) şeker patlatma oyunu oynuyorum biraz ailemle arkadaşlarla konuşuyorum. Komsulari rahatsız etmemeye çalışarak sessiz sessiz gitar çalıyorum. Yakında klavye alacağım bilgisayarda bestelerimi aranje etmek için müzik programları ile ilgili online dersler almıştım. Onu ilerleticem aşırı zevkli bi uğraş. Azıcık sosyal medyada zaman öldürüyorum instagramda filan sonra üzülüyorum tüh gene telefona bağımlı oldum diye. Resim yapıp yemek yapmaya baslicam. Ben kendimi bekar mekar çok şanslı gördüğüm için. Tek dert yalnizliksa bence o o kadar da dert değil başka problemler olmasın çok şükür.

Evliyim evliliğimde bir sıkıntı yok ama çok sıkılıyorum vakit geçmiyor desem yeridir evlilikle alakası yok yani. bu artık başka bir şey ya virüsün getirdiği bir hayat diyelim. Eşim işi dolayısıyla her gün dışarıda, iş arkadaşları vs. deşarj oluyor eve gelince de sohbet muhabbet sonra da maşallah bi güzel uyuyor, bense evden çalışıyorum ama inanılmaz sıkılıyorum geceleri uyuyamıyorum artık . Yemek yapmak, film izlemek, kitap okumak vs.de kesmiyor. dışarı çıkmak, sahilde yürümek, arkadaşlarımla vakit geçirmek, iş yerimde çalışmak istiyorum. sahilde oturup kahve içmek bile ne büyük nimetmiş ki çok ölüp bittiğim bir şey değildi şimdi buram buram deniz kokusu eşliğinde kahve çekiyor canım.Artık evde kaliteli zaman geçirebilecek halim kalmadı.

İnanın bu pandemide evli yada bekar değil de çocuksuz olmayı yeğlerdim. Her şey gerçekten bana aktivite oldu. Çocuk oyalamaktan beynim yandı artık, pestile döndüm. Sabahtan akşama kadar sil süpür pişir yedir. Enerjisini de atamıyor çocukSabah akşam oyun uydurmaktan, çocuk avutmaktan yıldım.
Bekar yada çocuksuz evli olmayı bin kere tercih ederdim.
Sizin yerinizde olsam sabah kalkarım bir leslie yada chloe yaparım spor insanı dinçleştiriyor rahatlatıyor. Sonda kitap okurum, dizi film izlerim. Değişik yemek tarifleri deneme fırsatını değerlendiririm.
Bende aynen. Hem üzülüyorum vicdan yapıyorum hemde bıktım sürekli oyslayacak bişey bulmaktan.bide film gruplarına girdim herkes biseyler izliyor Diziler bitiriyo filan o kadar özeniyorum ki. Netflix e dünya kadar para veriyorum daha bir dizi bitiremedim sürekli yarim yarim basinda da oturamiyorim öyle de konuyu anlamayinca aynı şeyi defalarca başa sariyorum. Bir haftalik çocuksuz olsam ve hiç kıpırdamadan yemek derdi olmadan saatlerce dizi izlesem şuan en büyük hayalim

Evliyim ve saçımı kasiyacak vaktim yok çocuklar fırsat verse kitap okurum TV izlerim uyurum

Oglum bir odada EBA dan derslere giriyor, ben diger odada canli ders yapiyorum. Ders bitince de makaleyi tamamlamaya calisiyorum. Sabah bilgisayarin basina bir oturuyorum gece yatana kadar. Bilgisayarda calismaktan sırtım agridiginda mola veriyorum sadece. Mola zamanlari bu siteye giriyorum ya da sosyal medyada oyalaniyorum. Sevdigim seyleri yapmayi ozledim. Spor yapmam lazim, vakit bulamiyorum. Oglumla birbirimizi sadece yemekten yemege goruyoruz. Pandemiden once bu kadar yorulmuyordum. Gunlerden ne, ayın kaçı bugun, bazen onlari bile karistiriyorum.

