Bekarım ve hamilelik belirtilerinin çoğunu gösteriyorum

Birdemernergis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2019
1
2
1
26
Bekarım öncelikle. 1 ay önce erkek arkadaşım elime boşalma durumu oldu. Ama sadece zevk suyu elime aktı. Bende akşam wve gelip yıkanana kadar hiç bir şekilde elimi vajinama götürmedim. Bunu çok kafama taktım geceler boyunca. Bir kaç haftadır hamilelik belirtileri gösteriyorum. Belirtilerim: adetim gecikti, yumurtanın yerleşme döneminde kahverengi akıntı oluyormuş o da oldu ve bu arada giren kıramplarla birlikte seyretti. Gece uykum düzensizleşti ve sanırım bu sabahta midem bulanmaya başladı. Bu belirtileri kafama çok takıp stres yaptığım için olmuş olabilir mi sizce? Yoksa hamile olabilir miyim gerçekten? Lütfen bu konuda bilgili kişilet ne yapmam gerektiğini yazabilir mi?

Gebelik Testi

Gebelik testi bazı kişilerce heyecan verici olabilir. Adet gecikmesi gebelik testi yapmak için en önemli sebeptir.

Eki Görüntüle 1577298185920.webp İki tip gebelik testi vardır; idrarda ve kanda. Her iki testte hCG (human chorionic gonadotropin) hormonunu kullanır. hCG embryonun rahim içine yerleşmesinden hemen sonra plasenta (bebeğin eşi) tarafından üretilir. Gebelikle ilgili bulgular bu hormonun kanda yükselmesi ile olmaktadır. hCG embryonun rahim içine yerleşmesinden hemen sonra plasenta (bebeğin eşi) tarafından üretilir.

İdrarda Gebelik Testi
İki şekilde yapılabilir. İdrar bir kabın içine alındıktan sonra test çubuğu içine daldırılabilir yada idrar yaparken idrarın orta kısmı ile çubuk ıslatılır. Biraz bekledikten sonra renk değişikliği takip edilerek gebeliğin olup olmadığı anlaşılır.

Kanda Gebelik Testi
2 tür kan testi vardır.

1. hCG hormonunun kesin değerini veren test.

2. ise sadece kanda gebeliğin olup olmadığını bildiren test.

Kanda gebelik testinin avantajları
  • İdrar testine göre 7-12 gün daha erken gebelik tespiti yapılabilir.
  • Kandaki hCG seviyesini tespit edip sağlık için gerekli değerlendirmelere olanak sağlar.
Kanda gebelik testi dezavantajları
  • İdrar testine göre daha pahalıdır.
  • Sonuç almak daha üzün sürede olur.
  • Laboratuvar ortamında yapılması gerekir.
Gebelik Testi Hamile Olduğumuzu Nasıl Tespit Eder?
Gebelik testi hCG hormonunun kanda veya idrarda tespiti ile yapılır. hCG tespiti hamileliğin olduğunun kanıtıdır. Test ile ilgili yanlış değerlendirmeler veya uygun zamanda yapılmaması nedeniyle olabilmektedir.

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılmalı?
Beklenen adet tarihinin gecikmesi evde idrarda gebelik testi için yeterlidir. Geciken adet çoğunlukla hamileliğin ilk belirtisidir. İdrar testleri yaklaşık %97 oranında doğrudur. Eğer test çok erken yapılırsa yanlış negatif sonuç verebilir (test gebe olmadığınızı söylemesine rağmen gebesinizdir). Birkaç gün sonra adet başlamamışsa testi tekrarlamak gerekir.

Kanda gebelik testi idrar testine göre daha duyarlıdır. Beklenen adet tarihinden önce bile gebelik tespiti yapılabilir. Sonuç negatif çıksa bile adet gecikmesinde kanda gebelik testini de tekrarlamak gerekir.

Pozitif idrar testi gebe olduğunuzu gösterir. Bu gebeliğin normal rahim içi bir gebelik mi yoksa anormal gebelik mi olduğunu ancak ultrason ile anlayabiliriz.

Negatif gebelik testi her zaman gebe olmadığınız anlamına gelmez. Test çok erken yapılmış olabilir veya test bozuk olabilir. Negatif gebelik testine rağmen birkaç gün içinde adet olmazsa mutlaka test yenilenmeli ve muayene olunmalıdır.

Hemsireymissiniz bide aklınıza gelmedimi bi test yapmak?ikincisi ele boşalmaya kimse hamile kalmamıştır sizde kalmazsınız keşke sonuca göre hareket etseydiniz

Elinize boşaldıysa bişey olmaz, ayağa boşalsaydı mutlaka test yapın derdim.

size bisi diyeyim o hâlde
en kolay hamile kalma pozisyonu
ELE BOŞALMAKTIR....

Anlatsanız inanmayan çok olur ama ben bu şekilde hamile kaldım ilk bebeğime.deri emdi spermi,ordan bir şekilde hızlı spermler yumurtalıklarıma ulaştı ve hamile kaldım.bence bir an önce gebelik testi yapın.bekarsınız üstelik başınız ağrımasın sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…