• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar pko'lu hanımlar tedavi sürecimizi paylaşalım

Hmm ama benişm yaptığım ilk kürüm aralık ayındaydı, bende bu adetimden sonra ilk kez yapıyormuşum gibi başlayayım diye düşünmüştüm... Bİrde şimdi adetim bitecek ben ikinci adetimin ne zman başlayacağını bilmiyorum, çünkü kaç günde bir adet olduğumu inan bilmiyorum , iki adet arasını 21 gün farzedip öylemi başlasam küre acaba:44:

bende bilmiyordum canım arastırdım ve bizzat aynı durumda olanlardan soruşturdum iki adet arasını 28 gün olarak hesapla ona göre basla.ben öyle yapıyorum.normal düzene sahip olanlar 28-29 gün oluyorlar

kızlar ben geçen 2 ay soğan kürünü uyguladım 4-5 gün gecikmeyle adet olmuştum ama bu ay kullanmıyım dedim hastalanamdım hala 10 gün kadar geçti üzerinden keşke kullanmaya devam etseydim çok pişman oldum.demek ki gerçekten soğan suyunun faydası oluyomuş kızlar.şimdi yeniden başlasam mı acaba?çok zor kızlar.pco çok gıcık bişey.gittiğim hiçbir dr.geçmez diyor ama ben hala inanmak istemiyorum malesef:43:

düzenli yapmak çok önemli ilk kez yapıyorsan 6 aya tamamla mutlaka.daha sonra düzensizlik durumlarında 4 ay yapmak yetrli canım

bende bilmiyordum canım arastırdım ve bizzat aynı durumda olanlardan soruşturdum iki adet arasını 28 gün olarak hesapla ona göre basla.ben öyle yapıyorum.normal düzene sahip olanlar 28-29 gün oluyorlar

Peki o zman , bende öyle yapayım.. Bu arada doktora gittim , devlet hastanesine, doktor suratıma bile bakmadı, ultrasonda baktı, evet polikistik dedi, hormon tahlili istediğimi söylemiştim, yarın sabah onu için gidip kan vericem.. doktora başka hiçbirşey soramadım, hemen diğer hastayı içeri aldı:(

Peki o zman , bende öyle yapayım.. Bu arada doktora gittim , devlet hastanesine, doktor suratıma bile bakmadı, ultrasonda baktı, evet polikistik dedi, hormon tahlili istediğimi söylemiştim, yarın sabah onu için gidip kan vericem.. doktora başka hiçbirşey soramadım, hemen diğer hastayı içeri aldı:(

sinir oluyorum öyle doktorlara ilgili doktor bulmak ta çok zor,yalnız soğan suyu kistleri eritip rahmi temizliyormuş ama hormonlara çok çok bi etkisi yok,bu arada hayıt tohumu var hormonları düzenliyo ama en az 6 ay içmek gerekiyo.yapabilirsen eğer yap derim canım.sonuçta bitkisel istersen nasıl yapacağını yazayım.
ben hayıta başlamadan lh değerim 12,22 felandı,1 aylık kullanımdan sonra 10 küsüre inmişti.lh fsh değeri bizde çok önemli zaten lh fsh dan yüksek se pko yuz.birbirine ya çok yakın yada düsük olması gerekiyo.
ayy çok yazdım çenem düstü :1: :))hormon değerlerini alınca yazar mısın?

sinir oluyorum öyle doktorlara ilgili doktor bulmak ta çok zor,yalnız soğan suyu kistleri eritip rahmi temizliyormuş ama hormonlara çok çok bi etkisi yok,bu arada hayıt tohumu var hormonları düzenliyo ama en az 6 ay içmek gerekiyo.yapabilirsen eğer yap derim canım.sonuçta bitkisel istersen nasıl yapacağını yazayım.
ben hayıta başlamadan lh değerim 12,22 felandı,1 aylık kullanımdan sonra 10 küsüre inmişti.lh fsh değeri bizde çok önemli zaten lh fsh dan yüksek se pko yuz.birbirine ya çok yakın yada düsük olması gerekiyo.
ayy çok yazdım çenem düstü :1: :))hormon değerlerini alınca yazar mısın?

