Bebişlerin Kendi Odalarında Yatması Sizce Uygun mu ?

Pretty

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2008
863
5
296
41
İzmir
kızlar oğlum 1.5 aylıkkenden beri kendi odasında yatıyor, 5.5 aya kadar gayet iyiydi uykuları süperdi 6 saate kadar deliksiz uyuyabiliyordu ama sonra çok uaynmaya başladı dişlerdendir dedik dişleri çıkktı 1 hafta önce ama uykuları hala düzelmedi emzirince uyuyordu ama şimdi emmeye değil de durup dururken uyanıyor gece ve ağlamaya başlıyor illaki ayaklarda sallanıp uyucak ve bazen çok zor dalıyo uykuya gecelerimiz çok zor geçiyor çok uykusuz kalıyorum ...
ayrı odada yattığını artık fark ediyor ve istemiyor olabilir mi sizce ???
sabiha paktuna keskin 3 yaşa kadar aynı odada yatılmalı demiş bir de sizce ne yapmalıyım ???

bence biraz erken ayırmışsınız odasını. daha bebek yani,kusar falan boğazına kaçar Allah korusun,yada herhengi bi aksilik olur. ben yapamazdım şahsen. bencede 3 yaşına kadar beraber yatılmalı..en azından derdini anlatabilir o zamanda.

bebekler zaman zaman uyku problemi yaşayabilirler aslında. bişeye bağlamak gerekmez. belki biraz anlıyodur bişeyleri,tek kalma korkusu olabilir..
biraz karamsar konuştum ama bunlar geldi aklıma.

aslında bende ayrı yatırılması taraftarıyım ama siz bayağı küçükken ayırmışsınız gündüz uykusunu alıyorsa ondanda uyku düzeni bozulabilir her hangi bir kulak burun boğaz rahatsızlığıda sorun yaratıp uyku sorunu doğurabilir yada sizden ayrı kalmak istemediği içinde böyle bir tepki veriyor olabilir..benim tavsiyem yatağınıza almasanız bile en azından onun yatağını odanıza getirin her an yanınızda olabileceğinizi hissetsin..

kizim 9 ayina kadar bizim odadaydi, bir aydir kendi odasinda uyuyor, bizimki bizimle ayni odada kalmaya, hatta her sabah yatagimiza aliyorduk, alisik olmasina ragmen zorlanmadi.Sizinkininde aglamalarinda ayri odada kalmasinin etkisi olmaz bu saatten sonra. ben yerli yabanci sitelerden arastirdim bir cok yabanci site 1- 2 aylikken ayrilabilir diyor. bizim kulturumuzde biraz uzun tutuluyor.
gece emzirme aliskanligini birakmadiysak gece uyanmalari 6. aydan sonra artiyor maalesef.
bebeklere kendi kendilerine uyuma aliskanligi kazandirilmali, ki gece uykusu hafifleyip, uyandiginda tekrar dalmak istediginde bize ihtiyac duymasinlar. yetiskinlerin her 45 dk da bir uykulari hafifler bebeklerde bu uyanma seklinde oluyor.
bebeklerin uykulari ilgili bir kitap okumustum. ingilizceniz varsa internetten indirebilirsiniz benim cok isime yaradi. "the baby sleep site"
Allah yardimciniz olsun.

ben ilk bebeğimi 40 günlükken,ikincisini de 2,5 aylıkken odasında yatırmaya başladım.
bana kalırsa ne kadar erken ayrılırsa o kadar ii. büyüyüp anlamaya başlayınca kendi odasında yatmaya alıştırmak daha zor olur gibi geliyo.

ayrı odada yattığıiçin auyandığını sanmıyorum.mutlaka bisıkıntısı vardır

çocuklar gece uyandıklarında hep alıştıkları işekilde uyumak istiyorlar yeniden. emerek uyuduysa emerek.. aykata sallanıyorsa ayakta sallanarak..

bence bu saatten sonra yanınıza almayın.. sıkıntısını bulup gidermeye çalışın

benimle aynı odada yatmak değilmiş derdi zaten 3 gün beraber yattık çok uyandı 4. gün kendi odasında yattı 2+4 saat uyudu .
sanırım yemesi ile ilgili bir sıkıntı var tokluktan oalbilir diye düşünüyrum onu deneiyorum bu günlerde çünkü ek gıda bozdu bizim oğlanın uykularını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…