• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebişlerimizin banyosu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

WaterLilly

Rüya'm benim
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2007
490
3
96
Antalya
Kızlar bebişlerinizi ne sıklıkla banyo yaptırıyorsunuz. ben iki güne veya üç güne bir yaptırıyorum malum hava iyice soğudu, odayı ısıtıp yaptırıyoruz ama ne zaman banyo yapsa ertesi gün karın ağrısı ve kusması oluyor. aslında doktorlar her akşam uyumadan önce yaptırın diyor, rahat uyuması için ama benim kızım bunun için çok küçükmüş gibi geliyor.
banyo yaoarken değil de giydirirken üşütüyorum galiba. bir de banyodan sonra masaj yapın diyorlar nasıl olacak o bilmiyorum.

Canım bende 2 yada 3 güne yaptırıyorum ama üstünü giydirirken fön makinası çalıştırıyorum ben birimiz makinayla oğluşumu ısıtıyoruz birimiz giydiriyoruz üşümüyor bu arada kendini de bırakıyor sıcağı bulunca masajda yapabiliyoryum.Bi dene istersen banada doktorum söylemişti banyodan sonra fön makinasıyla kurut diye.

Bende bebeğimi 2 günde bir yıkıyorum.ananesi gittiğinden beri babası gelince akşam yıkıyoruz.masaj olayını bende yapamıyorum ne kadar ısıtsanda giyinirken üşüyor.ama acelece badem yağı sürüyorum .

ben hergün yıkıyorum valla küveti odaya getiriyoruz,elektrikli ısıtıcıyı takıyoruz. anneannemiz dün gitti babannemiz pek becerikli değil onun için bugun kendim yıkadım hergün yıkanmaya alıştı eğer birgün yıkamazsam uyumuyor oğluşum.giyinirken ortalığı yıkıyor bağırtısıyla ama el çabulkluğuyla bebe losyonuyla vücudunu ovuyorum kızıyor biraz ama alışmaya başladı kuzum.zor işmiş kızlar zorrrrrrrrrrr:))

bugun bizimde banyo gunumuz.banyo gunlri bizim için tam bir kabus.yıkanırken deil ama üstünü giydirrken ortalığı yıkıo zilli.bu durumda ne masaj ne baska bişii.üstünü giydiresiye kadar kac defa kaldırmak zorunda oluyoruz hatırlamıprum bile.cünkü ağlamaktan morarıyo yine.
fön makinesini hiç duymamıstım.üflemesi daha cok üşütmezmi acaba??

bugun bizimde banyo gunumuz.banyo gunlri bizim için tam bir kabus.yıkanırken deil ama üstünü giydirrken ortalığı yıkıo zilli.bu durumda ne masaj ne baska bişii.üstünü giydiresiye kadar kac defa kaldırmak zorunda oluyoruz hatırlamıprum bile.cünkü ağlamaktan morarıyo yine.
fön makinesini hiç duymamıstım.üflemesi daha cok üşütmezmi acaba??
Yok canım sıcakda çalıştırıyorum ayrıca hoşuna gidiyor ağlamıyor anne karnında sesler fön makinası ve elektrik süpürgesi sesi gibi gidiyormuş ya bebişlere hem üşümüyor hem ağlamıyor böylelikle masajda yapabiliyorum...

bende haftada 2 defa yikiyorum saatini bile saisrmak istemiyorum kizim alisti buralar soguk diye haftada 2 defa yetiyor simdilik:lepi:a.s.

Yakına gelesiye kadar hergün yıkıyordum ama şimdi iki güne bir, masaj olayını alelacele bebek yağınla yapıyorum bazen çok keyif alıyor bazende ortalığı yırtıyor ama benim inadım malup geliyor :P kucağıma ala ala yapıyorum bu durumda da :D

ve banyomuzu yaptık:çok üzgünüm: felaket anlardı.yıkanırken ii.ama cıktıktan sonra yıktı ortalığı..karnı morardı ağlamaktan.sesinin tonu deişti..beni ellemeseler 10 yıl yıkamam bu yüzden:1no2: tanrım ne masaj ne baska bişi hiç bişe yapamadım.altını bile zor bezledim..bide ben giydirirken babasıda müdahele edio.kollar karısıo fenalşık gelio hem bana hem cocuğa.hayatım müsaade et diincede kızıo küsüo öküz:mymeka:
bu ekim babaları hiç deişmiycek hiç:kızgın::enbuyukkk:

