bekar annenin ayrı düzen kurma mücadelesi

sererbah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
1.980
4.123
merhaba eski üyelerdenim konularımı bilenler hatırlar.5 yıldır bekar bir anneyim çocuklarımın babalarıyla sevgi ve iletişim yönünden sağlıklı ilişkileri var. ben ailemle yaşıyorum. özel sektördeydim çalıştım çabaladım kpss kazanıp atandım çok şükür. şimdiden belirteyim eski eş sgk sız çalıştıgı için nafaka alamıyorum nafaka 300 tl zaten ama onu bile vermiyor.

evladımın biri 7 diğeri 5 yaşında. annem bakıyor okuldan geldikten sonra ben gelene kadar.tabi saglık sorunları var çok sevseler de onlar da yaşlı kafaları götürmüyor bunu hissetmek hiç de zor değil ki daha önce çok takıştığımız noktalarda oldu ama zamanla sular duruldu. genel itibariyle huzurluyum fakat hayalim çocuklarımla kendime ait bir dünya.. şu an oturdugumuz evde de odalarımız ayrı düzenimiz güzel fakat o evin hanımı annem ve biz genel olarak iyi olsak bile herhangi bir kavga tartışma sonucu bir çuval incir berbat oluyor ve ben hayatı sorguluyorum.

maaşım temmuz zammıyla inşallah 3.000 tl olacak servisim var yemeğim çok cüzzi bir ücret.
şu an oturdugumuz ev de kiracıyız ve bu bina da bir de kendi evimiz var babamlar içini yaptırdılar ve oraya geçmeyi planlıyorlar. bense hayal kuruyorum şu an kiracı oldugumuz evde ben çocuklarımla oturmaya devam etsem onlar taşınsa kendi evlerine diye..oturduğumuz dairenin kirası 700+100 tl aidat.. çocuklar küçük olduğu için semt değiştiremiyorum yani ailemden uzaklaşmam mümkün değil.

çocuklarım devlet okuluna gidiyorlar sadece servis ücretleri olacak 350 tl gibi bir rakam.
birçok eşyam da var çok şükür ;
çocuk odası takımı
köşe takımı
lcd televizyon
yatak odası takımı
yorgan - yastık
çatal bıçak seti
yemek takımı seti

alacaklarım ise beyaz eşya, halı , perde , mutfak masası, salona masa sandelye takımı, tencere tava gibi bunlar için birikimimi yaptım kenara 20 bin tl civarında parayı biriktirdim.

çocuklarımın yaşam standartlarını düşürür müyüm sonuçta hep böyle küçük kalmayacaklar diyor bir tarafım.. ailenle oturursan arabanı alırsın çocuklar daha rahat şartlarda büyürler, birikim yaparsın diyor.

bir tarafım ev ev üstüne olmaz diyor.. zaten eğer olursa komşu olacağız ailemle çocuklar kendileri kalabilecek yaşa gelene kadar anneme ihtiyacım var çünkü bakıcı ücreti veya okuldan sonra etüt merkezine gönderebileceğim bütçem malesef yok.

ailemin bu düşüncemden haberleri yok. karşı da çıkabilirler maaşın yetmez geçinemezsin diye..onu yaşayıp göreceğiz..

ne diyorsunuz hanımlar görüşleriniz benim için kıymetli..

farkettim ki geçmişteki bütün konularım ayrı eve çıkmak üzerine.. ama anca atandım kendimi garantiye aldım özel sektörden.. ve anca kreş masrafımız bitti şükürler olsun devlet okuluna geçtik.. bunlardan dolayı cesaret edememiştim.

güncelleme !
merhaba arkadaşlar:) defalarca bu konuda başlık açtım sizlere danıştım, biliyorum sıkıldınız ama bu sefer sevincimi paylaşmak için geldim. beyaz eşyamı, tencere setimi, elektrik süpürgemi kampanyaları denk getirerek aldım taksitlere böldürdüm onları ödüyorum bir yandan da kenara birikim yapma derdindeyim inşallah yaza ayrı düzenimi kuracağım :) 2. el eşya almak istemedim bunun benim psikolojime iyi gelmeyeceğini düşünüyorum. sanki çeyiz yapıyormuşum gibi heyecanlıyım:))

