• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebime bu sütü içirmeli miyim?

eylulfirtinasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2020
33
3
1
39
Arkadaşlar merhaba.
Bebeğim 14 aylık.ben bulunduğum yeirn köyünde yaşayan bir bayandan süt alıyorum daha doğrusu oğlu getiriyor sütü.ben de bu sütü bebeğime içiriyorum.bugün 10 kilo aldım ki yarısıno peynir yapayım.sütü süzerken süzeğin üstünde kaymağımsı bir tabak birikti parmağımla ezince terayağı gibiydi.daha önce böyle olmamıştı?
Bir de süt ekşimsi kokuyordu.ayrıca kaynamaya başladığında böyle nokta nokta pütürlükler oluştu ama süt asla kesilmedi.
Ya internette araştırıyorum açık sütler kesilmesin diye içine bir sürü kimyasal katıyorlarmış.ben hep doğaldan yanayım.ama doğal olsun diye de zehir içiriyorsam bebeğime kahrolurum.
Sütün içine bozulmasın diye kimyasal attıysalar nasıl anşayabilirim dostlar?sizler sütü nerden alıyor nasıl yapıyorsunuz?

Ben de açık süt alıyorum ama hiç şahit olmadım öyle tabaka görmedim. Bence sen onun tamamını peynir ve tereyağı yapıp buzluğa kaldır. Tekrar alana kadar marketten günlük süt , bulamazsan normal süt al

Ben de açık süt alıyorum ama hiç şahit olmadım öyle tabaka görmedim. Bence sen onun tamamını peynir ve tereyağı yapıp buzluğa kaldır. Tekrar alana kadar marketten günlük süt , bulamazsan normal süt al
Ama içine kimyasal bişeyler attılarsa bozulmasın diye peynir ve tereyağa da geçmez mi?yoğurt da yapmayı düşünüyordum

biz bitki bazli sute gectik, daha rahatiz.

Sanirim yogurdunu yapip yiyebilirsiniz ama sut olarak tuketmeyin, sut cok kolay bozulur, havalar da isinmaya basladigi icin cok dikkat etmek gerekir.

Bu dönemde açık süte pek güvenmeyin derim . Bebeğiniz de henüz 14 aylıkmış çok fazla bir süt ihtiyacı yoktur . Çok içmek isterse kutu süt alın açıkta süte bu ara yanaşmayın

İçine bişey kattilarsa anlamanız pek mümkün degil malesef.
En doğalı kırmızı Kapaklı cam şişe de organik bir süt var ya, isim vermeyim ondan alın.
Sipariş hattı da var onun.

Televizyonda izlemiştim hocanın biri korona zamanı açık süt alıp kullanmayın, bu süreçte öyle bir riske girmeyin demişti.

Ben tire sütün kiloluk günlük sütlerinden alıyorum. Annem onlarla yoğurt mayalıo falan.Tavsiye ederim.

Back
X