Çocuk Hastalıkları Bebekte hırıltı ve burun tıkanıklığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Nurayburge

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2023
7
2
28
Hanımlar herkese selamlar,
2 aylık bir bebeğim var ve ilk anneliğim. Kızım maalesef kolik bir bebek 3 haftalık oldugundan beri ne onun ne bizim yüzümüz gülmedi neredeyse bilenler bilir.
Bunun yanı sıra 2 haftadır falan da bebeğime hırıltı var 2 doktora götürdüm serum fizyolojik damla dediler sadece. Hırıltısının çok olduğunda ısrarcı olunca ciğer filmi çekildi, kan alındı ve bir şey çıkmadı. Öyle olunca doktorlar da odanın nem dengesi iyi olsun serum damlat, bebeklerde burun kanalları çok dar bu büyüyen kadar geçmez dediler. Fakat ben çok üzülüyorum çocuğuma çare bulamıyorum diye. Son zamanlarda reflü gibi Bi sorunda var. İleri düzeyde değil normal bebek reflüsü fakat yatırınca hem midesinden ağzına geliyor hemde genzindeki sümük tıkıyor. Hep ayakta uyusun istiyor çocuğum. Doktor sallamıyor hiç. Emzirdiikten sonra 1 saat dik tutun serum damlatın yapacak bişey yok bebek böyle olur diyor. Ama çocuğumun zaten gaz sancıları va rbide bunlar eklenince sanki yavrum doğduğundan beri hep acı çekiyo gibi geliyor. Çok üzülüyorum. Burun tmeizliği konusunda da her doktorun önerisi farklı. Delireceğim artık. Zaten uykumuz yok gazımız var. Burundu reflüydü derken anneliğimi anlayamadım. Pozitif hikayeler duymaya ihtiyacım var ve kendi bulduğu çareleri paylaşacak olanlara. Şimdiden teşekkürler herkese

Reflü ve Burunda hırıltı bizde de vardı bebeğimin burnu o kadar tıkanırdı ki emerken boğulacak sanıyordum. İlk aylarında serum damlatıp aspiratörle çekiyordum ve her banyodan sonra da aspiratörle çekiyorum. 5-6 aylıkken grip olmuştu o zaman serumla yıkama yapmaya başlamıştım. Bir kbb doktoru bebekler 3 yaşında hımkırmayı öğrenir o zamana kadar sen temizleyeceksin demişti. Reflü için de 6-7 aylık olana kadar hep reflü yatağı kullandım ve gece/gündüz gazını çıkarmadan hiç yatırmadım o da zaman içinde azaldı. Korkmayın bu yaşadıklarınızı her anne muhakkak yaşıyor 🥹

Reflü ve Burunda hırıltı bizde de vardı bebeğimin burnu o kadar tıkanırdı ki emerken boğulacak sanıyordum. İlk aylarında serum damlatıp aspiratörle çekiyordum ve her banyodan sonra da aspiratörle çekiyorum. 5-6 aylıkken grip olmuştu o zaman serumla yıkama yapmaya başlamıştım. Bir kbb doktoru bebekler 3 yaşında hımkırmayı öğrenir o zamana kadar sen temizleyeceksin demişti. Reflü için de 6-7 aylık olana kadar hep reflü yatağı kullandım ve gece/gündüz gazını çıkarmadan hiç yatırmadım o da zaman içinde azaldı. Korkmayın bu yaşadıklarınızı her anne muhakkak yaşıyor 🥹
Çok teşekkür ederim 🙏 bazen çok çaresiz hissediyorum bebeğime yardımcı olamadığım için. Bi de ilk oldugu için ciddi Bi durum mu normal mi anlamak çok zor oluyo

Ben de tıpkı siz gibiydim, anneliğin ilk zamanları daha daha daha zır gerçekten, ben de çok pimpirikliyimdir soluğu doktorunda alırdık ama zamanla geçiyor. Özellikle 4 aydan sonra her şey daha güzel oluyor. Gazı bitiyor, siz dilinden anlamaya başlıyorsunuz uykuları nispeten rayına oturuyor

Hirilti benim bebegimde de vardı. Dr götürdük damla verdi geçmedi. Tikanmiyordu ama hirilti vardı zamanla geçti. Çok korkardım sanki nefessiz kalacak diye. İlk aylar ağızdan nefes alamiyorlarda. Zamanla geçti hele bi o 3 ayi doldurun. Gazı bitecek uykulari daha iyi olacak yukardaki üye nin dediği gibi dilinden anlicaksnz. En azından oyun oynamalar başlayacak. Ağızdan nefes alacak. Ama sonrada diş başlıcak 😅 aslında annelik delilik derler ya gerçekten öyle. Şuan zorlaniyorsun anliyorum ama geçecek

Hirilti benim bebegimde de vardı. Dr götürdük damla verdi geçmedi. Tikanmiyordu ama hirilti vardı zamanla geçti. Çok korkardım sanki nefessiz kalacak diye. İlk aylar ağızdan nefes alamiyorlarda. Zamanla geçti hele bi o 3 ayi doldurun. Gazı bitecek uykulari daha iyi olacak yukardaki üye nin dediği gibi dilinden anlicaksnz. En azından oyun oynamalar başlayacak. Ağızdan nefes alacak. Ama sonrada diş başlıcak 😅 aslında annelik delilik derler ya gerçekten öyle. Şuan zorlaniyorsun anliyorum ama geçecek
Çok teşekkür ederim bubları duymak güzel:)

X