Bebek Beslenmesi bebelac gold kullanan arkadaşlar sorum size

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Iccars

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2016
31
9
18 aylık bi oğlum var doktorumuz gece süt içtiği için kansızlık yaptığını ve bebelac gold kullanmamızı tavsiye etti gece doyması açısından ve ben gece yaptgmda hep farkediyorum mama çok köpürüyo normal mi

Çalkalarsan köpürür kaşıkla karıştırman Lazım ben kesinlikle bebelac tavsiye etmem tortulu gibi hiç iyi değil mama markası olarak evolvia en iyisi Yen'i doğan için 6 aya kadar evolvia kullandım 6 aydan sonra SMA kullandım hala da kullanıyorum

18 aydan sonra mama hala veriliyor mu? Gece muhallebisi verip yatırmak daha doğru değil mi?

Bebelac bende kullandım ama tortulu bi mama ve bizde kabızlık yaptı bebeğimde devamlı kustu.ben sma ve aptamil kullanıyorum şu anda memnunum.

Ben hiç mama kullanmadım yeni kullanmaya başladık günde kaç kere mama veriyosunuz

Gerçi benim ikizlerim şu anda iki aylıklar sütom yetmediği için mama veriyorum ama 2bucuk yaşında oğlum var o iki sene emdi onda hiç mama kullanmamıştım.gece emzirmiyorsanız mama verebilirsiniz ama bebelac ben tavsiye etmem

Gerçi benim ikizlerim şu anda iki aylıklar sütom yetmediği için mama veriyorum ama 2bucuk yaşında oğlum var o iki sene emdi onda hiç mama kullanmamıştım.gece emzirmiyorsanız mama verebilirsiniz ama bebelac ben tavsiye etmem
Yeni emmeyi bıraktırmak zorunda kaldım kullandığım ilaçlardan dolayi ilk defa mama kullanıyoruz

Yeni emmeyi bıraktırmak zorunda kaldım kullandığım ilaçlardan dolayi ilk defa mama kullanıyoruz
Geçmiş olsun ama mamayı hiç yemediyse sevmeyebilir oğlum un süt alerjisi vardı doktor sizinkiler gibi tam 18 aylıkken özel mama verdi bize süt ürünleri yemediği için ama biz o mamayı yediremedik hic sevmedi

Geçmiş olsun ama mamayı hiç yemediyse sevmeyebilir oğlum un süt alerjisi vardı doktor sizinkiler gibi tam 18 aylıkken özel mama verdi bize süt ürünleri yemediği için ama biz o mamayı yediremedik hic sevmedi
Mamayı emiyo hiç sıkıntı çıkarmadı ama çok köpürüyo mama bende korktum normal mi diye ama kesinlikle aldığımyorumlardan mamamızı degistirmem gerekiyo

Mamayı emiyo hiç sıkıntı çıkarmadı ama çok köpürüyo mama bende korktum normal mi diye ama kesinlikle aldığımyorumlardan mamamızı degistirmem gerekiyo
Benim çevremdekiler pek tavsiye etmedi ama ben aldım sonra tekrardan aptamil döndüm.zaten doyurmuyo dolayısıyla uyumuyolar da.

Mama olarak sma kullan canım. Yada Pınar'ın devam sütlerini. Ama bunlar yerine muhallebi yapıp yedirsen hem daha daha doyurucu emde besleyici olur

Genelde Aptamil ile bebelac mama kıyaslayanır ve aptamil iyi bebelac kötü diye bahsedilir. İçerik, üretici firma gibi özelliklerini incelememişlerdir muhtemelen böyle düşünenler. İki mamada bildiğim kadarıyla aynı üretici tarafından üretiliyor. İçindekiler kısmını incelerseniz iki mamanın da birebir aynı maddelerden üretildiğini görürsünüz, hiçbir fark olmadan. Şöyle bir durum var yalnız, mesela besin değerlerini incelediğinizde diyelim ki x vitamini aptamilde 178 birimse bebelac ta bu değer 176 dır. Öyle aman aman bir fark yok yani iki mamanın besin değerleri arasında. Peki niye daha pahalı. Marka adı, Aptamilin satış şekli, kutusunun daha özenli olması, bunun maliyeti arttırması buna sebep bence. Bebelac ta mümkün olduğu kadar maliyeti azaltmaya çalışmışlar. Bir de üretim yerleri farklı, mesela aptamil Almanya da üretilmiş, bebelac Polonya da, bu da fiyatı etkiliyordur muhakkak,işçi ücretleri, üretim maliyetleri aynı değildir sonuçta iki ülkede. Bunlar benim gözlemlerim, fikirlerim tabi. Bence markete gittiğinizde iki mamayı da elinize alın ve değerlere bakıp öyle değerlendirin. Fiyata bakıp, aaa bu pahalı o zaman kesin daha iyi deyip, hemen hemen aynı olan ürüne iki katı fazla ücret ödemeyin.

Son düzenleme:
Evolvia sma hipp kullandım yaramadı kabız oldu oğlum sonra similac kullandım kilo aldırdı güzel bir mama ama gaz problemimiz var
Bebelac gold kullandım kabızlığına iyi geldi çünkü probiyotik lif içeriyor
Bide aptamil conformil kullanayım dedim hiçbir halta yaramadı kusması yine oldu içeriğine baktım glikoz şurubu ve nişasta var hadi nişasta mamalarda oluyorda glikoz şurubu nedir yahu.... boşuna paraya yazık oldu bidaha aptamil almam hiçde övüldüğü gibi değil bence

Evolvia sma hipp kullandım yaramadı kabız oldu oğlum sonra similac kullandım kilo aldırdı güzel bir mama ama gaz problemimiz var
Bide aptamil conformil kullanayım dedim hiçbir halta yaramadı kusması yine oldu içeriğine baktım glikoz şurubu ve nişasta var hadi nişasta mamalarda oluyorda glikoz şurubu nedir yahu.... boşuna paraya yazık oldu bidaha aptamil almam hiçde övüldüğü gibi değil bence
Bizdede kabızlık var bende yeni aldım umarım iyi gelir bebelac gold

Ben kısa bir süre verdim conformil, onu sormuştum doktora normal mamalarda değil ama özel mamalarda kullanılması gerekiyor çocuğun karbonhidrat ihtiyacı için demişti. Özel mamaları normal mama gibi düşünme demişti. Şu an normal Aptamili veriyorum bağışıklık için falan da iyi bir mama

X