Hmm ama benişm yaptığım ilk kürüm aralık ayındaydı, bende bu adetimden sonra ilk kez yapıyormuşum gibi başlayayım diye düşünmüştüm... Bİrde şimdi adetim bitecek ben ikinci adetimin ne zman başlayacağını bilmiyorum, çünkü kaç günde bir adet olduğumu inan bilmiyorum , iki adet arasını 21 gün farzedip öylemi başlasam küre acaba:44:
kızlar ben geçen 2 ay soğan kürünü uyguladım 4-5 gün gecikmeyle adet olmuştum ama bu ay kullanmıyım dedim hastalanamdım hala 10 gün kadar geçti üzerinden keşke kullanmaya devam etseydim çok pişman oldum.demek ki gerçekten soğan suyunun faydası oluyomuş kızlar.şimdi yeniden başlasam mı acaba?çok zor kızlar.pco çok gıcık bişey.gittiğim hiçbir dr.geçmez diyor ama ben hala inanmak istemiyorum malesef
bende bilmiyordum canım arastırdım ve bizzat aynı durumda olanlardan soruşturdum iki adet arasını 28 gün olarak hesapla ona göre basla.ben öyle yapıyorum.normal düzene sahip olanlar 28-29 gün oluyorlar
Peki o zman , bende öyle yapayım.. Bu arada doktora gittim , devlet hastanesine, doktor suratıma bile bakmadı, ultrasonda baktı, evet polikistik dedi, hormon tahlili istediğimi söylemiştim, yarın sabah onu için gidip kan vericem.. doktora başka hiçbirşey soramadım, hemen diğer hastayı içeri aldı
sinir oluyorum öyle doktorlara ilgili doktor bulmak ta çok zor,yalnız soğan suyu kistleri eritip rahmi temizliyormuş ama hormonlara çok çok bi etkisi yok,bu arada hayıt tohumu var hormonları düzenliyo ama en az 6 ay içmek gerekiyo.yapabilirsen eğer yap derim canım.sonuçta bitkisel istersen nasıl yapacağını yazayım.
ben hayıta başlamadan lh değerim 12,22 felandı,1 aylık kullanımdan sonra 10 küsüre inmişti.lh fsh değeri bizde çok önemli zaten lh fsh dan yüksek se pko yuz.birbirine ya çok yakın yada düsük olması gerekiyo.
ayy çok yazdım çenem düstü:))hormon değerlerini alınca yazar mısın?
Kesinlikle, bari yüzüme bakarak konuşsaydı, bu sabah gidip kan verdim, bikaç güne çıkar sonuçlarım paylaşırım burada... Evet hayıtı bende duydum, aklımda ama nasıl yapılacağını bilmiyorum paylaşırsan sevinirim... Doktor suratıma bakmayınca doğum kontrol yöntemlerinide soramadımyani ne öneririsiniz diye soracaktım ... sonuçları belki başka bir doktora gösteririm, umarım ona sorabilirim..
fsh ile lh arasındaki fark çok değil canım bu farkı hayıtla eritebilirsin rahmini de soğanla temizlersin.için rahat etmiyorsa 2 doktor göster bence
FSH 6.36
LH 3.68
Estradiol 57
Prolaktin 15.28
Total Testesteron 0.27 tahlil sonuçlarım..
hayıt tohumunu aktardan al.hergün sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı tohumun üstüne kaynamıs suyu al.üstünü kapa 10 dk demle sonra süz ılık iç.aksatma canım en az 6 ay yap.hazır suyu da var aktarda ama ben içemedim çok midem bulandı onu da alabilirsin.
bende düğünden 10 gün önce gitmeyi planlıyorum o zaman soracam korunma işini.
canım bence doktor böyleyse değiştir derim doktorunu,yani durumumu doktorumla konuşamıyorsam benimle ilgilenmiyorsa daha bi stres olurum sinir olurum bi daha gitmem.Özele mi devlete mi gittin?
fsh ile lh arasındaki fark çok değil canım bu farkı hayıtla eritebilirsin rahmini de soğanla temizlersin.için rahat etmiyorsa 2 doktor göster bence
haa bide metformin duydun mu gdoğan?:44:
merhabalar arkadaşlar ben de myom var 3 cm e yakınmış hamilelik için engelmiş ve hamile kalsam bile düşük yapabilirmişim.
hamileliği denedim 3 ay ama olmadı ben de beklememek için güvenebileceğim bir üniv. hocasına gittim muayane oldum açık ameliyat dedi randevu oldum ameliyat olacağım ama ben çok endişe ediyorum rahme zarar verir diye bana tavsiyede bulunabilir misiniz?
ne yapmalıyım?((
geçmiş olsun...daha önce bu durumu yaşayan tanıdıklarım vardı.
ama şimdi çok şükür çocukları var ve kocaman bile oldu.
peki ameliyat şart mıymış? ve hangi şehirdesin?
