Malesef eğitim ve araştırma hastanelerinde sistem böyle , devlet hastaneleri gibi değil.Neden böyle dersen misal kaş dökülmesinin nedeni illa pco olacak değil. onların uzmanlık alanına girmiyor.Önce dermatolojiye gidecektin şikayetini anlatacaktın.belki neden başka birşey belki stresten , dermatoloji gerekli görürse seni kadın doğuma yada endoktorine yönlendirecekti.Merhaba, Uzun zamandır ertelediğim ve zaten randevu alamadığım endokrinoloji bölümüne gidebildim. Hem genel tahlillerimi yaptırırım, hem kontrol muayenesi olurum düşüncesiyle.
Esas beni doktora gitmeye ikna eden, kaş ve kirpik dökülmesi oldu. bir hafta içerisinde kaş başlangıç yerleri azıcık kaldı. Yüzümü her temizlediğimde kirpik döküntüsü oluyordu.
günler sonra randevu alabilme aşamasını geçtikten sonra, doktor hanımın odasına geldim (okmeydanı eğitim araştırma hastanesi, dr mine adaş)
şikayetin ne dedi, dedim kaş ve kirpik döküntüsü yaşıyorum dedim.
e onun için niye bana geliyorsun ki cildiye uzmanına gideceksin dedi.
polikistik over hastalığım derken sözümü kesti,
e sen niye bana geldin ki, kadın doğum uzmanının işi o dedi,
dedim gittim kadın doğum uzmanına, endokrinoloji bölümüne yönlendirdi
imzalı kağıt getir bana dedi.
kadın doğum uzmanına gidicem, dicemki end. muayene olabilmem için bana
'hasta end. muayene olabilir. imza. kaşe.' li belge vermeliymişsiniz,
alıcam onay kağıdını size getiricem,
evet dedi.
dedim genel olarak tahlil kontrolü yapmak istiyorum dedim.
ben boşuna mı 20 yıllık hekimli yaptım, o zaman buraya herhangi birini oturtsunlar, isteyene istediği tahlili versin olsun bitsin dedi.
boşuna mı hekimlik yaptığınızı bilemem ama hormon testlerime baktırmak için endrokrinoloji bölümüne gelmem gerektiğini biliyorum dedim.
o zaman bi troidlerine bakalım dedi. aç karnına geldin değil mi dedi. evet dedim. bir de kan şekeri düşüklüğü yaşıyorum, halsizlik oluyor dedim,
dahiliyeye gitmen lazımdı onun için ama bir de kan şekeri testi istiyim dedi. barkod kağıdını verdi,
alt kata onay odasına gittim,
belki 400 500 kişi sırada bekliyor. saat henüz 09.30. kan tahlil barkod kağıdı onay kuyruğuymuş. öğlenden sonra üç dört gibi sana sıra gelir dedi görevli.
yırttım attım kağıdı, çıktım hastaneden.
önce dermatolojiye git , derdini anlat .özellikle pcostan da bahset. eğer gerekli yönlendirmeyi yaparsa kolaylıkla randevu alırsın .cildiye bölümüne gidicem önce. sonra kadın doğum doğum, sonra dahiliye uzmanına gidip tüm tahlil sonuçlarını göstericem,
dahiliye hekimi bana neden ayrı ayrı geldin, endokrinoloji bölümüne gitseydin ya derse
Merhaba 25 yaşındayım 16 yaşımdan beri pko ile mücadele etmeye çalışıyorum, 4 farklı doktora gittim , ikisi doğum kontrol hapı, birisi doğum kontrol+şeker hapı, bir diğeride CYCLO PROGYNOVA isimli bir hap tedavisi uyguladı, tabi bu doktorların hepsine farklı zamanlarda gittim.. ama herhangi bir değişim olmadı, tam tersine sanki adet miktarlarım gittikçe azalmaya başladı, bu arada hapı bıraktığımda malesef adet olamıyorum,, şimdiyse soğan kürü deniyorum, inşallah bi faydasını görürüm
çok sevindim başlığı görünce
çünkü pcos paylaşım alanında hep evli bayanlar var.
biz bekarlarında birlikte paylaşacağı bi başlığı oldu :)
bende pcosluyum ve küçük yaşlardan beri seninle aynı durumdayım hatta birebir diyebilirim
tedaviye geç başladım ben 16 yaşındaydım
İlaçları Kullandığım ilk 8 ayda herşey yolundaydı hatta yüzümdeki tüyler o kadar azalmıştı inanılmazdı
sonra hep problemler yaşamaya başladım.
adetlerim azaldı lekenme şeklinde oluyordu kanamalarım
hapı ısrarla kullanmaya devam ettim 2 günden 4 güne çıktı adet günüm
Ama işte hep problem yaşadım. En son Lh yükselme var dedi dr o kadar bıktım ki doğru düzgün adet göremiyor olmama rağmen kontrole gitmedim.
Özellikle kilolu olduğum için adet düzensizliği yaşadığımı söylüyorlar. ben malesef beceremiyorum. hatta denemiyorum bile
İnsülin direnci de bu hastalığı olumsuz etkiliyor.
