Bekar pko'lu hanımlar tedavi sürecimizi paylaşalım

bunlarin aynisini bende yasadim cerrahpasaya gittim endokrinolojiye gitmem icin dahiliyeye gitmem gerekiyormus ona gittim ben luzum gorursem gonderirim dedi tahlili verdi 3 saatte zor kan verebildim ki bende diyabet olma ihtimali var diye yapilacakti testler acliktan bayilmak uzereyken kan verebildim iki gun sonra binbir guclukle isten izin alip tahlillleri aldim gostermek icinde randevu almam gerekiyormus binbir rica minnetle dr gosterdigimde hemen glikofene basladi insulin direnci var dedi.teshis bu 3-4 ay kullandim daha fazla kilo aldim vermem gerekirken :2: en sonunda diyabet hastanesine gidip bir aylik maasimi bitirsemde tum tahlillerimi yaptirdim ve yuklemede insulin direnci+reaktif hipoglisemi ultrasonda da pko oldugum soylendi :26: yillardir yasadigim adet duzensizligi ergenlikle gelen kilo artisinin sebebi buymus :2: simdi seker icin ilac kullaniyorum ama pko icin ne yapmam gerektigni hala bilmiyorum

merhaba
27 yaşındayım ve ben de pko'luyum. yaklaşık 3 yıldır düzenli olarak doğum kontrol hapı kullanıyorum ama bugün Hürriyet'te okuduğum bir haber canımı sıktı. doğum kontrol hapı iyi edeceğine daha kötü ediyormuş. Uzun yıllar doğum kontrol hapı kullanmak da iyi değilmiş.

İlgili haber: Kadnlarn kabusu ve her 10 kadndan 1'inde grlyor - Hrriyet SALIK

Şimdi ne yapmam gerektiğini anlamadım. Doktorum bana da kilo vermem gerektiğini söylemişti. Ben de şu anda diyetteyim. Aslında kısa süreliğine değil sağlıklı beslenme olarak benimsemeye çalışıyorum. Ancak bu yazılanlar çok canımı sıktı. Bu konu hakkaında yardımcı olabilecek biri var mı? Bir de pkonun ilaçla tedavisi var derken doğum kontol hapı dışında başka herhangi bir tedavi yöntemi var mı? varsa bile doktor bana neden bunu söylemedi de doğum kontrol hapı vermiş olabilir?
Çok sıkıldı canım, çok....

herkese mrb kızlar ben 25 yaşındayım 2011 ocak ayından beri adetimin ilk günü gündüz ve gece olmak üzere 2 kere ağrı çekmeye başladım ki önceden olmazdı bildiğimiz klasik adet ağrısı hazirana kadar böyle devam etti bende ayaklarım çok üşür benim annem kızım kadın kısmı hastalığı topuğundan alır der ondan 2 ağrı çekiyorum diye düşündüm bide malum üni. stresli bi yıl geçiriyodum sonra yazın 1 ay adet görmeden ağrı çektim 1 ay adet gördüm eylülde adetim her zamankinden az gelmeye başladı yani gününde adet görüyorum 28 günde bir ama önceden %100 oranında gelirken yoğunluk olarak şimdi %50 gelmeye başladı birden fazla hastane ve dr. gittim ama ne ilgilendiler ne açıklama yaptılar ne ben bişi sorabildim netten araştırdım DKH tedavi edildiğini okudum ki ben DKH karşı bi insanım hormonları etkilediği için ayrıca bi arkadaşım diane35 nedeniyle damar tıkanıklığı yaşayınca ön yargılarım oldu ibrahim saraçoğlu soğan kürü duyunca onu deniyim dedim bu ay 2. ayım yapıyorum ama adetimin yoğunluğunda bi değişiklik olmadı hala 2 kere karın ağrısı çektim bahsettikleri gibi bel ağrısı da cektim bilmiyorum belki erken 1-2 ay daha yapmam gerekiyodur ama bilmiyorum göğsümde 1-2 tane tür var dr. bu tüylenme değil dedi karma cilt tipim var ve çok oynadığım için yüzümle sivilclerim hep var yani çok mutsuzum yazmak istedim bunun geçti diye bişiyi yokmu hiç geçmicekmi ben bu durumla yasamak durumundamıyım vs. vs. daha böle bisürü soru işareti kafamda