Kesinlikle, bari yüzüme bakarak konuşsaydı, bu sabah gidip kan verdim, bikaç güne çıkar sonuçlarım paylaşırım burada... Evet hayıtı bende duydum, aklımda ama nasıl yapılacağını bilmiyorum paylaşırsan sevinirim... Doktor suratıma bakmayınca doğum kontrol yöntemlerinide soramadım:( yani ne öneririsiniz diye soracaktım ... sonuçları belki başka bir doktora gösteririm, umarım ona sorabilirim..

Kesinlikle, bari yüzüme bakarak konuşsaydı, bu sabah gidip kan verdim, bikaç güne çıkar sonuçlarım paylaşırım burada... Evet hayıtı bende duydum, aklımda ama nasıl yapılacağını bilmiyorum paylaşırsan sevinirim... Doktor suratıma bakmayınca doğum kontrol yöntemlerinide soramadım:( yani ne öneririsiniz diye soracaktım ... sonuçları belki başka bir doktora gösteririm, umarım ona sorabilirim..

hayıt tohumunu aktardan al.hergün sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı tohumun üstüne kaynamıs suyu al.üstünü kapa 10 dk demle sonra süz ılık iç.aksatma canım en az 6 ay yap.hazır suyu da var aktarda ama ben içemedim çok midem bulandı onu da alabilirsin.
bende düğünden 10 gün önce gitmeyi planlıyorum o zaman soracam korunma işini.
canım bence doktor böyleyse değiştir derim doktorunu,yani durumumu doktorumla konuşamıyorsam benimle ilgilenmiyorsa daha bi stres olurum sinir olurum bi daha gitmem.:47:Özele mi devlete mi gittin?

FSH 6.36
LH 3.68
Estradiol 57
Prolaktin 15.28
Total Testesteron 0.27 tahlil sonuçlarım..
fsh ile lh arasındaki fark çok değil canım bu farkı hayıtla eritebilirsin rahmini de soğanla temizlersin.için rahat etmiyorsa 2 doktor göster bence

haa bide metformin duydun mu gdoğan?:44:

hayıt tohumunu aktardan al.hergün sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı tohumun üstüne kaynamıs suyu al.üstünü kapa 10 dk demle sonra süz ılık iç.aksatma canım en az 6 ay yap.hazır suyu da var aktarda ama ben içemedim çok midem bulandı onu da alabilirsin.
bende düğünden 10 gün önce gitmeyi planlıyorum o zaman soracam korunma işini.
canım bence doktor böyleyse değiştir derim doktorunu,yani durumumu doktorumla konuşamıyorsam benimle ilgilenmiyorsa daha bi stres olurum sinir olurum bi daha gitmem.:47:Özele mi devlete mi gittin?

fsh ile lh arasındaki fark çok değil canım bu farkı hayıtla eritebilirsin rahmini de soğanla temizlersin.için rahat etmiyorsa 2 doktor göster bence

haa bide metformin duydun mu gdoğan?:44:

Daha önceki tahlil sonuçlarımda lh hormonum fsh dan hep yüksek çıkmış, yada hemen hemen aynı değerlerde olmuş, bu sefer düşmüş, evet devlete gitmiştim, ama özele randevu aldım pzt günü sonuçlarımı özeldeki doktora göstereceğim..
metformini duydum ve hatta kullandım yaklaşık 1,5 sene kadar....gittiğim bir doktor direk yazmıştı bana kesinlikle kullanmalısın diye.. bu arada ben endokrinolojiyede gittim, bazı hormon tahlillerimi yaptırdım onlar normal çıkmasına rağmen doktor yine de şeker hapını kullanmam gerektiğini söylemişti..İlk 3 hafta ölüm gibiydi, hamileler gibi, ne yesem çıkarıyordum ama sonra bünyem alıştı uzun bi müddet kullandım, ama ben o hapı doğum kontrol hapıyla beraber kullandım, herhangi bir faydasını görmedim, çünkü dk hapını bırakınca yine adet olamıyordum.. sonra gittiğim başka bir doktorda senin kilo problemin yok hapı kullanmana gerek yok demişti.. sonrasında birdaha kullanmadım zaten..