??? Evlilere geçen zaman bekarlara geçmiyor mu!!!
Edit: bekarken daha çok zaman geçiyor valla oh mis

Bekarım.
Feminizme ilgim çoktur. Onunla ilgili seminerlere katılırım, kendi mesleğimde girişimcilik planlıyorum, Inglizcem normal düzeydi onu geliştirmek için kurs yapıyorum, sosyal kurumlara yardımcı oluyorum, Piano çalmayı öğreneceğim, yani dahası var uzar gider.
Ilgi alanlarınızı keşfedin. Gerisi gelir. :halay:

Evliyim iftari guzel bir aktiviteye cevirmedim hic o nasil oluyormuş? Biz normal oturup yemek yiyoruz. 😁😁 Başka napiliyormuş acaba?
Al bizdende okadr yemek bile yemeye vaktim yk iki kaşık corbayla kalkiyorum koymuyo cocuk 1 ay olacak doru düzgün yemek yedigimi hatirlaliyorum😁😁kaldiki iftari güzel vakite cevire bilmek nerde o günler 😅

Bekar olsaydım da tek derdim sıkılmak olsaydı.😂şaka bi yana insan evli ve çocuklu olunca da kendine vakit ayıramıyor.kafamı dinlemeyi,rahatca salıncakta oturup kitap okumayı,müzik dinlemeyi,tenbellik yapmayı özledim.iki uygulama indirdim telefonuma dil öğrenicem diye.kaldı öyle.youtube dan videolar var izlemeye zamanım yok.yani evli olupta öyle eğlenceli zaman geçirmiyorsun.ben de dertliymişim yaa😂😂😂

Şu an herkes aynı durumda merak etme. Hayata karşı tüm motivasyonumuzu kaybettik. Elime alıp bir kitap okuyamıyorum artık. Filmlere dizilere odaklanamıyorum. Evliyle bekarla alakası yok. Evli çiftlerin o aktivitelerini instagramdan falan görüyorsan kanma. Eşim alkol almayı çok sever. O bile alkol alamıyor artık keyifsizlikten. Tadı yok diyor 🤣

Bende aynen. Hem üzülüyorum vicdan yapıyorum hemde bıktım sürekli oyslayacak bişey bulmaktan.bide film gruplarına girdim herkes biseyler izliyor Diziler bitiriyo filan o kadar özeniyorum ki. Netflix e dünya kadar para veriyorum daha bir dizi bitiremedim sürekli yarim yarim basinda da oturamiyorim öyle de konuyu anlamayinca aynı şeyi defalarca başa sariyorum. Bir haftalik çocuksuz olsam ve hiç kıpırdamadan yemek derdi olmadan saatlerce dizi izlesem şuan en büyük hayalim
Dizi izlemek bitirmek fln lüks zaten bana. Şöyle gönlümce uyanma lüksüm olsa en azından haftasonu. Sabah 8.30da en geç anne diye tepemde. Doya doya yüzüm gözüm şişene kadar uyumayı isterdim

Evliyim evde don paça dolaşıyorum saçlar başlar dağınık kıçım yamuk şekilde dolanıyorum 2 kap yemek yapıp yiyoruz... Koltuğun birinde eşim birinde ben uzanıyoruz telefon karıştırıyoruz kumanda elden ele geziyor osuruk sesi televizyon sesi gidiyor öyle..

Yalnız evli olanlarda evliliği gömmüş resmen 😄
Pandemi evlilere de bekarlara da zor. Mesela evleneli 9 ay oldu. Haftasonu yasaklarından eşimle doğru düzgün dışarı çıkamadık 2 keredir evli olarak gezdiğimiz. Bekarken çok gezdik o ayrı da 😂 Ancak markete gidebiliyoruz işte. 😄
Evlilik sevdiğin insanla ise mükemmel bir şey. Ama ben bekarken de evde iyi zaman geçirirdim. Netflix sever misin bilmiyorum ama pubg 😄 Arkadaş grubumla pubg de resmen terör estiriyorduk😄Hatta ailemde sonradan katıldı filan çok eğlenceliydi😄 Şuanda da onları çok sık ziyaret edemiyorum virüs ve gebelikten dolayı ama hala birlikte pubg oynuyoruz 😄