Malesef eğitim ve araştırma hastanelerinde sistem böyle , devlet hastaneleri gibi değil.Neden böyle dersen misal kaş dökülmesinin nedeni illa pco olacak değil. onların uzmanlık alanına girmiyor.Önce dermatolojiye gidecektin şikayetini anlatacaktın.belki neden başka birşey belki stresten , dermatoloji gerekli görürse seni kadın doğuma yada endoktorine yönlendirecekti.
önce dermatolojiye git , derdini anlat .özellikle pcostan da bahset. eğer gerekli yönlendirmeyi yaparsa kolaylıkla randevu alırsın .
keşke endokrine kaş dökülmesinden değilde sadece pcostan bahsetseydin, o zaman farklı olacaktı.
Pcoslu olduğun için zaten şekere ve insüline bakacaktı.Ayrıca neden önce kadın doğumun görmesi gerekiyor onuda belirteyim.
Pelvik muayene(usg) ve belirli hormon testlerini önce kadın doğum yapıyor. Eğer endokrin uzmanına yönlendirmesi gerekiyorsa o yönlendiriyor.
Ayrıca endokrin pcos için usg çekmiyor. pcoslu olduğunun anlaşılması içinde usg şart.

umarım açıklayıcı olmuştur.Geçmiş olsun

mamafih; kaş ve kirpik döküntüsünü hala yaşıyorum, bir bir azalıyorlar. süs püs yağları takviyesi ile olacak gibi olmadığını anladım.
ilk fırsatta dermatoloji gidiyim ve kadın doğum bölümüne.
ayrıntıları yazman sorularımın yanıtı oldu, çok sağol. antremanlısın anladığım kadarı ile,
hangi aşamasındasın? tedavi görüyor musun?

ben tüylenme nedeniyle endokrine gittim hormonlarım hep temiz çıktı ve nedeni yok genetik dediler.. Ben de kadın doğuma gittim ultrasonda yumurtalıklarımda küçük küçük kistler gözüktüğünü söyledi hormon testi istedi yeniden..hormonlarım yine hep temiz çıktı ama yine de gynelle, glifor ve dilaprost içmemi söyledi.. ama hormonlarım temiz neden tüylendiğimi anlamış değilim hala.. yine de ilaçları içiorum faydası olur mu kızlar doktor bana gynellenin tüylerimi dökeceğini söyledi ve 3 kutu verdi kullanıp da tyülerinden kurtulan var mı???????

Son düzenleme:
soğan suyu malesef fayda etmedi bana ne inatçı bi pkom var benim, ne şeker hapı, ne kilo verme ne soğan suyu hiç bişeyde bana mısın demiyor

23 yaşındayım. 1.65cm boy, 55 kg ağırlıktayım ve buna rağmen polikistik over teşhisi konuldu şeker hastasıda değilim adtim düzensiz ve tüylenme orunum var adet olabilmek için kadın doğum hapı kullanıyorum ve adet dönemim çok ağrılı geçiyor(ayrıca on dört gündür kullanıyorum yani adetimin ilk gününden itibaren başladım ve adetim hala devem ediyor. ..... kontrol hapının yanında glifor ilacı da verildi anlamadım doğrusu kilolu olmadğm halde neden glifor ilacı verildiki zaten yan etkileri çok fazla...acaba bu kadar rahatsızlanmamın sebebi zayıf olduğum halde iki ilacı birlikte kullandğmdan mıdır? bana yardımcı olursanız sevinirim neler yapmam gerektiği konusunda önerilerinizi bekliyorum. çok zayıf olmama rağmen neden böyle bi sorunum var. teşekkürler…