merhabalar arkadaşlar ben de myom var 3 cm e yakınmış hamilelik için engelmiş ve hamile kalsam bile düşük yapabilirmişim.
hamileliği denedim 3 ay ama olmadı ben de beklememek için güvenebileceğim bir üniv. hocasına gittim muayane oldum açık ameliyat dedi randevu oldum ameliyat olacağım ama ben çok endişe ediyorum rahme zarar verir diye bana tavsiyede bulunabilir misiniz?
ne yapmalıyım? :(((

merhabalar arkadaşlar ben de myom var 3 cm e yakınmış hamilelik için engelmiş ve hamile kalsam bile düşük yapabilirmişim.
hamileliği denedim 3 ay ama olmadı ben de beklememek için güvenebileceğim bir üniv. hocasına gittim muayane oldum açık ameliyat dedi randevu oldum ameliyat olacağım ama ben çok endişe ediyorum rahme zarar verir diye bana tavsiyede bulunabilir misiniz?
ne yapmalıyım? :(((

geçmiş olsun...daha önce bu durumu yaşayan tanıdıklarım vardı.
ama şimdi çok şükür çocukları var ve kocaman bile oldu.:emir_bebek:
peki ameliyat şart mıymış? ve hangi şehirdesin?

geçmiş olsun...daha önce bu durumu yaşayan tanıdıklarım vardı.
ama şimdi çok şükür çocukları var ve kocaman bile oldu.:emir_bebek:
peki ameliyat şart mıymış? ve hangi şehirdesin?

istanbuldayım ameliyat şart diyorlar % 0 a yakınmış hamile olma şansım küçük aslında myom 3 cm çarşamba günü ameliyatım var
rahme zarar vermezler değil mi?

Kızlar ben bu sabah adet oldum, hala inanamıyorum ama adet oldum, yıllardır ilk defa hap kullanmadan adet oldum.. Normalde doğum kontrol hapını bıraktığımda 7-8 ay adet olamazdım taki yeniden hapa başlayana kadar,,, Belkide soğan kürünün etkisi oldu,,, aralıkta 2 kez uyguladım bu kürü ama etkisini göremedim diye bırakmıştım, belki de faydasını yeni gösterdi,, bu ay tekrar başlıcam uygulamaya,:)) tabi bunların hepsi vesile, öncelikle rabbime çok şükür,,,, bi başkasıyla paylaşşsam bu mutluluğumu heralde güler bana, ama beni en iyi siz anlarsınız:43:

canım merhaba..senı cok ıyı anlıyorum ben..bende genelde duzensız adet olurdum,ama gecen sene 6 ay olmayınca doktora gıttım ve PCO teshısı kondu..6 ay adet olmadan,oyle hormon testı verdım ve LH hormonum cok yuksek cıktı:( neyse arada ılacla adet oldum ama en son tarlusalla 26 ocak'ta olduktan sonra soğana basladım..bugun 11. Gunum,aksam yemegınden once ve gece yatmadan ıcıyorum..ben etkısını goremezsem,adet olmadan tekrar ıceyım mı acaba? Ya da ne kadar beklesem..hemen adet olmayı beklemıyorum tabii,ama ne kadar bekleyeyım 2.kür için..cunku ılacla adet olmak ıstemıyorum,doğal yolla adet olup oyle hormonlarıma baktırmak ıstıyorum:(

istanbuldayım ameliyat şart diyorlar % 0 a yakınmış hamile olma şansım küçük aslında myom 3 cm çarşamba günü ameliyatım var

nerde olucaksın peki?inşallah çok güzel geçer ameliyatın çook geçmiş olsun...
merak etme sen,onlar gerekli özeni göstericeklerdir..rahme göre büyük ama
ufak bir parça aslında endişelenme lütfen..güzel olucakk...:16:ama bunun dışında
farklı yerlerle görüşme imkanın oldu mu?

nerde olucaksın peki?inşallah çok güzel geçer ameliyatın çook geçmiş olsun...
merak etme sen,onlar gerekli özeni göstericeklerdir..rahme göre büyük ama
ufak bir parça aslında endişelenme lütfen..güzel olucakk...:16:ama bunun dışında
farklı yerlerle görüşme imkanın oldu mu?