Son düzenleme:
3000 tl bence kirada oturup geçinebileceğiniz bir miktar. tabi biraz sıkıntıda olabilir herzmaan güllülk gülistan olmaz ama bence rahat edersiniz. Sadece o 20000 tl paranızı eşyaya harcamayın. Eşyalarınızı orta hallice elden taksit yapan bi yerden alın ayda 500 şekilde 24 ayda felan ödersiniz bence

Herzaman ayrı ev iyidir kişisel alan önemli aynı evde bir kavga olur herşey yerle bir olur uzak olun huzurlu olun
Benim annemlerde aynı binada çocuğu bırakıp kapımı çekip gidiyorum

çocuğunuz evde yalnız kalabiliyor mu peki ? kalabiliyorsa kaç yaşından itibaren evde kalabiliyor kendi başına.. (allah bağışlasın :)

ev dubleks olsa belki beraber yaşanabilir. onda da belki yani kapı aynı yine, sıkıntı. ilede çocuk arkadaşını eve getirmek istese sorun olur, geç gelse sorun olur. bi evde iki anne olmaz. ayırın evleri, en mantıklısı. eşyalar için de çok pahalıya kaçmayın. yemek masası vs bunlara ikinci el bakardım yerinizde olsam. beyaz eşya için de uygun olanı alırdım. yani aşırıya kaçmayın birikim heba olmasın.

çocuğunuz evde yalnız kalabiliyor mu peki ? kalabiliyorsa kaç yaşından itibaren evde kalabiliyor kendi başına.. (allah bağışlasın :)
Yok 5 Yaşında evde tek kalamaz anneme bırakıyorum işe gidiyorum gelip alıyorum eve geçiyoruz bu sene anaokuluna başlayacak tam gün annem servise verip karşılayacak

Yok 5 Yaşında evde tek kalamaz anneme bırakıyorum işe gidiyorum gelip alıyorum eve geçiyoruz bu sene anaokuluna başlayacak tam gün

maşallah kuzuya :) ayıptır sorması ama sizin geçim durumunuz nasıl.. yani bütçelerimiz benziyor mu birbirine..

Korkma sererbah sererbah eğer çok düşünür çok hesaplama yaparsan hayatın boyunca bi adım ilerleyemezsin.
Hayat şartlarımıza göre hayatımızı şekillendiriyoruz.
Farkında olmadan kazancımız kadar harcıyor, kazandığımız kadar yaşıyoruz.
Ayda 10bin lira kazanıp "yetmiyor" diyen insanlar tanıyorum.

Ayrı evinin olması çocuklar için özgürlük demek, aidiyet duygusunu yaşayabilmeleri demek.
Ne kadar da 5 yıldır şuan oturduğun evde otursalarda kendi evleri hislerine kapılamazlar ve bu zamanla onlarda aidiyet dediğimiz şeyi sorgulatabilir.

Salonuna masa sandalye alma, beyaz eşyanı ikinci el al, tencere tavayı abartma hatta gerekirse bi süre ailenle birlikte ye ama kendine ve çocuklarına ayrı bir hayat kur çünkü siz çocuklarınla ayrı bir ailesiniz.Ayda 800 liranın seni batıracağına, içinden çıkılamaz hale sokacağına inanmıyorum.
Hem denemekten kime ne zarar gelir, ben denedim oldu.
Sen neden yapamayasın?

Kesinlikle deneyin.
5 ve 7 yaş çocuk. Büyüyecekler, belki kendileri isteyecekler bir düzen. Senin kafan rahat olacak.
Ne kadar iyi olursa olsun aile, kendi düzenin gibisi yok.
Bir misafir olsa gelmesin diyemezsin, temizliğe şimdi kalsın halim yok diyemezsin.
Gerekirse bulaşık 2 gün tezgahta kalır, modun yoksa topla diyen olmaz.

Ayrıca çok abartma eşya diye. Minimum eşyan var zaten. Bi koltuğun bi tv var. Ee yataklar da var. Uygun bi yerden hali perde alırsın. Kullanmadığın odaya sırf güneşlik alırsın. Buzdolabı ,çamaşır makinası, elektrikli süpürge. Bence ana ihtiyaçlar bunlar. Uygun bir yerden tamamlarsın. Taksitle ödersin. O 20bin de kalsın kenarda. Acil ihtiyaç durumlarında kullanırsın. 3000 tl bu şartlarda gecinilmeyecek para hiç değil. Korkma lütfen, başarabilirsin arkadaşım.

