Bebek Beslenmesi bebİŞİME TARHANA ÇORBASINI NASIL yedirebilirim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ta_nem

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2011
464
0
0
İstanbul
KIZLAR 8 AYLIK KIZIM VAR TARHANA ÇORBASI yemiyor blendırdan bile geçiriyorum pütürlü yemiyor diye ama nafile sizce nasıl yedirebilirim

Benim kızım da 9 aylık, baştan beri tarhana ve yoğurt çorbası yemiyor. Ara ara deniyorum, yok yemiyor. Yapacak bişey yok dye düşünüyorum. Belki büyüyünce yer diyorum.

benim oğlum şuan 8,5 aylık ve hiç bir çorbayı severek yemiyor tarhana da buna dahil tabiki. ben bazen içine elma rendeliyorum bazen de yanında yoğurt getirip bir kaşık yoğurt bir kaşık çorba şeklinde yediriyorum. geçende ıspanak yedirirken portakal suyu ekledim içine o şekilde yedi. bu tarz şeyler deneyebilirsiniz.

Ben de geçen gün ilk defa oğluma tarhana çorbası yaptım ama hiç sevmedi sürekli öğürdü ve yemedi.Onu da yemeyiversin.Bir süre sonra tekrar deneyip bakıcam eğer ısrarla yemezse yapacak bişi yok.Bence sen de zorlama başka şeyler de yiyodur onu da yemesin.

ben tarhanayı su yerine sütle pişiriyorum. hem daha besleyici hem tadı daha güzel oluyor yiyor. ama benim kızım 14 aylık seninki 8 aylık olduğu için doktoruna bi sor bence sütün sakıncası var mı diye. gerçi yoğurduda sütle yapıyoruz. bence direkt süt olarak almadığı için sakıncası olmaz ama sen genede bi sor doktoruna.

benim oğlumda yoğurt seviyor ama yoğurt çorbasını sevmiyo tarhanayı severdi şimdi onuda zoraki yiyor yoğurt çorbasına alternatif buldum ama terbiyeli şehriye çorbası tavuğu haşlayıp didikliyorum kaynayan tavuk suyuna tavukları arpa şehriyeyi ekliyorum şehriyeler yumuşayınca dövülmüş iki diş sarımsak ekliyorum bir kaba bir yumurtayı bir su bardağı yoğurt birazcık un ekleyip çırpıyorum çorbanın suyundan ekleyip karışımı çırpıp çorbaya ekliyorum tereyağı nane çok az pul biber kızdırıp tabiki yakmadan çorbaya ekliyorum iki dk. daha kaynatıp ılık olarak içiriyorum çok seviyor tavsiye ederim içinde hem tavuk ğunu hem yoğurtunu tereyağını yemiş oluyor böylece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…