arkadaslar bebeqım 2 qunluk henuz 2.5 kq doqdu ama sureklı uyuyor uyandırmak bazen saatlerı alıyo emzırıyorum arada alıyo cok az emıp bırakıyor doktor arada aptamıl 1 ver dedı suan sutum tam anlamıyla gelmıs deqıl bende acmı acaba neden uyanmıyor dıye 2 qundur delırıcem nerdeyse sabaha kadar uyumadım basında bekledım sızce napabılırım...??
cnm bnım kızınmda dogdugunda o kadar cok uyuyordukı uyandıramıyordukebeler uyanmayınca mama vermısler hastanede sonra kusmus bebegım dr.bır guzel azarlamıs onları mama verdıklerı ıcın uyuması normal yenıdoganlar 18 saate kadar uyayabılırmıs endıselenme derım sen uyusada sık sık kaldır emzır.. daha mınıck annesı ogrenecek emmeyı..senı dr.a sasırdım 2 gunluk bebege mama mı basla dedı bence baslama derım burdakı bı cok annede baaslama dıyecektır ılerleyen zamanlarda sutun olmaassa tabı verırsın ama suan cok kucuk sezeryan yaptıysan sutun hemen gelmeyebılır sen sık sık emzırkı sutun cogalsın gunde 3lt+ su ıc..uyanmassa burnunu hafıfce sıkabılır yada yuzunu oksayabılır ayakkalarını gıdıklayabılırsın
arkadaslar bebeqım 2 qunluk henuz 2.5 kq doqdu ama sureklı uyuyor uyandırmak bazen saatlerı alıyo emzırıyorum arada alıyo cok az emıp bırakıyor doktor arada aptamıl 1 ver dedı suan sutum tam anlamıyla gelmıs deqıl bende acmı acaba neden uyanmıyor dıye 2 qundur delırıcem nerdeyse sabaha kadar uyumadım basında bekledım sızce napabılırım...??
bebek aç olunca değil tok olunca uyur canım, 2 günlük bebek zaten uyuyacak korkma, sarılığı yoksa endişelenecek bir durum yok, bebekler sarılık olunca çok uyurlar, eğer sarılıksa bol bol emmesi gerekir atlatabilmesi için, sarılığına baktırın derim ben, ayrıca emzirdikçe gelecek sütün, sen uyusa da 2 saate bir uyandır emzir ki sütün artsın...
ben de çok uyurmuşum..merak edip gitmişler tiroid çıkmış..
git bi baktır..tiroid yenidoğanlarda farkedilemezse ilerde zeka geriliğine bile yol açabilecek bir hastalıktır..
hasdaneden cıkdıqında sarılıqı yokdu yanı doqduqundada yokdu buqun sutume masallah kızlar sakır sakır akıyo kac kere tısort deqısdırdım karnıma doqru bı akıyokı sormayın mamayı kesdım benı emıyo artık alısdı hemen acıkdıqı zaman aqlıyo yarım satte bırde uyandırıp emzırıyorum ıns doyuyodur 1 hafda sonra kontrolumuz var bakalım doktor sutumun yetıp yetmedıqını soyler ıns mama kullan demez ( bu arada normal doqum yapdım
yengemdede aynı şey olmuştu meğer yengemin kullandığı bir ilaç vardı lohusaykende kullanabileceği ama çocuğa uyku yapmış doktora gidince ortaya çıkmıştı.Eğer varsa seninde kullandığın bu tarz bişey ondan kaynaklanıyor olabilir.
bebekler zaten sürekli uyur merak etme. mamaya gelince benim iki yeğenimdede verdik anne sütü yetmeyince ne yapacaksın açmı bırakacaksın çocuğu. sen arada uyandırıp emzirmeye çalış sütün gelmemişse mama yap ver bişey olmaz cnm. daha çok küçük kilosuda az doğmuş yakında düzene girer acıkınca ortalığı yıkar merak etme sen.