bugün bizim de banyo günümüzdü, valla akşam üşütürüm diye korkumdan babamızı çağırdık öğle arası geldi yıkadık gitti. Allahtan vakti varmış, kendim beceremem daha bir süre. Aslında hergün yıkasak ve suyun iççinde yıkasak üşümeyecek belki, biz sabunla ve dökme suyla filede yıkadığımızdan su dökmediğimiz zaman üşüyor gibi geliyor. giyindirirken kan ter içinde kaldım. odayı ısıttık zaten ben atletleyim ama çocuk dudakları titretiyor ya anlamıyorum. masaj falan yok zaten şöyle yalapşap bebe yağıyla yağlıyorum. banyodan sonra bir saat huzursuzlandı karnı guruldadı eyvah dedim üşüttük yavruyu sonra uyudu bakalım akşam nasıl olacak. baharda doğurmak lazımmış.

ve banyomuzu yaptık:çok üzgünüm: felaket anlardı.yıkanırken ii.ama cıktıktan sonra yıktı ortalığı..karnı morardı ağlamaktan.sesinin tonu deişti..beni ellemeseler 10 yıl yıkamam bu yüzden:1no2: tanrım ne masaj ne baska bişi hiç bişe yapamadım.altını bile zor bezledim..bide ben giydirirken babasıda müdahele edio.kollar karısıo fenalşık gelio hem bana hem cocuğa.hayatım müsaade et diincede kızıo küsüo öküz:mymeka:
bu ekim babaları hiç deişmiycek hiç:kızgın::enbuyukkk:

ayyyy sende mi aynı dertten muzdaripsin canım yaaaaa.bizimkide öyle çocuğun başında elim ayağım birbirine giriyor.bide beni pratik olmamakla suçluyor ya deli olacam valla.sanki 10 tane çocuk doğurduk zamanında ağlayınca bende ne yapacağımı bilemiyorum bide koca dırdırı.aşkım dikkatli tut başını iyice tut kaymasın.ne güzel de yazmışsın ya öküz diye allah iyliğini versin katılıyorum sana yürekten hemde arkadaşım:roflol:

bişi sorucam bebişleri yıkarken kulağına su kaçmamsını nasıl engelliyosunuz benim sıpanın kafası büyüdü kapatamıyorum parmaklarımla tırsıyorumda kaçacak diye bana bi akıl verin yaw

Ben kızımı gün aşırı yıkıyorum. Akşam 6 banyo saatimiz oluyor genelde.
Odayı 28-30 derece olacak şekilde ısıtıyorum. Bunun için ufo aldık. O kadar sıcak olsa
bile elleri üşüyor giydirirken. Banyodan sonra mutlaka bebek yağı sürüyorum.
Banyo yaptırmadığın günlerde de bebek yağıyla vücut bakımı yap dedi doktoru.

İlk zamanlar annem yıkıyordu ben sadece su döküyordum. Çok küçük geliyordu bana.
1. ayımız bitti. İyice ele avuca geldi de tek başıma yıkıyorum artık. Kolumun üzerine yüzü
koyun yatar vaziyette başına su dökünce kulağına su kaçmaz. Bizim kaçıyor mu?
Benim ki sadece yüzüne su geldğinde hiç hoşlanmıyor.

dışarı çıkmayacağımız hrgün yada ewe geldikten sora gece ıkıyorum mis gib oluyo çok hoşuma gidiyo bide banyoya alışsın sewsin istiyorum

ooofff yarın annem gidiyor, artık yalnız yıkıcamkafamçokkarıştı
babişimiz de gece 10-11 gibi anca geliyor, napcam ben yaasenağlama

kızlar ben suyu kaynatıp ılıtıp öyle banyo yaptırıyom siz nasıl yapıyosunuz

şofbenden alıyoruzyerimseniben bu aksam yine yıkadık.pek sevio karı cıplak kalmayı:sm_confused: bide üstüne su dökülmesini:delphin: tek sornumuz üst giydirme ve masajtı cok şükür onuda fön makinesiyle aştık.babası fönü kafasına tutuo.saclar tüy tüy kabarıo sonra-tatlicadiarzu-

yaff ben cok sık yıkayamıyorum malesef...bı kere tek başıma yıkadım elım ayağıma dolandı resmen.hele kı son banyo maceramızdan sonra ıyıce korkar oldum..annem de yok yanımda gelemıyor.esımle artık 4-5 gunu buluyor yıkanmadığı ama tabı sılıp vucut temızlığını yapıyorum her sabah..

Back