23 yaşındayım. 1.65cm boy, 55 kg ağırlıktayım ve buna rağmen polikistik over teşhisi konuldu şeker hastasıda değilim adtim düzensiz ve tüylenme orunum var adet olabilmek için kadın doğum hapı kullanıyorum ve adet dönemim çok ağrılı geçiyor(ayrıca on dört gündür kullanıyorum yani adetimin ilk gününden itibaren başladım ve adetim hala devem ediyor. ..... kontrol hapının yanında glifor ilacı da verildi anlamadım doğrusu kilolu olmadğm halde neden glifor ilacı verildiki zaten yan etkileri çok fazla...acaba bu kadar rahatsızlanmamın sebebi zayıf olduğum halde iki ilacı birlikte kullandğmdan mıdır? bana yardımcı olursanız sevinirim neler yapmam gerektiği konusunda önerilerinizi bekliyorum. çok zayıf olmama rağmen neden böyle bi sorunum var. teşekkürler…

Glifor ilacını vermeden önce herhangi bir test yapıldı mı? Şeker yada kortizol gibi?? Benim gittiğim bi doktor polikistik olduğum için direk şeker hapını vermişti, diğer bi doktorda kilo problemin yok, şeker hapına gerek yok demişti.. En iyi bilgiyi doktorundan alabilirsin bence,.

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum. Bana bu yaz pko teşhisi kondu ancak ileri bir aşama değilmiş. Bana gynelle verdi doktor. Tabi ben gynelleyi kullanmadım. bundan 3 yıl önce de hormon boz. teşhisi konmuştu. doğum kontrol habı kullanmış ve kilo almıştm. aslında kilo almaya ilaçtan önce başlamıştım zaten. daha önce kilo verdm ancAK TEkrar aldım. diyet yapınca da tek zorlandıım nokta canımın sürekli tatlı istemesi. hatta bunun ANORMAL bir düzeyde olduunu bile düşünüyorum. İnsülin direncinden ve bazı ilaçlardan bahsetmişsiniz. bana hiç verilmedi bu ilaçlar (şeker habı vs.) bunların bir faydası oluyor mu? dediğim gibi doğum kontol habını kesinlikle kullanmak istemiğyorum tek hedefim kilo verip kalıcı bi çözm elde etmek ama o da tatlı krizlerimden dolayı sürekli sekteye uğruyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Kızlar merhaba,bende PKOluyum ve bazı hormon degerlerım yuksek,bu bızde bırazda aıleden gelıyo,annem halam falanda duzensız adet olurlarmıs..ben 3 ay cyclo progynova kullandım ve 3 ay boyunca 28. Gunde adet oldum,bırakınca yıne olmadım ve ancak tarlusal ıcıp oldum..ama benım aklım gelecek ıcın karısık..şöyle ki,forumlarda genelde evlenınce korunarak vakıt kaybetmeyın denılıyo,bu banada mantıklı gelıyo ama,ya erkek arkadasım ıkna olmazsa ve ya eger olur ya hemen hamıle kalırsam,allahın takdırı sonucta,evlendıkten 2 ay sonra PKOlu oldugu halde tedavısız hamıle kalan duydum(kuzenımın arkadası) o zaman ne olacak..hem bebek ıstıyorum delı gıbı,ama evlenır evlenmez benım planımda yoktu acıkcası,ama ya korunarak ta bu sureyı cok cok daha uzatırsam..bu yuzden kafam cok karısık..allahım hepımızın yardımcısı olsun ınsallah,butun bebek ısteyenlerın yuzune gulsun..

Şeker haplarının tabiki faydası oluyor, herkese değil tabi,mesela bende herhangi bir fayda göstermedi ama bazı pko lular sadece bu hapı kullandığında hem düzenli adet görüp hemde kolay kilo verebiliyorlar, ama her doktor vermiyor sanırım, doktora gittiğinde mutlaka sor ..

