• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişlerin hareketleri

1 haftada bir bebek çok değişiyor canım, dediğin gibi büyük bir etken. Neden 1 hafta büyük yazdılar ki acaba sormadın mı canım bu ne diye. Tamam yaptırmak bile istemedin ama peşine hiç düşmemişsin ki hâtâlı yazdıkları halde. Belli ki pek üstünde durmamış senin o doktor. Sen zaten kabul etmişsin bebeğinin riskini canım, bence başka bir hastaneyede yaptır ölçümlerini. Aynı sonuç çıkarsa zaten şaşırmazsın ama hiç belli olmaz. Teyzemi örnek verdim sana, heryerini yanlış ölçmüsler bebeğin.
Dediğin gibi 1 hafta neden farklı yazdıklarını sorunca ultrason ölcumlerine göre diye cvp verdi doktor zaten usg cihazı 20. Haftaya kadar 1 aşağı 1 yukarı ölçüm yaptı ultrason cihazı yanıldı 20. Haftadan itibaren benim hesaplamalarim gibi oldu hep gebelik haftası bakalım hayırlısıyla bekliyorum :)

Balık gibi kayıyo kuzum, geçen gün düğüne gitti resmen çocuk durmuyo biz gidelim dedik çıktık, gürültüden rahatsız mı oldu yoksa oynadı mı içerde bilmiyorum ama doğuracam sandım çok korktum daha 23. haftadayız. Bir haftadır hafif hafif midem ağrıyo doktora gittik bebekten dedi, elimi karnıma koyup konuşuyorum kızım annenin canını yakma diye bi yandan da hoşuma gidiyo sağlıklı olduğunu bildiğimden. Kocam ağır psikopatsın acı çekmekten zevk alıyosun diyo. Anneler bebek karnındayken anne oluyo, babalar çocuk doğduktan sonra diye boşa dememişler.

Tamam canım anladım. Şu an kaç aylık olduğunu bilmiyordum. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Amin Allah razı olsun canım benim en yakın zamanda sana ve isteyen herkese hayirli sağlıklı bir evlat nasip etsin Allah'ım

Balık gibi kayıyo kuzum, geçen gün düğüne gitti resmen çocuk durmuyo biz gidelim dedik çıktık, gürültüden rahatsız mı oldu yoksa oynadı mı içerde bilmiyorum ama doğuracam sandım çok korktum daha 23. haftadayız. Bir haftadır hafif hafif midem ağrıyo doktora gittik bebekten dedi, elimi karnıma koyup konuşuyorum kızım annenin canını yakma diye bi yandan da hoşuma gidiyo sağlıklı olduğunu bildiğimden. Kocam ağır psikopatsın acı çekmekten zevk alıyosun diyo. Anneler bebek karnındayken anne oluyo, babalar çocuk doğduktan sonra diye boşa dememişler.

o dönemde bebekler yüksek sese tepki veriyorlar, biz de konsere gitmiştik ayakta bile ne tekmeler ne tekmeler, televizyonda da müzik kanallarını aç o zaman da bazı müziklere tepki veriyorlar :KK46:

Yok canım gitmedim yine aynı sonuç çıkarsa diye fazla kafama takmak da istemedim ben 3lü testi de istememiştim aslında yaptırmayı doktorum yapmamız gerekiyor diyince tamam dedim.Sadece şuna kafam takıldı benim testimin yapıldığı hafta 16. Haftaydi sata göre ve şu anda gebeklik haftasını doktor da bu şekilde söylüyor..Ama teste 17. Hafta olarak girmişler ultrasonun yaptığı ölçümlere göre..Haftanın doğru yazılması çok büyük bir etkenmis testin doğru çıkması için ve benim testime yanlış bir hafta girildi bebeğim sağlıklı doğarsa hakkımı helal etmiyorum o insanlara çünkü kendi çocukları söz konusu olduğunda her türlü tedaviyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar.
Benim kuzenime dediler engelli olabilir diye, çocuğu ileri zekalılar okuluna gidiyo şaka değil 3 yaşında okumayı sökmüştü, öteki kuzenime dediler çocuk sapasağlam. Bu ve benzer örnekleri gördüğümden ben yaptırmadım 20. haftada perinatoloğa gittim her şey normaldi tam çıkacağımız zaman bi daha gidiyim diye (350 lira muayenesi) demez mi kilolusun küçük kalp delikleri varsa görememiş olabilirim diye ben de dedim çocuk benim çocuğum kabulum dedim, doğurucam ne olursa olsun diyosun dedi vicdansız. Dnasına baktır dedi onun fiyatı da 2 000 tl az bi şey değil. Kendi doktoruma sordum olabilir minik delikler kendiliğinden geçer geçmezse ilaç verilir geçmezse ameliyat olunur korkma kafana takma dedi. Ailede genetik rahatsızlık yoksa gereksiz bence varsa da paraya kıyıp dna sına baktırmalı ama onda da 4-5 aylık bebeğe nasıl kıyar bi anne bilmiyorum. Geçmiş olsun canım.
o dönemde bebekler yüksek sese tepki veriyorlar, biz de konsere gitmiştik ayakta bile ne tekmeler ne tekmeler, televizyonda da müzik kanallarını aç o zaman da bazı müziklere tepki veriyorlar :KK46:
Klasik müzik dinletiyorum evde olduğumda bi yerde okudum çok tepki verdiğinde ultrasonda bakmışlar yüzünü buruşturuyomuş yani memnun olmuyomuş müzikten, bi video izledim şarkı söylüyolar bebek ultrasonda el çırpıyo ahahahahah. Biz de bilemedik rahatsız mı oluyo oynuyo mu ama sanki oynuyo gibiydi kasıklarıma falan battı resmen hiç öyle olmamıştı.

