Çocuk Hastalıkları Bebğimin kaka sorunu

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bebeğiniz ek gıdalara başlamış,akşamları meyve yada lifli sebzelerin püreleri verin,1 su bardağından biraz fazla suda 8-10 adet kuru kayısı kaynatır bunun suyunu verirseniz işe yarar sanırım,birde karnına bebe yağıyla masaj yapıp bebeğinizin bacaklarını karnına doğru itin sonra tekrar düz konuma getirin,bu egzersiz hareketini bebeğiniz kaka yapma ihtiyacı duyduğu zamanlar tekrar tekrar yaparsanız belki bir faydası olur,acil şifalar dilerim.

bebeklerde belli bir dönem kabızlık oluyor. her anne bundan şikayetçi. drlarda bi alem felaket tellalı gibiler. insanı strese sokmaktan bişey değil.erik marmelatı çok güzel çalıştırıyo barsakları.benim kızım kabız olduğunda küçük bir kase yediriyorum.akşamına çok rahat yapıyo.

benimkide pek sevmiyodu ama bebe bisküvisi 2 tane koyunca tatlı oluyo ozaman seviyor.bide elmayı havuçu haşlayıp çatalla eziyorum üzerine yoğurt meyveli oluyor dene istersen belki sever.tekrar geçmiş olsun canım.

bende konu açacaktım açılmış zaten
kızımın kakasını 2 defadır 10 gün arayla lavmanla yaptırabiliyoruz
10 gün yapmadı düşünün karnı şişti huzursuz
ilk lAvmanı dr hastanede yaptırdı 10 gün sonra yine yapmayınca evde biz yaptık
poposunu uyardık yok
fitilin bile faydası olmadı
vermediğim lifli gıda kalmadı
kayısı püresi keten tohumu sebze çorbaları..şimdi 3.gün yine yapmadı
bağırsak tembelleşti galiba(((((((((((

makbercim merhaba nasılsın iyi misin gerçi bir sürü sıkıntı oluyor bu beklerler ama inşallah Allah daha beterlerini yaşatmasın benim kızlarda da yeni doğduklarında vardı 4-5 günü buluyodu ben de dediklerini denedim ama hiç biri fayda etmiyodu fitili de çok vermek istemiyodum sonra bi doktor badem yağı dedi denedim gerçekten iyi geliyor bunun haricinde ek gıdalara geçmiş nasıl olsa kuru kayısıyı denedim mi hani şu güneşte kurumuş olanlar varya onu sıcak suya koy yumşayınca blendar la ezip ver canım bir de armut da iyi geliyor bisküviyle verebilirsin

badem yağını içiriyormusunuz? tatlı badem yağımı? benim kızımda kabız herşeyi denedik birde badem yağını deneyelim.

badem yağını içiriyormusunuz? tatlı badem yağımı? benim kızımda kabız herşeyi denedik birde badem yağını deneyelim.

evet canım içiriyorum hani şu bildiğimiz badem yapı tatlısını acısını bilmiyorum eczaneden alıyodum halimeyken falan karnımıza da sürüyoduk ya o ben başka çeşidine raslamadım

makbuşum çok geçmiş olsun canım rabbim minik yegenimize şifa versin .. herkes gibi ilk üç ay benim kızdada sorun oldu 5 yada 6 gün yapamadıgı olmuştu zeytinyagı ile ppoposunu uyarıyorduk bide günde iki çay kaşıgı zeytinyagı içiriyodum has olucak ama..bide kk da bi arkadaş var onun oglunun da bagırsak sorunu vardı bi ilaç ismi söyledi bio gaia die bi ilaç sindirimide düzenliyormuş o arkdaş bana tavsiye etmişti ama bizim kızın sorunu geçer gibi oldu almadım istersen bi araştır canım geçmiş olsun

teşekkürler yorumunuz için kayısıyı dediğiniz gibi kullanıyorum
sağol canım erik marmlatınıda denerim..
benimkide pek sevmiyodu ama bebe bisküvisi 2 tane koyunca tatlı oluyo ozaman seviyor.bide elmayı havuçu haşlayıp çatalla eziyorum üzerine yoğurt meyveli oluyor dene istersen belki sever.tekrar geçmiş olsun canım.
bebe bisküvisini doktorlar tavsiye etmiyor canım kabızlığı arttırıyormuş
canım sanada geçmiş olsun burdaki tavsiyeleri uygulayabilirsin ayrıca benim kullandığım osmalak şurbuda deneyebilirsin..ben sabah akşam 1 kaşık veriyorum maşallah hiç zorlanmadan yapıyor artık kakasını.hatta dün öyle yaptıki 2 defa baştan aşağıya üstünü değiştirmek zorunda kaldım.inşallah hep böyle devam eder.tekrar geçmiş olsun
canım sağol valla selin kakasını yaptığında iyi oluyorum ama acı çekinc kötü.sende çekmişsin ama atlatmışlar çok şükür.badem yağını yazını okur okumaz aldım ama her gün vermiyorum bahsttiğim şurupla idare ediyorum çok sağol düşünüp yazdığın için senide bebişleride öpüyorum canım
amin bitanem çok sağol dediğin ilacı bi araştırırım canım..bu arada sanada geçmiş olsun gökçemiz hasta olmuş kıyamam ona Allah şifa versin bitanem öpüyorum ikinizide