inşallah iyi geçer ameliyat başka yerlerle de görüştüm bazıları beklememi önerdi bazısı ameliyat dedi
ama bana mantıklısı ameliyat geldi her ne kadar riskli olsa da
çünkü beklesem büyüyecek myom diyelim ki hamile kaldım
düşük yapabilirim erken doğum ben de ya da bebek de rahatsızlık olabilir allah korusun diye düşündüm
myomu aldırıp tedavisine baksam iyi dedim ama korkuyorum
bu ameliyatla ilgili olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var

inşallah iyi geçer ameliyat başka yerlerle de görüştüm bazıları beklememi önerdi bazısı ameliyat dedi
ama bana mantıklısı ameliyat geldi her ne kadar riskli olsa da
çünkü beklesem büyüyecek myom diyelim ki hamile kaldım
düşük yapabilirim erken doğum ben de ya da bebek de rahatsızlık olabilir allah korusun diye düşündüm
myomu aldırıp tedavisine baksam iyi dedim ama korkuyorum
bu ameliyatla ilgili olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var

bir arkadaşım geçirdi böyle bir ameliyat ve şuan oğlu 5 yaşlarında falan..
hani mutlaka benzer durum yaşamış olanlar vardır... kadın doğum konusunda
çok ilerledik biliyorsun,sen de mantıklı bulmuşsun,inşallah güzel geçicek:17:

bir arkadaşım geçirdi böyle bir ameliyat ve şuan oğlu 5 yaşlarında falan..
hani mutlaka benzer durum yaşamış olanlar vardır... kadın doğum konusunda
çok ilerledik biliyorsun,sen de mantıklı bulmuşsun,inşallah güzel geçicek:17:

inşallah güzel geçer inşallah yanlış karar vermemişimdir. cerrahpaşa da ismail çepni doktorum. biliyor musun acaba arkadaşının doktorunun ismi nedir biliyor musun?

baktım da benim doktorumun ismi yazıyor. acıbadem ınternatıonal da tüp bebek merkezinin başkanıymış ismail çepni
inş. dedikleri gibi iyi bir doktordur. iyi geçer ameliyatım.

Allah ın izniyle inşallahh güzel geçer..:31:
ameliyatın daha da başarılı geçmesi için kendini biraz rahatlat olur mu.:34:

Daha önceki tahlil sonuçlarımda lh hormonum fsh dan hep yüksek çıkmış, yada hemen hemen aynı değerlerde olmuş, bu sefer düşmüş, evet devlete gitmiştim, ama özele randevu aldım pzt günü sonuçlarımı özeldeki doktora göstereceğim..
metformini duydum ve hatta kullandım yaklaşık 1,5 sene kadar....gittiğim bir doktor direk yazmıştı bana kesinlikle kullanmalısın diye.. bu arada ben endokrinolojiyede gittim, bazı hormon tahlillerimi yaptırdım onlar normal çıkmasına rağmen doktor yine de şeker hapını kullanmam gerektiğini söylemişti..İlk 3 hafta ölüm gibiydi, hamileler gibi, ne yesem çıkarıyordum ama sonra bünyem alıştı uzun bi müddet kullandım, ama ben o hapı doğum kontrol hapıyla beraber kullandım, herhangi bir faydasını görmedim, çünkü dk hapını bırakınca yine adet olamıyordum.. sonra gittiğim başka bir doktorda senin kilo problemin yok hapı kullanmana gerek yok demişti.. sonrasında birdaha kullanmadım zaten..
zaten lh yüksek olması pko nun kanıtı ama aradaki fark şiddetini gösteriyor.doktorunun yorumlarını mutlaka yaz canım burda merak ettim.
Çoğu doktor veriyor artık pkoya çok etkili bir ilaç kaliteli yumurtlamayı sağlıyor doğal olarakta reglin düzene giriyor ama biraz uzun kullanım sonunda 3 ila 6 ay dan sonra etkisini göstermeye başlıyor.sen dkh ile kullandığın için mi etkisi olmadı acaba.netten bak çok açıklayıcı bilgiler var.ben kilolu değilim ama kullanıyorum,hele de ailende şeker hastası varsa kullanmak çok iyiymisbizler birer potansiyeliz ilerki yas için.ben de de aynı etkiyi yaptı midem çok fenaydı ama dozunu artırarak alınca etkisi daha çabuk kayboluyor sonra bünye alışıyor.

miyom hakkında çok bilgim yok ama yengem 2 miyomla hamile kaldı bebeği şu an 6 aylık.İnş.kucağına alırsın meleğini ve ameliyatın güzel geçer

Back