Begenmediginiz ozellikleriniz icin neler yapiyorsunuz?

sevde_

Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2011
10.393
25.117
Herkese selam oncelikle,
Kisisel gelisime oldum olasi cok merakliyim. Sahsen ben cok ozelestiri yaparim ve bazi negatif ozellikler bulurum kendimde. Insan iliskilerimi ve kendi mutlulugumu etkileyen ozellikler. Kendimde begenmedigim ve bana zarar verdigini dusundugum bazi ozelliklerimi hep gelistirmeye calistim, bazilarini ustumden atabildim, ya da normal duzeye indirebildim.

Simdi merak ettigim, herkesin sevmedigi, keske boyle olmasaydim dedigi ozellikleri illa vardir. Bu ozelliklerden bazilarini tamamen birakmak zor olsa da torpulemek, kontrol altina almak mumkun. Peki sizin begenmediginiz ozellikleriniz neler/nelerdi, ve esas soru bununla basa cikmayi, degistirmeyi, torpulemeyi basarabildiniz mi? Basardiysaniz nasil? Artik daha mutlu musunuz? Bu konuda nasil kendimizi gelistirdik, gelistirebiliriz, bunu konusalim.

Kotu ozelligini yenebilen yok sanirim. :)

insanlara gereğinden fazla değer yüklemem. yani birini ya çok sevmem yada hiç sevmemem ortasını bulamamam. herkese çok dürüst olmam ve insanlardan da onu bekliyor olmam..

psikoloğa gittim bunun için ama psikolog bile ikna edemedi beni bende artık şöyle bir karar aldım bende herkes gibi olacağım ve sadece kendim için yaşayacağım. başkalarını mutlu etmek için yanlarında olmayacağım. ve gayette huzurluyum son birkaç aydır. oh be rahatladımm

Benim sevmediğim özelliğim özgüven eksikliğimdi.Bunun yüzde seksenini yendim Allah'a şükür.
Özgüven eksikliğim nelerden kaynaklanıyordu öncelikle bunu ortaya çıkardım.Öncelikle dış görünüşümle ilgiliydi.10 kilo verdim.Son 3-4 kilo kaldı onu da vereceğim. :) Dış görünüşümle olan kısmı atlattım çünkü artık kendimi beğeniyorum.Diğer bir kısım ise iyi olduğum konularda kendimi göstermekten çekinmekti.Ama artık çekinmiyorum yeri geldiğinde bildiğim her şeyden bahsediyorum düşünmüyorum aa çok bilmiş ukala diyecekler diye çünkü değilim kendimi biliyorum.İyi olduğum konular neler? Tarih,edebiyat ve dil(İngilizce-İspanyolca-Fransızca). Kendimi daha çok geliştirmeye çalışıyorum.

kızlar ben kendimi çok çirin hissdiorummm hiç genç kız gibi hissetmiyorummm hayatımdda hiç aşk yaşamadım napıcamı hiç bilmiyorum sırf bu yüzden o kdr mutsuzumki bunu bi türlü atlaamıyorum benim gibi düşünen var mı

Begenmedigim yonum , ozelestiri yapmamam. Bu forum sayesinde bunu fark ettim. Bu ozelligimi degistirmeye ,torpulemeye calisiyorum. Kendimi biraz acımasızca elestirmem gerekiyor :)

Beğenmediğim ve bi türlü barışamadıgım yanım insanlar arasında rahat ve konuşkan biri olamamam.bu da kaygı bozuklugumdan kaynaklanıyo ama cok sinirlerimi bozuyo bu özelliğklerim

en begenmediğim özellğim alıngan olmam...yani o an bişey oluyo mesela bana kasıtlı yapıldgını düşünüp altında baska seyler arıyorum.tabi bu beraberinde kırgınlığı,küslüğü boşuna üzülmeyı getiriyor.halbukı sonra bakıyorum olay benle ilgili bile değil yada karsı taraf onu iyi amaçla yapmış ben kafamda olumsuz kurarak kırılmışım.sanırım cocukluğuma inmek gerekli :)

28 yasındayım ve bugune kadar bu özelliğimi değiştirmek veya azaltmak için birsey yapmadım.ama bugunlerde baktımda böyle yaşanmaz yani hep olumsuzluk getiriyor...kişisel gelişim kitapları okumam hic belkide bu konuyla ilgilenmedğimden dir.

Kendim yazmışım gibi hissettim
Bende aynı derttan muzdaribim.

En sevmediğim özelliğim günlük hayatta canımı sıkan ufacık bir olay yüzünden bile kurup kurup kendimi üzmem, amaaan boşver diyememem, insanları çok ciddiye almam. İşin kötüsü ise bunu aşmak için ne yapacağımı bilememem.

benim en sevmediğim özelliğim ise kindar olmam hakkımda bi söz söylenmiş olsun onu hayatta unutmam ve o insandan nefret edip kin güderim, hiç ama hiç bişi yapamıyorum bundan vazgeçemiyorum

kimse yoğurdum kara demez.
kötü özelliğin olduğunu düşünüyorsan bu da mutluluk verici. öz eleştiri yapabilen insan o kadar da kötü değildir bence.

1. Insanlar icinde rahat konusamamam., kendimu kasip konusucak bisey bulamamam
2. Herseyi kafaya takip uzulmem
3. Herkesin beni begenip sevmesini istemem, beklemem.. ben guler yuzlu olmama ragmen karsimdaki bana soguk davranip pas vermiyosa kendimde sorun olgunu sannam kendimi salak ve sevimsiz gibi hisseediyorum ozaman

hayal gücümün olmayışı enbeğenmediğim özelliğim
ıkınciside yapamıycam korkusu ne olursa olsun ya beceremezsem korkusu
ıkıncisini yenmeye çalışıyorum başarılıda oluyorum sayılır
birincisi için çözümüm yok

Sevmediğim yonumu kabul ederek...yadsıyarak o yonumu eleştirerek olmadı çok denedim.Biseyi değiştirmek istiyosan tek ihtiyacın olan ona karşı yanlış olduğunu bile bile şefkat ve kabullenme.Elestirdikce o özelliğime karşı direndikce büyüyor..Herseyi kabullenene kadar sinavdayiz malesef.Mesela başka bi insanda sevmediğin özelliklerde kendinde kabullenemedigin yönlerin ipucunu verir.Zor biliyorum ama bütün kötü karakterlere anlayış şefkat göstermek zorundayız.Yargiladiklarimizin bigun basimiza gelmesinin sebebi de bu işte..Bu konularda okadar zor sınavlar verdimki anlatamam..

Merhaba; Kötü olan özelliklerini değiştirmektense (ki asla değişmez) onları tölere edebilecek iyi özelliklerini iyileştir derim. Kişisel gelişime inanan biri değilim. Liderlik kitapları- nasıl lider olunur? gibi anlamsız geliyor bana:)

Bir çocuk ilkokulda, kağıttan top yapıp "hadi millet" dediğinde arkasından 20 kişi geliyor ilerde lider olur.

begenmedigim ozelliklerimi de begeniyorum
benim olan ve beni ben yapan, farkli yapan herseyimle barisigim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…