Bebekten sonra misafir istemiyorum

Merhaba bebegim olduktan sonra misafire ayırcacak vaktim yok eve biri gelicek diye ödüm kopuyor geldiklerinde birşey anlamıyorum bize gelen misafirler cok mızmız çocuk olsa bile herşeyi dört dörtlük beklerler benim gibi olan var mı aranızda
Bende istemiyordum. Ama gelmeyin diyemiyordum.
Sen diyebileceksen eğer söyle. Çok yorgun,uykusuz oluyorum sizi güzel ağırlayamıyorum diye.

Ben de sevmiyorum hele şimdi ikinci bebeğim doğdu ziyarete gelmek isteyen olursa da yok derim. En yakınlarım dışında gerek yok en yakınlarım da benden dört dörtlük hizmet beklemez desteğe gelir zaten

Merhaba bebegim olduktan sonra misafire ayırcacak vaktim yok eve biri gelicek diye ödüm kopuyor geldiklerinde birşey anlamıyorum bize gelen misafirler cok mızmız çocuk olsa bile herşeyi dört dörtlük beklerler benim gibi olan var mı aranızda
Bebegim 10 aylık oldu misafir hala sevmiyorum. Sebebi ise bebegimden dolayi ev temizliğine ve yemek yapmaya vakit ayiramiyorken mısafırlerin hizmet bekliyor olmasi. 2 sebep ise bebegim artık herkesi yabancılıyor sadece anne kucagi istiyor gelen misafirler de ömründe hic bebek görmemişler gibi çocuğu sarsip hirpalayip seviyorlar bebegim de Huzursuzlanip ağlıyor... Onun konforu gelen herkesten daha önemli benim icin ama gelmeyın diyebileceğim kişiler değil 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

E zil çalınca birini beklemıyorsanız açmayın kapıyı ben genelde kameradan bakıyorum site dışında olunca evın ışığını takip etme gibi lüksleri yok arka taraf bloktayım zilin sesimi kısıp gecıp içeri oturuyorum eşim müdehale etmez misafir ağırlamak benım yükümse kararı ben veririm

Ama diyelim ki site kapısı açık girdiler geldiler bina kapısının kamerasından bakıyorum gündüz saatıyse açmıyorum ısıgımı kontrol edemez ,akşam saatıyse de son çare açılıyor o kapı ama şükür kimse aramadan gelmıyor .

Ailelerimiz de bu konuda zaten çok dıkkatlıler asla aramadan gelmezler çat kapı

Sizin böyle kameradan görmek gibi bir durumunuz yoksa beklenen kargo da yoksa hıc açmayın gunduzlerı 🤣🤣çalsın çalsın gitsin
Ama sorun şu ki en yakınlarım diyebildiğiniz kişiler samimiyet ister yanı en yakınım dediğinize de söyleyin canım net olsun tavrınız bebekliyim ve müsait değilim aramadan gelmesin kimse die Watshaptan yada normalden çat kapı gelenlere özellikle mesaj atın herkes bilsin haddini hududunu duracağı yeri
.eşinize de söyleyın habersiz kimseyı kabul etmesin

Bana cat kapı gelen olmaz sınırlar vardır, kv.m ve ailesi titizdir mesela, olaki aynı gün gelmek istediler, yetisemezsem temizlikle falan uğraşmam, söylerim de isteyen istediğini söylesin beni beğenmeyip eleştiren herşeye miymintilanan insan bana gelmesin diye, hiç canım istemezse kv.me söylerim bugün olmaz diye oda zorlamaz sağolsun hemen iptal eder, bugüne kadar da negatif bı yorum duymadım. (Kv üzerinden anlatıyorum çünkü benim burada hiç akrabam yok)

Ben hiç sevemedim misafir ağırlama işini.... Çocuk olduktan sonra ne yapıcam bilmiyorum. Hizmet beklenmesi,evin dört dörtlük olmak zorunda olması beni yoruyor ve geriyor. Eşimin ailesi de çat kapı geliyordu ama zaman içinde oturdu bir şeyler Allahtan. Birde bana tripleniyorlardı çat kapı gelmek bizde normal alış falan diyorlardı. Pardon da zorunda mıyım ya??? Ben kimseye çat kapı gitmiyorum kimse de bana gelmesin.

Bize de hiç misafir gelmez,biz de hiç kimseye gitmeyiz.

Önemli olan çocuktur.

Çocukla beraber misafir ağırlayana çok şaşıyorum. Çok uslu çocukları var demek ki maşallah.

Hele bir yere gitsek ya da biri gelse bizim kız asla uyumaz. Hiç hoşlanmam bu işlerden.

Benim çevremin de çocukları büyük, evleri hep temiz. Misafirliğe gidince 7-8 çeşit ikram yaparlar. Bize gelince mızmız değiller ama ben kendimi kötü ve yetersiz hissetmeye başladım. Biri gelecek diye aklım çıkıyor

Bebeğiniz küçükse misafir almayın ya da size rahatsız hissettirenleri kabul etmeyin. Şahsen çocuklu arkadaşlarımla buluşunca bana iyi geliyor. Gittiğim yerde de ay evi dağınık falan demiyorum gelenler de biliyor sonuçta bebek olduğunu. Beğenmeyen de gelmesin çokta fifi 😂

Ben de öyleydim zaten bebek 2 saatte bir beslenmek istiyor besle altını değiştir uyut derken yaklaşık yarım saat bebekle ilgilenmeye gidiyor ee evde benden başka kimse de yok onlara eşlik edecek önceden evi topla derken insan dinleneceği vakti de böyle şeylere harcıyor boşuna. Ben arayanları ya evde değilim ya da müsait değilim diye genelde kabul etmedim. Bebek görmesi dışında keyfi misafirlikleri kabul etmedim. Bebek görmesi için gelenlere de doğum öncesi buzluk hazırlığı yapmıştım onlardan ikram ettim. Kimse için dört dörtlük hazırlık yapmadım valla bunu beklemek de bencillik bence yeni doğum yapmış bir kadından.

Bu konuda malesef çevre önemli. Açıkcası ben de çok sevmedim misafir doğumdan sonra ama bugüne kadar gelen hiç kimse beni zorlamadı, anlayışsız insanlarsa sizi geriyorlarsa kabul etmemek en güzeli. Doğru insanları kabul etmek gerekiyor sohbet etmek farklı yüzler görmek iyi geliyor belli bi noktadan sonra.

Ben arkadaşlarımı ve tanıştığım bebekli anneleri çağırıyorum bebeğim onlarla vakit geçirsin diye. İkramliga gelinca bı çay ve yanına bir çeşit bir şey oluyor o kadar. Çocuklar vakit geçiriyor evim düzenli vs değil tabi ki sil şupur anca yapıyorum detaylı temizlik için vakit yok. Akraba yok yaşadığım yerde o konuda bı tecrübem yok nasıl olurdu bilmiyorum .

Back
X