cevabın için teşekkür ediyorum..zaten korkumdan fazla bişey yediremiyorum.ama aç kalmasından da korkuyorum sürkli hareket halinde çok çabuk acıkıyor emmeklede doymuyor.hep sıvı şeyler veriyorum.poposuna kndi yağından sürüyordum ama bundan sonra zeytin yağıda sürerim.ayrıca ameliyat konusunda da kesin kararlıyım kabul etmicem zaten bende dayanamamayy yawrum daha çok küçük benim kızım da ek gıdaya geçince öyle oldu valla dayanamayıp bıraktım ek gıdayı çok az az verdim bianda yüklenmeyin anam bebelere yaa ben de 6 aylık olana kadar bişiy vermedim tek beni emdi ay şu doktorlar dsa hemen ek gıda dört aydan sonra ya her çocuk bi degil allah korusun arkasını çatlatırsan artık düzeltemezsin onu bak söyleyim sana bebegine zeytin yagıyla karınna poposuna hep masaj yap popoya sürkü yırtılma olmasın bide bepantan sür anam çok geçmiş olsunda ameliyat etirme yaa
geçmiş olsun. benim kızım da kaka yapamama sorununu 3 ay kadar çekti. hep ben yaptırıyordum. derecenin ucuyla uyarıyordum. alışkanlık yapar diye korkuyorduk ama sonra kendisi yapmaya başladı. zeytin yağı çok faydalı bence. düzenli olarak kullanmaaya başladım. rahatlattığını düşünüyorum. mamasına çorbalarına hep koyuyorum ama sen sadece bir çay kaşığı mı kullanıyorsun. az olabilir. çok fazla değilde biraz daha arttırmalısın bence. ek gıdalara geçişten önce biz sorunu yaşadık. sütüm kesildikten sonra conformil özellikle kullandık. ben her mamasına yarım ml. zeytinyağı koyuyorum. çorbalarına da mutlaka koyuyorum..popo deliğine mutlaka anestol koyuyorum. kaka yaparken ağrısını rahatlatsı diye... bir de ek gıdaya yeni başlarken çok yüklenmeyin bence... yavaş yavaş miktarlar artmalı. beek ne kadar aıyorsa o kadar... o reddeince tamam olmalı... tekrar geçiş olsun...
canım aynı sorun bende de vardı,oğlum 55 gün hastanede yattı kaka yapamamaktan dolayı,erken doğmuştu 33 haftalık,erken doğuma bağlı bağırsak yetmezliği dendi önce,sonra megakolon olabilir dedi doktor yani senin dediğin şey,bağırsakta sinir eksikliği,kolonoskopi,ilaçlı film vs.. yapılmadık şey kalmadı,çok şükür hiçbir şey çıkmadı oğlumda,sonunda geçici megakolon dediler yani bazı bebekler doğuştan bağırsak sinirleri eksik doğarlarmış,zamanla büyüdükçe sinirler de çoğalırmış.yine de biyopsi yapalım emin olalım dedi bir prof. kabul etmedik biz.çok şükür şimdi günde 1-2 defa yapıyor.4.aya kadar sorun yaşadık ama,bazen lavmanla yaptırdık bazen kendi yaptı.şimdi 5 aylık Allahıma çok şükür kendisi yapabiliyor.size tavsiyem bir doktorun teşhisiyle çocuğunuzu ameliyata girdirmeyin,proflara felan götürün,oğlumla 4 doktor ilgilendi o süreçte.bağırsak ameliyatı hem zor bir ameliyat,biliyorsunuzdur belki o ameliyat 3 aşamada gerçekleşiyor,önce bağırsağın çalışmayan kısmı kesiliyor,bağırsak karın boşluğuna yani vücudun dışına çıkarılıyor,3-4 ay öylece kalıyor,sonra iç kısma yerleştiriliyor,1-2 ay sonra da diğer bağırsaklarla birleştiriliyor,yani en azından 6-7 aylık bir süreç.biz bu konuyu çok araştırmıştık o yüzden biliyorum.hem yazık yavruna,başka doktora götürün,hemen karar vermeyin ameliyata.Allah yardımcınız olsun...Kızımın yaklaşık 2 aydır kaka sorunu var.Yardımsız kakasını yapamıyor.Bi ara doktor tavsiyesi ile fitil kullandım ama belli bir süre sonra kanlı kaka yapmaya başladı fitili bıraktık.Ben kulak çubuğuyla uyararak yaptırabiliyorum.Yavrum kendisini çok zorluyor.Defalarca doktora götürdüm bi sıkıntı yok dediler.Ama o yapamayınca çığlık çığlığa ağlıyor.Ek gıdalara geçtik sebze çorbası yoğurt meyve veriyorum hatta hergün 1 çay kaşığı zeytin yağı içiriyorum ama yine başarısız.Bugün çocuk cerrahına götürdüm doktor bağırsaklarda bazen sinir eksikliği olduğunu onun da kaka yapmayı zorlaştırdığını söyledi.Hemen yatış verdi ilaçlı film çekilicek tahminim çıkarsa ameliyata alıcaz dedi.Ben şok oldum daha kızım 6 aylık.Ameliyatta 25 cm bağırsağından kesileceğini söyledi.Kabul etmedim ameliyatı.Bu arada belirttiğim gibi yardımlada olsa kendisi yapabiliyor.Doktorun dediği sinir eksikliğinde hiç yapamazmış.Bu konuda bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum.Kafam çok karışık ameliyata karşıyım bu durum kendiliğinden düzelirmi?Başından böyle bişey gçen yada çevresinden bu konu hakkında herhangi birşey duyn varmı?Hepinizden akıl istiyorum hanımlar...
