• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekar pko'lu hanımlar tedavi sürecimizi paylaşalım

gdogan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
1.436
5
158
İstanbul
Merhaba 25 yaşındayım 16 yaşımdan beri pko ile mücadele etmeye çalışıyorum, 4 farklı doktora gittim , ikisi doğum kontrol hapı, birisi doğum kontrol+şeker hapı, bir diğeride CYCLO PROGYNOVA isimli bir hap tedavisi uyguladı, tabi bu doktorların hepsine farklı zamanlarda gittim.. ama herhangi bir değişim olmadı, tam tersine sanki adet miktarlarım gittikçe azalmaya başladı, bu arada hapı bıraktığımda malesef adet olamıyorum,, şimdiyse soğan kürü deniyorum, inşallah bi faydasını görürüm

çok sevindim başlığı görünce :46:
çünkü pcos paylaşım alanında hep evli bayanlar var.

biz bekarlarında birlikte paylaşacağı bi başlığı oldu :)

bende pcosluyum ve küçük yaşlardan beri seninle aynı durumdayım hatta birebir diyebilirim
tedaviye geç başladım ben 16 yaşındaydım
İlaçları Kullandığım ilk 8 ayda herşey yolundaydı hatta yüzümdeki tüyler o kadar azalmıştı inanılmazdı
sonra hep problemler yaşamaya başladım.
adetlerim azaldı lekenme şeklinde oluyordu kanamalarım
hapı ısrarla kullanmaya devam ettim 2 günden 4 güne çıktı adet günüm
Ama işte hep problem yaşadım. En son Lh yükselme var dedi dr o kadar bıktım ki doğru düzgün adet göremiyor olmama rağmen kontrole gitmedim.
Özellikle kilolu olduğum için adet düzensizliği yaşadığımı söylüyorlar. ben malesef beceremiyorum. hatta denemiyorum bile :(
İnsülin direnci de bu hastalığı olumsuz etkiliyor.
En son hapların kistleri olumlu etkilediği düzelme olduğu söylenmişti bana
Düzelemiyorum bir türlü
Doğum kontrol hapları mantar enfeksiyonunu tetikliyor o konuda da sıkıntılarım oluyor :(
Gynelle , aldactone ve glifor kullanıyorum daha doğrusu bazı sebeplerden dolayı ara verdim
Kısmetse pazartesi doktora gidecem .O zaman tekrar paylaşırım doktorun söylediklerini :)

Son düzenleme:
evet genelde evli olunca tedavi çocuğa yönelik oluyor, bekarlar içinse sanırım doğum kontrol hapından farklı bir yöntem kullanılmıyor:( bende kilo problemi yok,, o yüzden en son gittiğim doktor şeker hapını kullanmama gerek olmadığını söylemişti.. Kilo pko nun en büyük düşmanı biliyorsundur,, bir çok pko lu kilo verince bu sıkıntıdan kurtuluyor, bebek sahibi de olabiliyor,, senin böyle bir şansın var en azından... Bence bu güzel bir şey:) Evet insan bir müddet sonra doktordan da hap kullanmaktan da sıkılıyor,, hep kullanınca bir problem yok, adetler saat gibi, yüzümüz parıl parıl sivilceden tüyden eser yok, hapı bırakınca her şey hoppp birkaç ayda eski haline dönüyor:( bende şu şıralar o bunaltıdan dolayı 2 ay doktor maratonuna ara vermeye karar verdim, 1 haftadır akşamları soğan suyu içiyorum bakalım faydası olacak mı...

Bu arada aldactone diye bir hap kullanıyorum demişsin bunu ilk kez duydum bu hapı da pko için mi kullanıyorsun?

24 yaşındayım bekarım bende adet görmüyorum haplarla adeet görüyorum yaklaşık 5 senedir tedavi görüyorum baya doğum kontrol hapları kullandım hapları bıraktığımda adet görmüyorum emar çektirdim baya testler yaptılar hala aynı hiç bir değişiklik yok bitkisel ilaçlarda kullandım faydasını görmedim ama bana pkosun demediler bende sormadım ama bu sefer dr gittiğimde sorcam bir test daha yapcaklarmış daha gitmedim dr bana haplara bağımlı kalabilirsin dedi ilerde evlendiğinde çocuk için tedavi görebilirsin dedi anlayacağınız ömrüm drlarda gecçek

bekarlar için bu konuyu açman iyi olmuş.kızım 17 5 ay kadar öğrendik pko u ollduğunu...ama şimdide ultrasonda kist felan görmedikerini söylüyorlar...şimdide kan tahlili için günü bekliyoruz..ama olmuyor işte...kafamız çok karışık bir türlü tam olarak tanı koyamadılar....