Hem denemekten kime ne zarar gelir, ben denedim oldu.
Sen neden yapamayasın?

bu cümlelerin öyle iyi geldiki anlatamam.. zaten kapı komşusu olacağız uzaklara gitme durumu yok..

tabi bir de bunu aileye anlatma durumu var nasıl yapacağımı bilmiyorum.. konuşmaya başlayınca ağlayan sulu gözlü biriyim.

bir konunuzu okuduğumda ağlamıştım. şu an ayrı eve çıkabilecek olmanıza çok sevindim, umarım çocuklarınızla çok mutlu olursunuz.

bende olsam aynı sizin düşündüğünüzü yapardım :) ve arkadaslar cok doğru söylemiş kenardaki parayı harcamaktansa taksitle birşeyler almak daha mantıklı olur. ve inanın biraz daha büyüdüklerinde ayrı evde kesnlkle daha rahat olurlar. hatrlıyorm bekarken bizim eviimize ananem geldiğinde bile bütün düzen alt üst olurdu yatcak yer kalkcak yer yaşlılar herşeye karışır vs. bide ergenlik yaşına geldklerinde aman allah:) o yüzden cok mantıklı düşündüğünüz şeyler. hem uzak olmayacaklar anane ve dededen hemde dipdibe olmayacaklar gayet iyi fikir.

Kesinlikle deneyin.
5 ve 7 yaş çocuk. Büyüyecekler, belki kendileri isteyecekler bir düzen. Senin kafan rahat olacak.
Ne kadar iyi olursa olsun aile, kendi düzenin gibisi yok.
Bir misafir olsa gelmesin diyemezsin, temizliğe şimdi kalsın halim yok diyemezsin.
Gerekirse bulaşık 2 gün tezgahta kalır, modun yoksa topla diyen olmaz.

Ayrıca çok abartma eşya diye. Minimum eşyan var zaten. Bi koltuğun bi tv var. Ee yataklar da var. Uygun bi yerden hali perde alırsın. Kullanmadığın odaya sırf güneşlik alırsın. Buzdolabı ,çamaşır makinası, elektrikli süpürge. Bence ana ihtiyaçlar bunlar. Uygun bir yerden tamamlarsın. Taksitle ödersin. O 20bin de kalsın kenarda. Acil ihtiyaç durumlarında kullanırsın. 3000 tl bu şartlarda gecinilmeyecek para hiç değil. Korkma lütfen, başarabilirsin arkadaşım.

yorumları okudukca kendimi süpergirl gibi hissetmeye başladım :)

evet annemin düzeni onun kuralları geçerli tabiki zamanında çok restleştik ama zamanla durulduk.. onlara da iyi geleceğini düşünüyorum şua n evde 5 kişiyiz çamaşır ütü bulaşık yemek.. annem zaten yaşlı yapamıyor benim yaptığımı da pek beğendiği söylenemez. çocuklara da işten gelene kadar bizim evimizde bakarsa evi de batmaz.. onlar da kafa dinler

bir konunuzu okuduğumda ağlamıştım. şu an ayrı eve çıkabilecek olmanıza çok sevindim, umarım çocuklarınızla çok mutlu olursunuz.

derler ya hani köprünün altından çoookkk sular aktı.. herkesin mutlaka sorunları vardır ama ben kendi durumumu birkaç cephede açılmış bir kurtuluş savaşı gibi gördüm.. adım adım sabrederek ilerlemek gerekiyordu çok şükür bu günleri de gördük..

Vestelin ucuz 3lü setleri var 3500e halledersin sonra yine setler var kanepe falan onlardan alırsın 4000e hallolur taksit yaptır birikimi harcama

modalife gibi bir markadan alabilirim diye düşündüm.. beyaz eşyada dediğiniz gibi son model olmasına gerek yok. tencere tava bim'e bile geliyor artık.. inanın bunları düşünüp planlamak bile heyecan verici..

X