sağol canım tavsiyelerin için bende dediğin gibi çorbasına ve mamalarına zeytnyağı koyuyorum ek gıdalarda belli bir beslenme programımız var onun yiyebileceği kadar az az veriyorum özellikle de meyve suları kendim hazırlayıp veriyorum.geçmiş olsun. benim kızım da kaka yapamama sorununu 3 ay kadar çekti. hep ben yaptırıyordum. derecenin ucuyla uyarıyordum. alışkanlık yapar diye korkuyorduk ama sonra kendisi yapmaya başladı. zeytin yağı çok faydalı bence. düzenli olarak kullanmaaya başladım. rahatlattığını düşünüyorum. mamasına çorbalarına hep koyuyorum ama sen sadece bir çay kaşığı mı kullanıyorsun. az olabilir. çok fazla değilde biraz daha arttırmalısın bence. ek gıdalara geçişten önce biz sorunu yaşadık. sütüm kesildikten sonra conformil özellikle kullandık. ben her mamasına yarım ml. zeytinyağı koyuyorum. çorbalarına da mutlaka koyuyorum..popo deliğine mutlaka anestol koyuyorum. kaka yaparken ağrısını rahatlatsı diye... bir de ek gıdaya yeni başlarken çok yüklenmeyin bence... yavaş yavaş miktarlar artmalı. beek ne kadar aıyorsa o kadar... o reddeince tamam olmalı... tekrar geçiş olsun...
amin canım çok sağol inşallah dediğin gibi olurgeçmiş olsun allah şifa versin
bencede zeytinyağını 1 tatlı kaşığına artır canım benim oğlumda ek gıdaya geçince böyle oldu fitille yaptırıyordum inşallah ameliyata gerek almazda geçer
sanada çok gçmiş olsun yavrum daha küçücükken neler çekmiş.amliyat konusunda zaten kesin kararlıyım yaptırmıcam.çocuk gastroenterolojisi uzmanı prof. doktor buldum en kısa zamanda onada göstericemcanım aynı sorun bende de vardı,oğlum 55 gün hastanede yattı kaka yapamamaktan dolayı,erken doğmuştu 33 haftalık,erken doğuma bağlı bağırsak yetmezliği dendi önce,sonra megakolon olabilir dedi doktor yani senin dediğin şey,bağırsakta sinir eksikliği,kolonoskopi,ilaçlı film vs.. yapılmadık şey kalmadı,çok şükür hiçbir şey çıkmadı oğlumda,sonunda geçici megakolon dediler yani bazı bebekler doğuştan bağırsak sinirleri eksik doğarlarmış,zamanla büyüdükçe sinirler de çoğalırmış.yine de biyopsi yapalım emin olalım dedi bir prof. kabul etmedik biz.çok şükür şimdi günde 1-2 defa yapıyor.4.aya kadar sorun yaşadık ama,bazen lavmanla yaptırdık bazen kendi yaptı.şimdi 5 aylık Allahıma çok şükür kendisi yapabiliyor.size tavsiyem bir doktorun teşhisiyle çocuğunuzu ameliyata girdirmeyin,proflara felan götürün,oğlumla 4 doktor ilgilendi o süreçte.bağırsak ameliyatı hem zor bir ameliyat,biliyorsunuzdur belki o ameliyat 3 aşamada gerçekleşiyor,önce bağırsağın çalışmayan kısmı kesiliyor,bağırsak karın boşluğuna yani vücudun dışına çıkarılıyor,3-4 ay öylece kalıyor,sonra iç kısma yerleştiriliyor,1-2 ay sonra da diğer bağırsaklarla birleştiriliyor,yani en azından 6-7 aylık bir süreç.biz bu konuyu çok araştırmıştık o yüzden biliyorum.hem yazık yavruna,başka doktora götürün,hemen karar vermeyin ameliyata.Allah yardımcınız olsun...
amin canım sağol aslında sorun kabızlık değil kakası normal katı değil ama yaparken zorlanıyor işte.Ayy canm çok üzüldüm ):
ama anlamıyorum bu işlerde eğer kabızsa yağ içir bana 3 sene önce öle yapmışlardı :18:
inş. çabukcak iğleşiiR
ALLAH ŞİFASINI VERSİN..
işte bizim yaşadığımız şeyde aynı ve aynen dediklerini yapıyorum yoksa ağlamasına dayanılmıyorbağırsak tembelliği bu... o yüzden sabır gerek. yapmak istediği zaman çığlıkları basar ama yapamz. dotor 3-4 gün bekle derdi ama nafile kızım hergün kıyameti koparıyordu ben de yaptırıyordum. bence de ameliyt falan düşünme. zamanla düzelecektir. kendisi yapsın diye bi saate kadar bekle olmuyorsa yaptır. onun o acıyı çekmesi çok kötü...
