Bebek Beslenmesi Bebişlere balık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mersel

ikinci kez anne oluyorum
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
445
69
643
Merhaba arkadaşlar,
bebişlerinize ne zaman balık vermeye başladınız.?
Kızım 7 ayını doldurmak üzere. Somon balığı aldım, haşlayıp vermek istiyorum.
Siz nasıl veriyorsunuz?

benim kızımda 8 ayını doldurucak onun için özellikle pişirmiyorum ama kendimiz için yaptıgımda veriyorum afiyetle yiyor cokacimcoook

Omega açısından en sağlıklı balık somondur, kuyruk kısmında daha çok bulunur. Ben az suda haşlıyorum sonra içine sebze katıyorum blendırdan çekiyorum. Oğlum çok severek yiyor. Oğlum 9 aylık. 7. aydan sonra rahatlıkla verilebiliyor diye biliyorum.

Birde kararan balık verilmemeliymiş çocuğa, uskumru, palamut, hamsi, bir doktor forumdaki arkadaşa söylemiş.

valla canım benim bebeğimde 7 aylık geçen ay doktora gittiğimizde doktor 1 yaşına kadar vermeyin su ürünleri demişti bende vermiyorum

Bu doktorlar gerçekten ilginç ya, hepsi birbirinden farklı şeyler söylüyorlar, insanlar kime inansın ,neye inansın ? Aslında neye inanmak istiyorsak ona inanıyoruz da.
1 yaşına kadar su ürünü vermeyin demiş, ilk kez duyuyorum.
Somon balığını haşladım, blendırdan geçirdim, yedirdim bebişime.
Şimdi böyle bişey duyunca hemen acaba vermesemiydim diyorum.
Artık aklımız mantığımız neye yatıyorsa onu yapacağız.

benim kızım da 7,5 aylık. ben de balığa başlayayım dedim. dün akşam biraz yedirmiştik. bu sabah boynunun altı kırmızı noktalarla dolu bir şekilde uyandı. sanırım balık alerji yaptı :çok üzgünüm: biraz daha bekleyip tekrar deneyeceğim bakalım.

ben çok daha erkenden vermeye başlamıştım. kendimize yaptığımız balığı ilk verdiğimde abartmıyorum koca bir balığı yedirdim. balığı çok seviyor. balığın çocuğa ne gibi bir zararı olabilir onu da anlamam. yiyen çocuğa ne isterse verme taraftarıyım. zaten bu doktorların türlü fikirleri yüzünden kızım beni emmemeye başladı 4 aylıkken. kızım aşırı kusuyor diye kaç doktor gezinip medet umdum hiçbir şeye yaramadığı gibi bir de cezasını çektim. neyse her doktorun fikri bir başka oluyor, ben de şahsen gerek olmadıkça doktora götürmüyorum kızımı. 11 aylığız biz.
bu benim ilk bebeğim ama kızımı büyütürken eski kafa gibi davranıyorum. ne yemek istiyorsa veriyorum.

bende 6. aydan itibaren veriyorum. çok severek yiyor. genelde ızgara balık veriyorum.

kızım 8 buçuk aylık. dün ilk defa balık yedirdi. somon balığı.. normalde pütürlü şeyleri hala yiyemiyor öğürüyor ama balığı alıp elimde ezdirip vedim. öyle iştahlı yedi ki inanlılır gibi değil :)

Arkadaşlar bende geçenlerde yaptım balık bebeğimede vermeyi çok istedim ama hem beni emdiği için hemde ekbesinlerel aldı süt yediği yoğurtan dolayı zehirlenebilir korkusuyla vazgeçtim vermedim bebeğim 6 aylık napsam bilemedimki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…