benim de kızkardeşimde var bu dert. ortaokulda regl olmaya ilk başladığından beri sancılı ve sıkıntılı düzensiz olurdu lisede filan kaç sefer acillik oldu. üniversiteden itibaren de d. kontrol hapı kullanmaya başladı 5 seneden fazla oldu kullanıyor içince düzeliyor içmezse olamıyor. bi yumurtalığında polikistik yapı var. hap iyi geliyor aslında düzenliyor-4 4lük olmasa da oluyor. ama sanırım bıktı ve üstelik pco da geçmiyor. bu seferki ultrasonunda diğer yumurtalıkta da kist var demişler- bu pco değil yumurtalık kisti- hap olarak da diane ve yanında metformin yazmış hekim. kardeşim bi de vejetaryan olduğu için vitamin iğneleri de yazmış. düşük çünkü değerleri
bu hastalıktan muzdarip olup da 4-5 sene hap kullanan ve ilerleme kaydeden var mı? bunu çok merak ediyorum. kız neredeyse hapa bağımlı hale geldi. yakın sürede evlilik düşünmüyor ama daha ne kadar hap içecek bilmiyorum. d. kontrol hapı öyle 10larca yıl içilen bi hap değil diye biliyorum bu gidişle evlenene kadar 10 sene içmiş olacak. evlenince bıraksa adet olamayacak bırakmasa bebek sahibi olamayacak bebek tedavisi görmesi lazım bu durumda. hadi evlilik de şu an için önemli değil de bu kadar yaygın bir hastalık için başka alternatif tedavi yöntemleri de olmalı öyle değil mi?

24 yaşındayım bekarım bende adet görmüyorum haplarla adeet görüyorum yaklaşık 5 senedir tedavi görüyorum baya doğum kontrol hapları kullandım hapları bıraktığımda adet görmüyorum emar çektirdim baya testler yaptılar hala aynı hiç bir değişiklik yok bitkisel ilaçlarda kullandım faydasını görmedim ama bana pkosun demediler bende sormadım ama bu sefer dr gittiğimde sorcam bir test daha yapcaklarmış daha gitmedim dr bana haplara bağımlı kalabilirsin dedi ilerde evlendiğinde çocuk için tedavi görebilirsin dedi anlayacağınız ömrüm drlarda gecçek

Doktora sor bence problemin ne olduğunu, pko olsan ultrasonda yada hormon tahlillerinden mutlaka teşhis koyarlardı,, gittiğim ilk iki doktorda bana pko olduğumu söylemdiler d,kontrol hapını verip yolladılar,, net birşey söylenmeyince insan daha da endişelniyor, kafasında binbirtürlü düşünce dolanıp duruyor,, doktorum bana da öyle dedi, normal yollada olabilir, tedavide görebilirsin dedi..

bekarlar için bu konuyu açman iyi olmuş.kızım 17 5 ay kadar öğrendik pko u ollduğunu...ama şimdide ultrasonda kist felan görmedikerini söylüyorlar...şimdide kan tahlili için günü bekliyoruz..ama olmuyor işte...kafamız çok karışık bir türlü tam olarak tanı koyamadılar....

inşallah tedaviyle atılan bi kisttir kızındaki, adetleri nasıl düzenli mi? diğer belirtiler mevcut mu? kilo, tüylenme, sivilce? Hormon tahlili sonucundan kesin teşhisi koyarlar, inşallah pko değildir..

benim de kızkardeşimde var bu dert. ortaokulda regl olmaya ilk başladığından beri sancılı ve sıkıntılı düzensiz olurdu lisede filan kaç sefer acillik oldu. üniversiteden itibaren de d. kontrol hapı kullanmaya başladı 5 seneden fazla oldu kullanıyor içince düzeliyor içmezse olamıyor. bi yumurtalığında polikistik yapı var. hap iyi geliyor aslında düzenliyor-4 4lük olmasa da oluyor. ama sanırım bıktı ve üstelik pco da geçmiyor. bu seferki ultrasonunda diğer yumurtalıkta da kist var demişler- bu pco değil yumurtalık kisti- hap olarak da diane ve yanında metformin yazmış hekim. kardeşim bi de vejetaryan olduğu için vitamin iğneleri de yazmış. düşük çünkü değerleri
bu hastalıktan muzdarip olup da 4-5 sene hap kullanan ve ilerleme kaydeden var mı? bunu çok merak ediyorum. kız neredeyse hapa bağımlı hale geldi. yakın sürede evlilik düşünmüyor ama daha ne kadar hap içecek bilmiyorum. d. kontrol hapı öyle 10larca yıl içilen bi hap değil diye biliyorum bu gidişle evlenene kadar 10 sene içmiş olacak. evlenince bıraksa adet olamayacak bırakmasa bebek sahibi olamayacak bebek tedavisi görmesi lazım bu durumda. hadi evlilik de şu an için önemli değil de bu kadar yaygın bir hastalık için başka alternatif tedavi yöntemleri de olmalı öyle değil mi?

