derdime ortak olanlarında olduğunu bilmek beni gerçekten mutlu etti. beni dinleyen birileri var artık biliyorum : ) bide bi tane karışım yazmışsın onu nasıl kullanıyorsun. bir soru daha soracam çok fazla oldm amaben farlutal aldım bu ay ama olmadı 16 gün geçti hiç bu kadar uzamamıştı .( bide üstüne kabızlık çekiyorum acaba adet olamadım diye mi oldu :'( ne adet olabiliyorm ne de rahat wc ye çıkabiliyorum yani patlamam an meselesi .
derdime ortak olanlarında olduğunu bilmek beni gerçekten mutlu etti. beni dinleyen birileri var artık biliyorum : ) bide bi tane karışım yazmışsın onu nasıl kullanıyorsun. bir soru daha soracam çok fazla oldm amaben farlutal aldım bu ay ama olmadı 16 gün geçti hiç bu kadar uzamamıştı .( bide üstüne kabızlık çekiyorum acaba adet olamadım diye mi oldu :'( ne adet olabiliyorm ne de rahat wc ye çıkabiliyorum yani patlamam an meselesi .
öylemii, teşekkürler yelpaze sen demesen ben 5 gün içer beklerdim, inşallah şifa bulabilirim bende
benim de kızkardeşimde var bu dert. ortaokulda regl olmaya ilk başladığından beri sancılı ve sıkıntılı düzensiz olurdu lisede filan kaç sefer acillik oldu. üniversiteden itibaren de d. kontrol hapı kullanmaya başladı 5 seneden fazla oldu kullanıyor içince düzeliyor içmezse olamıyor. bi yumurtalığında polikistik yapı var. hap iyi geliyor aslında düzenliyor-4 4lük olmasa da oluyor. ama sanırım bıktı ve üstelik pco da geçmiyor. bu seferki ultrasonunda diğer yumurtalıkta da kist var demişler- bu pco değil yumurtalık kisti- hap olarak da diane ve yanında metformin yazmış hekim. kardeşim bi de vejetaryan olduğu için vitamin iğneleri de yazmış. düşük çünkü değerleri
bu hastalıktan muzdarip olup da 4-5 sene hap kullanan ve ilerleme kaydeden var mı? bunu çok merak ediyorum. kız neredeyse hapa bağımlı hale geldi. yakın sürede evlilik düşünmüyor ama daha ne kadar hap içecek bilmiyorum. d. kontrol hapı öyle 10larca yıl içilen bi hap değil diye biliyorum bu gidişle evlenene kadar 10 sene içmiş olacak. evlenince bıraksa adet olamayacak bırakmasa bebek sahibi olamayacak bebek tedavisi görmesi lazım bu durumda. hadi evlilik de şu an için önemli değil de bu kadar yaygın bir hastalık için başka alternatif tedavi yöntemleri de olmalı öyle değil mi?
ben de kardeşinle aynı durumdayım. 5 yıldır nerdeyse hiç ara vermeden diane 35 kullanıyoruım. 5 ay önce 3 ay ara vermiştim. vermez olsaydım. anında kist oluşmuş.bi sabah çok normal bi şekilde uyandım ve birden karnıma inanılmaz bir ağrı girdi. sonra baygınlık geçirmişim ailem acile götürmüş. ne olduğunu anlayamadılar vitamimnsiz kalmış deyip serum takıp yolladılar. akşam ablamın içine sinmedi beni doktora götürdü. meğerse kist patlamış kanamam varmış. anında hastaneye yatış yaptım. 20 gün nerdeyse kalkmadan yattım. ilacı bıraksan bi dert bırakmasan bi dert. nerdeyse bütün hastalıklara yakalanma riskimiz çok yüksek. çocuk olmma sorunu var. o kadar üzülüyorumki arkadaşım bu durumuma.
anlattım işte arkadaşım bırakınca bitkisel şeyler denedim. ama çok büyük problem yaşadım. kistim patladığında kanamam kendiliğnden durmamış olsaymış yumurtalıklarımın alınmasına kadar gidebiliyomuş sonucu. çok sıkıntılı günler geçirdim. bu kahrolası ilacı ben de kullanmak istemiyorum ama yapacak bişeyim yok. çocuğum olmayacak diye çok korkuyorum. napıcağımı şaşırdımhanımlar geçmiş olsun..ben o ilacı 2 belki de 3 aydan fazla kullanamayanlardanım...
ben gibi pek çok arkadaşım da öyle..sürekli kullanarak aslında hapa birazda
siz mi bağımlı hale getirdiniz kendinizi?:26: çünkü bitkisel tedavi uygulayıp çok
iyi sonuçlar alınabiliyor...bir soğan kürü,evli ve hamile kalmak isteyenler için
bir incir kürü; bunun yanında adeti düzenleyen başta hayıt tohumu,aslanpençesi,
adaçayı,civanperçemi...vs. gibi ilaçların etkilerini biz buralarda dile getiriyoruz
elimizden geldiğince...denediniz mi bunları hiç?
şu beşli karışım işe yarıyor :))) çok midem bulandı ama olsun sabah akşam aç olarak içtim : ) üç günde açtı
bende kızıma 10 gün kadar civanperçemi kullandı....soğan suyuda kullandı 3 ay olacak halen daha adet olmasını bekiyoruz..söktürücü mü kullansak acaba ne dersiniz kızlar....
Merhaba kızlar, nasılsınız nasıl gidiyor...
benim bugün soğan kürümün son günü, ama hiç belirti yok,, ümitlenmiştim olurum diye ama yanılıcam sanırım.. hayırlısı bakalım
Merhaba kızlar, nasılsınız nasıl gidiyor...
benim bugün soğan kürümün son günü, ama hiç belirti yok,, ümitlenmiştim olurum diye ama yanılıcam sanırım.. hayırlısı bakalım
ne kadar geçti ki gdogan??
iyimser ollllmoralini yüksek tutman çook önemlii
sen nasılsın kalsedon şu an neler yapıyosun pko için :26:
merhaba yelpaz_e
ben şuan bekleme aşamasındayım..pek bişiy yaptığım söylenemez.
henüz 10 gün oldu sonlanalı...ben de merak ediyorum..
bunları düzenli kullanmak gerekiyor fakat ahstalığı ne boyutta o da önemli..:26:
adetin sancılıysa sancını azaltıyor ya da kesiyor..hormonlarını düzenleyip
adet olmana yardımcı oluyor..şişkinlik alıyor...birde yemekten sonra iç ,tok karnına ...bulantın geçebilir..üç günde açtı derken?? yoksa sennn ciddiii misinnn???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?