• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar pko'lu hanımlar tedavi sürecimizi paylaşalım

o kadar kolay değil pcosta kilo vermek bi hayli zor büyük bir istek, azim ve başarı örneği lazım
Birde benim İlaçlar belli oranda testesteronu baskılasada (6 ay ile 2 sene arası baskılarmış )
Testesteronum olması gerekenden çok yüksek :(
Ayrıca pcosla ne gibi bi alakası var bilmiyorum ama kortizolümde yüksek çıkıyor :(
Allah'a şükür yumurtalıklarla ilgili olan fsh hormonum normal değerde
Haplar her şeyi hale yola koyuyor da bu hapları ne zamana kadar kullanacağımız
Ne kadar düzelme sağlayacağımız belirsiz
bir süre sonra hap kullanmaktan usanıyoruz böyle :14:

Aldactone aşırı tüylenmesi olanlara doğum kontrol haplarının yanında ilave olarak veriliyor
Aslında tansiyon ilacı ama tesadüf eseri androjeni yani testesteron hormonunu baskıladığı öğrenilmiş
hapı doktoruna sorabilirsin.Neden vermediğini , niçin kullanıldığını ?
tahlil sonuçlarına göre gerek olsaydı verirdi diye düşünüyorum ben :26:

Mamafih sen istanbulda mısın? Doktorun kim? Bende kendime devamlı gidebileceğim bi doktor arıyorum.

İstanbulda değilim .Düzenli bir doktorum da yok.
Hastanede kime rast gelirsem ona gidiyorum .

sen kadın doğuma uzmanına mı gidiyorsun ?
Yoksa endokrinolojiye mi ?

Son düzenleme:
İstanbulda değilim .Düzenli bir doktorum da yok.
Hastanede kime rast gelirsem ona gidiyorum .

sen kadın doğuma uzmanına mı gidiyorsun ?
Yoksa endokrinolojiye mi ?

Ben kadın doğuma gidiyorum, endokrinolojiye de gittim, kortizol, şeker ve diğer hormonlara da bakıldı, o kısımda sorun çıkmadı.. Ama tabi diğer hormonlarımdan LH normal değerlere göre yüksek çıkıyor..

Ben kadın doğuma gidiyorum, endokrinolojiye de gittim, kortizol, şeker ve diğer hormonlara da bakıldı, o kısımda sorun çıkmadı.. Ama tabi diğer hormonlarımdan LH normal değerlere göre yüksek çıkıyor..

Benimde lh yüksek :31:

LH yüksekliği için doğum kontrol hapı veriyorlarmış.Çok şaşırdım :53:
Eee biz içiyoruz ama niye bizim ki yüksek.Hatta benim yüksek değildi sonradan yükseldi :31:
Bir araştıralım bakalım ...

Bugün doktora gittim. Ultrasonla baktı iyi durumdasın dedi :)

Yalnız adet söktürücü iğne verdi .Adetinin 3. günü test yapalım dedi.
Bide 1 günde 3 tanesini birden vurul dedi :53::53::53:

Eczacı 1 günde bu kadar iğne olmaz doktoruna sor dedi :53::53:

Henüz iğnem gelmedi kalfa eve getirecek

Çok korkuyorum ya hadi yan etkisi olursa hadi birden kanamam olursa :14::14:

Sabah akşam vurulacam sanırım korkuyorum:18:

Sen hiç adet söktürücü iğne vuruldun mu ?

Benimde lh yüksek :31:

LH yüksekliği için doğum kontrol hapı veriyorlarmış.Çok şaşırdım :53:
Eee biz içiyoruz ama niye bizim ki yüksek.Hatta benim yüksek değildi sonradan yükseldi :31:
Bir araştıralım bakalım ...

Bugün doktora gittim. Ultrasonla baktı iyi durumdasın dedi :)

Yalnız adet söktürücü iğne verdi .Adetinin 3. günü test yapalım dedi.
Bide 1 günde 3 tanesini birden vurul dedi :53::53::53:

Eczacı 1 günde bu kadar iğne olmaz doktoruna sor dedi :53::53:

Henüz iğnem gelmedi kalfa eve getirecek

Çok korkuyorum ya hadi yan etkisi olursa hadi birden kanamam olursa :14::14:

Sabah akşam vurulacam sanırım korkuyorum:18:

Sen hiç adet söktürücü iğne vuruldun mu ?