bekarım, belki de bekarlar için daha zordur :D hani bekarız, özgürüz ya. biz de kapanmış olduk doğal olarak. hayatımın en güzel seneleri gidiyor gibi hissediyorum. para kazanıyorum ama doğru düzgün harcayamıyorum. gezip harcayabilirdim. tek başıma tatile çıkabilirdim. yeni birileriyle konuşmaya başlar, giysi, makyaj malzemesi falan alırdım. şimdi sadece elde olanlar iş gördüğü için alışveriş ve yenilik tutkusu da köreliyor :D hafta sonu arkadaş buluşmaları zaten hayal. eskiden tek başıma da bir şeyler yapardım. tek gezerdim, konsere falan giderdim. özlüyorum. bu hafta sonu ne yapsam demeyi özlüyorum. evin içinde zaman zor geçiyor. gündüz çalışıyorum zaten evden, hadi bir şekilde zaman geçiyor da akşamları annemle çay içip sohbet + tv dışında hiçbir şey yok. ne diziden zevk alıyorum ne kitaptan ne de müzikten. uğraştığım birkaç dijital şey var onlara odaklanmam lazım. ama motivasyonum da yok. biraz motivasyon bulabilirsem güzel şeyler yapıp zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirim sanırım ben de.

bana zaman zaman gelen libido ve yeni birileriyle tanışma isteği bu aralar da geldi mesela. arada bi yokluyor o istekler, tavan yapıyor. evlilerin en azından eşi var :D biz sevgilisi olmayanlar tamamen yalnızız. hadi yasağı deldik desek 1 saatlik zevk için korona olma riskini göze almak imkansız. kaldı ki tek risk korona değil ve zaten birini tanımak, güvenmek de zaman içinde olan bir şey. ama tanıyabilmek için de zaman geçirmek lazım birlikte.

hayatımıza heyecan lazım.
daha doğrusu, heyecanımızı geri almamız lazım.

İki senede üç farklı karantina dönemi geçirdim. Öğrenci evinde tek yaşayan, tüm dünyası ders çalışmak olan benden aile evinde yaşayan ve bu sefer de sevgilisiyle birlikte yaşar gibi karantinaya kalmış bene evrildim şimdilik. 3 hafta kadar sonra yine ikinci versiyona döneceğim. Kitap okumak ve dizi izlemek zaten normalde hep yaptığım şeyler, o yüzden bunları yazmayacağım, ilk kapanmada o ders hengamesinin arasında 25 sezonun üzerinde dizi izlemiştim.

Geçen sene ilk kapanmada kedimle birlikte öğrenci evimdeydim. Henüz mezun olmamıştım. Online derslere katılmadan kendim çalışıp üç dersi AA ve AB notlarıyla verdim. Bir dersten çok fena bir ödevim vardı, 1 ay boyunca her gün 20-30 sayfa belki daha fazla makale okuyarak soru cevaplandırdığım bir ödevim oldu. Öbür yandan alanım olmayan bir dersten yine garip bir ödevim vardı, sayfalarca onunla uğraştım. Ekmek arası tavuk nugetle beslendim o ara çoğunlukla. Evim çok dağınıktı çünkü çalışma yaparken dağınıklık bana iyi geliyor 🤷🏼‍♀️. Bu dersler bitti, kpss çalıştım. Canım sıkıldıkça kedimi mıncıklayıp seviyordum. O da hiç bunalmadı benden sağolsun, aksine iyice bana düşkünleşti o dönemde. Ev işi temizlik pek hayatımda yoktu. Tek yaşıyordum, yaptığım zaman temizleniyordu ev yani.

Sonra mezun oldum, kpss’ye girdim falan ve biz kedimle aile evine taşındık. Ailemin evinde önceki kadar sorumsuz olamadım çünkü annem hasta. Ev işleri bende. Her gün toz alıyor, evi her gün süpürüp siliyordum. Annemin bakımını ve yemekleri babamla paslaşıyorduk. Bunlardan kalan vaktimde bilgisayarımda oyun oynuyor, kpss çalışıyor, ikinci bir dil öğreniyordum.

Ekim-kasım arasında yaklaşık bir ay erkek arkadaşımda kalmıştım. Nisan başında tekrar erkek arkadaşımın evine geldim. Temizliğin, ev işinin yoğunluğu yükü baya bir azaldı aile evime oranla. Erkek arkadaşım her şeye yardımcı, evi 1+1 ve baya küçük, iki kişi çok da fazla kirletmiyoruz da evi. Günlerimiz maç izlemek, oyun oynamak, arada uzanıp sohbet etmek ve birlikte dizi izlemekle geçiyor.

Çok büyülü bir şey değil ama bu üç karantina versiyonundan tercih hakkım olsa en çok sevgilimle olanı tercih ederdim. Gün içinde birlikte hiçbir şey yapmadığımız zaman bile bi birbirimize sarılıp öpmemiz bile inanılmaz şekilde mutlu ediyor beni, modumu yükseltiyor.

Back
X