öncelikle teşekkür ederim, daha güzeli sizin olsun. ben de açıkçası gelinlik için ideal fiyat aralığının 2000-2500 tl olduğuna karar verdim. gelinlik kumaşçılarını sık geziyorum, genel itibariyle etrafta olan modellerin kumaş maliyeti 500-1000 tl tahminimce. ki bu bahsettiğim pronoviastaki kumaşların çok benzerlerinden seçilirse. pronoviasa bizzat gittim arkadaşlarımla, şu an tatil yaptığım ispanyada ise kendime bakıyormuşum gibi giderek birkaç model denedim bile (primor modeli mükemmel bu arada, vuruldum resmen) türkiyede bu markanın çok benzer kumaşları satılıyor eminönünde ve dediğim gibi kumaş maliyeti çok aşırı kumaş gerektiren istisnai modeller haricinde bu aralıkta olacaktır. istanbul genelinde gelinlikçilerin işçilik ve genel giderler için alabileceği makul ücretin de 1000-1500 olacağını düşünürsek, dediğim gibi 2000-2500 fiyatı çıkıyor ortaya. 2500 demeyim de hani 3000'in üstüne gerçekten pek nadir ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. sadece "tasarım" olan, yenilikçi çizgideki bir gelinlik için fazla para verilmesine acımam, (kendim vermesem de vereni anlarım) onun haricinde bilindik modelleri şık bir butikte veya pahalı bir semtte diktirip bu miktarın üstünde verilmesine cidden içim yanıyor artık.
bunları duyunca içim rahatladı.. acaba pintilik mi yapıorum diye düşünüodum.. cünkü etrafımdaki herkes ''ömründe bir defa olacak'' deyip duruolar..