• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebişimde doğuştan lenfanjiom

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Lebiss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
51
0
86
41
İstanbul
slm arkadaşlar benim bebeğim 5 aylık ve doğuştan lenfanjiom rahatsızlığı var buna bağlı solunum sıkıntısı olduğu için boğazından delik açtılar ve oradan nefes alıyor.bebeğimin lenfanjiomu sağ yanakta daha daha belirgin olmak üzere sol yanağa kadar uzanıyor,doktorlar kendi kendine geçecek bekleyin dediler ama ben beklemekten sıkldım...çevrenizde hiç böyle bir rahatsızlık duydunuzmu?duyan bilen varsa tedavi yöntemini yazsın lütfen ben bitkisel çaylar kullanmayıda düşünüyorum ama kötü yönde etkilenmesindende korkuyorummm...yorumlarınızı bekliyorummm

canım ilk önce çok geçmiş olsun.rabbim mis kokulu bebeğine tez zamanda acil şifalar versin.biraz bilgi toplamaya çalıştım.bu hastalık genelde dudak ve dilde görülüyormuş.en güzelide hastalık 3 yaşına kadar geriliyormuş.

Lenfanjiomlar konjenital ve gelişimsel olaylardır ve cerrahı şaşırtabilirler. Fetal anjiogenesisteki lenfatik vazoformatif dokuların aşırı gelişmesi ile oluşurlar. Lenfanjiomlar 3 şekilde sınıflanabilir.

1.Lenfanjioma simpleks

2.Lenfanjioma kavernosus

3.Kistik higroma

L.Simpleks tek veya grup halinde bulunabilen nadir yüzeyel lezyonlardır. Bu kapiller boyutundaki lezyonlar gri renkli olabilir ve genellikle genital, dudak ve dilde görülürler.

Kavernöz lenfanjiomlar küçük lezyonlardır veya geniş alanları tutabilirler (Makroglossi ve makrochelia yapabilirler.) Bunlar genellikle dilate lenfatik kanallarla karakterize olarak derin dokuları tutar.

Kistik higromalar lenfatiklerin gerçek konjenital malformasyonlarını içerir. Genellikle boyun üst toraks ve groin bölgesinde bulunurlar. Genelde küçük olan bu lezyonlar bazen geniş alanları tutabilir. KH lar tek kompartmanlı veya daha çok multi kompartmanlı olur ve bunların içi berrak sıvı doludur. Lezyonlar doğumda görülebilir ve % 90 olgu ikinci yıl civarında belirginleşir (% 80 i 1 yaş civarı). KH basmakla kaybolmaz. Lenfanjiomlar genellikle kapiller, kavernöz veya kistik sinüsoidlerin bir karışımı halindedir. Sıklıkla büyük kistik alanlar diğer biri ile ilişkili değildir. Onun için eğer aspirasyon ile küçültülmeleri denenecekse herbir kaviteye ayrı ayrı girmek gerekir.

Lenfanjiomlarda eşit seks dağılımı vardır ve ailesel bir yatkınlık sözkonusu değildir.

Birkısım yazarlar pür lenfanjiomların regresyona uğradığını diğerleri ise bunun olmadığını ve cerrahi girişimin şart olduğunu iddia etmişlerdir. Grabb % 5 yaş civarında tam involüsyonu % 41 ve kısmi involüsyonu % 29 olarak saptamıştır. Değişik oranlara rağmen Grabb 20 yaşa kadar % 15-70 involüsyon olduğunu bildirmiştir.

TEDAVİ

Beş yaşa kadar birçokları gerilediği için tedavi konservatif olmalıdır. Nadiren bir kistik higroma hava yolunu engelleyebilir ve acil girişim gerekebilir.