Kızımın yaklaşık 2 aydır kaka sorunu var.Yardımsız kakasını yapamıyor.Bi ara doktor tavsiyesi ile fitil kullandım ama belli bir süre sonra kanlı kaka yapmaya başladı fitili bıraktık.Ben kulak çubuğuyla uyararak yaptırabiliyorum.Yavrum kendisini çok zorluyor.Defalarca doktora götürdüm bi sıkıntı yok dediler.Ama o yapamayınca çığlık çığlığa ağlıyor.Ek gıdalara geçtik sebze çorbası yoğurt meyve veriyorum hatta hergün 1 çay kaşığı zeytin yağı içiriyorum ama yine başarısız.Bugün çocuk cerrahına götürdüm doktor bağırsaklarda bazen sinir eksikliği olduğunu onun da kaka yapmayı zorlaştırdığını söyledi.Hemen yatış verdi ilaçlı film çekilicek tahminim çıkarsa ameliyata alıcaz dedi.Ben şok oldum daha kızım 6 aylık.Ameliyatta 25 cm bağırsağından kesileceğini söyledi.Kabul etmedim ameliyatı.Bu arada belirttiğim gibi yardımlada olsa kendisi yapabiliyor.Doktorun dediği sinir eksikliğinde hiç yapamazmış.Bu konuda bilgisi olan herkesten yardım bekliyorum.Kafam çok karışık ameliyata karşıyım bu durum kendiliğinden düzelirmi?Başından böyle bişey gçen yada çevresinden bu konu hakkında herhangi birşey duyn varmı?Hepinizden akıl istiyorum hanımlar...
evet rektal uyarıyla ve bağırsak düzenleyici şurupla yapabiliyor yapıyorhirschsprung hastalığı sanırsam doktorun bahsettiği hastalık.
yalnız onda da hiç yapamama oluyo ama rektal uyarıdan sonra yapabiliyor bu çocuklar da ..
amin canım benim inşallahinşallah bebeğin bu durumu atlatacak. acı çekmesine izin verme. istediği zaman yaptır. bağırsakları çalışmaya başlayınca kendisi bir gün o müthiş kokuyla beraber yapacaktır.
sağol canım..bizim kızda aksine yoğurt sevmiyor yediremiyorum..sen nasıl veriyorsun benimki reddediyor kaşığı görür görmez çeviriyor kafasınıgeçmiş olsun canım benim oğlumda ek gıdada aynı oldu ama zorlanıyor yaparken bide yoğurt denesen uyumadan 2 saat önce ben öyle denedim düzeldi çok şükür yoğurt yemezse yine kabız oluyor akşam uyumadan önce en az bir hafta dene belki faydası olur.
sağol canım eğer balık için erken değilse tarifii deneyeceğim.sanada büyük geçmiş olsun senin durumun daha zor.kanlı yapıyor demişsin bir ara benim kızımda kanlı yaptı ama doktor herhangi bişey dememişti muhtemelen içerde katılaştığı için çıkarken kanatıyordur.dilerim kötü bişey çıkmazgeçmiş olsun canım,bende aynı sorunları yaşadım hala yaşıyorum bebeğim 8. ayına girecek sürekli kabız çok az az ve taş gibi dışkı atıyo.dr bana bepanten ile anestol pomadı fındık büyüklüğünde karıştır bi kulak çubuğuyla makatına itmeye çalış yırtılma ve ağrısını önler dedi yaptım gerçekten işe yaradı 5-10 dk sonrada kakasını yapıyodu biara kendisi yapmaya başladı çok iyi gidiyodu bende bıraktım son iki haftadır tekrar başladı fitil verdim canını yakmasın diye fitili inceltiyorum ve yarısınıda kesiyorum yaptı ama 2 gündür dışkısı kanlı çok korkuyorum bi sorunmu var diye p.tesiyi bekliyemiyorum.ama bazen balık çorbası yapıyorum bağırsakları yumuşuyo heralde yedikten sonra yarım saat 1 saat içerisinde kakasını çok kolay yapıyo tarifini vereyim belki denemek istersin,kibrit kutusundan biraz daha büyük bir parça levrek balığını küçük bir kasenin içine koyup buharda pişiriyorum, ayrı bir tencerede 1 küçük patates ve 1 havucu iyice yıkayıp soymadan haşlıyorum, balığı ince ince tiftikliyorum sonra kasede birikmiş su ile birlikte tencereye döküp üstüne 1 bardak su bir yemek kaşığı temiz bir mendilin içinde kavanozla ezerek küçük parçalar haline getirdiğim tel şehriyeden koyuyorum şehriyeler şişmeye başlayınca iri doğranmış havuç ve patatesleri atıyorum yedirirken havuç ve patatesleri vermiyorum ama tadı güzel ve besleyici umarım senin bebeğinede yarar.