bebişkomun burnu akıyor. ne yapmalıyım?

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
kızlar ben grip olmuştum. iyileştim ama şimdi de doğanın burnu foşur foşur akıyor. bi de ağzından nefes alıyor. huzursuzluğu da var azcık. burnuna serum sıkıyorum ama faydalı oluyor mu anlamadım. ne yapmam lazım? doktora mı götüreyim? ateş öksürük filan yok çok şükür.

canım geçmiş olsun çok.
şimdiden önlem olarak ıhlamur içir lütfen.
birde serumu sıktıktan sonra burun aspiratörüyle çek.çok rahatlayacak..

çok sağol canım. ıhlamur yapıyım. aspiratör var ama pek beceremiyorum ben onu kullanmayı. bi deniyim ama.

insanoğlunun bulduğu en önemli alet sanırım:)
kesinlikle ağlasada sızlasada daldır burnuna çek sümkürür gibi nasıl rahatlatıyor inanamazsın..
yalnız onu yapmadan önce iki üç kere serumu sık canım.
serum olarak tonimerin fısfıs şeklinde olanını al.

aybı sorun kardelende de var uyurken ağzı açık uyuyor burun spreyi var ama sürekli kullanmak istemiyorum aspiratör çok iyi gerçekten ama kıyameti koparıyor
bide bende wee nin pek iyi çkemiyor sizinkiler nasıl bikerede alıyormu ben çok zorlanıyorum ya

Geçmiş olsun .Yukarıda yazanlara ilave olarak eğer buhar makinanız varsa günde 2- 3 kez 10 dakikaya kadar direk yüzüne ver buharı .Öksürük ateş yoksa sorun değil zaten.Eğer makinanaız yoksa kaynamış suyun buharına da tutabilirsin buhar yumuşatıp daha rahat akmasını sağlıyor hemen arkasından aspiratörle çek canım.

bizimkide aspiratörü göründe daha kıyamtei koparıyor doktor bana musluğun sıcak tarafını aç onun buharına tut dedi her gün bir kaç kere ama bize faydası olmadı.buhar makinesine gerek yok dedi sprey verdi.onuda sıkarken çok ağlıyor ne yapacağımı bilemiyorum.

canım ketılı kaynatabilirsin.fokur fokur tarafıyla buhar makinesi olmasada olur.

benim oglumda da aynı problem var serum fizyolojik işe yaramadı otrivin burun spreyi cocuklar için olan doktor önermiyorum ama cok zorlanırsan kullan dedi geceleri sıkıyorum rahat uyuyo burun aspiratörünü gördüğü anda kıyamet kopuyo hiç kullanamıyorum gecmiş olsun kuzuna

mevsimsel sanırım aynı sorun bizdede var.burnu tıkanık.geceleri uyuyamıyor yavrum.tonimer fısfıs sıkıyorum ama işe yaramıyor.

benim kızım 20 gündür akıyor burnu malesef agzı acık uyuyor agzından nefes alıyor he yawrum kıyamıyorum
aspiratörü bende kullanamıyorum peceteyle kurulamaya calısıyorum ama peceteyi görür görmez cıglık atıyor zilli

arkadasım geecmıs olsunn.bende subat annesıyım pek yazmıyorum ama cok sıkı takıp edıyorum hepınızı tanıyorum.bızdede aynı sorun var dun gece uyumadık burun akıntısı hapsırma ve oksurme (cok nadır) syenı dr dan geldık bogazlarımızda hafıf kızarmıss.drumuz PEDITUS grıp ve soguk algınlıgı ılacı verdı gunde 3 kere 5 gun kullanmak uzere,atesımış yok olursa eger dolven surup ver dedı.bırde burun spreyı olarak SINOMARIN verdı spreyın ıcınde denız suyu var.4saat ara ıle 1 er kez sıkıyoruz.denemenı tavsıye ederım.cunku ılerlerse bronsıte verıvebılır ve kulak ıltahıbına.2 ay once yıne bole olmustu bızım ve ıgne yedık.ıhlauru bende verıyordum ama pek faydasını gormedım.zaten salgınvarmıs ve bu dengesız havalardan kaynaklanıyormus.gecelerı ustunu cok acıyor oglum dr geccelerı dogal gazı yakın bız onerıyoruzbu aylarda bebekler ıcın dedı.anlasılan bu kıs cok zor gececekk..maddı ve manevıı..:nazar:tekrar gecmıs olsun bebısınee..:emir_bebek:a.s.