Bu konu benimde kafamı karıştırıyor, 5 ay sonra evleniyorum, açıkçası bebek işini çok uzatmak istemiyorum, yani 5-6 aydan sonra ciddi ciddi düşünmek istiyorum, ama maddiyat gözümü korkutuyor biraz, tedavi süreçleri diğer forumlardan okuduğum kadarıyla maddi olarak baya yıpratıyor, ama dediğin gibi zamana bırakıp vakit kaybetmekte istemiyorum:2:
Hayırlısı bakalım

evet canım aynen dedıgın gıbı..dıyelım kı korunmadık,cok az da bı sans olsa belkı hamıle kalcaz,hıc te olmayacak bırsey degıl yanı,ama dusunsene daha yenı evlısın,ne kadar durumun olsa da ılla bı borc,bırbırıne alısma uyum saglama surecı falan..ben bu hastalıktan once kac yasında evlenırsem evleneyım 2-3 sene cocuk ıstemıyordum,yanı rahata cıkmadan,bıseylerı oturtmadan planımda yoktu..kendı kendıme dıyorum,olursa basımın ustunde yerı var tabıı,zaten su durumda evlendıgım aksam hamıle kalsam razıyım ama bebek bakmak kolay degıl bu zamanda..e bırde erkek arkadasım ne dıyecek korunmama işine,ona durumu anlattıgımda,yanı pkolu oldugumu soyledıgımde bence durumun cıddıyetını pek anlamadı:) valla ne dusunecegımı sasırdım artık

Aynen bu hastalığımı bilmeden bende öyle düşünüyordum, ama şuanda 5-6 ay sonra adapte olurum diyorum, aslında hiç korunmak istemiyorum, hemen olmayacağını biliyorum işte, ama ya hemen olursa endişesi de var.. Belkide bu kadar planlı düşünmemek lazım şimdiden.. Bu arada nişanlıma, yani söylediğimde erkek arkadaşımdı, ilk anlattığımda oda pek bişey anlamamıştı, ama şimdi ara ara soruyor bişeyler, ya şöyle olursa ya böyle olursa diye, çaktırmamaya çalışıyor ama oda endişeki

bırde benım evlenecegım tarıh bellı bıle degıl,senın bellı ne guzel,o yuzden kafamda bıseyler oturtamıyorum..hemen cocugumuzun olmaması daha buyuk bı ıhtımal olsa da olurmu kı dıye de dusunuyorum..ısyan etmek gunah belkı ama neden bızde ıstedıgımız zaman cocuk sahıbı olma luksune sahıp degılız ki,orneklerını gorunce ımrenmıyo degılım ornegın kuzenım nasılsa 5-6 ay cocugum olmaz kafasıyla korunmayı bıraktı,saglık sıgortası yaptırmadı,bıraktıgı ay hamıle kaldı hemen..kendımı avutmak ıcın sımdılık allah caresız hastalık dert vermesın dıyorum..

İyi günler,

bende birşeyi merak ediyorum. dün doktora gittim sol kasık ağrısı için ama adet düzensizliğim yok sadece eskiden 4 5 gün sürerken şimdi 3 günde bitiyor. doktora sorduğumda normal olduğunu söyledi. ultrasonla baktığında yumurtalıkta kist olduğunu ama basit olduğunu söyledi. bir ay sonra tekrar çağırdı halen var olup olmadığını kontrol etmek için ancak var ise doğum kontrol hapı kullanacağımı söyledi. fakat doğum kontrol hapı için nedense hiç iyi şeyler duymadım. aşırı tüylenmemde var bunun için hormon testi yaptırdım herhangi bir sorun çıkmadı. tüm kan tahlilini yaptırdım. sadece fosfor ve b12 eksikliği çıktı. henüz doktora gösteremedim gerçi. sizce ilacı kullanmalımıyım eğer doktor 1 ay sonra gittiğimde verirse ve tüylenmeme çare olabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…