Grabb genel olarak lenfanjiomların ve kistik higromaların tedavisinde:1.Ekspektant tedavi kuraldır. 2.Geçici büyüme cerrahi için bir zorlama yapmamalıdır. 3. Üç yaşa kadar gerilemeyen lenfanjiom için birkaç seanslı kısmi eksizyon (önemli yapıları koruyarak) önemli fonksiyonel ve kozmetik sonuçlar yaratabilir. Bunlar malign lezyonlar olmadığı için radikal cerrahi gerekmez. Parça parça küçük eksizyonlar tercih edilmelidir. 4.Residual skar kabul edilebilirse küçük lezyonlar için cerrahi eksizyon endikedir. 5.Emniyetli olarak eksize edilemeyecek olan kistler marsupialize edilebilir birkaç direnle drene edilip baskı uygulanabilir veya aspire edilebilir. 6.Radyasyon, skleroze edici ajanlar ve steroid tedavisi ikna edici sonuç vermez.

bebişin çoookkk tatlı yaa :nazar:yerim onu ben benim yerime kocaman öp...Şenizbu arada güzel haberlerini bekliyorum:1hug:

Allah şifa versin bilgim yok ama üzüldüm..İşallah düzelir..

teşekkür ederim arkadaşlar,ben internetten vs çok araştırdım çok doktorlara götürdüm ama doktorlar uğraşmak istemiyor çünkü hakikaten çok uğraş gerektiren bir tedavi,o nedenle başından geçen duyan varmı diye sordum,inşallah hepimizin dualarıyla Rabbim tedavi vs gerek kalmadan iyi eder yavrumu,tekrar teşekkür edeim arkadaşlar

cok gecmiş olsun allah şifalar versin gecer inşallah seninle duydum duadan başka yardımımız pek az galiba güzelim alllah sanada kolaylık versin geciyormuş ya bundan güzel avuntuda olmasa gerek sana...

cok gecmiş olsun allah şifalar versin gecer inşallah seninle duydum duadan başka yardımımız pek az galiba güzelim alllah sanada kolaylık versin geciyormuş ya bundan güzel avuntuda olmasa gerek sana...

önemli olanda dularınız zaten teşekkür ederim..

müjde:ilk önce ilgin için teşekkür ederim.bebeğimin yüzünde tuzla biber gibi karışıkmış kistler bu nedenle ayrılması zor ve sinir damarlarına komşuluk yapıyormuş gittiğimiz ünivrsite hastanesinde 2 bölüm bizi birbiri arasında süründürdü o ona gidin diyor öbürü yok ona gidin diyor çocuk oyuncağına döndü,şuan başka bir hastanede hemotoloji bölümğnde yatıyoruz bebeğimle alakasız ama kemoterapi ilaı yapıyor dr faydası oluyormuş.ama bildiğin iyi bir dr varsa ona giderim...teşekkür ederim..

çok büyük geçmiş olsun cnm inş yakın zamanda iyileşir bebişin çok şeker maşallah...

teşekkür ederim arkadaşlar,uzun zamandır dilinin altındaki kistlerden lazer tedavisi görüyor oğlum.tam herşey yolunda giderken yüzünde bir kist daha çıktı,bir süre dr izlemeye aldı boyutunda değişiklik olacakmı die takipteyiz,rahat bi nefes almışken başa döndük,bu kadarıda kesinlikle bi imtihan diyip isyan etmiyorum,Allah'ım benim yavruma şifa verecek biliyorummm........

sizin bebeğin son durumu nedir? bizim de sizinkinin aynısı 5 kez bleomisin uygulandı. bariz bir inme yok ama kistlerin içinde iyileşme olduğu söyleniyor.dil altındada var.dün oraya yapıldı. çok şişti inşallah iner.siz çözüm bulabildiyseniz yardımınızı bekliyoruz.

annesi

slm datuna biz şuan tedavi görüyoruz bunların açıklamalarını yapıcam sana fakat mümkünse msn den görüşelim daha iyi anlatabileceğimi düşünüyorum sana özelden msn adresimi gönderiyorum eklersen sevinirim geçmiş olsun hoşçakal

Bizim de kızımız da boyunda lenfanjiom var. Doğumdan 15-20 dk sonra oldu. Tecrübelerinizden istifade etmek isterim. Nereyi, hangi tedaviyi önerirsiniz?
Tv de bu rahatsızlık için yoğurt otunun demlenmiş suyu ve çörekotu yağı tavsiye ediliyor. Bilginize.
Allah şifa versin. Selamlar

Back
X