arkadasım geecmıs olsunn.bende subat annesıyım pek yazmıyorum ama cok sıkı takıp edıyorum hepınızı tanıyorum.bızdede aynı sorun var dun gece uyumadık burun akıntısı hapsırma ve oksurme (cok nadır) syenı dr dan geldık bogazlarımızda hafıf kızarmıss.drumuz PEDITUS grıp ve soguk algınlıgı ılacı verdı gunde 3 kere 5 gun kullanmak uzere,atesımış yok olursa eger dolven surup ver dedı.bırde burun spreyı olarak SINOMARIN verdı spreyın ıcınde denız suyu var.4saat ara ıle 1 er kez sıkıyoruz.denemenı tavsıye ederım.cunku ılerlerse bronsıte verıvebılır ve kulak ıltahıbına.2 ay once yıne bole olmustu bızım ve ıgne yedık.ıhlauru bende verıyordum ama pek faydasını gormedım.zaten salgınvarmıs ve bu dengesız havalardan kaynaklanıyormus.gecelerı ustunu cok acıyor oglum dr geccelerı dogal gazı yakın bız onerıyoruzbu aylarda bebekler ıcın dedı.anlasılan bu kıs cok zor gececekk..maddı ve manevıı..:nazar:tekrar gecmıs olsun bebısınee..:emir_bebek:a.s.

geçmiş olsun canım valla bu doktorlar çok tutarsız bizde soğuk algınlığı geçirdik 1 2 kere ama doktorla bize kesinlikle peditus vermiyo hatta bu konuda kadir tuğcuda çok sert peditus öksürük kesici bi ilaç olduğu için evet öksürüğü kesiyo ama daha sonra mikroplar aşağı inirek bronşite çevriliyo önemli olan öksürerek mikrobun çıkmas hatta bu seferki hastalığımızda doktor öksürten yani balgam çıkarıcı ilaç verdi atlattık bence sen yinede sen bilirisn ama sölemek istedim

bizde kullandık peditus ama üzerinde grip ve soğuk algınlığı yazıyor öksürük şurubu yazması gerekmiyormu

geçmiş olsun canım valla bu doktorlar çok tutarsız bizde soğuk algınlığı geçirdik 1 2 kere ama doktorla bize kesinlikle peditus vermiyo hatta bu konuda kadir tuğcuda çok sert peditus öksürük kesici bi ilaç olduğu için evet öksürüğü kesiyo ama daha sonra mikroplar aşağı inirek bronşite çevriliyo önemli olan öksürerek mikrobun çıkmas hatta bu seferki hastalığımızda doktor öksürten yani balgam çıkarıcı ilaç verdi atlattık bence sen yinede sen bilirisn ama sölemek istedim[/QUOT

sızın kullandıgınız ılacın adı nedır cnm ? sımdı ıcıme kurt dustu yaa nıye bu kadar tutarsız bu doktorlarr offf..bronsite cevırırse yandık yaa..sımdı napmalıyım beennkafamçokkarıştı

of ya kızlar. bütün bebekler hasta nerdeyse. bebeğimin burnu akıyor diye topik açtım ama tıkalı. yavrum foşur foşur nefes alıyor. uykusundan uyanıyor ikide bir.

ezgi her bebeğin rahatsızlığına verilen ilaç farklıdır ama peditusu çoğu doktor vermiyo zaten kadir tuğcuyada sor istersen öksürük için kullanılan ilaçlar tavsiye edilmiyor yani öksürüğü kesmemek lazım biz geçen hafta hastalandığımızda hem aciledki doktor hemde kendi doktoru oğlumun peditusu vermedi.çünkü daha 2 aylıkken grip olduğunda başka bir doktor vermişti bende sordum gene verim mi diye vreme dedi aslında bende pek vremek istemiyorum peditusu özlelikle çünkü öküsrüğü kesen bi ialç .istersen anne olunca anladımda kadir tuğcuya da sor o seni yönlendirir.

kardeleninde burnu tıkalı serum fizyolojik bi halta yaramıyor
deniz suyu kullanan varmı aranızda

ya kızlar Yağmurun da burnu akmaya başladı her gün ıhlamur ve bitki çayı içen cocuga ıhlamur içiremıyorum..agzından,burnundan,hatta gözlerinden akıyor yaşlar...foş foş..gece hiç uyuyamıyor,düzgün ememıyor tıkanıklıktan..serum fızyolojık damlatıyorum ama cok fayda etmıyor ancak kuvvetlı hapşurursa cıkarıyor içindekılerı

X