bebislerin kafa sekilleri

penguen06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2007
115
1
96
45
Diğer
oglum dogdugundan beri sirt üstü yatmayi seviyor, dolayisi ile kafasinin arkasi biraz düz oldu sanki.simdi 4,5 aylik.simdiden sonra bi degisiklik olurmuki acep?doktorumuz 6 aylik olana kadar degisir demisti ama bilemiyorum.

benin kızım düz yatamıyor.iki saniye tutup hemen yana çeviriyor.sezeryanla doğduğu için kafa şekli düzgündü zaten.avrupai bir kafası olacak galiba.annem muhacır kafa diyor severken:roflol:

benim iki oglumda her sekilde yatiyorlar ama genelde özellikle geceleri karninin üstüne yatiyor dolayisi ile kafa sekilleri cok düzgün bana kalirsa seninki yeteri kadar büyümüs artik karninin üstüne yatirabilirsin hem daha rahat ediyorlar.

benim oğlum hep yan yatıyor sırt üstü dönse bile ben hemen gidip yan çeviriyorum gece zırt pırt yanına gidip yan mı düz mü diye bakıyorum eşim yeter artık bizimkinin sırt üstü boğulma çağları geçti diyor sen çocuk evlenince de gizlice odasına girip yan çevireceksin çocuğu diyor:) gündüz de ana kucağında sırt üstü olduğu için gayet düzgün kafası bence de yan çevir canım yaaaa kafasının arkası düz olunca pek hoş durmuyor gerçi zevk meselesi ama..hem daha erken 1 yaşına kadar anca şekillenir kafa bıngıldak kapanana kadar yolu var..

benim bebişimide ilk bir ay her iki yana yatırdım.sonra sırt üstü yatırdım kafasını sola çevirdi.o günden beri ne yaparsam yapayım zorlayarak o pozisyona dönüyor mutlaka.bunuyla yanına koyduğum yastığı itiyor.sol tarafa doğru kafası yassılaştı biraz.dr.a sordum acaba boyun kaslarında bir problemmi var diye.yokmuş.dr.çevirince sağa tam çevirdi..bebekler ne kolaylarına gelirse bebekler onu yaparlar dedi..uğraşıyorum bakalım.ama galiba biraz yassı kafalı bir kızım olacak.şu an 3,5 aylık.düzelir inşallah..

hamileyken ultrasonda bebeginizin amerikan basi var demisti doktor dogdugunda hep ayni yone yatmak istiyordu bende hep duzeltiyordum ama sonra kolayini buldum gece bir yone gunduz bir yone yatiriyorum istemiyor bazen destek yapiyorum donmesin diye basi hic bozulmadi.

Belli aralıklarla kafasının pozizyonun değiştirmek lazımmış yoksa kafatasında şekil bozukluğu olabilir diye okumuştum.Ama benim oğlumda seninki gibi ben çevirsem bile beş dakka sürmüyor henüz bişey olmadı fark edebileceğim.

benim kızımında kafası çok hooşuma gidiyor kendsi bi sağa bi sola çevirerekyuyuyor ama tam çeviriyor boynu acıyodur diye üzülüyorum çünkü vücut sırtüstü kafa tmamen yan

benim kızımında kafası çok hooşuma gidiyor kendsi bi sağa bi sola çevirerekyuyuyor ama tam çeviriyor boynu acıyodur diye üzülüyorum çünkü vücut sırtüstü kafa tmamen yan

aynı benim oğlum. oda kafasını bi sağa bi sola çeviriyor. o yüzden de kafasının arka kısmı biraz sivri ama benim hoşuma gidiyor. sanki amerikan saç tıraşı yapılmış gibi duruyor.

benim oğlumda yüzüstü karnının üstüne yatmayıo seviyor kafasını sağa sola kendisi çeviriyor kafasının arkası yuvarlak büyük oğlumda öyle yatmıştı kafası çok hoş :))

Arkadaşlar ,

benim oğlum da 5 aylık .O da bir ara hep sola yattı ve hafif bir düzlük oluştu .
Şimdi hep sağına yatırıyorum.Sizce geçer mi ?

yaaa bu konuda dertlyim ben ya da bana öyle geliyo bilmiyorum ama 3.5 ay önce normal doğumun başlamsıyla birlikte mecburen sezeryan doğum yaptım tabii oğlumun kafasıda rahmin şeklini almıştı ilk doğduğunda hep kafası sola dönük yatardı o yüzden sol taraf düzleşti tepeside sivri garip bişy oldu şimdi ise düz yatıyo ben genelde kafasını sağa çeviriyorum inş. düzelir gerçi sağlıklı olsunda ama birazda şekilli olsun cnm zemuszemus

oglum dogdugundan beri sirt üstü yatmayi seviyor, dolayisi ile kafasinin arkasi biraz düz oldu sanki.simdi 4,5 aylik.simdiden sonra bi degisiklik olurmuki acep?doktorumuz 6 aylik olana kadar degisir demisti ama bilemiyorum.

canm aynı sorun benmkindede var kafasın arkası düzleşti dr yastıksz yatır dedi ve 1 haftadr yastıksz yatırıyorm inan fark ettii zaten 6 .aya kadr düzelir

Peki arkadaşlar ,

sırt üstü yatırıp mı kafasını sağa ve sola çeviriyorsunuz,yoksa yan mı yatrıyorsunuz ?
Acayip kafama taktım .Ben şimdi genelde sağına yatırıyorum sol tarafı düzleşti diye .

Fakat gündüzleri daha az uyuyor 3 saat kadar.ama o da tek seferde değil.
Geceleri ise aralıksız 5-6 saat uyuyor .Dengeyi sağlamak zor olur .Ya da 3 saate bir kalkıp değiştireceğim .
Seninki yan mı yatıyor .Yoksa sırt üstü yatıp kafasını mı sağa sola çeviriyor ?

canım benmki sadece düz yatıyo kafasınn arkası düzleşti bende dr söledim yastksz yatr dedi 6.aya kadr düzelir dedii şuan 5.ayımızdyz kendi uyurken artık dönebiliyoo canı nereyi isterse o taraf dönüyooo sıpa
canm sen o zamn yastkla arkadan desteklicn ama aşırı sorun etme a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…