En son hapların kistleri olumlu etkilediği düzelme olduğu söylenmişti bana
Düzelemiyorum bir türlü
Doğum kontrol hapları mantar enfeksiyonunu tetikliyor o konuda da sıkıntılarım oluyor
Gynelle , aldactone ve glifor kullanıyorum daha doğrusu bazı sebeplerden dolayı ara verdim
Kısmetse pazartesi doktora gidecem .O zaman tekrar paylaşırım doktorun söylediklerini :)
tabi canım bu hastalığı olan bebeği ertelemekle büyük hata yapar...bazıları kendiliğinden olmayıp tedaviyle oluyor...bebeği erteleyim derken yumurtalıklar zaten doğru dürüst çalışmıyor....onun için evlenince korunma derim...birde iki aydır soğan suyu denedik fazla fayda etmedi....1 hafta bekleyip doktora götüreceğim...
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Bana bu yaz pko teşhisi kondu ancak ileri bir aşama değilmiş. Bana gynelle verdi doktor. Tabi ben gynelleyi kullanmadım. bundan 3 yıl önce de hormon boz. teşhisi konmuştu. doğum kontrol habı kullanmış ve kilo almıştm. aslında kilo almaya ilaçtan önce başlamıştım zaten. daha önce kilo verdm ancAK TEkrar aldım. diyet yapınca da tek zorlandıım nokta canımın sürekli tatlı istemesi. hatta bunun ANORMAL bir düzeyde olduunu bile düşünüyorum. İnsülin direncinden ve bazı ilaçlardan bahsetmişsiniz. bana hiç verilmedi bu ilaçlar (şeker habı vs.) bunların bir faydası oluyor mu? dediğim gibi doğum kontol habını kesinlikle kullanmak istemiğyorum tek hedefim kilo verip kalıcı bi çözm elde etmek ama o da tatlı krizlerimden dolayı sürekli sekteye uğruyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Kızlar merhaba,bende PKOluyum ve bazı hormon degerlerım yuksek,bu bızde bırazda aıleden gelıyo,annem halam falanda duzensız adet olurlarmıs..ben 3 ay cyclo progynova kullandım ve 3 ay boyunca 28. Gunde adet oldum,bırakınca yıne olmadım ve ancak tarlusal ıcıp oldum..ama benım aklım gelecek ıcın karısık..şöyle ki,forumlarda genelde evlenınce korunarak vakıt kaybetmeyın denılıyo,bu banada mantıklı gelıyo ama,ya erkek arkadasım ıkna olmazsa ve ya eger olur ya hemen hamıle kalırsam,allahın takdırı sonucta,evlendıkten 2 ay sonra PKOlu oldugu halde tedavısız hamıle kalan duydum(kuzenımın arkadası) o zaman ne olacak..hem bebek ıstıyorum delı gıbı,ama evlenır evlenmez benım planımda yoktu acıkcası,ama ya korunarak ta bu sureyı cok cok daha uzatırsam..bu yuzden kafam cok karısık..allahım hepımızın yardımcısı olsun ınsallah,butun bebek ısteyenlerın yuzune gulsun..
Bu konu benimde kafamı karıştırıyor, 5 ay sonra evleniyorum, açıkçası bebek işini çok uzatmak istemiyorum, yani 5-6 aydan sonra ciddi ciddi düşünmek istiyorum, ama maddiyat gözümü korkutuyor biraz, tedavi süreçleri diğer forumlardan okuduğum kadarıyla maddi olarak baya yıpratıyor, ama dediğin gibi zamana bırakıp vakit kaybetmekte istemiyorum:2:
Hayırlısı bakalım
evet canım aynen dedıgın gıbı..dıyelım kı korunmadık,cok az da bı sans olsa belkı hamıle kalcaz,hıc te olmayacak bırsey degıl yanı,ama dusunsene daha yenı evlısın,ne kadar durumun olsa da ılla bı borc,bırbırıne alısma uyum saglama surecı falan..ben bu hastalıktan once kac yasında evlenırsem evleneyım 2-3 sene cocuk ıstemıyordum,yanı rahata cıkmadan,bıseylerı oturtmadan planımda yoktu..kendı kendıme dıyorum,olursa basımın ustunde yerı var tabıı,zaten su durumda evlendıgım aksam hamıle kalsam razıyım ama bebek bakmak kolay degıl bu zamanda..e bırde erkek arkadasım ne dıyecek korunmama işine,ona durumu anlattıgımda,yanı pkolu oldugumu soyledıgımde bence durumun cıddıyetını pek anlamadı:) valla ne dusunecegımı sasırdım artık
Aynen bu hastalığımı bilmeden bende öyle düşünüyordum, ama şuanda 5-6 ay sonra adapte olurum diyorum, aslında hiç korunmak istemiyorum, hemen olmayacağını biliyorum işte, ama ya hemen olursa endişesi de var.. Belkide bu kadar planlı düşünmemek lazım şimdiden.. Bu arada nişanlıma, yani söylediğimde erkek arkadaşımdı, ilk anlattığımda oda pek bişey anlamamıştı, ama şimdi ara ara soruyor bişeyler, ya şöyle olursa ya böyle olursa diye, çaktırmamaya çalışıyor ama oda endişeki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?