Maalesef canım, aslında benim konuyu açma nedenimde buydu,, başka tedavi yöntemi var mı diye, ama şuan için sanırım yok, varsa bile ben duymadım... Alternatif tıpı araştırıyorum ama onlarda da kesin sonuç alan çok fazla yok... Ama yinede şansımı denicem

Soğan küründe 9. günüm, hiç bir değişiklik hissetmiyorum kendimde, yüzümü sivilceler bastı sadece:( kistlerden mi yoksa olumlu bişey mi bilmiyorum...günde ancak bir bardak içebiliyorum, tadına da alıştım gibi.. iki ay denemeyi düşünüyorum, inşallah şifa bulurum..

inşallah tedaviyle atılan bi kisttir kızındaki, adetleri nasıl düzenli mi? diğer belirtiler mevcut mu? kilo, tüylenme, sivilce? Hormon tahlili sonucundan kesin teşhisi koyarlar, inşallah pko değildir..

canım kendileride bilmiyorlar ne diyeceklerini şaşırdılar....önce küçük küçük kister gözüktü,kan tahlilinde evet pkos denildi...fakat haptan sonra hem devlet hastanesinde kist felan yok denince bende inanmadım doğrusu özeldede ultrasonda oda kist görmedi...kana bakalım dendi adetleri çok düzensiz...kilo problemi yok,tüylenme yok...haptan sonra feci şekide saçları döküldü...hap daha beter etti...şimdi adetini bekliyoruz yine görünürlerde bir şey yok.....

hepimiz tedavi sürecimizi paylaşalım birbirimize bilgilendirelimm

canım kendileride bilmiyorlar ne diyeceklerini şaşırdılar....önce küçük küçük kister gözüktü,kan tahlilinde evet pkos denildi...fakat haptan sonra hem devlet hastanesinde kist felan yok denince bende inanmadım doğrusu özeldede ultrasonda oda kist görmedi...kana bakalım dendi adetleri çok düzensiz...kilo problemi yok,tüylenme yok...haptan sonra feci şekide saçları döküldü...hap daha beter etti...şimdi adetini bekliyoruz yine görünürlerde bir şey yok.....

Ben her ultrasona girişimde kistlerimle karşılaşıyorum mutlaka, kan tahlilinde mutlaka sonuç belli olur, peki tahlil içinde hapsız bi şekilde mi adet olmasını bekliyorsunuz, ben tahlillerim öncesinde hep söktürücü kullanmıştım, söktürücüyle adet olmamak kaçınılmaz onun akabinde adetin 3. günü tüm hormonlarıma bakılmıştı, benim LH hormonum fsh dan yüksek veya aynı oluyor, buda zaten pko belirtisi...Bazen hapların daha beter ettiğini bende düşünüyorum , birde sürekli aynı tedavi, doğum kontrol hapı, oda sanki yüzeysel bi çözümmüş gibi geliyor, yani evlenip çocuk sahibi olmak isteyene kadar süren oyalayıcı bi yöntem gibi,, yan etkileri zaten koca bir soru işareti.. Ama malesef başka bir çözüm yok gibi.. Ben şuan nişanlıyım seneye inşallah evli olucam, çocuk konusunuda nasip olursa çok fazla uzatmayı düşünmüyorum, zaten yarım yamalak çalışan yumurtalıklarımız var, fonksiyonlarını tamamen bitirmeden tedaviye başlamayı düşünüyorum , ama belki de rabbim nasip eder, hiç bişeye ihtiyac duymadan kendiliğinden gelir bebişimiz... Şifa allahtan...