Zaten pko nun en önemli belirtilerinden biri LH hormonunun FSh dan yüksek olması sanırım.. Ben doğum kontrol haplarını tedavi olarak görmüyorum, bence onlar geçici çözüm,, Yumurtalarımızı kandırıyor, dışarıdan hormon vererek..
Söktürücü iğneyi ilk kez duydum, söktürücü olarak farlutal diye bir hap kullandım ben , doktorun değişik bir yöntem kullanmış sanırım, yan etkisi olsa doktor vermezdi heralde endişe etme bence, yada doktorunu arayabilme imkanın varsa ara için rahat etsin

merhaba pkolu bekar hanımlar öncelikle hepinize geçmiş olsun benim sormak istediğim birşey var.pkosu olanlar sivilce sorunu yaşıyo mu merak ediyorum.benim hem sivilcelerim var hemde adet düzensizliği yaşıyorum pko olabilirmi diye korkuyorum.cevap verirseniz çok sevinirim.

merhaba pkolu bekar hanımlar öncelikle hepinize geçmiş olsun benim sormak istediğim birşey var.pkosu olanlar sivilce sorunu yaşıyo mu merak ediyorum.benim hem sivilcelerim var hemde adet düzensizliği yaşıyorum pko olabilirmi diye korkuyorum.cevap verirseniz çok sevinirim.

Yaşamaz olurmuyuz hiç, ben kendi adıma konuşayım, doğum kontrol hapını bıraktığımda hemen sivilcelerim kendini belli ediyor, psikolojimi çok bozuyor bu durum, bence ihmal etmeyin, mutlaka bir kadın doğum doktoruna gidin, ben doktora gittiğimde doktor bana bakınca sivilcelerimden dolayı ben pko yum diye bağırıyorsun demişti, tabi ultrasonda da pko belirtilerini gördükten sonra, sizin pko bile olmasa doktora giderseniz mutlaka tedavisi olur, ve pürüzsüz bir yüze kavuşursunuz.

Yaşamaz olurmuyuz hiç, ben kendi adıma konuşayım, doğum kontrol hapını bıraktığımda hemen sivilcelerim kendini belli ediyor, psikolojimi çok bozuyor bu durum, bence ihmal etmeyin, mutlaka bir kadın doğum doktoruna gidin, ben doktora gittiğimde doktor bana bakınca sivilcelerimden dolayı ben pko yum diye bağırıyorsun demişti, tabi ultrasonda da pko belirtilerini gördükten sonra, sizin pko bile olmasa doktora giderseniz mutlaka tedavisi olur, ve pürüzsüz bir yüze kavuşursunuz.

cevap verdiğin için teşekkür ederim öncelikle gdogan.ama anlamadığım bir şey var doğum kontrol haplarını sürekli kullanıyomusunuz yani belli bi tedavi süresimi var yoksa devamlı kullanılıyomu yani öyleyse zararıda çoktur.offf ne zormuş yaa şimdiden strese girdim:(

cevap verdiğin için teşekkür ederim öncelikle gdogan.ama anlamadığım bir şey var doğum kontrol haplarını sürekli kullanıyomusunuz yani belli bi tedavi süresimi var yoksa devamlı kullanılıyomu yani öyleyse zararıda çoktur.offf ne zormuş yaa şimdiden strese girdim:(

Malesef devamlı kullanmak zorundayız, yani evlenip çocuk düşünene kadar, çünkü ben kendi adıma konuşayım o hapları kullanmadan adet olamıyorum, hapları kullanınca adet te oluyorum, sivilcelerim de geçiyor.. Ama bazen bunalıp kendiliğimden birkaç ay ara veriyorum, sonra yine sivilcelerim azmaya başlayınca mecburen tekrar doktor yollarına düşüyorum..

Bence hiç strese girme, önce bir doktora görün, belki pko değilsindir, sen adet düzensizliğini söyle o zaten seni yönlendirir..

ilgin için teşekkür ederim canım bi hasta olıyım hemen doktora gidicem zaten.belirtiler onu gösteriyo ama hayırlısı artık.sonucu paylaşırım doktora gidince.sanada tekrar geçmiş olsun canım.birde adet düzensizliğin ne şekilde onuda söylersen çok sevinirim canım..

ilgin için teşekkür ederim canım bi hasta olıyım hemen doktora gidicem zaten.belirtiler onu gösteriyo ama hayırlısı artık.sonucu paylaşırım doktora gidince.sanada tekrar geçmiş olsun canım.birde adet düzensizliğin ne şekilde onuda söylersen çok sevinirim canım..