uzmanlar klasik müzik dinletin diyorlar ben de arada açıyorum, bizimki oynak şarkılarda tekmeliyor :halay:

Ben de çok rahatsız oluyordum sürekli hareket etmesinden. acaba bir sıkıntı mı var diye tedirgin oluyordum. doktorumuza danıştığımızda bu sağlıklı olduğunu gösterir dedi. dediğiniz gibi babalar anlamıyorlar. eşim dokunmaya bile korkuyor bişey olur diye:)

Ben de çok rahatsız oluyordum sürekli hareket etmesinden. acaba bir sıkıntı mı var diye tedirgin oluyordum. doktorumuza danıştığımızda bu sağlıklı olduğunu gösterir dedi. dediğiniz gibi babalar anlamıyorlar. eşim dokunmaya bile korkuyor bişey olur diye:)
Aynen hareket etmeye enerjisi oluyomuş doktorum çok hareketli deyince harika dedi, kocam da çekiniyo hafiften :D

Benim kuzenime dediler engelli olabilir diye, çocuğu ileri zekalılar okuluna gidiyo şaka değil 3 yaşında okumayı sökmüştü, öteki kuzenime dediler çocuk sapasağlam. Bu ve benzer örnekleri gördüğümden ben yaptırmadım 20. haftada perinatoloğa gittim her şey normaldi tam çıkacağımız zaman bi daha gidiyim diye (350 lira muayenesi) demez mi kilolusun küçük kalp delikleri varsa görememiş olabilirim diye ben de dedim çocuk benim çocuğum kabulum dedim, doğurucam ne olursa olsun diyosun dedi vicdansız. Dnasına baktır dedi onun fiyatı da 2 000 tl az bi şey değil. Kendi doktoruma sordum olabilir minik delikler kendiliğinden geçer geçmezse ilaç verilir geçmezse ameliyat olunur korkma kafana takma dedi. Ailede genetik rahatsızlık yoksa gereksiz bence varsa da paraya kıyıp dna sına baktırmalı ama onda da 4-5 aylık bebeğe nasıl kıyar bi anne bilmiyorum. Geçmiş olsun canım.
Çok teşekkürler canim böyle duyunca insana moral oluyor tabi Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin herşeyin hayırlısı

Benimkide tiyatro da 2 perde boyunca durmadı ben guldukce o kipirdadi:) sosyal olacak benim oglan

ben sirf su hareketler icin bi cocuk daha yaptim dermisim :anneadayı::KK200:

Kızlar artık daha güçlü hareketler başladı. Hatta gözle bile görebiliyorum sizlerinde öyle mi

Ben 19. haftada bi tekme ile başladım. Ondan sonra hiç durmadı zaten :D

teyzeleri :KK46:benim oğlumda 3 haftadır falan hareketli aama sürekli değil gün içinde 4-5 kez hissediyorum yalnız bazen resmen toplanıyor yumru gibi hissediyorum oğlumu bu normal mi???? birde ilk başta hareketleri sağ tarafımda idi 5-6 gündür sol tarafımda ilk hamileliğim olduğu için şaşırıyorum ama yön falan değiştirebilir mi??? neden bir sağda bir solda hissediyorum lütfen cvp yazın içim rahatlasın :anneadayı::KK17:

teyzeleri :KK46:benim oğlumda 3 haftadır falan hareketli aama sürekli değil gün içinde 4-5 kez hissediyorum yalnız bazen resmen toplanıyor yumru gibi hissediyorum oğlumu bu normal mi???? birde ilk başta hareketleri sağ tarafımda idi 5-6 gündür sol tarafımda ilk hamileliğim olduğu için şaşırıyorum ama yön falan değiştirebilir mi??? neden bir sağda bir solda hissediyorum lütfen cvp yazın içim rahatlasın :anneadayı::KK17:
Canım benimde bazen bi yere toplanıyor sanırım. taş gibi oluyor o bölge eşim falan farkediyor karnımin orası patlayacakmis gibi oluyor. Bide rahim ve bebisler büyüdüğü için sağ sol heryerde geziniyor . Eli ayrı bacağı ayrı oynuyor:)

Canım benimde bazen bi yere toplanıyor sanırım. taş gibi oluyor o bölge eşim falan farkediyor karnımin orası patlayacakmis gibi oluyor. Bide rahim ve bebisler büyüdüğü için sağ sol heryerde geziniyor . Eli ayrı bacağı ayrı oynuyor:)
kimisi bu durumun yalancı sancı olduğunu falan yazmış endişelendim benim bebeğim çok küçük şuan öyle birşey değildir umarım:KK17: Rabbim tüm anne ve bebeklere sağlık sıhhat versin ve kucağımıza sapasağlam alalım İnşallah:anne:

Bende bugün birşey keşfettim acayip hoşuma gitti uzun zamandır hareketli ama bu daha farkliydi ya nereye elimi koysam oraya tepki veriyor çoooooook tatliiiiiii

Back