Beğendiğiniz kitap sözleri.

Sistemleri aşan bir bireysel özgürlük anlayışı ve onuruna sahip olduğunu düşünüyordu ama ne zaman kendi kafasıyla düşünme özgürlüğünü savunsa düzen koruyucularının da düzen yıkıcılarının da karşısına dikildiklerini görüyordu.

Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm - Zülfü Livaneli

Anne babanın kendisiyle, birbirleriyle veya dünyayla sorunları varsa çocuğuna sunduğu ayna, kırık bir ayna olabilir. Kırık bir aynanın bize sunduğu görüntü, gerçeğin bozulmuş hali olacaktır. Olduğundan daha çirkin, daha kusurlu ve hatta değersiz...
Beyhan Budak/ Senin Suçun Değil

Anne babanın kendisiyle, birbirleriyle veya dünyayla sorunları varsa çocuğuna sunduğu ayna, kırık bir ayna olabilir. Kırık bir aynanın bize sunduğu görüntü, gerçeğin bozulmuş hali olacaktır. Olduğundan daha çirkin, daha kusurlu ve hatta değersiz...
Beyhan Budak/ Senin Suçun Değil
Ben Beyhan Budak'ın bir önceki kitabını okuyup çok beğenmiştim. Bu kitabı da okumayı çok istiyorum çıkacağını öğrendiğim günden beri. Paylaşımınızı görünce çok heyecanlandım. Nasıl gidiyor kitap?

Ben Beyhan Budak'ın bir önceki kitabını okuyup çok beğenmiştim. Bu kitabı da okumayı çok istiyorum çıkacağını öğrendiğim günden beri. Paylaşımınızı görünce çok heyecanlandım. Nasıl gidiyor kitap?
Beyhan Budak seven beğenir bence:) çok cana yakin ve gercekten kitabını okuyanlara terapi yapar gibi bir yaklaşımı var. Ben beğendim. Cok akademik terimlerin yer aldığı bir eser değil, hani zihninin bir köşesinde bunları az cok duyduğumuz için saklıyoruz da bir türlü uygulayamıyoruzdur ya..şefkatli bir arkadaş tatlı tatlı uyarır. Sevdiklerinden bir türlü kopamayan neticesinde de hep üzülen biri olarak alıntıladığım sayfadan da çok etkilenmiştim.

Beyhan Budak seven beğenir bence:) çok cana yakin ve gercekten kitabını okuyanlara terapi yapar gibi bir yaklaşımı var. Ben beğendim. Cok akademik terimlerin yer aldığı bir eser değil, hani zihninin bir köşesinde bunları az cok duyduğumuz için saklıyoruz da bir türlü uygulayamıyoruzdur ya..şefkatli bir arkadaş tatlı tatlı uyarır. Sevdiklerinden bir türlü kopamayan neticesinde de hep üzülen biri olarak alıntıladığım sayfadan da çok etkilenmiştim.
Evet gerçekten Beyhan Budak'ın kitaplarını, yazılarını okurken veya videolarını izlerken "evet işte ben de aynen böyle hissediyorum, böyle düşünüyorum," diyorsunuz. Adını koyamadığınız duygu ve düşüncelerin açıkça ifade edildiğini görmek bile çok güzel.

Evet gerçekten Beyhan Budak'ın kitaplarını, yazılarını okurken veya videolarını izlerken "evet işte ben de aynen böyle hissediyorum, böyle düşünüyorum," diyorsunuz. Adını koyamadığınız duygu ve düşüncelerin açıkça ifade edildiğini görmek bile çok güzel.
Insan kendinide itiraf edemezken, böyle bir kitapta okumasi demekki normalmiş böyle hissetmem, kendimi kabul etmeliyim olduğum gibi diye düşünmesine sebep oluyor 😊 güzel eser bence ama bu alanda daha akademik eserlerde var. Ben konuşma tarzı olanları seviyorum .

Hey baksana!
-Evet!
-Nerelisin sen?
-Ölümlü.
-İçinden mi?
-Yok! Dışından.
-İnsanı bilir misin? Oralıdır.
-Ölüm büyüktür. Kimse kimseyi bilmez.
-İnsan insanı bilmez mi hiç?
-Asıl insan insanı bilmez
Gökhan Özcan/ Serçe Parmağı

Fakat Kudret Bey tek adam değildi. Içinde asıl Kudret Bey'in hareketlerini, sözlerini kollayan, tenkit eden bir ikinci Kudret Bey daha vardı.
Ahmet Hamdi Tanpınar/ Sahnenin Dışındakiler

Anne bizim ilk çevremizdir ve onu nasıl deneyimlediğimiz, daha sonradan dünyayı nasıl deneyimleyeceğimizi ve ondan ne beklememiz gerektiğini muazzam bir şekilde etkiler. Anne İlk ihtiyaçlarımıza yanıt vermezse, genellikle dünyanın da bunları bize vermesini beklemeyiz. Anne bizi hoş karşılamamışsa, dünyanın da karşılamasını beklemeyiz. Aslında, iyileşmenin büyük bir bölümü dünyanın anne'yle aynı şey olmadığını görmekle ve onunla ilgili algılarımızı ve ilişkimizi değistirmekle ilgilidir.
Annenin Duygusal Yokluğu

Güvenli bağlanan kişinin bir sloganı olsa şöyle derdi sanırım: "Seni çok seviyorum ama gidersen de çok üzülsem bile hayatıma devam ederim." Beyhan Budak / Senin Suçun Değil

X