İnşallah güzel haberler alırsın doktordan, Ben hap kullanmadan adet olmuyorum, yani 15-16 yaşındayken 35-40 günde bir oluyordum, doktor maratonum hap maratonum başladıktan sonra bu süre aylara çıktı, şimdi ise hap kullanmayayım aylarca adet olmuyorum..:((( gittikçe kötüye gidiyor anlayacağın..

bende 18ime yeni girdim daha önce 45te olurdum ama düzenli olurdum ta ki geçen sene sınav stresi yaşayana kadar iyice altüst oldu.moralim çok bozuldu yaa alternatif tıpın bi faydası olurmu ki?:(

bende 18ime yeni girdim daha önce 45te olurdum ama düzenli olurdum ta ki geçen sene sınav stresi yaşayana kadar iyice altüst oldu.moralim çok bozuldu yaa alternatif tıpın bi faydası olurmu ki?:(

Hastalıkların en büyük nedeni stres zaten.. Alternatif tıp kiminde faydalı oluyor, kiminde olmuyor, ben ilk kez bu ay soğan kürünü denedim, faydası olacak mı bekliyorum..

Dün adet oldum, ama büyük ihtimalle soğan küründen dolayı değil, hemen öncesinde 3 ay boyunca kullandığım doğum kontrol hapının etkisiyle, doğum kontrol hapını bıraktığımın ertesi ayı hapın etkisiyle adet oluyorum, acaba böyle bi durum yaşayan var mı? Soğan kürünü bu ay da deneyeceğim, eğer bu ayda vaktinde adet olursam işe yarıyor demekti.. Herkese acil şifalarrr...

Dün adet oldum, ama büyük ihtimalle soğan küründen dolayı değil, hemen öncesinde 3 ay boyunca kullandığım doğum kontrol hapının etkisiyle, doğum kontrol hapını bıraktığımın ertesi ayı hapın etkisiyle adet oluyorum, acaba böyle bi durum yaşayan var mı? Soğan kürünü bu ay da deneyeceğim, eğer bu ayda vaktinde adet olursam işe yarıyor demekti.. Herkese acil şifalarrr...

sanada acil şifalar bende soğan kürü deniyecem ama şuan bitkilerden karışık bir çay içiyorum o bitsin ona başlıyacam faydasını görmezsem yine doktor yolu görünecek bana

Çok sevindim canım :) İnşallah soğan küründendir , böylece hap kullanmadan doğal yolla adet görürsün :))

bende haplara başlamadan hayit tohumu denemek istiyorum .Onunda çok faydası varmış.

inşallah ama dediğim gibi daha öncede ben doğum kontrol hapını bıraktığımın ertesi ayı adet olmuştum, sonraki aylarda tık yok tabi, doktora söylediğimde hapın etkisi demişti, o yüzden bikaç ay daha deneyeceğim şu soğan olayını, etki göstermezse doktor yolu görünecek bana da ve sevgili diane35 lerim ve gineralarımla başbaşa kalıcam..

Malesef devamlı kullanmak zorundayız, yani evlenip çocuk düşünene kadar, çünkü ben kendi adıma konuşayım o hapları kullanmadan adet olamıyorum, hapları kullanınca adet te oluyorum, sivilcelerim de geçiyor.. Ama bazen bunalıp kendiliğimden birkaç ay ara veriyorum, sonra yine sivilcelerim azmaya başlayınca mecburen tekrar doktor yollarına düşüyorum..

sen metformin hapı kullanıyorum demiştin...bu hapla adetin düzene girmedi ? malesef kadın doğum uzmanı yazmıyor bu hapı....bütün sayfaara yazdım halen cevap alamadım....bu hapın kimlerin yazdığını...endokrimde yazmıyor...istiyorum ki doktor kontrolünde kullansın...kızımda kilo yok,normal nede sivilce var...hangi hapı vereceği mi şaşırmış durumdayım....

Back