• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebişime hiç bir şey alamıyorum..

hfzhfz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
204
1
96
Bursa
hamileyim. stresten uzak durmam gerekirken ben son zamanlarda en stresli günlerimi yaşıyorum.
doğumuma az bi zaman kaldı fakat ben bebeğime hiçbişey almadım. niye? çünkü; biz hiçbişey almıycakışız herşeyi kayınvalidemler ve annemler alacaklarmış.
bir gün eşimle çarşıya çıktık chiccodan birtek tulum aldık kayınvalidem gördüğünde surat yaptı nıye bişeyler alıyomuşuz diye.. insan bebeği için bişeyler almak istiyo, özeniyo ama surat çekmektense bu zamana kadar bir tulum dışında hiçbirşey almadım bebişime. eşimde benim yanımda olmuyo, başkalarının bebeklerine bişeyler almak için deli olan insan kendi bebeği için hiçbirşey özenip almıyo.. yada alamıyo.. birşeyler görüp beyendiğimizde alalımmı dediğimde bize hiçbişey almayın dediler almayalım diyo.
daha hastane çantam bile hazır değil. kayınvalidem bi hastane çıkışı aldı ve gitti. ocakta doğum yapacağım, en basitinden hastaneden çıkmak için bebeğimi sarmaya hastane çıkış setinin içindeki battaniye haricinde bir battaniye bile yok. bana aldırmadıkları gibi kendileride almıyolar.. başkalarına gösteriş için 3-4 yaşlarında giyebileceği kıyafetler alıyolar. ama bugün doğum yapsam hiçbişeyimiz yok..

bebeğim için düşünmemeye çalışıyorum ama olmuyo geceleri uykularım kaçıyo. bana yardım edin nasıl kendimi rahatlatabilirim? ne yapmalıyım?

aoo ben de size aldırmadıklarına göre herşeyini alıp döşedi iki taraf da sandımı arkadaşım çantanı hazırla yav
de sen de e o zaman hadie almaya gidelim ben de beğenmiş olurum daha neyi bekliyoriuz de kaynanangile diyomiyosan kendi ailene de

eşınızle konusun en azından hastane cantanızı hazırlayın ....bebış erkende gelebılır.
kayınvaldenız ne zaman almayı dusunuyor..
sız alınca nıye surat yapıyor kı

bebek bu kıyafet ıhtıyacı cok fazla oluyor zaten

çok şaşırdım aldırmıyorsan alıcaksın o zaman...
sen bişeyler aldığında ne hakla surat yapabilirki töbe töbe ya..
gösterme canım aldıklarını sende, şunu aldım bunu aldım deme..
sen çantanı hazırlamaya bak canım Allah korusun bellimi olur:)

allah allah noluyormuş onlara
onlarda alsın sende al
onlar surat asıyor diye sen neden bebeğine bişeyler almaktan vazgeçiyorsun?
kaldıkı senin aldıkların onları hiç ilgilendirmek göstermekte zorunda değilsin
geldiğinde evimi karıştırıyor ne aldın diye
öyle olsa bile ben bebeğime ne istersem onu alırım babanesi olarakda sen ne istersen onu alabilirin
gerekise annenlen konuş odamı aynı şeyleri yapıyor?

bende ocak annesiyim hfzhfz.kocanı ikna et en azından hastahanede kullanacaklarını al.hiç kimseye söyleme gösterme aldıklarını.

o bebek senin bebeğin olacak ne şekilde öle karışabiliyo ki tabiiki istediğin şeyleri alabilirsin laf söylemeyi biliyorlar da neden onlar almıyo madem hem ayrıca kayınvalideinin zevkine nasıl güvenebilirsin

onların adetlerine göre bebeğin her ihtiyacını benim annemler alacakmışlar. ama bende kendi aileme okadar yüklenmek istemiyorum çünkü bi çocuğu yapıp vermedikleri kalıyo.. ailem bebeğe aldıkları dışında banada çok yardım ediyolar.pijama, çamaşır gibi kendi ihtiyaçlarımı hep annemlerin verdikleriyle aldım.
kendi annemler alıyolar altta kalmak istemiyolar tabiki ama ben onlardan aldıklarınızı bana getirin verin diyemem sonuçta kayınvalidemin düşünüp en azından hastanede gerekli şeyleri alması yada biz aldığımızda ses çıkarmaması gerekiyo. ama ikisinide yapmıyo bakalım sonumu çok merak ediyorum.

