Bekarlar nasıl zaman geçiriyor?

4Ferah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2021
14
15
38
31
Edit:Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim, moral oldunuz enerjimi yükselttiniz resmen. Olumsuzluklara fazla odaklanmışım, haliyle bu günlerde hep kötüye odaklanıyor insan beyni. Tüm evli, çocuklu, bekar arkadaşlara gönül ferahlığı diliyorum. Umarım en yakın zamanda tekrar sosyalleşebildigimiz zamanlar geri gelir.

Merhabalar,
Konu başlığı belki biraz abes gelebilir ama cidden merak ediyorum aile evinde olan arkadaşlar nasıl zaman geçiriyorsunuz? Pandemi sebebiyle yaklaşık 6 aydır işsizim ve ailemin yaşadığı şehirde hiç arkadaşım yok. Sürekli evde olduğum için güzel giyinmek bakım yapmak dahi gelmiyor içimden. Evli arkadaşlarıma bakıyorum sıradan bir iftarı bile güzel bir aktiviteye çeviriyorlar eşi veya çocuğu ile. Bizde genellikle evdeki herkes kendi halinde zaman geçirir. Çok sıkılıyorum. Her zaman kitap okuyan film izlemeyi seven biri oldum ama artık onlar da keyif vermiyor. Siz nasıl geçiriyorsunuz zamanınızı?

Son düzenleme:
Spor yapın,mesleğinizi geliştirin, hobilerinizi yapın.Kendinize işle ilgili hedefler koyun uygulayın.Yemek yapın, yenilerini öğrenin, dünya mutfağıyla alakadar olun öğrenin.Hiç bişey bulamadınız temizlik yapın.Bende işsizim ama sürekli yapacak şey bulurum çok şükür, sadece Ramazan’dan dolayı biraz yavaş yapıyorum.( aç olduğum İçin ) Allah tez zamanda gönlünüze göre iş nasip etsin.

Anne ve baban da evliler işte . Herkesin evi üç aşağı beş yukarı aynı . Sosyal medyadaki gibi çok az insan var . Mesela akşama ne yapsam derdinden artık strese giriyorum. Keşke kayınvalidem yakında olsaydı , pişirseydi her gün yeseydik diyorum .
Yılda 3-4 kere özel anlar için özel şeyler yapılır o kadar .

Evli olup da evdeki herkesin her zaman kendi halinde vakit geçirdiği evlilikler de var. O yüzden olaya bekar oldugum için böyle diye bakmayın bence. Klasik oneriler aklıma geliyor. Spor, kitap okumak, belgesel ve film izlemek. Bu süreçte online çok güzel ucretsiz sertifikalı kurslar var. İlginizi çekenlere katılabilirsiniz, puzzle yapmayı seviyorsanız o da hoş vakit geçirmenizi sağlar. Yabancı dile ilginiz varsa internetten başlayabilirsiniz. Yine sohbet için bazı kitap forumları okuyor hatta bu kulüpte de kitap bölümü var. Son olarak evde sohbet ortamını oluşturmayı siz deneyin isterseniz. Ailenizle bir sorununuz yoksa ortaya bir konu açıp sohbet etmeye çalışın. İlk zamanlar sürekli ben mi konusacagim diye düşünüp sıkılabilirsiniz ama bazıları gerçekten iletişimi bilmiyor. Onlarda bir süre sonra alışıp sohbeti başlatırlar belki..
Umarım en kısa zamanda gönlünüze göre bir iş bulur ve iç sıkıntınızdan kurtulursunuz..

Merhabalar,
Konu başlığı belki biraz abes gelebilir ama cidden merak ediyorum aile evinde olan arkadaşlar nasıl zaman geçiriyorsunuz? Pandemi sebebiyle yaklaşık 6 aydır işsizim ve ailemin yaşadığı şehirde hiç arkadaşım yok. Sürekli evde olduğum için güzel giyinmek bakım yapmak dahi gelmiyor içimden. Evli arkadaşlarıma bakıyorum sıradan bir iftarı bile güzel bir aktiviteye çeviriyorlar eşi veya çocuğu ile. Bizde genellikle evdeki herkes kendi halinde zaman geçirir. Çok sıkılıyorum. Her zaman kitap okuyan film izlemeyi seven biri oldum ama artık onlar da keyif vermiyor. Siz nasıl geçiriyorsunuz zamanınızı?
Pandemi döneminde bu ayrıma girmek doğru olmaz herkes duvarla konuşur yaptığından zevk alamaz oldu 😂

İnanın bu pandemide evli yada bekar değil de çocuksuz olmayı yeğlerdim. Her şey gerçekten bana aktivite oldu. Çocuk oyalamaktan beynim yandı artık, pestile döndüm. Sabahtan akşama kadar sil süpür pişir yedir. Enerjisini de atamıyor çocukSabah akşam oyun uydurmaktan, çocuk avutmaktan yıldım.
Bekar yada çocuksuz evli olmayı bin kere tercih ederdim.
Sizin yerinizde olsam sabah kalkarım bir leslie yada chloe yaparım spor insanı dinçleştiriyor rahatlatıyor. Sonda kitap okurum, dizi film izlerim. Değişik yemek tarifleri deneme fırsatını değerlendiririm.

