canım benimyeni gördüm haklısın arkadasın öncelikle kistinin erimesi lazım. dkh görünce ne yolla verilmis olursa olsun sinir oluyorum
karamsar bir cevap olarak düsünme ama ben 3 yıl felan kullandım yasmini bıraktığımda her şey aynı oldu.bitkisel yolları kullanıyorum şuan
canım kistin büyük olduğu için en azından 2 ay yasmin kullan sonrası için tavsiye etmiyorum. adetinden sonra 15. 25. gün arası duphaston almanı tavsiye ederim. yumurtalıkların tembelleşmez
Çok doğru bir tespit cnm, zatendoktorum da senin dediğin gibi söyledi.Kiminde kist vardır kimisinde yoktur, kiminin fsh sorun vardır kiminin lh sinde , herkesin hastalık derecesi bir değil.
ilaç kullanımı lütfen doktorların takdirine bırakın
Doğum kontrol hapları 3 ay kullanımın sonunda etki etmeye başlar . 2 ay kullanan bir insan hiç bir faydasını göremez .
Haplar , yumurta oluşumunu engelleyerek kadınları gebelikten koruduğu için , çocuk arzusu olmayan pcoslular da tedavi yöntemi olarak kullanılır.
Aynı şey oldu derken, ne gibi şikayetlerin vardı senin ?Yani kullandığın sürce düzelip hapı bıraktıktan sonra geri döndüğünü gözlemlediğin şikayetler nelerdi?
umarım olursun canım ve hepimiz oluruz.her doktor aynı seyi söylemiyor çok sinir bi durum bende çok yasadımBugün test sonuçlarımı almaya gittim .LH , 1.5 sene önce yapılan testte 11ken hapı bıraktıktan 6 ay sonra 4 çıktıİnanılmaz bir düşüş var .
Onun dışında diğer değerlerim normal.
Bu arada doktorum yok sana aldactone dedi2 aydan fazla kullanılmazmış , çok yan etkisi varmış.Diğer doktorlar sorgusuz sualsiz veriyorlardı.
Bu seferki doktor bana asla yazmam dedi .Sonra unuttumuşum ben ilaçsız adet olmuyorum hapa nasıl başlayacam , gittim farlutal yazdırmaya...
sana farlutalda yokdedi.Sürekli kullanılmazmış ki sürekli kullanmıyor sadece ilaçları ara verip , 5-6 ay sonra yeniden başlamak istediğimde kullanıyorum ama diyemedim bunları meşguldü.Testesteronum zaten çok yüksekmiş farlutal bir kademe da yüseltirmiş. İstediğim zaman doğum kontrol hapına başlayacakmışım birkaç aya adetlerim düzelirmiş
Sana kim bu tedavileri verdiyse yanlış yapmış dedi .Kime neye inanacağımı şaşırmış durumdayım
Zaten bu ayın 16sında adet oldum. Sanırım vurulduğum iğne etkisi hala pembelik var gibi .Ona göre hesaplayıp ocağın 16sından sonra başlayacam ilaca
Hem diyet yapıyorum hem metformin kullanıyorum , çok zor ihtimal ama bakalım ilaçsız adet olabilecek miyim :/
2. soğan kürüme başlamış bulunmaktayım rabbim şifaa
Merhaba, Uzun zamandır ertelediğim ve zaten randevu alamadığım endokrinoloji bölümüne gidebildim. Hem genel tahlillerimi yaptırırım, hem kontrol muayenesi olurum düşüncesiyle.
Esas beni doktora gitmeye ikna eden, kaş ve kirpik dökülmesi oldu. bir hafta içerisinde kaş başlangıç yerleri azıcık kaldı. Yüzümü her temizlediğimde kirpik döküntüsü oluyordu.
günler sonra randevu alabilme aşamasını geçtikten sonra, doktor hanımın odasına geldim (okmeydanı eğitim araştırma hastanesi, dr mine adaş)
şikayetin ne dedi, dedim kaş ve kirpik döküntüsü yaşıyorum dedim.
e onun için niye bana geliyorsun ki cildiye uzmanına gideceksin dedi.
polikistik over hastalığım derken sözümü kesti,
e sen niye bana geldin ki, kadın doğum uzmanının işi o dedi,
dedim gittim kadın doğum uzmanına, endokrinoloji bölümüne yönlendirdi
imzalı kağıt getir bana dedi.
kadın doğum uzmanına gidicem, dicemki end. muayene olabilmem için bana
'hasta end. muayene olabilir. imza. kaşe.' li belge vermeliymişsiniz,
alıcam onay kağıdını size getiricem,
evet dedi.
dedim genel olarak tahlil kontrolü yapmak istiyorum dedim.
ben boşuna mı 20 yıllık hekimli yaptım, o zaman buraya herhangi birini oturtsunlar, isteyene istediği tahlili versin olsun bitsin dedi.
boşuna mı hekimlik yaptığınızı bilemem ama hormon testlerime baktırmak için endrokrinoloji bölümüne gelmem gerektiğini biliyorum dedim.
o zaman bi troidlerine bakalım dedi. aç karnına geldin değil mi dedi. evet dedim. bir de kan şekeri düşüklüğü yaşıyorum, halsizlik oluyor dedim,
dahiliyeye gitmen lazımdı onun için ama bir de kan şekeri testi istiyim dedi. barkod kağıdını verdi,
alt kata onay odasına gittim,
belki 400 500 kişi sırada bekliyor. saat henüz 09.30. kan tahlil barkod kağıdı onay kuyruğuymuş. öğlenden sonra üç dört gibi sana sıra gelir dedi görevli.
yırttım attım kağıdı, çıktım hastaneden.
hastanelere iyileşmeye mi gidiyoruz, yoksa daha çok hasta olmaya mı bazen düşünmeden edemiyor insan, çok geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?