ya bu senin bebeğin tabiki alacaksın ne karışıyolarki onlar yine alsınlar ne alacaklarsa ama sana da karışmamaları lazım...:sm_confused:
arkadaşım olmazsa aynı yerde yaşamıyorsan kayınvalidenlerle sen al yine alacağını ama onlara gösterme bence madem surat yapıyolar doğum bu ne olacağı belli olmaz en azından bir hastahane çantanı hazırla sonra kalakalırsın ortada erken doğum falan olursa inşallh olmaz ama..ben iki çocuğumuda 1 ay erken doğum yaptım, yani 7 aylık olunca hazırlıcan herşeyini ne olur ne olmaz..a.s.

canım sen her beğendiğini al ama hiçkimseye gösterme.eşine de tembihle o da kimseye bahsetmesin.içinizde kalmasın canınız ne istiyorsa alın.bebeğinin ihtiyaçlarını son günlere bırakmamalısın.çünkü yavaş yavaş ağırlaşmaya başlıycaksın.kış günü dışarı çıkman zorlaşıcak.sen ne istiyorsan al sakla bir kenara.aslında kimsenin sana bu konuda hiçbirşey söylemeye hakkı yok.sen anne olacaksın ve bebeğine beğendiğini almak en doğal hakkın.
ayrıca ufak ufak valizini hazırlamalısın.çünkü doğumun ne zaman olacağı belli olmuyor.rutin muayene diye gidersin doktor doğuma alır.benim öyle olmuştu acilen hastaneye yatırmışlardı.
bebeğin eşyalarını alıcak kişileri de arada dürt:)hadi artık alalım ,beraber seçelim, bebek geliyor ona göre, ben sabırsızlanmaya başladım amaaaa falan diye nazlan azcık:)

benim doğumuma daha çok var ama kayinvaldemde çok hevesli daha şimdiden başladı almaya
bende dedim cinsiyeti belli ondan sonra alırsın şimdi alma
ilaki alıyor
dediki cinsiyeti belli olsun hastane çıkışını alıcam dedi bende gerek yok ben alırım dedim yok ilaki ben alıcam felan dedi tamam ozaman ben hangisini beğendimi sana gösteririm onu alırsın ozaman dedim biraz suratı asıldı ama kabul etti
biliyor yoksa kullanmıcağımı

Öncelikle Allah sağ salim bebeginizi kucagınıza almayı nasip etsin ..
Siz bence yarın erken kalkın ve güzel bi alışveriş yapın ne geçiyorsa içinizden alın maddi durumunuz yettiğince tabi..
Kaynanaya bak ya nasıl karışıyorsa senin bebeğinin kıyafetine ..:1shok:
Eşinize şaşırdım, üzüldüm sizi savunmadıgı için..
Kaynananıza gelince davranışı cok komik sadece başka birşey değil..
dediğim gibi gidin alın alın gelin suratını bikere çekmiş olursunuz ama bu bebekciğin için birşeyler yapmış olmandan üstün gelemicek görürsünüz...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben böyle bir şeyi ilk defa duyarım , büyükler hani beşik olsun bebek odası olsun özenirler almak isterler ama bebeğin kişisel ihtiyaçlarına ne karışırlar anlamadım bence siz stres yapmadan ne ihtiyacınız varsa gidip alın bebeğinize , ne olur ne olmaz belki son aylarda dışarı çıkamazsınız eşinize de güzelce anlatın , hastane çıkışı dediğinizde ayrıca bir takım yetmez ki yani kayınvalidenizi beklerseniz vay halinize .

