bebişlerinizi nasıl uyutuyorsunuz?yardım..

s_eker

ŞükürlerOlsunAllah'ımSana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
407
3
118
Bursa
Allah bebişlerimizi bağışlasın inşaallah.sizler nasıl uyutuyorsunuz?benim bebiş memede uyuyor ama bazen zor oluyor,sizler sallıyormusunuz?çok tereddüt ediyorum beşiğinde sallasam zararı olurmu daha 45 günlük.ayağında sallayan varmı?beni bilgilendiriseniz çok sevinirim.

canım daha çok küçük beşiginde hafiif şiddette sallayabilirisin.ama memende uyuyorsa en güzeli.evet bazen uyutmak çok zor oluyor.ben 2 aylikken ayagimda salliyordum.zaten küçük daha meme emerken hemen uyur yavrucak:))güle güle büyüt canim bebişini

teşekkür ederim canım.Allah bebişinle uzun ömür nasip etsin.evet memede uyuyor ama bazen hatta çoğu zaman saattlerce uyumuyor gözler gidiyor ama uyumuyor sallamayı düşünüyorum ama çok kararsızım.

o kadar yöntem denedik ki,aspiratörde uyudu,ayakta sallandı,memede uyudu,evin içinde bebek arabasında gezerek uyudu,beşikte sallandı,ana kucagında halen bazen sallanıyor.ve bir sakinleştirici ( tv de bebek kanalı ninnileri,bilgisayarda kendi videoları,minik dualar klipleri , yahut ayakta ninni mırıldanarak bir kaç tur atarak) ile sakinleştirerek yatagına koyup emziğini verince uyuyor cogunlukla.

aman canim sakin sallanmaya alistirma derim ben zor unutturdum salliyodum ayagimda kizimda memede uyuyakaliyodu yatagina koyuyoduk uyuyodu
ama gazi oldugu bi zamanlar her yolu denedigimiz icin sallanmaya alismisti sükür simdi yataginda uyuyo agzina emzigini veriyorum uyuyo bende rahatladim vallahi hem sallamak zararli beyin acisindan yine de sen bilirsin herkesin yetistirme tarzi baskadir bu arada Allah bagislasin bebisini:))

ilk başlarda ayakta sallıyorduk. şimdi emerken uyuyo yatağına kaldırıyoruz. ya da babasının kucağında sallanarak uyuyordu.

2 aylıktan sonra ben bebeğimi uzun süre ayakta sallayarak uyuttum şimdi mamasını yiyip uyuyor
fakat nasıl alıştırırsan öyle gidiyor bence sabret ve yatağına koyup piş pişleyerek uyumasına alıştır önceleri hemen uyumasa bile sonr asonra uyumaya başlayacaktır ağalrsa kucakla kucağında pişpişle sonra yine yatır yatağına biz uçakla yolculuk yaptık ve çok uykusu olmasına rağmen ayakta sallanmak istediği için uyumamıştı zilli

kim ne derse desin, benim kızım doğduğu günden yaklaşık 3buçuk ayına kadar uyuma güçlüğü çekti, sallamayıp da ne yapıcaktık, ilk gün diorum ya,hastanede ayakta salladık zor uyudu.memede hiç uyumuyodu, ve bunun sebebi gaz bence, gazı çıkmadan uyumuyo sallayıncada özellikle battaniyeyle çok rahat dalmaya başladı zamanla, ilk 3ay bebeklerin hafızası yoktur ki alışsın, kesinlikle sallayın bebeğin uyku düzeni oluşana kadar uyumasını istediiniz saatler sallayarak bi uyumasını sağlayın ki uyku ritmi gece gündüz ayrımı oluşsun
kızım şimdi 4aylık 1aydır odasında uyuyor, 2haftadr da nerdeyse hiç sallamıorum yatağnda sakinse ve uykusu varsa uyuyo.maşallah.gazlı bebekse gazlı dönemlerinde sallayın derim, uyumassa yorgunluktan daha çok huzursuz olur ve uykusuzluğu alışkanlık haline getirir

Son düzenleme:
benim kızım üç aylık. tecrübelerime göre bir bebeğin uyuması için üç şey gerekli. birincisi tokluk hissi, ikincisi kesinlikle gazı olmamamlı, üçüncüsü güven. sallamak en son çare ama tavsiye etmem. biz başardık kızımla. önce emzirip gazını çıkarıyorum. sonra ona tekrar meme veriyorum hem kendii güvende hissediyor ve uyuyuveriyor.

Canım bence yatağında uyumaya alıştır,sallamak çok iyi değil.ben oğlumu emzirerek uyuttum hep,alıştı şimdi 13 aylık hala emerek uyuyor ve çok zor oluyor..

valla uyusun da öyleeee şiddetli sallamadıkça hafif hafif (hae bebeğin her bebete farklı imiş uyku merkezi güzel büyü insan gibi yatağa yatırıp az da pışpış yapınca uyuyorsa ok ama sorunu varsa ) ayakta sallanır müzik olabilir falan sallanmak çare olarak kaldıysa en son,,,ayakta ama,,sonra büyüdükçe ilice uyusu gelince ayakta 2dk da dalıyolar sonra derinleşince uykus alın yatağına yani bunlar benim fiir ve yapabildiklerim bebek ne isterse onu yapıyoruz sonuçta diretmeye gerek yok öyle böyle die uyusun da çünkü tok olması kadar uyku da müthiş ihtiyaç bebek için huzurlu keyifli olması beyni sağlığı için

hea demek istediğim bebeğe işkence çektirmeye gerek yok illa bizim istediğimiz moda alışacak bebek o alışsın ilerde zorluk olmaz uğruna gerek yok işkenceye alışmaya gönlü var gibiyse tamam alıştırın bence nasıl uyutmak istiosanız derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…