Bekarlar da sanıyorki evliler her gün aktivite 😄😄

El mahkum şu an herkes evde, şehirde arkadaşınızın olması bir şey değiştirmez. Ailenizle sohbet edip vakit geçirmeye çalışacaksınız ya da hobiler, uzaktaki arkadaşlarla online görüşme falan

Evli arkadaşlarıma bakıyorum sıradan bir iftarı bile güzel bir aktiviteye çeviriyorlar eşi veya çocuğu ile
Baktigin yer sosyal medya ise before/after görmek lazim :KK53:
O güzel aktivite hazırlayan evliler pandemi öncesinde beyaz atlarina binip Dunya dan uzaklastilar..🥴
Evlisi bekari sıkılıyor artik evde yalniz degilsin..

Merhabalar,
Bekarken ne yapıyorsam şimdi de aynı çokta matah farklı bişey yok , ev , iş, alışveriş, temizlik, bunlar bekarken de vardı hayatımda 😉 kitap oku bence

Evliyim iftari guzel bir aktiviteye cevirmedim hic o nasil oluyormuş? Biz normal oturup yemek yiyoruz. 😁😁 Başka napiliyormuş acaba?
Bence sunum yapmaktan bahsediyor. Ya da sen çorba karıştırırken kocanın salata yapması da olabilir . Belki ezan okununca konfeti patlatıyorlardır birileri . Başka bir şey hayal edemedim . Bu kadar.

evli ve çocuklu biri olarak şunu demeye geldim:bizde iftar kücük cocuk oldugundan beri genelde güzel bir aktivite gibi geçmiyor. belki biz beceremiyoruz bilmiyorum hatta konu bile acmistim küçük cocuklarla iftar diye.
siz belki kendi düzenini kurmus cocugu esi olan birine o anlik özeniyor olabilirsiniz ama size yemin ederim hersey gorundugu gibi degil. yemegi hazirla cocuklari yatir iftar sofrasina zar zor yetis ye kaldir, yorgunluktan bayilip kalsam mi yoksa esimle film mi izlesem derken günde bitmis oluyor.

iftari sizde keyifli hale getirebilirsiniz yani bunu medeni durumunuza baglamayin kendinizi sartlandirmayin derim:)

Adam calisiyor
Sabah cocuklara kahvalti, yataklari topla yemek yap meyve saati, oglen yemegi, yogurt saati aksam yemegi, iftar, cay meyve kahve tatli sahura baglaniyor. Bir kac saat sonra cocuklara kahvalti diye basa sariyoruz 🤣
Hazirla topla kur kaldir yika pisir yani cok bi aktivite tadi kalmiyor 😝

Biz biraz kalabaligiz. Hem oruclu hem orucsuz hane halkiyla böyle geciyor. Ancak aksamla iftari birlestiririm ama iftar gec oluyor, kalabalik da olunca bosver diyorum bir parti yesin kalksin bari iftarda kafa rahat olsun 🤣🤣

Yani evlilikten sogutmayayim, evliligin cok guzel yönleri var ama sandiginiz gibi tablolar yok.
Bakin yazdigim dongude daha alisverisle temizlik yok, beslenme disinda cocuklarin hic bir bakimi yok 😝

Kitap, dizi, yeni bir dil ögrenme, spor, mesleki gelisim... cocuksuz olsam cok farkli seyler yapardim.

Bence sunum yapmaktan bahsediyor. Ya da sen çorba karıştırırken kocanın salata yapması da olabilir . Belki ezan okununca konfeti patlatıyorlardır birileri . Başka bir şey hayal edemedim . Bu kadar.

Ben corba karistirirken eşimin salata yapmasini aktivite goremiyorum. 😁
O birlikte yemek yapmak bekarlara ve yeni evlilere aktivite gibi geliyor bence. 6 bucuk yillik evliyim birlikte yapmak, yalniz yapmaktan daha iyi elbette ama aktivite olarak gormuyorum normal karnimizi doyuracak ev işi olarak yapiyoruz. 😁 Belki de ben mutfagi sevmiyorum ondan.

Sunum kismina hiç girmiyorum tam boş insan işi gibi geliyor bana. Onunla vakit kaybedecegimize oturup boş boş birbirimize baksak daha iyi aktivite oluyor. 😁

Ben eşimle aktivite disinda kitap, oyun, yoga, nail art, resim gibi şeyler yapiyorum tek başima. Bunlardan bazilarina eşim de katiliyor ama tek basina da yapilan seyler, illa eşli olmak lazim degil.

Back
X