Ben her ultrasona girişimde kistlerimle karşılaşıyorum mutlaka, kan tahlilinde mutlaka sonuç belli olur, peki tahlil içinde hapsız bi şekilde mi adet olmasını bekliyorsunuz, ben tahlillerim öncesinde hep söktürücü kullanmıştım, söktürücüyle adet olmamak kaçınılmaz onun akabinde adetin 3. günü tüm hormonlarıma bakılmıştı, benim LH hormonum fsh dan yüksek veya aynı oluyor, buda zaten pko belirtisi...Bazen hapların daha beter ettiğini bende düşünüyorum , birde sürekli aynı tedavi, doğum kontrol hapı, oda sanki yüzeysel bi çözümmüş gibi geliyor, yani evlenip çocuk sahibi olmak isteyene kadar süren oyalayıcı bi yöntem gibi,, yan etkileri zaten koca bir soru işareti.. Ama malesef başka bir çözüm yok gibi.. Ben şuan nişanlıyım seneye inşallah evli olucam, çocuk konusunuda nasip olursa çok fazla uzatmayı düşünmüyorum, zaten yarım yamalak çalışan yumurtalıklarımız var, fonksiyonlarını tamamen bitirmeden tedaviye başlamayı düşünüyorum , ama belki de rabbim nasip eder, hiç bişeye ihtiyac duymadan kendiliğinden gelir bebişimiz... Şifa allahtan...

allah tamamını erdirsin herşey gönlünce olsun hepimiz için en güzelini diliyorum ilerde

tabi canım bu hastalığı olan bebeği ertelemekle büyük hata yapar...bazıları kendiliğinden olmayıp tedaviyle oluyor...bebeği erteleyim derken yumurtalıklar zaten doğru dürüst çalışmıyor....onun için evlenince korunma derim...birde iki aydır soğan suyu denedik fazla fayda etmedi....1 hafta bekleyip doktora götüreceğim...

Son düzenleme:
hadi ya, soğan suyundan çok olmasa da umutluydum biraz, neyse hayrolsun, bende dişimi sıkıp iki ay içmeye devam edicem,

iki ay dediysem iki ay boyunca değil...ilk kez 15 gün sonra adetten 10 gün önce 7 gün uyguladık,yanlış anlaşılmasın...yani demek istediğim 2.kürlük...

İki gündür ara ara kasıklarımda ağrı hissediyorum, birde daha önce yaşamadığım garip akıntılar, sanırım soğan suyunun etkisi... Bakalım daha neler göreceğiz

evet genelde evli olunca tedavi çocuğa yönelik oluyor, bekarlar içinse sanırım doğum kontrol hapından farklı bir yöntem kullanılmıyor:( bende kilo problemi yok,, o yüzden en son gittiğim doktor şeker hapını kullanmama gerek olmadığını söylemişti.. Kilo pko nun en büyük düşmanı biliyorsundur,, bir çok pko lu kilo verince bu sıkıntıdan kurtuluyor, bebek sahibi de olabiliyor,, senin böyle bir şansın var en azından... Bence bu güzel bir şey:) Evet insan bir müddet sonra doktordan da hap kullanmaktan da sıkılıyor,, hep kullanınca bir problem yok, adetler saat gibi, yüzümüz parıl parıl sivilceden tüyden eser yok, hapı bırakınca her şey hoppp birkaç ayda eski haline dönüyor:( bende şu şıralar o bunaltıdan dolayı 2 ay doktor maratonuna ara vermeye karar verdim, 1 haftadır akşamları soğan suyu içiyorum bakalım faydası olacak mı...
o kadar kolay değil pcosta kilo vermek bi hayli zor büyük bir istek, azim ve başarı örneği lazım
Birde benim İlaçlar belli oranda testesteronu baskılasada (6 ay ile 2 sene arası baskılarmış )
Testesteronum olması gerekenden çok yüksek :(
Ayrıca pcosla ne gibi bi alakası var bilmiyorum ama kortizolümde yüksek çıkıyor :(
Allah'a şükür yumurtalıklarla ilgili olan fsh hormonum normal değerde
Haplar her şeyi hale yola koyuyor da bu hapları ne zamana kadar kullanacağımız
Ne kadar düzelme sağlayacağımız belirsiz
bir süre sonra hap kullanmaktan usanıyoruz böyle :14:

Bu arada aldactone diye bir hap kullanıyorum demişsin bunu ilk kez duydum bu hapı da pko için mi kullanıyorsun?

Aldactone aşırı tüylenmesi olanlara doğum kontrol haplarının yanında ilave olarak veriliyor
Aslında tansiyon ilacı ama tesadüf eseri androjeni yani testesteron hormonunu baskıladığı öğrenilmiş
hapı doktoruna sorabilirsin.Neden vermediğini , niçin kullanıldığını ?
tahlil sonuçlarına göre gerek olsaydı verirdi diye düşünüyorum ben :26:

Back