araştır makbuşum şifa olur inş yegenimize ..gökçe daha ii şimdi inş daha ii olur kib

maşallah hiç zorlanmadan yapıyor artık kakasını.hatta dün öyle yaptıki 2 defa baştan aşağıya üstünü değiştirmek zorunda kaldım.inşallah hep böyle devam eder.

çok sevindim... ameliyat falan neydi o öyle... gerek yok işte... yapıyo kakasını çok şükür. yavaş yavaş düzne girecektir. tekrar geçmiş olsun.

çok sevindim... ameliyat falan neydi o öyle... gerek yok işte... yapıyo kakasını çok şükür. yavaş yavaş düzne girecektir. tekrar geçmiş olsun.
sağol canım ya böyle bişeye sevineceğim hiç aklıma gelmezdi :)) inşallah dediğin gibi yavaş yavaş düzene girer

Son düzenleme:
sağol canım ya böyle bişeye sevineceğim hiç aklıma gelmezdi :)) inşallah dediğin gibi yavaş yavaş düzene girer

geçmiş olsun canım inan çok sevindim,böyle bir durumu yaşayan birisi olarak senin ne kadar sevindiğini çok iyi tahmin edebiliyorum.bizde bile hala var o sevinmeler,oğlum 5 aylık oldu kaka yapınca hala seviniyorum :)

biz çok çektik kabızlıktan hala ara ara tekrarlıyor...çok farklı tedaviler ilaçlar denedik ama...en önemlisi eğer bebek emiyorsa annenin durumu eğer sizde de kabızlık problemi varsa önce kendi sorununuzu çözün (ki bizde durum böyleydi)...sindirim için gerekli enzimler anne sütünden geçer bebeğe eğer yeterli değilse sorun devam edeceketir...
arkadaşların yazdığı gliserin fitili çok etkili uzun süreli kabızlık durumlarında rahatlatmak için kullanın ama sık olmasın barsakta tembelliğe neden olur...fitilsiz yapamz hale gelebilir.
duphalac şurup ya da debridat kullanılabilir ama tabi doktor tavsiyesiyle...biz de bunlar çok işe yaramamıştı bizi asıl kurtaran osmolak şurup oldu..içerikleri aynı aslında ama bu şurup çok iyi geldi kızıma...
ve sert kaka yapıyorsa muhakkak poposunda sıyrıklar olmuştur...canı yandığı için kaka yapamayacak ve kabızlık devam edecektir...saf zeytin yağı sürün..ya da doktorunuzun tavsiye deceği pomatları...

inşallah kısa sürede geçer...benim kızım da bir ara 15 gün yapmamıştı...uzun süreli kabızlık olabiliyor ama durumu kronikleşmeden çözmek lazım.
siz de bol su ve kayısı kompostosu tüketin...

inşallah yardımcı olabilmişimdir..geçmiş olsun...

az önce başka bir başlıkta yazdıklarım umarım size de yardımcı olur...
benim kızım neredeyse 1 yaşında olacak ben de her gün kaka yapınca seviniyorum...ilk zamanlar bayram havası olurdu evde

merhaba arkadaşlar,
bahsetmiş olduğunuz hastalığın teşhisi biyopsi ile yeğenime konuldu.bu hastalığı geçirmiş olan ve ameliyatı yaşamış olan herkesten acil yardım ve destek bekliyorum.
nolur yardımcı olun

40 Günlük kızım kendi kendine kaka yapmıyor.Çocuk cerrahına gittik.Anüs deliğinin küçük olduğunu,kaka yapmak için kullandığı kasların henüz çalışmadığını söyledi.Anüsüne masaj yapmamı ve fitil kullanmamızı söyledi.Yapıyorum söylediklerini ancak hem sürekli parmağımla ve yağ ile masaj yaptığım için tahriş etmekten korkuyorum hem de kaka yapamamak gaz sancısı da yapıyor.Bu da sürekli ağlamasına sebep oluyor.Bu konuda fikir verebilecek olan varsa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar herkesin sorunu düzelmiştir umarım benim bebeğimdenkakadınındesteksiz yaoamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…