bebişlerin emme süreleri

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
42
2 ay 10 günlük kızım var,doktorların önerisi baştan beri hep 15 dakika bi gögsü 15dakika diger gögsü emdirmekti fakt ben hiç bu yöntemi uygulayamadım,kızım ilk dakikalarda bolca gelen sütü emiyor süt azalınca hiç çekcem diye ugraşmıyor eryat figan hemen diger gögse geçiyorum onuda bir iki dakika emiyo bırakıyo yani toplasam iki gögsü anca 10 dakka emiyor veya emmiyor ,kilosu çok şükür normal ama ben uzn süre emziremedigim için üzülüyorum sizler nasılsını uzun süre emiyomu bebişler..

aynen canım benimde öyle hatta 2, memeyibile vermiyorum 10 dk bi meme emiyor uyuyakalıyor ve bırakıyor ne yapsam tekrardan emmesini sağlayamıyorum kilo alıyorsa boşver sorun etme
bende duyuyorum yarım saat emzirenler varmış imreniyorum ama ne mümkün ...
inşallah emmeyi bırakmazlar

hatır cnm benım oglum bı gogsumöu en fazla 10 dk emıyor oda zar zor zaten gogusten bellı bı sure sonra sut gelmesı azalıyor bende dıeyrını emzırıyorum doyuyo allaha sukur

sütüm azalacak yetmeyecek diye ödüm kopuyo ya:KK43: süt artrıcı herşeyi deniyorum genede gögsümden bol bol gelmiyo bebegimde sinirleniyo azalınca hırçınlaşıyo

ah kızlar ahh
benimki bi yapışıyor sormayın
bugün dk tuttum
1 göğsümden tam 33dk emdi...

benımkıde ole meme hastası cekmesem saatlerce emıyo uyuyo agzında emzık gıbı ucunu emıyoo bazen gece uyuya kalıyom bı bakıyom gogsumde 1damla sut bırakmamıs ayy cok emıncede bunalıyo ınsan yaa karnı doyunca anlayıp cıkarıyom sonra kuru memesını verıyorum

bebekler eğer meme ucunu tam tutmuşsa bir göğsün %95 ini 5 dakikada kalan % 5 i de 3 dakikada dinlene dinlene bitirirler(birçok bilimsel makalede öyle yazıyor)bu da toplam 8 dakika eder hadi bilemedin 10 dakika bundan sonra hala emiyorsa sizi emzik yapmış demektir eğer kilosu normalse dert etmeye gerek yok benim oğlum 5 dakkada hepsini bitiriyor ve kilosu da gayet iyi maşallah

birde gögsümü sıkınca hiç süt gelmiyorsa bittigini anlıyorum,çünkü eger süt varsa sıkınca geliyor

göğsünü sıkınca bitti anlamına gelmez ki canım. bende sıkıyorum gelmiyor ama verdiğimde öyle bir cok cok sesi geliyor ki sorma. emme süresini de emdikten sonra kendi bırakıyor yüzüme bakıyor ona bakıp gülmemi bekliyor gülünce tekrar emmeye devam ediyor bazende oyuna dönüştürüyor emecek gibi yapıp tekrar yüzünü döndürüyor. sütün az geldiğini yutkunma sesinin aralığı açılınca anlıyorum her emdiğinde yutkunuyorsa güzel 2 emip 1 yutkunuyorsa idare eder 3 emip yutkunuyorsa durum vahim gibi :)

şuan bebeğim 6 günlük.emzirme uzmanı 15 dk birini 15 dk diğerini emzir dedi.azen bu süre uzuyor.

göğsünü sıkınca bitti anlamına gelmez ki canım. bende sıkıyorum gelmiyor ama verdiğimde öyle bir cok cok sesi geliyor ki sorma. emme süresini de emdikten sonra kendi bırakıyor yüzüme bakıyor ona bakıp gülmemi bekliyor gülünce tekrar emmeye devam ediyor bazende oyuna dönüştürüyor emecek gibi yapıp tekrar yüzünü döndürüyor. sütün az geldiğini yutkunma sesinin aralığı açılınca anlıyorum her emdiğinde yutkunuyorsa güzel 2 emip 1 yutkunuyorsa idare eder 3 emip yutkunuyorsa durum vahim gibi :)

cok güzel gözlemişsin canım cok doğru.sıkınca gelmemesi sütün bittiğini göstermez emdikçe hormon uyarılır ve süt yapımı devam eder.

Arkadaşlar Benimde Minik Kuş 2 Aylik Oldu Arastirdim Ve Bebekler 5 Dk Kada Ihtiyaçlarinin 100 De 9o Nini Emiyormus .genelde 20 Dk Falan Emermiş Bebişler

2 ay 10 günlük kızım var,doktorların önerisi baştan beri hep 15 dakika bi gögsü 15dakika diger gögsü emdirmekti fakt ben hiç bu yöntemi uygulayamadım,kızım ilk dakikalarda bolca gelen sütü emiyor süt azalınca hiç çekcem diye ugraşmıyor eryat figan hemen diger gögse geçiyorum onuda bir iki dakika emiyo bırakıyo yani toplasam iki gögsü anca 10 dakka emiyor veya emmiyor ,kilosu çok şükür normal ama ben uzn süre emziremedigim için üzülüyorum sizler nasılsını uzun süre emiyomu bebişler..

canım maalesef süreyi doktorlar değil bebekler belirliyor...o kendine yeteri kadar sütü alıyor....zaten ilk 5 dakika önemli emzirmede için rahat olsun...

X