EBRAR İSMİN ANLAMI
1. Hayır sahipleri.
2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
ARAPÇA KÖKENLİYMİŞ
oğlum olsaydı adı hazırdı mehmet beyazıt düşünüyoduk ama kızım olacak daha önce düşünmemiştik kız ve biraz kararsızım soğrusu bulduğum isimler :
Eflin
Anlamı : Cennete açılan kapı
Elvida
Anlamı : Allah'a ısmarladık. Allah'a emanet olun yollu ayrılık hitabı, (bkz. el-Firak, el-Veda).
Esila
Anlamı : Esila kuran da geçen arapça bir kelimedir ve geçtiği yer ile anlamı şöyledir: "vezkur isme Rabbike bukreten ve esîlaRabbinin adını sabah akşam an." buyurulmaktadır. Burada geçen "bukra" Arapça’da sabah demektir. "esila" ise zeval vaktinden gurup vaktine kadar demektir. Bu, öğle namazı ile ikindi namazını kapsar. Ondan sonraki "Geceleyin ona secde et" buyurulmaktadır. Yani gurûb’t
Ceylin
Anlamı : Cennetin kapısı , cennete açılan kapı
Ebrar
Anlamı : 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin.
efsa
Sihirbaz. Efsuncu. İnsanı teshir edici. | cennet ırmaklarından birinin adı
ama mutlaka isminde ayşede olacak iki isim olsun istiyorum.bide bu isimlerden biri daha yeni araştırmaya başladım sizce en güzeli hangisi yardım edermisiniz
Bende bu Kuran i Kerim in bazi ayetlerinin icinden alinip konan isimlere karsiyim. Insanlar saniyor ki Kuranda olunca, isim tamam oluyor. Ama anlamina bakacak olursan bi manasi yok yani cocuga konacak bir isim degil. Amac ismi Kurandan koymak degil, amac cocuga guzel isim koymak. Mesela bir aralarda Aleyna meshurdu fakat manasi bizim uzerimize olsun. Boylece cocuga bizim uzerimize olsun ismi verilmis oluyor. Neden cunku kulaga hos geliyor. Mesela yukaridaki isimlerden Esila da oyle. Yani cocuga olurda Esila ismi verirseniz, cocugun ismi ogle ile ikindi arasindaki vakit olucak. Halbuki Peygamber efendimiz cocuklara guzel isim konmasini buyurmustur. Illa ki Kuran'dan degil.
Internetten bakiyorum da bir suru uydurma isimler cikmis. Ve bu isimlerin verildigi cocuklar bunu butun omurleri boyunca tasiyacaklar. Bence cocuga isim verilirken daha bir dikkat edilmeli ve iyice anlami arastirilmali, sadece kulaga hos geliyor diye bir isim verilmemeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?