Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları bebişime hazırlık

selam kızlar artık 4 aylık olduk bebek mağazalarında kendimden geçiyorum:)fakat daha erkenmi bilemiyorum sizce hazırlıklara ne zaman başlamalı??:)

Ben de 19. haftaya giriyorum.15. haftadan beri ufak tefek birşeyler almaya başladım.İlk aldığım şey tırnak makası :)
Annem de nevresim takımı almış.Bence erken değil.Yaşav yavaş halledilmesi lazım.

Yavaş yavaş hoşuna giden birşeyler oldukça al kimseyi dinleme tadını çıkart herşeyi sona bırakırsan koşturmacası çok olur

bence de beğendiğin hoşuna giden şeyler gördüğünde alarak işe başlayabilirsin, ama derinlemesine bi hazırlık için erken bana kalırsa

herkese katılıyorum, hoşunaza giden şeyleri alabilrsiniz yavaş yavaş büyük şeyleride 7 aylık olduğunda almanızı tavsiye ederim.insan heves ediyor sizi anlıyorum ama seçerken kullanışlı olmasına ve mevsimine uygun olmasına dikkat edin sonra pişman olursunuz kullanamazsınız.başımdan geçtiği için sizi uyarmak istedim.allah kucağınızada almayı nasip etsin.

Bende 7aylık olana kadar pek birşey almamıştım 7. Aydan sonra yavaş yavaş almaya başladım hatta dün en son anakucağı ve bebek arabasını da alarak alışverişimi sonlandırdım :) zaten 1 ayda hersey tamamlanıyor hemen hemen.

merhaba hamişler.ben de hazırlıklarını tamamlamış ve artık bebeğini bekleyen bir anne adayı olarak fikirlerimi söyleyim dedim.

ilk öncelikle topiklerde vardır araştırırsanız kullanuşlı olacak olan malzemeler ve ilk aylarda ihtiyaç olacak olan ürünleri listeleyin.sıfr hoşunuza gidiyor diye alışveriş yaparsanız bebek için kullanışı olmayan bir çok ürünü de gereksiz olarak almış olursunuz.

bebeğinizin beklenen doğum tarihine göre hangi mevsime denk düşecekse o mevsime uygun ve ilk üç aya hitap edecek kıyafetler alın.bunlar

çıtçıtlı badiler
patikli altlar
alt ayaklı pijama takınları
ağız mendilleri
hastane çıkışı takımı
bebek battaniyeleri
banyo havlusu takımları
küçük çorap ama fazla olamsın
külotlu çorap 2-3 adet yeter
1-2 adet tulum(0-3 ay)çok olmasın bebekler çabuk büyür ve tulumda ayakları şıkışmaya başlarsa tulumun pek anlamı kalmaz.
0-3 aylık emzik
yenidoğan biberon
yenidoğan bir adet bebek bezi(stok iyi olmuyor bebekler hangi bezde rahat eder bilemiyorsuzuz)
ıslak mendiller(bu da çok olmasın yine bebeğe iyi gelip gelmeyceğini ancak kullanarak anlarsınız)
şampuan,bebek losyonu
pişik kremi
tırnak makası
tarak
ateş ölçer
burun aspratörü
göğüs pompası
bebek kıyafetlerini yıkamak için sabun tozu ya da deterjan
göğüs pedi
aklıma gelenleri yazdım daha vardır en azından hastane için anneye lohusa takımları vs.onlar en sona alınacak şeyler zaten.bir de bebek odası düşünüyorsanız çok geciktirmeden alın çünkü hemen eve ulaşmıyor.ulaşsa dahi eğer benim oda gibi boya kokusu olursa ancak 1-2 ayda geçiyor.nacizane fikirlerimi yazdım umarım işinize yarar

Kızlar bebisinizi görmeye gelicek misafirlerinize özel ikramlarda bulunmak isterseniz seve seve yardımcı olurum.;)uygun fiyata bebek kurabiyesi yapıyorum,ürünlerimin fotograflarına zehra kurabiye dunyası isimli sayfamdan bakabilirsiniz..;)

ben cinsiyeti öğrendikten sonra başladım almaya insan herşeyi almak istiyor şu an bebek arabası büyük beşiği ve dolabı kaldı...zaten küçük beşik aldık bebek doğunca bi süre annemlerde kalacağım için bu büyük parçaları bebek doğduktan sonra almayı düşünüyorum çünkü eve geçene kadar kullanmıcaz her halükarda nette sipariş etsen hemen geliyo:49:

ben hamileliğimi öğrendiğimin ikinci günü , 3 zıbın, 4-5 tane çorap , 1 pijama , 1 tulum almıştım :1::1::1: hiiç tutmayın kendinizi bence çünkü o minik kıyafetleri görünce içi içine sığmıyor insanın, hem zaten bebek ürünlerinin bi kısmı ortak(kız-erkek) kullanılabilinecek türden oluyor:16:

Biz de 14 haftalığız ama başladık bile :)
insan kendini dizginleyemiyor.
Boşver tadını çıkar,kaç kere yaşıycaz ki bu günleri.

kızlar indirimler başladı ben alıyorum yavaş yavaş.mesela yarın mothercarede yarına özel yüzde elli indirim var.kaçırmayın derim.c&a mağazasında da çok kaliteli ve uygun bebek ürünleri var gitmişken oraya da bakın derim.

24.haftadan sonra başlamak en iyisi diyorlar ama sona da kalmamk lazım çünkü gezmeye hal kalmıyormuş. Ben ufak tefek, indirimde gördüğüm şeylerden aldım. Diğerlerini 7.ayımda alacağım inşallah.

Merhabalar,

Bizdede annem hazırlıklarına başladı, Kızıma çeyiz yapıcam diye havlu aldı pikelik kumaş aldı Battaniyelik kuaş aldı , Onlarla oyalanıyor ,:))
Bense annesi olarak henüz 3 parça bişey aldım prensesime İnternetten alışveirş yapmıştım, çoğunu iade ettim çünkü çok küçük geldi yenidoğan boylar ama en beğendiğim 3 tanesini ayırdım,

Yavaş yavaşta travel sistem arabalara bakmaya başladım. Odayı boyayacak eşim sonra odasına bir beşik ve şifoner bakarız, 30.haftadan sonra hızlanırız inşallah,

İstanbulda Havuzlu han var bileniniz var mı? Orada herşey mevcut. Kaliteleri bilmiyorum ama ilk 3 ay zaten çok çabuk büyüyeceği için kıyafette abartmıcam.

Back