Kızlar ben bu sabah adet oldum, hala inanamıyorum ama adet oldum, yıllardır ilk defa hap kullanmadan adet oldum.. Normalde doğum kontrol hapını bıraktığımda 7-8 ay adet olamazdım taki yeniden hapa başlayana kadar,,, Belkide soğan kürünün etkisi oldu,,, aralıkta 2 kez uyguladım bu kürü ama etkisini göremedim diye bırakmıştım, belki de faydasını yeni gösterdi,, bu ay tekrar başlıcam uygulamaya,:)) tabi bunların hepsi vesile, öncelikle rabbime çok şükür,,,, bi başkasıyla paylaşşsam bu mutluluğumu heralde güler bana, ama beni en iyi siz anlarsınız
istanbuldayım ameliyat şart diyorlar % 0 a yakınmış hamile olma şansım küçük aslında myom 3 cm çarşamba günü ameliyatım var
rahme zarar vermezler değil mi?
nerde olucaksın peki?inşallah çok güzel geçer ameliyatın çook geçmiş olsun...
merak etme sen,onlar gerekli özeni göstericeklerdir..rahme göre büyük ama
ufak bir parça aslında endişelenme lütfen..güzel olucakk...ama bunun dışında
farklı yerlerle görüşme imkanın oldu mu?
inşallah iyi geçer ameliyat başka yerlerle de görüştüm bazıları beklememi önerdi bazısı ameliyat dedi
ama bana mantıklısı ameliyat geldi her ne kadar riskli olsa da
çünkü beklesem büyüyecek myom diyelim ki hamile kaldım
düşük yapabilirim erken doğum ben de ya da bebek de rahatsızlık olabilir allah korusun diye düşündüm
myomu aldırıp tedavisine baksam iyi dedim ama korkuyorum
bu ameliyatla ilgili olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var
bir arkadaşım geçirdi böyle bir ameliyat ve şuan oğlu 5 yaşlarında falan..
hani mutlaka benzer durum yaşamış olanlar vardır... kadın doğum konusunda
çok ilerledik biliyorsun,sen de mantıklı bulmuşsun,inşallah güzel geçicek
inşallah güzel geçer inşallah yanlış karar vermemişimdir. cerrahpaşa da ismail çepni doktorum. biliyor musun acaba arkadaşının doktorunun ismi nedir biliyor musun?
arkadaşım Ankara da olmuştu ameliyatı benim bildiğim..:26:
http://www.kadinlarkulubu.com/dokto...bakirkoy-internationalda-iyi-doktorrrr-2.html
burada dr un adı geçiyor canım.biraz nette araştırırsan eminim seninde için rahatlayacaktır..
baktım da benim doktorumun ismi yazıyor. acıbadem ınternatıonal da tüp bebek merkezinin başkanıymış ismail çepni
inş. dedikleri gibi iyi bir doktordur. iyi geçer ameliyatım.
zaten lh yüksek olması pko nun kanıtı ama aradaki fark şiddetini gösteriyor.doktorunun yorumlarını mutlaka yaz canım burda merak ettim.Daha önceki tahlil sonuçlarımda lh hormonum fsh dan hep yüksek çıkmış, yada hemen hemen aynı değerlerde olmuş, bu sefer düşmüş, evet devlete gitmiştim, ama özele randevu aldım pzt günü sonuçlarımı özeldeki doktora göstereceğim..
metformini duydum ve hatta kullandım yaklaşık 1,5 sene kadar....gittiğim bir doktor direk yazmıştı bana kesinlikle kullanmalısın diye.. bu arada ben endokrinolojiyede gittim, bazı hormon tahlillerimi yaptırdım onlar normal çıkmasına rağmen doktor yine de şeker hapını kullanmam gerektiğini söylemişti..İlk 3 hafta ölüm gibiydi, hamileler gibi, ne yesem çıkarıyordum ama sonra bünyem alıştı uzun bi müddet kullandım, ama ben o hapı doğum kontrol hapıyla beraber kullandım, herhangi bir faydasını görmedim, çünkü dk hapını bırakınca yine adet olamıyordum.. sonra gittiğim başka bir doktorda senin kilo problemin yok hapı kullanmana gerek yok demişti.. sonrasında birdaha kullanmadım zaten..
miyom hakkında çok bilgim yok ama yengem 2 miyomla hamile kaldı bebeği şu an 6 aylık.İnş.kucağına alırsın meleğini ve ameliyatın güzel geçeristanbuldayım ameliyat şart diyorlar % 0 a yakınmış hamile olma şansım küçük aslında myom 3 cm çarşamba günü ameliyatım var
rahme zarar vermezler değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?