onların adetlerine göre bebeğin her ihtiyacını benim annemler alacakmışlar. ama bende kendi aileme okadar yüklenmek istemiyorum çünkü bi çocuğu yapıp vermedikleri kalıyo.. ailem bebeğe aldıkları dışında banada çok yardım ediyolar.pijama, çamaşır gibi kendi ihtiyaçlarımı hep annemlerin verdikleriyle aldım.
kendi annemler alıyolar altta kalmak istemiyolar tabiki ama ben onlardan aldıklarınızı bana getirin verin diyemem sonuçta kayınvalidemin düşünüp en azından hastanede gerekli şeyleri alması yada biz aldığımızda ses çıkarmaması gerekiyo. ama ikisinide yapmıyo bakalım sonumu çok merak ediyorum.

hayret nasıl bir adettir bu ilk kez duyuyorum
sende al sorarsa annem almış dersin olur biter

nası yaa :1shok:
kendileri almıyo bide senin ailen mi almak zorunda
hiç kimse almak zorunda değil
bebek senin bebeğin
istediğini alırısın
bence taviz verme canım

bişeyler almış olsak ben saklasam eşim mutlaka gösteriyo (bu sadece bebek için geçerli değil). kimseden özellikle ailesinden hiçbirşey saklayamıyo ve bunuda açıkca bana sır falan verme dıyerek kabullenıyo.
hem eşimde zaten bu durumdan şikayetçi değil nasıl olsa alacaklar cok eşya ve kıyafete ne gerek var dıyo. onun ıcın hersey gereksız. annemın verdıgı parayla uygun buldum ve bebışıme chıcconun cantasını aldım baktı ve canta olmasa olmazmı nıye aldınkı dıyo.. annemın verdıgı parayla aldım dedıgımde hıı ıyı ozaman dıyo..
kımse benim yanımda degılkı..

Ne tuhaf insanlar var ya şaşırıyorum okudukça. Umarım bebeğiniz sağsalim soğar ama siz bunları düşünürken zavallıcık da rahat olamaz ki. En güzeli yukarıdaki arkadaşımın dediği gibi siz gücünüzün yettiği şekilde istediklerini alın sonra da annem almış deyin. en güzel döneminizi, (sanırım ilk çocuğunuz) başkaları için boşa harcamayın. Tek dayanağınız bebişiniz olsun onunla işbirliği içerisinde hazırlığınızı yapmaya çalışın. Seygilera.s.

bişeyler almış olsak ben saklasam eşim mutlaka gösteriyo (bu sadece bebek için geçerli değil). kimseden özellikle ailesinden hiçbirşey saklayamıyo ve bunuda açıkca bana sır falan verme dıyerek kabullenıyo.
hem eşimde zaten bu durumdan şikayetçi değil nasıl olsa alacaklar cok eşya ve kıyafete ne gerek var dıyo. onun ıcın hersey gereksız. annemın verdıgı parayla uygun buldum ve bebışıme chıcconun cantasını aldım baktı ve canta olmasa olmazmı nıye aldınkı dıyo.. annemın verdıgı parayla aldım dedıgımde hıı ıyı ozaman dıyo..

Canım eşin de demekki işin duygusal yanında değil olaya sadece maddi külfet olarak bakıyor benim anladığım. Kendinden para çıkmasın da kimden çıkarsa çıksın yani. benneyaptımki

canım bence sorun kayinvalden değil eşin
nasıl ne gerek var niye aldın ya?
bu bebek aynı zamanda onunda bebeği farkında değilmi aceba?
insan bebeğine aldığı şeyi nasıl ne gerek var derki?
biz bi patik aldık geçen ikimizde oturduk patikleri sevdik kaç gün :asigim:
insan heves ediyor ya öyle şeymi olur

:oklava::oklava::oklava::oklava:
Ne demek canım onların adetlerine göre bu çocuğa sen sahip olacaksın sen bakacaksın sanki uydurma bir örf-adet adı altında kendilerini rahata ıkartıyorlar ben olsam bu zamana kadar beklemezdim Ocakda bebek geliyormuş çok çok çok az kalmış arkadaşım geç kalmışsınız sen hastane çantanı falan hazırla
Maden alacaklar hadi gidiyoruz alış-verişe dersin sen beğen onlar alsın eşinede sözün geçmiyor başka çözümü yok çünküyasakkelime
Herşey senin ailenle olmaz ki
aaaaa kızdım valla susuyorum ben burada daha da yazmıcammmm:oklava::oklava::oklava:

Back