ABDdeki Wisconsin Madison Üniversitesinden bilim insanlarının yaptığı 11 yıl süren araştırma sanılanın aksine bekarların evlilerden çok daha az stresli ve mutlu olduğunu ortaya çıkardı.
Daha önceki araştırmalar mutsuz evlilikler içinde olan kişilerin bile bekarlardan daha huzurlu ve sağlıklı olduğunu gösteriyordu.
Uzmanlar bu son araştırmada elde ettikleri verilerin sürekli devam eden eş dırdırı ve ev işleri ile ilgili çıkan basit kavgaların evli insanların uzun süreli stres oranlarını yükselttiğini ve onları bekarlara kıyasla depresyona girmeye daha meyilli hale getirdiğini gördüklerini söyledi.
Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Psikyatri profesörü Richard Davidson Bu oldukça önemli bir bulgu. Çünkü insanların depresyona girmesine neden olan duygu durumunu daha iyi anlamamızı sağlıyor dedi.
Eger huzurlu bir evliligin varsa bana kalirsa her kosulda onde gelir, belki burun farki ama gelir...
Cunku evlilikte kizginligi da, sevinci de, ofkeyi de, keyfi de, mutlulugu da vs. vs. butun uclari birlikte yasiyorsun ama bekarlik daha tek duze...
Bu inis cikis bekarlikta yok ama o cikislar icin ben gene evliligi tercih ederdim...
Inislerde zaten bu calismada evlileri mutsuz gosteren...
Yani hayatta neyle mutlu olduguna bagli...
Benim evliliğim bekar hayatı gibi eşim burada olmadığından o nedenle babamın evimden daha güzel evlilik daha sorumluluk ister çoğu insanın birkaç yılda o hayat enerjisinin söndüğünü canlı canlı görüyoruz çevremizde..
"Bekarlik sultanliktir" lafi bosuna soylenmemis tabii.
Sorumluluk arttikca, hele de bir kisiye karsi sorumluluk, stres duzeyi de artiyor. Sonrasi duruma gore depresyona kadar gider.
Ben evli olup da mutlu olan cok az insan gordum. Rastladiklarimin geneli halinden memnun degil, bekarligini ozleyen insanlar.
Allah evli herkese mutlu evlilikler nasip etsin.